straszliwywypadek Re: OT - Prawdziwe znaczenie słów 23.06.24, 06:06 samochodzik - samochód dp przewozu dzików Odpowiedz Link Zgłoś
straszliwywypadek Re: OT - Prawdziwe znaczenie słów 24.06.24, 07:52 potworek - spocony worek Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT - Prawdziwe znaczenie słów 24.06.24, 11:29 drabina - żona draba koszyk - kurczęca moda Odpowiedz Link Zgłoś
straszliwywypadek Re: OT - Prawdziwe znaczenie słów 24.06.24, 11:39 qqbek napisał: > drabina - żona draba > koszyk - kurczęca moda > No i widzisz. Jak się napijesz, to potrafisz coś wymyślić. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT - Prawdziwe znaczenie słów 24.06.24, 12:43 straszliwywypadek napisał: > No i widzisz. Jak się napijesz, to potrafisz coś wymyślić. Bredzisz. Od soboty kropli piwa nie miałem w ustach i tak będzie przynajmniej do piątku (jedno z postanowień dotyczących zrzucenia niepotrzebnych kilogramów to znaczące ograniczenie spożycia pustych kalorii z piwa, a przede wszystkim towarzyszących mu zakąsek). Nawet w sobotę siedziałem w knajpie cztery godziny, sącząc przy tym ledwie 4 piwa (w tym dwa lekkie sesyjne IPA), zjadłszy przy tym ledwie tatara. Jak na takiego piwosza jak ja, to nic. Z bywalcem w niecałe dwie godziny (były ograniczenia czasowe związane z dostępnymi środkami transportu) po 3 strzeliliśmy jeszcze na jesieni, czyli w prawie dwukrotnie wyższym tempie pijąc. Odpowiedz Link Zgłoś
straszliwywypadek Re: OT - Prawdziwe znaczenie słów 24.06.24, 14:09 qqbek napisał: > Od soboty kropli piwa nie miałem w ustach i tak będzie przynajmniej do piątku Ale się zapierasz. Wcześniejsze długoletnie picie uszkodziło ci mózg. Jacy ci alkoholicy są śmieszni. Trzy dni nie piją i myślą że nie są alkoholikami :D Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT - Prawdziwe znaczenie słów 24.06.24, 14:26 Jak ja jestem alkoholikiem, to ty jesteś Yeti, a nie typowy "basket case" 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
straszliwywypadek Re: OT - Prawdziwe znaczenie słów 24.06.24, 14:41 qqbek napisał: > Jak ja jestem alkoholikiem, to ty jesteś Yeti, a nie typowy "basket case" 😂 > Jesteś. Dobrze że się przyznajesz do alkoholizmu. To już jest sukces. Ale nie pisz do mnie po anglikańsku bo nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT - Prawdziwe znaczenie słów 24.06.24, 15:00 straszliwywypadek napisał: > Jesteś. Dobrze że się przyznajesz do alkoholizmu. To już jest sukces. Hej Yeti! > Ale nie pisz do mnie po anglikańsku bo nie rozumiem. "hoffnungsloser Fall" - lepiej po niemiecku? Odpowiedz Link Zgłoś
straszliwywypadek Re: OT - Prawdziwe znaczenie słów 24.06.24, 15:08 qqbek napisał: > "hoffnungsloser Fall" - lepiej po niemiecku? Nie rozumiem po zagranicznemu. A ty już nie pij więcej, bo żona cię opuści, stracisz pracę i zostaniesz bezdomnym. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT - Prawdziwe znaczenie słów 24.06.24, 12:35 pożyczka - prośba do właściciela jednego ze starszych modeli forda o pożyczenie samochodu Odpowiedz Link Zgłoś
straszliwywypadek Re: OT - Prawdziwe znaczenie słów 25.06.24, 11:54 witamina - wejście na minę, czyli zakup Vito z ukrytą wadą Odpowiedz Link Zgłoś
pitu-pitu-pitu Re: OT - Prawdziwe znaczenie słów 13.07.24, 13:10 Auto-Moto - forum motających o automobilach. Również dla motających się w tym temacie. Wyjaśnienie motania dla niekumatych: motać 3. pot. «mówić niejasno, zawile» motać się 1. «być motanym, plątanym» 2. pot. «gubić się w wypowiedzi, nie umieć znaleźć wyjścia, rozwiązania lub wytłumaczenia» Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: OT - Prawdziwe znaczenie słów 13.07.24, 13:41 pitu-pitu-pitu napisał(a): > Auto-Moto - forum motających o automobilach. Również dla motających się w tym > temacie. > > Wyjaśnienie motania dla niekumatych: > motać > 3. pot. «mówić niejasno, zawile» > > motać się > 1. «być motanym, plątanym» > 2. pot. «gubić się w wypowiedzi, nie umieć znaleźć wyjścia, rozwiązania lub wyt > łumaczenia» Był swego czasu taki bi-mota i nawet dawał linki do jutuba jak mówił. A mówił tak że muchy w powietrzu zasypiały! Odpowiedz Link Zgłoś
pitu-pitu-pitu Re: OT - Prawdziwe znaczenie słów 13.07.24, 14:36 dodekanezowiec napisał: > Był swego czasu taki bi-mota i nawet dawał linki do jutuba jak mówił. A mówił t > ak że muchy w powietrzu zasypiały! Kurka wodna! No nic. Tak jakoś mi się biały miś przyprzyponiał. Two Polish Boys - Biały Miś Odpowiedz Link Zgłoś
pitu-pitu-pitu Re: OT - Prawdziwe znaczenie słów 16.07.24, 20:45 motocykl - cykl kobiecy na motocyklu Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: OT - Prawdziwe znaczenie słów 16.07.24, 21:11 Januszek znowu złapałeś bana. Prosiłem Cię byś nie szalał na ematce. Ale Ty niereformowalny. Odpowiedz Link Zgłoś
straszliwywypadek Re: OT - Prawdziwe znaczenie słów 05.11.24, 15:29 rozwód - spowodowanie rozstąpienia się morza Odpowiedz Link Zgłoś
straszliwywypadek Re: OT - Prawdziwe znaczenie słów 07.11.24, 10:59 kulturysta - turysta grający w kule Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: OT - Prawdziwe znaczenie słów 07.11.24, 15:17 straszliwywypadek napisał: > kulturysta - turysta grający w kule Ja zawsze uważałem, że to kulturalny turysta. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: OT - Prawdziwe znaczenie słów 07.11.24, 15:39 tbernard napisał: > straszliwywypadek napisał: > > > kulturysta - turysta grający w kule > > Ja zawsze uważałem, że to kulturalny turysta. Cool-turysta :) Fajny turysta Odpowiedz Link Zgłoś
straszliwywypadek Re: OT - Prawdziwe znaczenie słów 09.11.24, 23:29 tytoń - odpowiedź ratownika na basenie na wołanie tonącego o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
noitak Re: OT - Prawdziwe znaczenie słów 17.11.24, 23:06 Lewarek - cieszący się powodzeniem u pań Arek Lemur - solidne i eleganckie ogrodzenie posesji Ręcznik - organ kontrolny sterowany ręcznie Butelka - niepochlebnie o intelekcie Elki Odpowiedz Link Zgłoś
xstefciax Re: OT - Prawdziwe znaczenie słów 21.11.24, 16:53 Niesmiertelniki= nalesniki Odpowiedz Link Zgłoś
straszliwywypadek Re: OT - Prawdziwe znaczenie słów 24.11.24, 18:16 zimówki - rozmówki o zimie Odpowiedz Link Zgłoś
xstefciax Re: OT - Prawdziwe znaczenie słów 24.11.24, 18:25 Zimowe pogaduchy- czas mrozu i pluchy. Odpowiedz Link Zgłoś
noitak Re: OT - Prawdziwe znaczenie słów 24.11.24, 19:27 chcieć - złośliwy dozorca podrzutek- rzut lotką poniżej tarczy komoda - moda dla szczurów korporacyjnych kocyk - toast korporacyjny poduszka - donosiki Odpowiedz Link Zgłoś
straszliwywypadek Re: OT - Prawdziwe znaczenie słów 24.11.24, 22:42 zakupy - nabywanie towarów za kupy Odpowiedz Link Zgłoś
noitak Re: OT - Prawdziwe znaczenie słów 24.11.24, 22:50 zakupy - dorodne plony w uprawie ekologicznej Odpowiedz Link Zgłoś
noitak Re: OT - Prawdziwe znaczenie słów 24.11.24, 22:56 złocień - bandzior w ciemnej ulicy Odpowiedz Link Zgłoś
noitak Re: OT - Prawdziwe znaczenie słów 24.11.24, 23:04 polityka - trasa slalomu Odpowiedz Link Zgłoś
noitak Re: OT - Prawdziwe znaczenie słów 25.11.24, 11:35 fantazja - okazyjny zakup na chińskim portalu sprzedażowym podpłomyk - rozpałka karnawał - wyrok dla recydywy paradygmat - ukłon szachistek po meczu zakończonym matem (wrażliwi zamykają oczy): podwale - moszna Odpowiedz Link Zgłoś
noitak Re: OT - Prawdziwe znaczenie słów 25.11.24, 11:51 Errata: podwale = podpałka - moszna Do wyboru ;) Odpowiedz Link Zgłoś
czcigodnystarzec Re: OT - Prawdziwe znaczenie słów 25.11.24, 15:04 porąbany - przegrany w pojedynku na topory Odpowiedz Link Zgłoś
noitak Re: OT - Prawdziwe znaczenie słów 25.11.24, 23:36 parazyty - aktualny chłopak Zyty Odpowiedz Link Zgłoś
straszliwywypadek Re: OT - Prawdziwe znaczenie słów 26.11.24, 19:44 ponurak - ponury rak Odpowiedz Link Zgłoś
straszliwywypadek Re: OT - Prawdziwe znaczenie słów 27.11.24, 15:19 kurwiszcze - szczająca kurwa Odpowiedz Link Zgłoś
straszliwywypadek Re: OT - Prawdziwe znaczenie słów 28.11.24, 21:15 słownik - słowny czyli dotrzymujący słowa nick Odpowiedz Link Zgłoś
straszliwywypadek Re: OT - Prawdziwe znaczenie słów 01.12.24, 05:10 trucicielka - trująca cielaki Odpowiedz Link Zgłoś
noitak Re: OT - Prawdziwe znaczenie słów 01.12.24, 13:44 przeciwwaga - z założenia (bez względu na temat) polemizujący z użytkownikiem wagą(175) Odpowiedz Link Zgłoś