Dodaj do ulubionych

ASO kradnie CZĘŚCI od NOWYCH SAMOCHODÓW!!!!!!!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 13:47
jak należy postąpić , gdy okazuje się, że w nowym samochodzie serwis nie
uznaje gwarancji za częsć, gdyż stwierdza,że nie jest oryginalna? w moim
Megane II, rok 2004 aso nie uznało gwarancji za nieszczelny zawór powietrza z
radiowym czujnikem ciśnienia, gdyż po analizie okazało się, że czujnik jest z
2003 roku, i nie pochodzi z tego samochodu!!! Stwierdzil, że sam go sobie
podmieniłem, albo ktoś inny to zrobił. problem w tym, że jedynym serwisem,
który dotykał mój samochód było to właśnieASO.
Obserwuj wątek
    • gruman Re: ASO kradnie CZĘŚCI od NOWYCH SAMOCHODÓW!!!!!! 20.11.04, 13:57
      To niestety moze spotkac kazdego korzystajacego z serwisu. Rozmawialem kiedys z chlopakiem ktory w ten sposob "serwisowal" Swojego Fiata CC na czesciach klientow, inne metody to nie wymienianie oleju, fitrow itd. Calkowite zawierzenie w tym przypadku potrafi byc kosztowne, ale niestety tu dobrych recept brak musialbyc oznaczyc wszystkie czesci w samochodzie.

Pozdr
    • Gość: klient jak walczycie z tym procederem???nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 11:04
      • Gość: dziadzia Re: jak walczycie z tym procederem???nt IP: *.eventusnet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 11:53
        Nie jadę do serwisu w którym nie mogę patrzeć na łapy mechanikom.
        I tyle.
        • gruman Podstawa to zaufany mechanik 22.11.04, 12:02
          Kiedy będzie się kończyć gwarancja mechaniczna to pojadę do krewniaka, który jest machanikiem na przegląd i jeżeli coś będzie się kwalifikować do gwarancyjnej wymiany postaram się to wyrwać od nich. Później już tylko u Rodziny - tak i pewniej i taniej.
          Pzdr
    • Gość: RF Re: ASO kradnie CZĘŚCI od NOWYCH SAMOCHODÓW!!!!!! IP: 57.66.193.* 22.11.04, 12:26
      Widać jakiś mechanik potrzebował dla kumpla i zapieprzył.
      • Gość: Michal Re: ASO kradnie CZĘŚCI od NOWYCH SAMOCHODÓW!!!!!! IP: *.fornfyndet.se 22.11.04, 12:33
        To niesamowite co opisujecie.
        W szwecji nikt na to nie poszedlby.Za tylko jedno slowo klienta niezadowolenia,
        i udowodnienia ,ze to mechanik podmienil koniec pracy.Pozniej opinia zlodzieja
        idzie za Toba i koniec z ta branza.Nikt zlodzieja nie zatrudni.Mechanikow jest
        jak psow.
        Pzdr.Michal
        P.S za pare lat taksamo bedzie w Polsce.
        • Gość: Z^2 Re: ASO kradnie CZĘŚCI od NOWYCH SAMOCHODÓW!!!!!! IP: *.iung.pulawy.pl / *.iung.pulawy.pl 22.11.04, 12:44
          Wszystko to co napisałeś jest prawdą, ale w kraju, gdzie kupno auta
          pochłania 'lwią' część dochodów to zaczyna brakować naprawy (koszty części) a
          mechanicy dostają marne pensje takie rzeczy się zdarzają.

> P.S za pare lat taksamo bedzie w Polsce.

Obawiam się, że długo trzeba będzie czekać na taką 'normalizację' - obym się
          mylił.
          • Gość: Instruktor Re: ASO kradnie CZĘŚCI od NOWYCH SAMOCHODÓW!!!!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.11.04, 19:57
            > Wszystko to co napisałeś jest prawdą, ale w kraju, gdzie kupno auta
            > pochłania 'lwią' część dochodów to zaczyna brakować naprawy (koszty części) a
            > mechanicy dostają marne pensje takie rzeczy się zdarzają.

Jasne, to jest dobre wytlumaczenie. Biednemu wolno krasc. A ja uwazam, ze to
            wina mentalnosci a nie niskich zarobkow. Albo ktos jest uczciwy, albo nie, bez
            wzgledu na wlasne dochody. Ale skoro tak sie zlodziejstwo w Polsce tlumaczy, to
            sie nie dziwie, ze tak kradna.

Pozdrawiam
            • Gość: Z&2 Re: ASO kradnie CZĘŚCI od NOWYCH SAMOCHODÓW!!!!!! IP: *.iung.pulawy.pl / *.iung.pulawy.pl 23.11.04, 08:30
              > wina mentalnosci a nie niskich zarobkow. Albo ktos jest uczciwy, albo nie, bez
              > wzgledu na wlasne dochody. Ale skoro tak sie zlodziejstwo w Polsce tlumaczy,
              to
              > sie nie dziwie, ze tak kradna.

Nie usprawiedliwiałem złodziejstwa, to po pierwsze - oraz i to, że są klienci
              na części kradzione (ten, któremu zamontowali tą część miał tego świadomość),
              mają wpływ tego rodzaju patologie. Myślę, że winę za taki stan rzeczy ponoszą
              też i klienci, którzy kupują części kradzione - pewnie z prozaicznego powodu,
              braku forsy na normalną (droższą) naprawę. Jeżeli kupuje się auto drogie to
              trzeba jeszcze mieć na ewentualną jego naprawę i gdy nie ma chętnych na części
              kradzione to złodziejstwo nie będzie miało racji bytu.
              Jak widać jest to problem mający nieco większy zasięg i nie dotyczy to tylko
              złodziei.

Pozdrawiam
    • xenonx Re: ASO kradnie CZĘŚCI od NOWYCH SAMOCHODÓW!!!!!! 22.11.04, 12:57
      Niestety też się z tym spotkałem.
      Najlepiej jak ktoś już napisał - patrzyć servisantom na łapy, a jak gdzieś mają
      obiekcję to opierdo**ć i zrezygnować z usług.
      Skandal, ale czego się spodziewać? Każdy patrzy jak zrobić "wała" i stąd się to
      bierze - zwykłe złodziejstwo i bezczelność.
      Pozdro
      • bartoo Re: ASO kradnie CZĘŚCI od NOWYCH SAMOCHODÓW!!!!!! 22.11.04, 15:19
        Szwagrowi podmienili tylną szybę podczas naprawy blacharskiej w ASO Peugeot.
        Ale zorientował się po 2 m-cach i nie może udowodnić.
    • mess220 Re: ASO kradnie CZĘŚCI od NOWYCH SAMOCHODÓW!!!!!! 22.11.04, 15:24
      1.Zwroc sie z tym do Renault Polska (zalatwiaja sprawy raczej konkretnie).
      2.Zrob drake w serwisie no i oczywiscie nie korzystaj juz z jego uslug.
      • Gość: klient Re: ASO kradnie CZĘŚCI od NOWYCH SAMOCHODÓW!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 16:52
        niekoniecznie mi podmieniono, może zgubiono mój zepsuty i do reklamacji wysłali
        jakiś inny. tymczsem pani w dziale obsługi klienta w wawie, bardzo mnie
        przeprasza i oddaje kasę. Obsługa w serwisie jest fatalna, panowie zwyzywali
        mnie (że jestem ordynarny i arogancki) ddatkowo zarzucili mi, że przez moje
        pisma do działu obsługi klienta mają bezsensowną papierkową robotę a oni chcą
        przecież dla mnie dobrze. paranoja.
        • mess220 Re: ASO kradnie CZĘŚCI od NOWYCH SAMOCHODÓW!!!!!! 22.11.04, 19:06
          No to jeszcze skarge napisz na nich Do Renault Polska, z konkretnymi nazwiskami
          i cytatami, wyslij to tez do wiadomosci tego serwisu.
          Trzeba z ch........ walczyc.
          • Gość: klient Re: ASO kradnie CZĘŚCI od NOWYCH SAMOCHODÓW!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 19:15
            o te skarge mają chyba największe pretensje.
            • Gość: pazdzioch Re: ASO kradnie CZĘŚCI od NOWYCH SAMOCHODÓW!!!!!! IP: *.chello.pl 22.11.04, 20:03
              Drogi kliencie,przeproś grzecznie panów serwisantów,obiecaj że już nigdy,itd.
              Inni klienci tego serwisu będa Ci zobowiazani!
              Pozdr.:-(
    • toja.ts Re: ASO kradnie CZĘŚCI od NOWYCH SAMOCHODÓW!!!!!! 22.11.04, 20:47
      na przeglądzie ... wymienili olej powinni wlać 3,5 l a im się zmieściło 3,9 ...
      nieżle no nie ....
      • gruman Re: ASO kradnie CZĘŚCI od NOWYCH SAMOCHODÓW!!!!!! 22.11.04, 20:52
        No to dobre. Mnie zastanawia czy oni tak co 15 kkm leją ten syntetyk i po co tak często?
    • art_0 Re: ASO kradnie CZĘŚCI od NOWYCH SAMOCHODÓW!!!!!! 22.11.04, 23:59
      Dwie historie:
      1)Kolega ma znajomego w Fordzie w Rzeszowie. Ma hopla na punkcie Mondeo i jego
      face-liftingowania. Co to znaczy? Ano, ze ma kolpaki od nowej wersji, SW od
      komputera, baa nawet grill sobie zalatwil z modelu 2004. Ale w swoim
      szalenstwie kazal wymienic sobie sterownik od automatycznej klimatyzacji (ponoc
      ten nowy dziala w inny sposob - zabijcie mnie nie wiem o co chodzi). Pogadal z
      gosciem z ASO.....i ten podmienil mu z nowego stojacego na parkingu.

2) Ojciec kolezanki ma SsangYunga Musso. Jezdzil naprawiajac auto od ASO do
      ASO. A pewnego razu przebil kolo. Siega po zapas, a tam? A tam pusto....

Oj trzeba patrzec na rece....

pozdrawiam

Art
      • Gość: Robert Przecież nie musicie jeżdzić do ASO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 08:58
        Przecież nie musicie jeżdzić do ASO,jest tyle innych warsztatów.Przeglądy i
        naprawy należy robić w sprawdzonych warsztatach.
        • Gość: krawaciarz Re: Przecież nie musicie jeżdzić do ASO IP: 80.51.232.* 23.11.04, 09:13
          chyba że na gwarancji...
        • Gość: Z^2 Re: Przecież nie musicie jeżdzić do ASO IP: *.iung.pulawy.pl / *.iung.pulawy.pl 23.11.04, 09:13
          Dlatego uważam, że najważniejszym i jedynym kryterium przy wyborze marki auta
          jest dostępność servisu (wszystko co jest z tym związane). Żadne listy
          niezawodności i inne badania nic nie są warte, jeżeli brak jest solidnego
          servisu. Nawet auto z ostatniego miejsca w rankingu niezawodności może dać
          wiele radości z jego użytkowania - to dedykuję tym co wychwalają konkretne
          marki jako bezproblemowe i godne kupna, po prostu takie marki w ogóle nie
          istnieją w naszych realiach.
          Pozdrawiam
        • art_0 Re: Przecież nie musicie jeżdzić do ASO 23.11.04, 10:29
          A ja jezdze do ASO. Tylko ze mam mechanika z polecenia i wiem ze zadne
          nieprzyjemnosci mnie nie spotkaja....raczej :)
          W nowoczesnych silnikach mechanicy zlote raczki nie poradza sobie za duzo - ASO
          powoli staje sie koniecznoscia.

pozdrawiam

Art

• gruman Re: Przecież nie musicie jeżdzić do ASO 23.11.04, 12:54
            Nowoczesne silniki wogóle stają się nienaprawialne. Ford ma silnik V6 do którego masz część tzw. krótki silnik za bagatela 12.000 zł. W serwisie Ci go wymienią a kompetentna złota rączka jeden z elementów w tymże, a niestety i tu zdażają się awarie. Chyba każdy zna jakis element który w ASO wymienią w całości a zaprzyjażniony mechanik albo wymieni jakiś drobny element większej całości, albo zregeneruje.
            Pozdr
    • Gość: an Re: ASO kradnie CZĘŚCI od NOWYCH SAMOCHODÓW!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 13:23
      też mam meganaII tez na gwarancji i juz słyszałam o tego typu procederze w
      serwisach renault a to komuś jakieś śruby podmienili, to znów rozbierają to co
      nie popsulo sie. Koszma aż boje sie do nich jechzć, niech ktoś coś z ty zrobi
      • Gość: Robert Re: ASO kradnie CZĘŚCI od NOWYCH SAMOCHODÓW!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 13:29
        www.gieldasamochodowa.com/hot.asp?t=30
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka