Dodaj do ulubionych

BTW dziwnych "marzeń"...

23.01.25, 16:00
... z tego wątku: forum.gazeta.pl/forum/w,20,178543770,178543770,Omoda_Jaecoo.html?p=178560467

Dzis na ulicy widziałem ostatnią (starą) Celica i tak sobie pomyśałem, że idealnie by było, gdyby Tojka przywróciła ten model do życia w dwóch wersjach.

2 drzwiowy HEV z silnikiem 2.0 - prawie 200KM pod maska a na co dzień oszczędna bryczka...

A że model miał fajną linie, to mogliby zrobić na tej bazie coś jak Aertona (i podobne) - czyli 4 drzwi + silnik z Camry 230KM - taka Celica GT (Grand Tourer).

Obserwuj wątek
    • trypel Re: BTW dziwnych "marzeń"... 23.01.25, 16:13
      A gt86 się nie podoba?
      • galtomone Re: BTW dziwnych "marzeń"... 23.01.25, 17:23
        Podoba, ale Celica to jednak historia...
    • trypel Re: BTW dziwnych "marzeń"... 23.01.25, 16:26
      Swoją drogą to wybór auta to (dla mnie coś )w rodzaju wyborów politycznych, czyli kompromis przy braku ideału.
      Bo jakbym np szukal ideału na prywatny to musiało to by być coś w rodzaju X1 (rozmiarowo i typowo) pod kątem prowadzenia (starczy rwd ale xdrive też ok) ale najlepiej z francuskim 2.0 hdi, ale połączonym z hybryda dodającą te 40-50 KM.
      Koniecznie z 8bbiegowym ZF, z siedzeniami ortopedycznymi z vw, i światłami też z VW. Ale żeby sterowanie skrzynia było jak w mercedesie. Itd.. i nawet wróżka zebuszka tego mi nie załatwi.
      • galtomone Re: BTW dziwnych "marzeń"... 23.01.25, 17:24
        🤣🤣🤣🤣
      • vogon.jeltz Re: BTW dziwnych "marzeń"... 23.01.25, 23:12
        Taki?
        • galtomone Re: BTW dziwnych "marzeń"... 24.01.25, 07:50
          Ech.... a jeszcze Praktyczny Pan, Kudłaczek i Bąbelek, Diplodok, Orient Men - fajne czasy przypomniałeś...
          • vogon.jeltz Re: BTW dziwnych "marzeń"... 24.01.25, 08:01
            Podróż Smokiem Diplodokiem najlepsza.

Sprzedaj czarne perły na czarnym rynku, pakuj do kufra czarny kawior na czarna godzinę, wyruszamy im z pomocą.
            • galtomone Re: BTW dziwnych "marzeń"... 24.01.25, 08:46
              Łezka sie w oku kreci...
              • vogon.jeltz Re: BTW dziwnych "marzeń"... 24.01.25, 12:14
                O właśnie, a propos wątku "co bym przeniósł z PRL-u do czasów dzisiejszych": komiksy Baranowskiego, Christy i Papcia Chmiela.
                • trypel Re: BTW dziwnych "marzeń"... 24.01.25, 14:25
                  Wszystko na allegro
                  Nowe
                  • vogon.jeltz Re: BTW dziwnych "marzeń"... 24.01.25, 17:06
                    Nie chodzi mi o reedycje tylko żeby powstawały nowe rzeczy w tym stylu.
                    • trypel Re: BTW dziwnych "marzeń"... 24.01.25, 17:19
                      Raczej bez szans. To nie ten rodzaj humoru który teraz cieszyłby się uznaniem
                      • vogon.jeltz Re: BTW dziwnych "marzeń"... 24.01.25, 19:34
                        > Raczej bez szans. To nie ten rodzaj humoru
                        > który teraz cieszyłby się uznaniem

Pewnie ma rację. Gdzie popełniliśmy błąd?
                        • trypel Re: BTW dziwnych "marzeń"... 24.01.25, 19:43
                          Sam się zacząłem zastanawiać zaraz jak to napisałem
                          1. SM - memy, krótkie filmiki raczej nie umieją w absurdalność i abstrakcje
                          2 globalizacja humoru- przetłumacz ależ wodzu, co wódz czy gaske Balbinkę
                          3. Zmiana tempa życia, szukamy prostego humoru bez konieczności myślenia
                      • galtomone Re: BTW dziwnych "marzeń"... 25.01.25, 09:46
                        trypel napisał:

> Raczej bez szans. To nie ten rodzaj humoru który teraz cieszyłby się uznaniem

Dlatego nie ma...

Dudka, Kabaretu Starszych Panów, Kabaretu Lipińskiej, skeczy Manna i Materny :-(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka