Dodaj do ulubionych

Dofinansowanie do rowerów elektrycznych

17.07.25, 10:28
Jaki polecacie? Może bym kupiła?
Obserwuj wątek
    • tbernard Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 17.07.25, 11:52
      Polecam taki rower, który ma przerzutkę wewnętrzną w piaście. Ze wspomaganiem elektrycznym to prawie jak motorower.
    • waga170 Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 17.07.25, 12:13
      xstefciax napisała:

> Jaki polecacie? Może bym kupiła?

Ja polecam czerwony.
      • xstefciax Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 17.07.25, 16:48
        :-)
        • engine8t Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 17.07.25, 19:17
          xstefciax napisała:

> :-)

3 kolowy bo wtedy i po pijaku mozna jechac do domu
      • engine8t Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 17.07.25, 19:15
        waga170 napisała:

> xstefciax napisała:
        >
        > > Jaki polecacie? Może bym kupiła?
        >
        > Ja polecam czerwony.

Absolutnie nie. Obecnie sa modne kolory ciemne o szare bure i ponure.
        A najlpeiej kupic taki ktory m zabloowan gorna granice predkosci aby byl "legalny" i po przecieciu jednego drucika moze jechac szybciej niz sobie wyobrazamy.. Nie namawiam to szybkiej jazdy ale zawsze dobrze miec w zapasie opcje aby unikac wypadkow przez ucieczke.
    • galtomone Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 17.07.25, 17:11
      zielony, zielony zawsze fajny
      • xstefciax Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 17.07.25, 17:47
        Odpada, nie znajdę go w trawie. Jeżdżę rowerem na jagody, musi być widoczny z daleka.
        • waga170 Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 17.07.25, 17:53
          xstefciax napisała:

> Odpada, nie znajdę go w trawie. Jeżdżę rowerem na jagody, musi być widoczny z d
          > aleka.

Jestes pewna ze te jagody w trawie kolo lezacego roweru to jagody a nie zajecze bobki?
        • trypel Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 17.07.25, 17:54
          Ale jak po węgiel pojedziesz to sie bedzie w oczy rzucał
          • engine8t Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 17.07.25, 19:16
            trypel napisał:

> Ale jak po węgiel pojedziesz to sie bedzie w oczy rzucał
            >

On ma byc na baterie nie na wegiel..
        • engine8t Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 17.07.25, 19:15
          xstefciax napisała:

> Odpada, nie znajdę go w trawie. Jeżdżę rowerem na jagody, musi być widoczny z d
          > aleka.

Dla zlodzieja tez?
          • xstefciax Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 17.07.25, 19:31
            O tym nie pomyślałam:-)
    • duze_a_male_d_duze_m Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 17.07.25, 18:02
      Ja bym Cię widział w rowerze typu cargo. Planują dla nich największe dofinansowanie i wejdzie więcej chrustu z lasu.
      • xstefciax Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 17.07.25, 19:32
        Chrust wozimy przyczepką.
    • engine8t Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 17.07.25, 19:41
      Straszan bieda musi tam byc gdzie juz ludzie nwet na rower potrzebuja dofinasowania..
      • xstefciax Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 17.07.25, 21:00
        Pojęcie biedy to rzecz względna.
    • motobieda.689 Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 17.07.25, 19:51
      Ja polecam rower górski na drogi o fatalnej nawierzchni lub rower szosowy na drogi dobrej jakości. A dotacje na elektryczne rowery czy samochody, to wypaczenie zasad wolnego rynku i nieingerowania państwa w rynek. Gdyby elektryki wszelkiej maści były takie wspaniałe, to po co dotacje? Przecież lodówki, telewizory kolorowe, samochody spalinowe, ludzie kupowali bez zachęty finansowej od państwa.
    • qqbek Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 17.07.25, 21:04
      Najlepiej taki na prąd z paneli, te na prąd z węgla nie są wcale ekologiczne.
      Na zdjęciu jedna z ostatnich owiec na węgiel, teraz robią już tylko elektryczne.
      [img]https://img28.dmty.pl//uploads/202507/1752087899_xbjy2q_600.jpg[/img]
    • hrasier_2 Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 17.07.25, 22:02
      A jest już dofinansowanie. Kto Ci tu doradzi. Póki pracujesz weź sobie na raty. Elektryk dobra rzecz. Też się zastanawiam. Tu masz taki. Fiido C11 Lekki Rower Elektryczny Miejski.
      Cena promocyjna3.803,00 zł.
      • xstefciax Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 18.07.25, 17:37
        Dziękuję, podoba mi się, ale zanim kupię rower muszę się nim przejechać. Mąż chciał dziś zamówić przez internet. Podjedziemy do sklepu rowerowego, tak będzie najlepiej i może coś wybiorę.
        • hrasier_2 Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 18.07.25, 18:10
          Ja kupuję na media ekspert. Nawet części do rowerów. Nie wiem dlaczego je lubię. Na Temu są fajne opcje. Ale z reklamacją gorzej. Rama aluminiowa, amortyzatory i wydajna bateria. Jak dla Ciebie, żeby był w miarę lekki. W sklepach internetowych zawsze taniej. Ale jak sobie pani woli.
          • xstefciax Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 18.07.25, 19:10
            Zawsze można obejrzeć w sklepie i sprawdzić cenę w Internecie. Lodówki czy pralki- ceny zbliżone.
            • engine8t Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 18.07.25, 19:30
              xstefciax napisała:

> Zawsze można obejrzeć w sklepie i sprawdzić cenę w Internecie. Lodówki czy pral
              > ki- ceny zbliżone.

A to niby ma byc fair?
              • xstefciax Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 19.07.25, 13:49
                Pewnie że tak. Dzisiaj też sprawdziłam cenę roweru zanim go kupiłam. Cena identyczna w Internecie.
                • hrasier_2 Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 19.07.25, 16:32
                  A oco biega engine8t. Ceny w necie tańsze. Ale ktoś woli w stacjonarnym, to kto bogatemu zabroni.
                  • engine8t Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 19.07.25, 19:43
                    hrasier_2 napisał:

> A oco biega engine8t. Ceny w necie tańsze. Ale ktoś woli w stacjonarnym, to kto
                    > bogatemu zabroni.
                    >

Idziesz do sklepu , ogladasz a potem idziesz i kupujesz na internecie? I jak taki sklep ma przetrwac?
                    • trypel Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 19.07.25, 20:15
                      Kiedys dawno znajomy (ale to możliwe tylko w przypadku małych rodzinnych biznesow) zmieniał opisy. Cyfry w kodach, literki oznaczające kolor. I jak taka melepeta przylazila i oglądała, a jeszcze prosiła o dobranie produktów do kompletu, dostawała ofertę a potem zamawiała gdzie indziej w internecie to miała niespodziankę :) niektórzy dzwonili jeszcze z awanturami czym wzbudzali zachwyt znajomego ze znow mu się udalo dziada wydupczyc
                    • xstefciax Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 19.07.25, 21:44
                      Kupiłam rower w sklepie. Wcześniej obejrzałam w internecie i dokładnie taki rower szukałam w sklepie.
                      • engine8t Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 19.07.25, 23:58
                        xstefciax napisała:

> Kupiłam rower w sklepie. Wcześniej obejrzałam w internecie i dokładnie taki row
                        > er szukałam w sklepie.

I tak byc powinno. Nawet nalezy placic troche wiecej i popierac lokalne biznesy.
                      • qqbek Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 20.07.25, 21:09
                        xstefciax napisała:

> Wcześniej obejrzałam w internecie i dokładnie taki row
                        > er szukałam w sklepie.

Dopełniacz kobieto!
                        Nie "dokładnie taki rower", ale "dokładnie takiego roweru"!
                        • hrasier_2 Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 20.07.25, 21:20
                          qqbek napisał:

> xstefciax napisała:
                          >
                          > > Wcześniej obejrzałam w internecie i dokładnie taki row
                          > > er szukałam w sklepie.
                          >
                          > Dopełniacz kobieto!
                          > Nie "dokładnie taki rower", ale "dokładnie takiego roweru"!
                          >
                          Jak to nauczyciel z nauczycielką. Dużo się na tym forum od xdany. nie zmieniło. Wyciągnąłem kobietę z tego bajzlu. Ale ona z upodobaniem maniaka wraca. I jeszcze bardziej oddana. Kobietom niekoniecznie.
                        • xstefciax Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 20.07.25, 22:46
                          Masz rację . Nienniej uważam, że nie powinieneś poprawiać błędów w internecie. Chyba każdy zrozumiał moja wypowiedź, nawet z błędem. J służy zna się biegle kilka języków, to popełnia się tego typu błędy. Tak mi się przynajmniej wydaje. Skoro Ci sprawia radość pokazywanie, że jesteś mądrzejszy od innych, to nie mam nic przeciwko temu.
                          • qqbek Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 20.07.25, 23:04
                            Mi radości toto nie sprawia.
                            Po prostu widzę postępującą śmierć dopełniacza w języku polskim, a bardzo lubię ten przypadek.
                            Nie jestem mądrzejszy od innych, nie lubię tego okazywać przynajmniej, ale tak rażący błąd językowy u osoby, która ponoć włada 3-ma językami (polski, rosyjski i francuski, z tego co pamiętam) jest po prostu niewybaczalny.
                            Sam mówię w zaledwie 6 językach, z czego tylko w 3 biegle, więc co mi tam się porównywać, do kogoś takiego jak ty, kto "włada trzema".
                            • xstefciax Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 20.07.25, 23:15
                              Popełniłeś błąd w pierwszym zdaniu, filozofie. Uczył…
                            • irsila Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 20.07.25, 23:41
                              qqbek napisał:

> Mi radości toto nie sprawia.

Nie zaczyna się zdania od "Mi"!
                              ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
                              Przegląd od AI
                              Tak, istnieje zasada, że nie zaczyna się zdania od formy "mi". "Mi" to nieakcentowana forma zaimka osobowego w celowniku i nie powinna być używana na początku zdania, gdzie logiczny akcent pada na inne słowo. Zamiast tego, używa się formy "mnie" lub innych, bardziej odpowiednich dla danego kontekstu.
                              Wyjaśnienie:

"Mi" jako forma nieakcentowana:
                              "Mi" jest formą zaimka "ja" w celowniku, ale jest formą, która nie nosi akcentu w zdaniu.
                              • qqbek Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 20.07.25, 23:51
                                Umniejszyłem swoją osobę, pisząc "mi" a nie "mnie".
                                Wielkie mi mecyje.
                                • irsila Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 21.07.25, 00:58
                                  qqbek napisał:

> Umniejszyłem swoją osobę, pisząc "mi" a nie "mnie".
                                  > Wielkie mi mecyje.
                                  ~~~~~~~~~~~~~~
                                  Tak i bardzo dobrze, że się wreszcie żałośnie sam umniejszyłeś,
                                  gdyż zazwyczaj innych poniżasz, za byle co.
                                  Jeszcze wiele innych błędów popełniłeś,
                                  mogłabym wyliczyć, ale nie jestem czepialska.
                                  Tu się tylko rozmawia, łatwo o przejęzyczenie.
                                  Ogólnie za dużo tu w dialogach, wulgaryzmów.
                                  • waga170 Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 21.07.25, 01:10
                                    Nie zaczyna sie zdania od "Mi" glupia pizdo? Qubek wlasnie zaczal, wiec nie pierdol ze sie nie zaczyna, albo jeszcze lepiej, wypierdalaj bo za bardzo smierdzisz taniocha misiaczku.
                                    • irsila Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 21.07.25, 06:28
                                      waga170 napisała:

> Nie zaczyna sie zdania od "Mi" glupia pizdo? Qubek wlasnie zaczal, wiec nie pie
                                      > rdol ze sie nie zaczyna, albo jeszcze lepiej, wypierdalaj bo za bardzo smierdzi
                                      > sz taniocha misiaczku.

Jakie jeszcze określenie dla mnie wymyślisz, chamski debilu?
                                      Weszłam tu przypadkiem, na chwilę .
                                      Skoro jesteś waga, to waż słowa, gruboskórny kretynie.
                                      • waga170 Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 21.07.25, 06:47
                                        irsila napisała:

> Jakie jeszcze określenie dla mnie wymyślisz, chamski debilu?
                                        gruboskórny kretynie.

Widzisz, jak chcesz to potrafisz byc grzeczny.
                                • engine8t Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 21.07.25, 18:53
                                  qqbek napisał:

> Umniejszyłem swoją osobę, pisząc "mi" a nie "mnie".
                                  > Wielkie mi mecyje.
                                  >

Kuske sobie tym skrociles :)
                              • waga170 Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 21.07.25, 00:30
                                irsila napisała:

> Nie zaczyna się zdania od "Mi"!

Co za analfabetka. Nie wiedziala ze Mimozami jesien sie zaczyna, zlotawa...:)
                                • irsila Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 21.07.25, 01:06
                                  waga170 napisała:

> irsila napisała:
                                  >
                                  > > Nie zaczyna się zdania od "Mi"!
                                  >
                                  > Co za analfabetka. Nie wiedziala ze Mimozami jesien sie zaczyna, zlotawa...:)
                                  >~~~~~~~~~~~~~~~~
                                  Hahaha, ale dowcipne!😆

To nie mimozy ale inwazyjna nawłoć kanadyjska:
                                  Tak, nawłoć kanadyjska (Solidago canadensis) jest uważana za chwast inwazyjny w Polsce. Pochodzi z Ameryki Północnej i została zawleczona do Europy, gdzie szybko rozprzestrzeniła się, stwarzając zagrożenie dla rodzimej flory.
                                  Mimozami, to wiosna we Włoszech się zaczyna.
                                  Nawłociami jesień się zaczyna u nas.
                                  Poeta się pomylił, pała z flory.

• irsila Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 21.07.25, 01:09
                                  waga170 napisała:

> Co za analfabetka.
                                  ~~~~~~~~~~~~~~~~~
                                  Analfabetą to jesteś ty.

• hrasier_2 Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 21.07.25, 03:38
                            xstefciax napisała:

> Masz rację . Nienniej uważam, że nie powinieneś poprawiać błędów w internecie.
                            > Chyba każdy zrozumiał moja wypowiedź, nawet z błędem. J służy zna się biegle ki
                            > lka języków, to popełnia się tego typu błędy. Tak mi się przynajmniej wydaje. S
                            > koro Ci sprawia radość pokazywanie, że jesteś mądrzejszy od innych, to nie mam
                            > nic przeciwko temu.
                            Przez tyle lat to samo pisze. Od takich to z daleka. Bo cię sprowadzi do swojego poziomu. Co tu więcej komentować. Pan od dyktanda z polskiego.
                            • e-zybi Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 22.07.25, 05:57
                              hrasier_2 napisał:

> Przez tyle lat to samo pisze. Od takich to z daleka. Bo cię sprowadzi do swojeg
                              > o poziomu. Co tu więcej komentować.

To podobnie jak Ty, komuś doopę obrabiasz za plecami swoją miarą mierząc, a wniosków z tego nie wyciągasz. Warto tak postępować?
    • xstefciax Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 19.07.25, 13:48
      Kupiłam rower:-)
      • wybitniemondry Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 19.07.25, 13:58
        xstefciax napisała:
        > Kupiłam rower:-)

Ja nie kupię.
        Samochód jest wygodniejszy, szybszy, bezpieczniejszy i korzystniejszy dla zdrowia.
        • xstefciax Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 19.07.25, 14:28
          Powiedział, co wiedział.
          • wybitniemondry Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 19.07.25, 14:47
            xstefciax napisała:
            > Powiedział, co wiedział.

Oczywiście.
            Bo wiem, że na rowerze często ma się przyspieszony, głębszy oddech. Dzięki temu wdycha się więcej spalin i pyłów ze startego asfaltu, opon, okładzin sprzęgła, klocków hamulcowych.
            A poza tym rower powinien być rowerem a nie elektrycznym motorowerem. I proszę mi nie rzucać definicjami motoroweru. Rower z silnikiem jest mororowerem i koniec.
            • e-zybi Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 19.07.25, 14:54
              Uzupełnię 'mondrości" kolegi. Jeśli spełnia wymogi dotyczące mocy i prędkości maksymalnej dla rowerów...jest rowerem. Przekroczenie tych granic automatycznie klasyfikuje pojazd jako motorower. Ucz się Jasiu, ucz ;-)
              • wybitniemondry Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 19.07.25, 15:17
                e-zybi napisał:
                > Uzupełnię 'mondrości" kolegi. Jeśli spełnia wymogi dotyczące mocy i prędkości m
                > aksymalnej dla rowerów...jest rowerem. Przekroczenie tych granic automatycznie
                > klasyfikuje pojazd jako motorower. Ucz się Jasiu, ucz ;-)

Uczta sie same. I nauczta sie czytać, żebym nie musiał sam siebie cytować.

I proszę mi nie rzucać definicjami motoroweru. Rower z silnikiem jest mororowerem i koniec.

forum.gazeta.pl/forum/w,20,179164442,179164442,Dofinansowanie_do_rowerow_elektrycznych.html?p=179172365
                • e-zybi Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 19.07.25, 15:24
                  To jeden, a gdzie drugi koniec? ;-)
                • waga170 Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 19.07.25, 15:37
                  Czy motor z silnikiem jest motomotorem i koniec?
                  • qqbek Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 19.07.25, 16:16
                    waga170 napisała:

> Czy motor z silnikiem jest motomotorem i koniec?

Ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz - jak jeszcze na truskawki z drabiną chodziłem to można było do roweru (w sklepach rowerowych, albo w Składnicy Harcerskiej - już nie pamiętam) dokupić silnik spalinowy, który za pomocą rolki napędzał koło roweru.
                    Nadal widuje się rowery z małymi "wspomagaczami" na sok z dinozaurów (w Niemczech chyba Sachs nadal je klepie).
                    I oficjalnie to były i nadal są tylko rowery, starczy karta rowerowa lub ukończone 18 lat, nie trzeba AM na nie.
                    Ciekawi mnie ja mondry by taki pojazd zaklasyfikował. Mikromoto-rower?
                    • waga170 Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 19.07.25, 16:38
                      Moj dziadek mial taki patent, albo poniemiecki albo polski bez licencji (jak traktory) ktory byl przymocowany przed kierownica i rolka napedzal przednie kolo. Po rozpedzeniu popychalo sie wajche, rolka dotykala opony, silnik zastartowywal i jechalo sie dalej bez pedalowania. Jeszcze byl inny, mniej poularny patent napedzajacy tylne kolo, ale szczegolow nie pamietam. W sumie to nie rozumiem dlaczego ten dziadka system sie powszechnie nie przyjal. A mundry to dalej ta sama taniocha, choroba mu wrocila.
                    • wybitniemondry Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 19.07.25, 17:05
                      qqbek napisał:
                      > Ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz - jak jeszcze na truskawki z drabiną chodziłem
                      > to można było do roweru (w sklepach rowerowych, albo w Składnicy Harcerskiej -
                      > już nie pamiętam) dokupić silnik spalinowy, który za pomocą rolki napędzał koł
                      > o roweru.
                      > Nadal widuje się rowery z małymi "wspomagaczami" na sok z dinozaurów (w Niemcze
                      > ch chyba Sachs nadal je klepie).
                      > I oficjalnie to były i nadal są tylko rowery, starczy karta rowerowa lub ukończ
                      > one 18 lat, nie trzeba AM na nie.
                      > Ciekawi mnie ja mondry by taki pojazd zaklasyfikował. Mikromoto-rower?
                      >

Ostanio taki wynalazek zamonrowany na przednim kole widziałem pod koniec lat sześćdziesiątych. Pradopodobnie ślizga się napęd, zwłaszcza na mokrym. A ubłoconej opony na pewno nie napędzi.

A rower z silnikiem jest motorowerem i już. Mówi ci to nie jakiś tam mondry a wybitnie mondry.
                      • trypel Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 19.07.25, 18:54
                        Chińczyki to bardziej profesjonalne oferują

a.aliexpress.com/_ExltPNM
                        • waga170 Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 19.07.25, 19:04
                          To juz zakrawa na motocykl:) 100 ccm a Wuefemka miala 125, Komar 50. Swoj dodatkowy lancuch, juz sie nie przygladalem czy hamulec tez (raczej tak), bo nie kupie.
                        • hrasier_2 Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 19.07.25, 19:11
                          trypel napisał:

> Chińczyki to bardziej profesjonalne oferują
                          >
                          > a.aliexpress.com/_ExltPNM
                          >
                          Chinole wszystkich przebili z techniką rowerową i elektrykami. Poza pierdoletami typu Januszka. Warto mieć ubezpieczenie rowerowe. Bo razie wypadku. Biorą ci z OC samochodowego. Jak ty spowodujesz..
      • hrasier_2 Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 19.07.25, 14:05
        xstefciax napisała:

Super wrzuć fotę. Rachunek i dofinansowanie. Tak jak u Ciebie to elektryk się przyda. Ja mam zwykły i nie wyobrażam sobie jazdy po mieście bez niego. Teraz jestem na ranczo by podlać warzywa. Oczywiście rowerem. Ścieżka rowerowa ode mnie pod samo ranczo. Coraz więcej ścieżek jest w mieście i poza nim. Trza korzystać z życia bo jedno jest 😍

• xstefciax Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 19.07.25, 14:26
          U mnie pada. Człowiek nie młodnieje. Wspomaganie pod górkę się przyda:-)
          • e-zybi Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 19.07.25, 14:30
            Wrzuć fotę to będziemy się zachwycać ;-)
          • e-zybi Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 19.07.25, 14:34
            Wspomaganie? Młoda kobitka i już kombinuje ;-) A gdzie te górki będziesz zaliczać?
          • maszkaroni Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 19.07.25, 15:56
            Tak, tak. Rozumiem, że już się nie odchudzasz.
            • xstefciax Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 19.07.25, 17:20
              Odchudzam się, ale bez efektów.
          • hrasier_2 Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 19.07.25, 16:26
            U mnie sucho. 5 km to prawie spacerek. Jutro do Poraja na kąpiel, ale już autem.
        • e-zybi Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 19.07.25, 14:29
          Ty jeździsz na damce bo nogi wyżej doopy nie podniesiesz. I tego się trzymaj! Wiesz ile taki e-bike waży? Nie na Twoje zdrowie. A tak na marginesie, rower to ma być rower. Człowiek ma się zmęczyć, z tego czerpie radość, a nie korzystać z wspomagaczy. To tak jakby facetowi "sprzęt" nie domagał i sięgał np. po Mensil, jeszcze w dawce 50 mg, warto się oszukiwać?
          • e-zybi Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 19.07.25, 14:32
            Oczywiście, to było do hrasier_2!
        • waga170 Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 19.07.25, 15:10
          hrasier_2 napisał:

> Teraz jestem na ranczo by podlać warzywa. Oczywiście rowerem.

Byl z lodu i sie roztopil?
      • e-zybi Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 19.07.25, 18:13
        To pochwalisz się tym rowerem, czy nie? Tak z ciekawości pytam bo temat wywołałaś. I nie by zaraz krytykować.
        • xstefciax Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 19.07.25, 21:25
          www.mediaexpert.pl/rowery/rower-elektryczne/rowery-elektryczne/rower-elektryczny-indiana-e-trekking-3-0-d18-28-cali-bialy
          • qqbek Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 19.07.25, 23:20
            xstefciax napisała:

> www.mediaexpert.pl/rowery/rower-elektryczne/rowery-elektryczne/rower-elektryczny-indiana-e-trekking-3-0-d18-28-cali-bialy

Za biedny jestem.
            W pandemii dałem porównywalne pieniądze za zwykły rower trekkingowy, a i tak serwisowanie nie jest tanie.
            Tanie rowery są dla bogatych. Ja bogaty nie jestem, więc wolę droższe.
            Niech służy dobrze.
            • engine8t Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 20.07.25, 00:02
              qqbek napisał:

> xstefciax napisała:
              >
              > > www.mediaexpert.pl/rowery/rower-elektryczne/rowery-elektryczne/rower-elektryczny-indiana-e-trekking-3-0-d18-28-cali-bialy
              >
              > Za biedny jestem.
              > W pandemii dałem porównywalne pieniądze za zwykły rower trekkingowy, a i tak se
              > rwisowanie nie jest tanie.
              > Tanie rowery są dla bogatych. Ja bogaty nie jestem, więc wolę droższe.
              > Niech służy dobrze.
              >
              >

A jakie to masz swerwisowanie roweru ktorego koszty sa znaczace?
              • qqbek Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 20.07.25, 00:09
                engine8t napisał:

> A jakie to masz swerwisowanie roweru ktorego koszty sa znaczace?

Wymiana przedniej piasty, wymiana tarcz (a nie tylko klocków) hamulcowych... a to na 3 lata w rowerze za 4k.
                Przednia piasta z dynamem, więc tanio nie było.
            • xstefciax Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 20.07.25, 14:02
              Dziękuję
          • e-zybi Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 20.07.25, 05:02
            Tak jak napisałem, nie będę silił się na krytykę tego modelu. Firma, która sprzedaje rekomenduje jako dobry stosunek jakości do ceny i niech tak pozostanie. Siedzę w temacie i wiem, że od tej ceny zaczyna się dopiero przygoda z e-bike, eksploatowałem wiele rowerów MTB nie schodząc z ceny poniżej 6 - 7 tys. Zapewne jest to Twój pierwszy kontakt z rowerem o napędzie elektrycznym, więc jedynie odniosę się co do eksploatacji baterii. Warto o nią zadbać bo ze względu na integralność z rowerem jej wymiana i zdobycie będzie wyzwaniem. Baterie litowo-jonowe nie lubią głębokiego rozładowania, na to należy zwrócić uwagę, jak również ładowania do 100%. Przedział 30 - 90 % w zupełności im wystarcza. Przechowując przez dłuższy czas rower i nie korzystając, wystarczy naładować baterię do 50 - 60% i pozostawić. Najgorszy będzie okres zimowy i letni, bateria nie lubi niskich i zbyt wysokich temp. Trzymanie w garażu zrujnuje szybko jej pojemność gdy temp. spadnie do zera, lub poniżej. Wyjmowaną baterię można brać do domu (trzymać w temp. dodatniej) a co z zintegrowaną? Chyba, że brać rower do kotłowni, przykryć pokrowcem i tak garażować...o ile miejsce pozwoli. Życzę udanego użytkowania i radości z jazdy :)
            • hrasier_2 Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 20.07.25, 08:23
              Niezdrowo się podnieciłeś tym wątkiem jak zwykle e-zybii. Wyśpij się. Kogo to obchodzi twoja wiedza z wujka Google. Jak i tysiące rad, które dawałeś Stefci w sprawie klimatyzacji, polerowania plastików i tysiąca złotych, niepotrzebnych rad. Kogo to obchodzi. Przekładaj nogę przez ramę i hajda fruwać po swojej wiosce.
              • maszkaroni Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 20.07.25, 09:49
                Ha, ha, ha! Jak to mówią "uderz w stół...". Prawda zabolała co taniucha?
              • e-zybi Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 20.07.25, 10:37
                hrasier_2 napisał:

> Niezdrowo się podnieciłeś tym wątkiem jak zwykle e-zybii. Wyśpij się. Kogo to o
                > bchodzi twoja wiedza z wujka Google. Jak i tysiące rad, które dawałeś Stefci w
                > sprawie klimatyzacji, polerowania plastików i tysiąca złotych, niepotrzebnych
                > rad. Kogo to obchodzi. Przekładaj nogę przez ramę i hajda fruwać po swojej wios
                > ce.

Jednak Cię boli, już kiedyś Ci pisałem, głupota ma boleć. Moja wiedza poparta jest doświadczeniem życiowym, Twoja Wikipedią. Nie mierz swoją miarą innych, nie każdy jest tak ograniczony jak Ty i nie każdy potrzebuje Twojej pomocy, a szczególnie Stefcia. Przykleiłeś się do niej jak g**** do podeszwy i co z tego masz? NIC!
            • xstefciax Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 20.07.25, 14:03
              Dziękuję za ciekawe informacje, przydadzą się. W okresie zimowym będę trzymać rower w ogrzewanym garażu przydomowym.
      • engine8t Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 19.07.25, 19:44
        xstefciax napisała:

To ja sie tak cieszylem chyba z 60 lat temu...
        • hrasier_2 Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 19.07.25, 20:27
          engine8t napisał:

> xstefciax napisała:
          >
          > > Kupiłam rower:-)
          >
          > To ja sie tak cieszylem chyba z 60 lat temu...
          Ty to bogacz z Ameryki. Cieszy się bo pensja nauczycielska cienka za tyle lat użerania się z bachorami. Do tego ta Nowacka co miesza w tym wszystkim. Ile młodzieży teraz nie zdało matury. Przy niej Czarnek to profesor.
          • engine8t Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 19.07.25, 23:59
            hrasier_2 napisał:

> engine8t napisał:
            >
            > > xstefciax napisała:
            > >
            > > > Kupiłam rower:-)
            > >
            > > To ja sie tak cieszylem chyba z 60 lat temu...
            > Ty to bogacz z Ameryki. Cieszy się bo pensja nauczycielska cienka za tyle lat u
            > żerania się z bachorami. Do tego ta Nowacka co miesza w tym wszystkim. Ile młod
            > zieży teraz nie zdało matury. Przy niej Czarnek to profesor.
            >

Nauczycielki nie stac na rower bez doplaty? Az tak zle chyba nie jest?
            • hrasier_2 Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 20.07.25, 15:52
              engine8t napisał:

> hrasier_2 napisał:
              >
              > > engine8t napisał:
              > >
              > > > xstefciax napisała:
              > > >
              > > > > Kupiłam rower:-)
              > > >
              > > > To ja sie tak cieszylem chyba z 60 lat temu...
              > > Ty to bogacz z Ameryki. Cieszy się bo pensja nauczycielska cienka za tyle
              > lat u
              > > żerania się z bachorami. Do tego ta Nowacka co miesza w tym wszystkim. Il
              > e młod
              > > zieży teraz nie zdało matury. Przy niej Czarnek to profesor.
              > >
              >
              > Nauczycielki nie stac na rower bez doplaty? Az tak zle chyba nie jest?
              A to się musisz spytać Lubnauer i Nowacką. To te dwie lewaczki przodują w zepsuciu ministerstwa oświaty. Będzie na emeryturze dorabiać u Niemca. Byle nie podcierania tyłka w domach opieki.
          • maszkaroni Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 20.07.25, 10:00
            A czy to wina Nowackiej, ze bachory się nie uczą? Świętojebliwy Czarnek tylko zgnoił szkolnictwo. A po drugie nauczyciele mają więcej wolnego niż dni pracy. Ty taniucha pewnie nie pamiętasz bo nie doświadczyłeś ale dawniej były wolne tylko wakacje i ferie zimowe. A teraz z byle powodu w szkole jest wolne. Więcej wolnego niż dni nauki. Gdyby twoja stefcia pracowała osiem, dziesięć godzin dziennie np. w Biedronce to by już dawno padła.
    • bolo2002 Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 20.07.25, 08:51
      Proponuje tez dofinansowanie do ... suszarki do włosów!!!!!!
      • xstefciax Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 20.07.25, 14:07
        Od dawna chciałam kupić rower elektryczny, gdy jeszcze nie było mowy o dofinansowaniu. Wzięłam rachunek imienny, ale nie wiem, czy dostanę dofinansowanie.
        • e-zybi Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 20.07.25, 14:53
          Najnowsze dane, warto się zapoznać.
          www.mediaexpert.pl/poradniki/rowery-i-skutery/dofinansowanie-do-rowerow-elektrycznych
          • e-zybi Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 20.07.25, 14:59
            Śledzić harmonogram naborów, program ma ruszyć w III kwartale.
            www.gov.pl/web/nfosigw/
            • hrasier_2 Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 20.07.25, 15:42
              Myślisz, że nie ma tej wiedzy i dostępu do neta😁
              • e-zybi Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 20.07.25, 16:02
                ;-)
            • hrasier_2 Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 20.07.25, 17:44
              e-zybi napisał:

> Śledzić harmonogram naborów, program ma ruszyć w III kwartale.
              > www.gov.pl/web/nfosigw/
              Dopłaty to przy następnych wyborach. Ten rząd na nic nie ma pieniędzy. Emeryci nie mają rzetelnych waloryzacji emerytur. O służbie zdrowia można zapomnieć. Program SZNUR. Żadne inwestycje nie ruszyły i nie ruszą. Reorganizacja rządu na późniejszy termin. A dług publiczny rośnie. Ile można pitolić o PISie.
              • e-zybi Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 20.07.25, 18:36
                Ten rząd nie ma pieniędzy bo PiSowski je rozdawał finansując złodziei, nazywanych patriotami.
                www.facebook.com/watch/?v=1892051598225093
                Masz problemy finansowe to zwróć się do formacji którą tak ślepo popierasz, niech Ci pomogą, albo weź się do roboty...nierobie. Słyszałeś bym ja kiedykolwiek narzekał? ;-)
                • hrasier_2 Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 20.07.25, 20:05
                  e-zybi napisał:

> Ten rząd nie ma pieniędzy bo PiSowski je rozdawał finansując złodziei, nazyw
                  > anych patriotami.

> www.facebook.com/watch/?v=1892051598225093
                  > Masz problemy finansowe to zwróć się do formacji którą tak ślepo popierasz, nie
                  > ch Ci pomogą, albo weź się do roboty...nierobie. Słyszałeś bym ja kiedykolwiek
                  > narzekał? ;-)
                  >
                  Największym nierobem to jest ty. Na rencie siedzisz już od dawna. Pojawiasz się tylko we wątkach Stefci. Nawet auta nie masz. Ja już nie muszę pracować osiołku. Kadencja zleci i dalej nic wybudują i pieniędzy nie będzie parobku systemu. Dajesz z tyłka rady. Jak wiesz, że dotacji nie ma. Zawsze tu klepaleś farmazony, zakompleksiony rowerzysto z dwoma padałami. Te twoje marne muskulki kurduplu to se możesz prężyć. Ja nie narzekam, tylko krytykuje uśmiechniętych.
                  • xstefciax Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 20.07.25, 20:21
                    Cenię rady Zybiego, bo wiem, że ma wiedzę na temat rowerów i nie tylko. Wiedza trzeba się dzielić. Zgoda buduje i o nią proszę w tym wątku i nie tylko.
                    • hrasier_2 Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 20.07.25, 20:23
                      xstefciax napisała:

> Cenię rady Zybiego, bo wiem, że ma wiedzę na temat rowerów i nie tylko. Wiedza
                      > trzeba się dzielić. Zgoda buduje i o nią proszę w tym wątku i nie tylko.
                      Dobre rady z neta. Już zapomniałaś jak Cię ośmieszał. I z tym drugim maszkarą. Krótką pamięć krótkie włosy.
                      • e-zybi Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 21.07.25, 07:41
                        hrasier_2 napisał:

> Dobre rady z neta. Już zapomniałaś jak Cię ośmieszał. I z tym drugim maszkarą.
                        > Krótką pamięć krótkie włosy.

Widzisz, ja daję swoje rady, a Twoje są z neta. Dobrze o tym wiesz i to Cię boli. Mówią, że "milczenie jest złotem" i warto nieraz nic nie napisać, niż udawać "mondrego". Co do ośmieszania? Zawsze Ty byłeś i jesteś tego podmiotem, a nie Stefcia. Trafił Ci się trudny i wymagający forumowicz w mojej osobie, miej to na uwadze nim się wygłupisz!
                  • e-zybi Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 20.07.25, 23:08
                    hrasier_2 napisał:

> Największym nierobem to jest ty. Na rencie siedzisz już od dawna. Pojawiasz się
                    > tylko we wątkach Stefci. Nawet auta nie masz. Ja już nie muszę pracować osiołk
                    > u. Kadencja zleci i dalej nic wybudują i pieniędzy nie będzie parobku systemu.
                    > Dajesz z tyłka rady. Jak wiesz, że dotacji nie ma. Zawsze tu klepaleś farmazo
                    > ny, zakompleksiony rowerzysto z dwoma padałami. Te twoje marne muskulki kurdupl
                    > u to se możesz prężyć. Ja nie narzekam, tylko krytykuje uśmiechniętych.

Widzisz, gdy ja się uczyłem, Ty na szkołę kamieniami rzucałeś, więc dzisiaj musisz rencisto biedę klepać i na PiSowskie ochłapy liczyć. Ja żyję na takim poziomie, że Ty możesz tylko marzyć i biadolić, co widać w każdym wpisie. Bujasz się i pieprzysz jak potłuczony na każdy temat, niewiele mnie Twoje zdanie o mnie interesuje pisowski lokaju, Bąkiewicza pokroju 😉
                    • hrasier_2 Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 21.07.25, 03:25
                      Tępa dzida z ciebie. Nie masz zerowego pojęcia o elektrykach, a zabierasz głos. A już o dotacjach całkowicie. Bezsensu z tobą rozmowa.
                      • e-zybi Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 21.07.25, 03:52
                        Jeżeli liczysz, że zniżę się do Twojego poziomu to jesteś w błędzie. Masz cholerne braki w wykształceniu, kaleczysz polski język w mówie i piśmie. Już samo to dyskwalifikuje Cię na mojego adwersarza, ale…Trafiłeś na fachowca w tej dziedzinie i tu nie chodzi o to czy ja się znam, czy nie. TY NIE MASZ PODSTAWOWEGO POJĘCIA O TYM I TO CIĘ BOLI! Zapytaj Stefci, ona Ci otworzy oczy, lebiodo 😉
            • xstefciax Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 20.07.25, 20:16
              Dziękuję
    • qqbek Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 20.07.25, 21:28
      Tak poczytałem - można 2500 dostać nawet (więcej do cargo, ale taki mnie nie interesuje).
      Chyba się skuszę - rower za dychę dostać za 7,5, a taki za 12 za mniej niż 10 to niezła promocja.
      Tylko kupiłbym raczej coś produkowanego w Polsce, a nie Indianę robioną w Azji.
      • irsila Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 20.07.25, 21:56
        To jest dopiero planowane w III kwartale.
        Oby nie było tak jak w przysłowiu:
        "Obiecanki cacanki a głupiemu radość".
        😁 😂 🤣
        • hrasier_2 Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 20.07.25, 22:02
          irsila napisała:

> To jest dopiero planowane w III kwartale.
          > Oby nie było tak jak w przysłowiu:
          > "Obiecanki cacanki a głupiemu radość".
          > 😁 😂 🤣
          A to pisałem Ula. To mnie e przejechał. Bo on zakochany w Platformie. Szybko się wycofują z obietnic. Bo co szkodzi obiecać. Z dofinansowaniem nie głupia sprawa, by była.
        • qqbek Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 20.07.25, 22:06
          irsila napisała:

> To jest dopiero planowane w III kwartale.
          > Oby nie było tak jak w przysłowiu:
          > "Obiecanki cacanki a głupiemu radość".
          > 😁 😂 🤣

Ja kupiłem używanego elektryka wyczekując pół roku na dopłaty do używanych, bo takie miały być.
          No, ale mam samochód, a nie chińskiego Donfenga, którego miałbym "z dofinansowaniem na nowe" (przejechałem się testowo Dacią Spring, bo w końcu "nowe to nowe" i stwierdziłem, że jednak be, nie podoba mi się).
          Rower mam, tylko nie wypada mi być spoconym w pracy (a nie ma dostępu do natrysków), więc używam ostatnio głównie "rekreacyjnie". Rower elektryczny byłby na dojazdy do pracy, bo mieszkam pod Lublinem, a pracuję w Lublinie... a Lublin nie jest płaski jak Mazowsze i kilka ładnych górek mam do pokonania po drodze do pracy.
          A rekreacyjnie to chodzi właśnie o to, żeby się spocić i styrać, a nie o to, żeby na podjazdach mieć "asystę".
          • irsila Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 20.07.25, 22:30
            To jest perfidna reklama.
            www.mediaexpert.pl/poradniki/rowery-i-skutery/dofinansowanie-do-rowerow-elektrycznych
            Gdyby faktycznie tak było,
            to kupie sobie rower, wezmę dopłatę,
            a potem oddam do sklepu, nieużywany nawet,
            powiem, że stan zdrowia pogorszył się i nie pozwala na używanie.
            Czysty zysk.
            Jeszcze mąż i syn sobie kupi
            i mam 7, 5 tys zysku :)
            • e-zybi Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 20.07.25, 23:14
              I co Wam bieda zrobi, bogacze z Krakowa? Byle byście tylko kasy nie przepili, bo to trąciłoby patologią 😉
            • qqbek Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 20.07.25, 23:19
              irsila napisała:

> Jeszcze mąż i syn sobie kupi
              > i mam 7, 5 tys zysku :)

To nie zysk, a dotacja z KPO, o którą ktoś się może przyczepić.
              Rząd wymyśla coraz "ciekawsze" sposoby wydawania kasy z KPO, bo przez "chwilę" mieliśmy wstrzymane wypłaty na to (ciekawe dlaczego 🤔).
              Będzie więcej takich okazji do przytulenia kasy, ja się chyba skuszę na dopłatę do nowego "elektryka" na firmę jednak, bo po jeżdżeniu "prywatnie" elektrycznym samochodem jakoś mi przestały "leżeć" samochody spalinowe (zupełnie jak z przesiadką z samochodu ze skrzynią ręczną na automat - po takiej przesiadce nadal widzisz możliwość jazdy samochodem z ręczną skrzynią, ale przestajesz widzieć sens posiadania takowego).
              • irsila Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 20.07.25, 23:47
                qqbek napisał:

> irsila napisała:
                >
                > > Jeszcze mąż i syn sobie kupi
                > > i mam 7, 5 tys zysku :)
                >
                > To nie zysk, a dotacja z KPO, o którą ktoś się może przyczepić.
                > Rząd wymyśla coraz "ciekawsze" sposoby wydawania kasy z KPO, bo przez "chwilę"
                > mieliśmy wstrzymane wypłaty na to (ciekawe dlaczego 🤔).

Dla mnie, to zysk z dotacji KPO.

Jeszcze rząd tego nie zaakceptował, nie przegłosował.
                Gruszki na wierzbie ;)
      • hrasier_2 Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 20.07.25, 21:56
        Dzisiaj byłem na giełdzie samochodowej i facet przyjechał dwuosobowym motorkiem elektrycznym. Gość na Wręczyckiej w Częstochowie robi. Koszt 4 tysiące. Mnie się podoba taki. www.googleadservices.com/pagead/aclk?sa=L&ai=DChsSEwj_0KK4m8yOAxUoF6IDHU9oMKEYACICCAEQJRoCbGU&co=1&ase=2&gclid=CjwKCAjwp_LDBhBCEiwAK7Fnkphr4LyO0tMDcjQ23yDi2H8DZtk-6lmUT3gd91uvVJgmzKCXBj3TaRoC_EAQAvD_BwE&ohost=www.google.com&cid=CAESVeD2GCUHQekIJA_V2TI3mUX4ifNWEDUVY5giR0jq2DjJU0lC6IbkwU6SZ5aLc1w1oCO0epx-jJAB2SnEJJboaOoRRK4j5xNxEY0jVNsfJMppEbCYvh4&category=acrcp_v1_40&sig=AOD64_2sfFp6VRl0wfsqqE3MafYses9Y6w&ctype=5&q=&nis=4&ved=2ahUKEwj2q5y4m8yOAxVhIBAIHfPEOt0Qwg8oAXoECAUQDA&adurl= sorry za długi link. I fajna przecena.
        • e-zybi Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 20.07.25, 23:11
          Oglądaj, cmokaj…i na damce kręć smutasie kilometry. Nie dla psa kiełbasa…🤣🤣🤣
    • e-zybi Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 21.07.25, 15:14
      Jak pierwsze wrażenia z jazdy?
      • xstefciax Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 22.07.25, 08:14
        Bardzo dobrze mi się jeździ, prosty w obsłudze, ale trzeba uważać, na 4 szybko się rozpędza.
        • hrasier_2 Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 22.07.25, 08:48
          Żeby sobie pazurów nie poobgryzał z zazdrością. To.jesr taka technika, że byk nawet nie chyta. Dadzą dotacje nie dadzą. Nie ma pieniędzy bo Pisory wszystko ukradli. Tak se chłopina zakodował. I co mu zrobisz.
          • e-zybi Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 22.07.25, 08:58
            hrasier_2 napisał:

>Żeby sobie pazurów nie poobgryzał z zazdrością. To.jesr taka technika, że byk nawet nie chyta. Dadzą >dotacje nie dadzą. Nie ma pieniędzy bo Pisory wszystko ukradli. Tak se chłopina zakodował. I co mu >zrobisz.

Wiele razy już pokazałeś, że jesteś "tempym", pustym chamem, do tego niereformowalnym. Zastanawia mnie tylko jedno, czy jesteś aż tak głupi by wierzyć w to co piszesz? Uwielbiam gdy mnie zazdrościsz i cierpisz z tego tytułu. I tak ma być...bo porwałeś się z motyką na słońce i teraz dostajesz baty Ptysiu ;-)
        • e-zybi Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 22.07.25, 08:49
          Nie ma dla sklepu lepszej reklamy, jak zadowolony klient z jazdy na wymarzonym rowerze. Niektórzy klienci popełniają błąd i kupują taki sprzęt by korzystać z niego jak do jazdy skuterem (można, ale czy nie lepiej dołożyć kasy i kupić skuter?). W rowerze silnik jest jedynie wspomaganiem w trudnym terenie. Jazda odbywa się tradycyjnie, w tym modelu jest siedem przełożeń i śmigamy. Te 80 km przebiegu jak podaje instrukcja zależy od wielu czynników (wagi użytkownika, st. naładowania akumulatora, trudności terenu, a nawet warunków pogodowych) i to należy mieć na uwadze. Przyjemnej jazdy.
        • e-zybi Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 22.07.25, 09:00
          Tak na marginesie, często bywam w Twoich stronach, gdy wpadniemy na siebie to ocenię to cacko w realu :)
          • xstefciax Re: Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 22.07.25, 14:43
            Wiem, że bywasz, widziałam Cię niedawno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka