Dodaj do ulubionych

Spam dureńrlascar

26.10.25, 11:29
Do UOKIK zglosze!
Obserwuj wątek
    • trypel Re: Spam dureńrlascar 26.10.25, 11:54
      Gorentalcars to firma ktora lubi oszukiwać. Nikt normalny nie weźmie stamtad auta.

A wiesz ze od dzisiaj nam lotnisko zamknęli? I jak zyc teraz :(
      • e-zybi Re: Spam dureńrlascar 26.10.25, 12:03
        Jak żyć? Krótko, a dobrze 😉
      • qqbek Re: Spam dureńrlascar 26.10.25, 12:24
        trypel napisał:

> A wiesz ze od dzisiaj nam lotnisko zamknęli? I jak zyc teraz :(
        >

W Rzeszowie wyremontowany pas otworzyli (przed czasem), możesz się w podkarpackie przenieść.
        Może część ruchu cargo znów wróci do Rzeszowa, bo ostatnio przestałem zwracać uwagę nawet na czterosilnikowe szerokokadłubowce w stylu 747, Globemaster, czy (nawet) An-124, tyle tu nam tego nad głowami lata.
        • trypel Re: Spam dureńrlascar 26.10.25, 12:35
          Ty sie smiej ale w zeszłym tygodniu majac 2 poranne loty o 6.00 z wro do Monachium, wstawałem o 4.45, szybki prysznic, 5.10 w aucie , 5.25 na lotnisku i w sam raz na boarding.
          W listopadzie poza urlopem czekają mnie Ateny i oslo i 2 x poranna trasa do Warszawy i potem nocny powrót :)
          Przynajmniej na urlop jedziemy dzisn wczesniej i śpimy na Okęciu
          • waga170 Re: Spam dureńrlascar 26.10.25, 14:24
            trypel napisał:

> Ty sie smiej ale w zeszłym tygodniu majac 2 poranne loty o 6.00 z wro do Monach
            > ium, wstawałem o 4.45, szybki prysznic, 5.10 w aucie , 5.25 na lotnisku i w sam
            > raz na boarding.

Wstaje i wychodze a sniadanie jem na kolacje jak ten?

www.youtube.com/watch?v=N4FvOqTdnPI
            • trypel Re: Spam dureńrlascar 26.10.25, 19:11
              Z mala różnica. Nigdy nie załapałem sie na transport mleka.
            • engine8t Re: Spam dureńrlascar 26.10.25, 19:15
              waga170 napisała:

> trypel napisał:
              >
              > > Ty sie smiej ale w zeszłym tygodniu majac 2 poranne loty o 6.00 z wro do
              > Monach
              > > ium, wstawałem o 4.45, szybki prysznic, 5.10 w aucie , 5.25 na lotnisku i
              > w sam
              > > raz na boarding.
              >
              > Wstaje i wychodze a sniadanie jem na kolacje jak ten?
              >
              > www.youtube.com/watch?v=N4FvOqTdnPI

25 minut nazywasz szybkim prysznicem? :) Ja to bym przed takim wczesnym wylotem odpuscil sobie meczace i brudne zajecia w nocy i spal 15 minut dluzej :)
              • waga170 Re: Spam dureńrlascar 26.10.25, 19:29
                engine8t napisał:

> 25 minut nazywasz szybkim prysznicem? :)

Trypel nie wdawal sie w szczegoly i pojechal skrotem. A to jest 25-cio minutowe amerykanskie poranne three S: Shit, Shave, Shower.
                • trypel Re: Spam dureńrlascar 26.10.25, 19:36
                  I jeszcze TB jesli chodzi o szczegóły i skróty.
                  Śniadanie juz pozniej
                  • waga170 Re: Spam dureńrlascar 26.10.25, 19:48
                    Jednak TB to raczej po sniadaniu?
                    • trypel Re: Spam dureńrlascar 26.10.25, 19:57
                      Raz przed. Potem po. Nerwica natręctw. Nie wyjdę z domu bez a śniadanie dopiero po pierwszym locie
                      • waga170 Re: Spam dureńrlascar 26.10.25, 20:15
                        I tak trzymac, dziesiat lat mam i dziesiat zebow jak nowe dalej az sie blyszcza.
                        W recznej pile wiszacej na scianie garazu:)
      • engine8t Re: Spam dureńrlascar 26.10.25, 18:23
        trypel napisał:

> Gorentalcars to firma ktora lubi oszukiwać. Nikt normalny nie weźmie stamtad au
        > ta.
        >
        > A wiesz ze od dzisiaj nam lotnisko zamknęli? I jak zyc teraz :(
        >

Naciekawsze to sa powody.. -
        gazetawroclawska.pl/lotnisko-we-wroclawiu-zamkniete-w-nocy-wyladowal-ostatni-samolot-z-pasazerami-kolejny-dopiero-za-40-dni/ar/c1p2-28112305
        "Budowana jest droga kołowania o długości 2,5 tys. metrów kwartowych, która będzie dostosowana do obsługi największych wojskowych samolotów transportowych."

I widac ze to wojskowa inwestycja skoro dlugosc mierza w metrach kw.

Do wojny was przygotowuja tylko nie wiadomo z kim - i co tam bedzie ladowac? C-5 czy An-225?
        • trypel Re: Spam dureńrlascar 26.10.25, 18:32
          Oficjalnie mowia o podniesieniu przepustowości lotniska o 50%.
          Ale oczywiście masz racje.
          • waga170 Re: Spam dureńrlascar 26.10.25, 18:50
            Mnie po przeczytaniu co tam bedzie zrobione, dodane, przedluzone, jakos nie pasuje niska liczba milionow na to przeznaczonych. Ciekawe czy dodadza nowych kibli. Bo (wedlug mojej corki) na lotnisku w Modlinie widziala kolejke 20 kobit przestepujacych z nogi na noge przed jedynym damskim kiblem.
            • qqbek Re: Spam dureńrlascar 26.10.25, 18:59
              Lotnisko w Modlinie to moje najmniej lubiane lotnisko.
              Jak ULC to dopuścił do eksploatacji, tego nie wiem, ale chyba ktoś posmarował, żeby pojechać ;)
              Jedyna jego zaleta, to to, że jest tanie, przez co loty z niego też są tanie.
              Z "pobliskich" lotnisk lubię swoje wsiowe i Rzeszów, trochę mniej Okęcie, a już najmniej Modlin (z Radomia jeszcze nie leciałem, ale to chyba nikogo nie zdziwi 🤣)
              • engine8t Re: Spam dureńrlascar 26.10.25, 19:03
                qqbek napisał:

> z Radomia jeszcze nie leciałem, ale to chyba nikogo nie zdziwi 🤣)

A dlaczego ?
                Chyba nie dlatego ze tam nie mozna zaplacic Blikiem za bilety?
                • marecky81 Re: Spam dureńrlascar 26.10.25, 19:14
                  Kupujesz bilety na lotnisku, tak jak to robiłeś w starym kraju?
                  youtu.be/sw46-ViAeTs?si=cMPq4aHAn6cqpRlN
              • waga170 Re: Spam dureńrlascar 26.10.25, 19:20
                A to fakt, posmarowal, bo ono jest zrobione ze starego lotniska wojskowego. Byla afera z samym pasem startowym bo przetarg wygral czarny kon, polozyl na starym betonie szlichte "popatrz pan jaka gladka" ale na niej bylo trudno wyhamowac a czasem za startujacym samolotem odrywal sie kawalek tej gladkiej szlichty i tez odfruwal, ale tylko pare metrow do tylu. Poprawili, znow ktos wygral przetarg.
            • trypel Re: Spam dureńrlascar 26.10.25, 19:10
              Nie porównuj modlina do Wrocławia. To tak jakbyś porownywal twoja beczkę z syrenka w tym samym wieku
        • waga170 Re: Spam dureńrlascar 26.10.25, 18:55
          AN 225 juz nigdy nigdzie nie wyladuje bo kacapy zniszczyly jedyny egzemplarz.
          • engine8t Re: Spam dureńrlascar 26.10.25, 19:01
            waga170 napisała:

> AN 225 juz nigdy nigdzie nie wyladuje bo kacapy zniszczyly jedyny egzemplarz.

Zbuduja drugi... Podobno maja po czesci zbuduwany i duzo czesc bedzie z tego pierwszego
            • waga170 Re: Spam dureńrlascar 26.10.25, 19:09
              Ale ten drugi to zbuduja Ukraincy. Ciekawe czy beda przylatywac z czyms czy po cos?
              • engine8t Re: Spam dureńrlascar 26.10.25, 19:12
                waga170 napisała:

> Ale ten drugi to zbuduja Ukraincy. Ciekawe czy beda przylatywac z czyms czy po
                > cos?

No zeby nie miec pustych przebiegow to przywiaza cos i wywiaza cos.
        • trypel Re: Spam dureńrlascar 26.10.25, 19:14
          engine8t napisał:

> trypel napisał:
          >
          > > Gorentalcars to firma ktora lubi oszukiwać. Nikt normalny nie weźmie stam
          > tad au
          > > ta.
          > >
          > > A wiesz ze od dzisiaj nam lotnisko zamknęli? I jak zyc teraz :(
          > >
          >
          > Naciekawsze to sa powody.. -
          > gazetawroclawska.pl/lotnisko-we-wroclawiu-zamkniete-w-nocy-wyladowal-ostatni-samolot-z-pasazerami-kolejny-dopiero-za-40-dni/ar/c1p2-28112305
          > "Budowana jest droga kołowania o długości 2,5 tys. metrów kwartowych, która będ
          > zie dostosowana do obsługi największych wojskowych samolotów transportowych."
          >
          > I widac ze to wojskowa inwestycja skoro dlugosc mierza w metrach kw.
          >
          >
          > Do wojny was przygotowuja tylko nie wiadomo z kim - i co tam bedzie ladowac?
          > C-5 czy An-225?

To sie tez wiąże z tym ze akurat oddano ostatni kawalek Ski do Suwałk. Wiec z wroclawia mamy idealny hub dla wojska. Daleko od ew frontu ale szybko w razie czego lądem na miejscu. No i jak pewnie pamiętasz do wrocławskiego lotniska przylegaja tereny wojskowe. Idealny uklad
          • engine8t Re: Spam dureńrlascar 26.10.25, 19:22
            trypel napisał:

>
            >. No i jak pewnie pamiętasz do wrocławskiego lotniska przyl
            > egaja tereny wojskowe. Idealny uklad
            >

Jak polecisz do Portland to tam lotnisko cywilne i wojskowe to w sumie jedno i pierwszy raz jak siedzilaem gotw do startu i zobaczylem ze moj cywilny na chwile przed startem przystanal, zrobil sie ogromny lomot, samolotem zatrzeslo i z pasa obok wystartowal F16 to sie wystraszylem. :)
            • qqbek Re: Spam dureńrlascar 26.10.25, 20:41
              W Lublinie i Rzeszowie jest tak z powodu wojny na Ukrainie.
              A w Krakowie jest Baza lotnictwa transportowego i współużytkują lotnisko Balice z cywilami od dawna.

Z polskich lotnisk to muszę chyba się kiedyś z Zielonej Góry gdzieś przelecieć - lubię małe lotniska (dlatego tak "leży" mi nasze lubelskie - to naprawdę mikroport, ale sympatycznie zaprojektowany i da się z nim żyć... zwłaszcza, jak masz 10/kilkanaście minut samochodem na niego).

Z zagranicznych największe wrażenie, ale głównie skalą, zrobiły na mnie Heathrow i Barcelona... ale lubiłem też swoje "lokalne" (Port Lotniczy im. Johna Lennona w Liverpoolu), choć wcale takie małe nie było.
              • trypel Re: Spam dureńrlascar 26.10.25, 20:48
                Jak pamiętasz koszmarny Manchester to jest wlasnie przbudowywany. Jest coraz lepiej :)
                • qqbek Re: Spam dureńrlascar 26.10.25, 21:02
                  trypel napisał:

> Jak pamiętasz koszmarny Manchester to jest wlasnie przbudowywany. Jest coraz le
                  > piej :)

Na całe szczęście tylko raz tam lądowałem, po przekierowaniu lotu z Liverpool-u ze względu na pogodę.
                  Jak przy następnym lądowaniu znów był sztorm i odszedł na drugi krąg (po czymś co było bardziej "ram&go" a nie "touch&go"), to już ten horror znów miałem przed oczami, ale za drugim razem, po kilkunastu minutach, wylądował (inna sprawa, że bujało tak, że to była rzyg-kometa pod koniec lotu, a nie zwykły 737 - chyba z połowa pasażerów skorzystała z torebek, a smród na pokładzie był jak w wolackiej chacie).
                  • waga170 Re: Spam dureńrlascar 26.10.25, 21:28
                    qqbek napisał:

> z połowa pasażerów skorzystała z torebek, a smród na pokładzie był jak w wolac
                    > kiej chacie).

"Oj zaluj Rudy ze cie nie bylo z nami" jak plynelismy promem przez Morze Polnocne Esbierg-Harwich w czasie sztormu, tak jakos pod koniec wakacji jak 1500 angielskich licealistow wracalo ze Szwecji w ramach wymiany wakacyjnej. W kazdym korytarzu przed kazdymi drzwiami byly rzygi pomimo ze kazda kabina miala swoj kibel. Widocznie byl juz zapchany:)
                    • qqbek Re: Spam dureńrlascar 26.10.25, 21:42
                      Ja mam żołądek typu "co weszło, to już stamtąd tą samą drogą nie wyjdzie" (po dzieciństwie rzygałem może 3 razy w życiu - przy czym zawsze było to po wódce z niepewnych źródeł), ale w trakcie tamtego lotu nie byłem tego taki pewny.
                      Bujać mocno zaczęło nad Niemcami (i wtedy w ruch poszły pierwsze torebki), nieudane podejście zwiększyło ich wykorzystanie kilkukrotnie.

Kto nie trafił nigdy w silne turbulencje, ten nie wie, jak to wygląda.
                      Kto często lata, to i tak już pewnie trafił.
                      • waga170 Re: Spam dureńrlascar 26.10.25, 22:31
                        W przypadku tamtego promu to absolutnie nie byla turbulencja tylko cos zupelnie odwrotnego. Powoli do gory, do gory, do gory, chwila bezruchu, powoli do dolu, do dolu, do dolu, chwila bezruchu, powoli do gory, do gory, do gory, chwila bezruchu... Przestalem to opisywac zanim sam sie porzygam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka