Dodaj do ulubionych

Wakacje we Włoszech

04.08.26, 22:34
Czy wszędzie włoskie nadmorskie plaże wyglądają tak? Tu akurat Bibione.
Obserwuj wątek
    • trypel Re: Wakacje we Włoszech 05.08.26, 07:22
      Niektóre wyglądają tak
    • duze_a_male_d_duze_m Re: Wakacje we Włoszech 05.08.26, 08:28
      Te płatne tak powinny wyglądać, są amatorzy takich klimatów, niech mają.
      • dodekanezowiec Re: Wakacje we Włoszech 05.08.26, 08:42
        Wlochy maja plaże bardzo zróżnicowane. Najładniejsze na Sardynii raczej.
        Bibione - miasto srodkowoeuropejskie z klimatem bardziej przypominającym jakis Budapeszt niż Sycylie.
        • trypel Re: Wakacje we Włoszech 05.08.26, 08:45
          Wlasnie Sardynię wkleiłem:)
          Bibione to jak jakies Międzyzdroje albo inna Stegna.
          • carnivore69x Re: Wakacje we Włoszech 05.08.26, 16:36
            trypel napisał:

> Wlasnie Sardynię wkleiłem:

A na te Sardynię pod koniec llipca (inaczej się nie da) w dwie rodziny (jakiś dom z basenem, najlepiej blisko morza itp), to gdzie najlepiej uderzać wg Ciebie?
            • trypel Re: Wakacje we Włoszech 05.08.26, 16:42
              Mam zajebista miejscówkę 3 m od morza (dosłownie po paru kamieniach) ale bez basenu. Na sardyni byliśmy 4 x ale tylko na zachodniej czesci. 2 x costa rei, plaża piękna ale ludzi bywa wiecej (no nigdy tyle co w bibione :) ) I 2 x w Torre di Bari. Wszędzie idealne plaże i super czysta ciepła woda. I droga ss125 jakby kogos tylek swędział i chciał sobie pojeździć po gorach :)
              • trypel Re: Wakacje we Włoszech 05.08.26, 16:43
                To to
                maps.app.goo.gl/VLWmgJ36q8ZT8t8YA?g_st=ac
              • carnivore69x Re: Wakacje we Włoszech 05.08.26, 21:14
                trypel napisał:

> Mam zajebista miejscówkę 3 m od morza (dosłownie po paru kamieniach) ale bez ba
                > senu. Na sardyni byliśmy 4 x ale tylko na zachodniej czesci. 2 x costa rei, pla
                > ża piękna ale ludzi bywa wiecej (no nigdy tyle co w bibione :) ) I 2 x w Torre
                > di Bari. Wszędzie idealne plaże i super czysta ciepła woda. I droga ss125 jakby
                > kogos tylek swędział i chciał sobie pojeździć po gorach :)
                >

No, miejscówka rzeczywiście super (choć po stronie wschodniej ;-) ). Zobaczymy jak sytuacja się rozwinie, ale wyglada na to, że na wyspę rzeczywiście możemy zawitać.
                • trypel Re: Wakacje we Włoszech 05.08.26, 21:24
                  Kurde drugi raz w ciągu 2 tyg mylą mi sie kierunki swiata :) i znów wschod z zachoden.
                  Jakbys tam trafil to obok w arbataxie w porcie jest taka knajpka z tym co odlowią danego dnia.
                  Jesz na ceracie. Samoobsługa. Ale wybor i smaki boskie
                  maps.app.goo.gl/PTX1dnKeb9sU1pBdA?g_st=ac
                  I nie ma coperto :)
                  • engine8t Re: Wakacje we Włoszech 06.08.26, 00:10
                    trypel napisał:

> Kurde drugi raz w ciągu 2 tyg mylą mi sie kierunki swiata :) i znów wschod z za
                    > choden.

>

To Ty uwazaj zebys nastepnym razem zamiast we Wloszech gdzies Minsku nie wyladowal?
                  • engine8t Re: Wakacje we Włoszech 06.08.26, 00:10
                    trypel napisał:

> Kurde drugi raz w ciągu 2 tyg mylą mi sie kierunki swiata :) i znów wschod z za
                    > choden.

>

To Ty uwazaj zebys nastepnym razem zamiast we Wloszech gdzies Minsku nie wyladowal?
                  • carnivore69x Re: Wakacje we Włoszech 06.08.26, 10:01
                    trypel napisał:

> choden.

No bo w dzisiejszych czasach nie wiadomo za bardzo w którą stronę iść, żeby “była jakaś cywilizacja” ;-)

> Jakbys tam trafil to obok w arbataxie w porcie jest taka knajpka z tym co odlow
                    > ią danego dnia.
                    > Jesz na ceracie. Samoobsługa. Ale wybor i smaki boskie
                    > maps.app.goo.gl/PTX1dnKeb9sU1pBdA?g_st=ac
                    > I nie ma coperto :)

Wyglada super. Przypomina mi trochę tawernę na końcu świata czyli poludniowej (!) stronie Antiparos odwiedzoną zaraz po poprzednim zwycięskim mundialu Hiszpanii.

maps.app.goo.gl/hv3tjk79E9zudv6Y6?g_st=com.google.maps.preview.copy
                    • trypel Re: Wakacje we Włoszech 06.08.26, 11:02
                      Tez piękne miejsce ale raczej sie nie zanosi ze tam trafię:) dodałem do ulubionych na wszelki wypadek :)
                      • carnivore69x Re: Wakacje we Włoszech 06.08.26, 11:28
                        trypel napisał:

> Tez piękne miejsce ale raczej sie nie zanosi ze tam trafię:) dodałem do ulubion
                        > ych na wszelki wypadek :)

Jakby już tak miało się stać, to możesz trafić tam z Paros wpław:

antiparos.gr/en/paros-antiparos-channel-crossing/
                        • trypel Re: Wakacje we Włoszech 06.08.26, 11:47
                          W 2009 byliśmy tydzien na jachcie po cykladach i teraz sobie powiększyłem okolice i jedna noc byla wlasnie na tym kawalku kolo knajpy ale kto to pamieta co sie tam działo:)
                          • carnivore69x Re: Wakacje we Włoszech 06.08.26, 12:01
                            trypel napisał:

> W 2009 byliśmy tydzien na jachcie po cykladach i teraz sobie powiększyłem okoli
                            > ce i jedna noc byla wlasnie na tym kawalku kolo knajpy ale kto to pamieta co si
                            > e tam działo:)

Czyli znaczy, że było wystarczająco fajnie i bez knajpy :-)
    • dziewczynaengina Re: Wakacje we Włoszech 05.08.26, 09:39
      Moje wyobrażenie piekła. Chociaż, jeśli woda ciepła, mogłabym cały dzień w morzu siedzieć i wychodzić tylko na piwko ;)
      • trypel Re: Wakacje we Włoszech 05.08.26, 09:44
        Woda ma pewnie ok 35 stopni. Jak taka ilosc luda leje w morzu :)
        • dziewczynaengina Re: Wakacje we Włoszech 05.08.26, 09:48
          :D Ponoć okłady z moczu są bardzo zdrowe, niektóre kremy do stóp zawierają chyba mocznik... Urynoterapia w cenie pływania- to jest to :)
    • galtomone Re: Wakacje we Włoszech 05.08.26, 09:48
      W Bibione bylem raz, przejazdem w drodze do Hiszpanii dawno temu i moja noga tam wiecej nie postanie. Plaze zwiedzalem o +/- 4 rano... bylo pusto ale ilosc ustawionych (jak wojsko) lezakow byla przerazajaca z tylnych rzedow to nawet nie bylo widac morza.
      • trypel Re: Wakacje we Włoszech 05.08.26, 09:50
        I tak jak kolega wyzej napisal- sa tacy co to lubia i rok w rok jezdza dokladnie tam, to jest ich ideal wakacji. Dla mnie tez masakra ale pozwólmy im tam siedzieć zeby innych miejsc nie psuli takimi widokami
        • galtomone Re: Wakacje we Włoszech 05.08.26, 10:19
          👍🏻

Jak to zwolni inne plaze to sie poswiece i wysle maila do mera Bibione, zeby dostawili lezakow.
        • tbernard Re: Wakacje we Włoszech 05.08.26, 10:33
          Ale tak jest w wielu miejscach gdy plaże są blisko hoteli. Wystarczy jednak nie być leniwcem i zrobić mały spacerek oddalając się od skupiska i zaraz zrobi się mniej tłoczno. To nie jest tak, że tam już nie ma wcale wyboru.
          • trypel Re: Wakacje we Włoszech 05.08.26, 10:36
            To tez prawda. Wklejałem to zdjęcie jakis msc temu, koszmar, zwlaszcA ze musiałem 2 noce w tym hotelu spędzić (z drugiej strony na ulicy nieustajaca impreza) a wystarczyło przejść 1 km (jeden) w dowolna strone, zeby trafic na pusta, szeroka i dzika piękna plaże.
    • humorysta Re: Wakacje we Włoszech 05.08.26, 11:08
      Dajcie sobie spokój z Włochami. Pala sie świetnie razem z Greca, Hiszpanią, Portugalia. Za ca 2-3 lata południe Europy przestanie istniec jako turystyczne rejony. Wyrażnie widać- ze ocieplenie klimatu postepuje bardzo szybko i zniszczy południe Europy. Od dłuzszego czasu nie jeżdzę tam, nawet do Chorwacji-tez nie. Dzis polecam Mazury-cud natury-bez upałów, bez pożarów , bez ewakuacji-i bez straty kasy. Włochy sa ponadto mega drogie. Syn własnie wybrał Mazury i ma swietna pogode, wode, sporty wodne i zbiera grzyby w duzych ilosciach. Za dopłatą -nie pojade do Włoch po słońce-wolę byczyć sie na mazurskiej łące . No i ryby-sieja, sielawa, węgorz, sandacz ....i miętus-najlepsza polska rybka .2 godziny samochodem tylko ode mnie.
      • tbernard Re: Wakacje we Włoszech 05.08.26, 11:26
        Proszę sobie zobaczyć temperatury wody w Bałtyku. Dla morsów to faktycznie raj.
        Ponadto z pogodą to loteria. Podczas pandemii zamiast za granicę, to wybraliśmy się do Węgorzewa. Pogoda trafiła się piękna no i oczywiście bez koszmarnych południowych upałów. Plaża miejska nieco oddalona (to dla mnie zaleta) na wysokim poziomie, woda czyściutka, wypożyczalnia kajaków, było na prawdę wspaniale. Rok później nad innym jeziorem próba powtórzenia wypoczynku w kraju i trafiło się tak, że przed naszym przybyciem bardzo pogodnie i wręcz upalnie ale akurat gdy przybyliśmy to pogoda się zmieniła i cały tydzień chłodno, deszczowo i przed samym wyjazdem wypogodzenie i wtedy jedynie dało się sensownie popluskać w jeziorze.
        • dodekanezowiec Re: Wakacje we Włoszech 05.08.26, 12:05
          1) 20 stopni temp.wody w Świnoujściu i 20 w Faro (Portugalia)
          2) 35 stopni w Polsce, a nierzadko nawet ciut poniżej 30 (przyklad tego Faro - 28)
          3) wylatując do Faro z Poznania - zrobię hapening ze jestem z Wrocławia i wcale Wrocławianie nie sa za biedni na Algarve
          • dodekanezowiec Re: Wakacje we Włoszech 05.08.26, 12:08
            Skorumpowane przez Poznaniakow biura podrozy często maja wylot z Poznania zapominając o Wrocławiu!
            Pewnie tez Lewandowski maczał w tym palce bo on ma cos wspólnego z Lechem.
            W drodze rekompensaty powinno się Wrocalwainom sprzedawać 3letnie auta za pół ceny!
            • trypel Re: Wakacje we Włoszech 05.08.26, 12:21
              Masz tyle nowych kierunków z wroclawia i dalej narzekasz.
              Do Macedonii sobie polec. Nad jezioro ochrydzkie.
              • dodekanezowiec Re: Wakacje we Włoszech 05.08.26, 13:08
                trypel napisał:

> Masz tyle nowych kierunków z wroclawia i dalej narzekasz.

Czy sa?
                Comiso na Sycylii?
                Reggio Calabria?
                Cagliari?
                Naxos, Paros bądź inna wyspa Cyklad?
                Marsa Matruh w Egipcie?
                Kadyks?
                Znalazłoby sie cos jeszcze na czym mi zależy.

• trypel Re: Wakacje we Włoszech 05.08.26, 13:16
                  Lataj z pragi aegan. Bedziesz mial wszystkie wyspy w zasiegu z jedna przesiadka w Atenach.
                  Nieźle ceny i dobry standard. A do pragi glupie 3 h
                  • dodekanezowiec Re: Wakacje we Włoszech 05.08.26, 13:28
                    trypel napisał:

> Lataj z pragi aegan. Bedziesz mial wszystkie wyspy w zasiegu z jedna przesiadka
                    > w Atenach.
                    > Nieźle ceny i dobry standard. A do pragi glupie 3 h
                    >

Czyli "ja to Panie mam dobry dojazd" plus "śniadanie jem na kolacje".

Mam raczej nature bliska Poznaniaka w takim razie który woli latać od siebie a nie z Berlinow.

Każdy ma swoje upodobania. Jeden leci na 3 tygodnie wybyczyc sie ale bierze 60 kg bagażu na rodzinę, inny z torebeczka na 3 dni.
                    • dodekanezowiec Re: Wakacje we Włoszech 05.08.26, 13:39
                      Poznaniak trzyma sie swojego.
                      Lata z Ławicy.
                      Samochód kupuje w polskim salonie których w Poznaniu zawsze było więcej niż we Wrocłłłławiu.
                      Dolnośląskie wloczykije pokroju potomków Szczepcja i Toncja zi wschodu po auta to do Niemiec i latać to tez z Niemiec.
                    • trypel Re: Wakacje we Włoszech 05.08.26, 13:40
                      Przesiadek jak rozumiem tez nie lubisz?
                      To bardzo sobie ograniczasz potencjalne kierunki
                      • at.attin Re: Wakacje we Włoszech 05.08.26, 14:03
                        Niektórzy tak mają, nie znają jezyków, nie umieją wyszukiwać miejscówek i lotów, wtedy bidamasówka z bp jest dobrym rozwiązaniem. A bidamasówka lata do kurortów, które się sprzedają.
                        • dodekanezowiec Re: Wakacje we Włoszech 05.08.26, 16:04
                          To sa tak złożone kwestie ze nie ma jednej odpowiedzi.
                          Jak mowie - jeden woli w to samo miejsce ciągle, drugi musi co wyjazd to gdzie indziej, jeden ma nature leniwca, drugi motorek w doopie ze nie usiedzi i naprawdę ludzi nie zmienisz.
                          Ja tam ponarzekam, poutyskuje, ale na jakies kompromisy idę.
                          • trypel Re: Wakacje we Włoszech 05.08.26, 16:27
                            Wiem ze kazdy jest inny. Ale ty narzekasz na te wroclaw a ja jestem zachwycony naszym lotniskiem i w życiu nie zamieniłbym go na inne :)
                            • dodekanezowiec Re: Wakacje we Włoszech 05.08.26, 17:35
                              trypel napisał:

> Wiem ze kazdy jest inny. Ale ty narzekasz na te wroclaw a ja jestem zachwycony
                              > naszym lotniskiem i w życiu nie zamieniłbym go na inne :)
                              >
                              No wlasnie dlatego mnie wqrza ze mam dokads tam zaiwaniać - dodatkowy czas, paliwo, parking (bo tu taxi na lotnisko jadę).
                              W 2025 roku 3 x byłem gdzies na wywczasach, za każdym razem z Katowic akurat.
                              • trypel Re: Wakacje we Włoszech 06.08.26, 06:59
                                A sprawdzałeś choć raz opcje przesiadkowa z wroclawia? Masz poranny do monachium (wrócił po przerwie), frankfurtu i warszawy a stamtąd swiat stoi otworem
                                • tbernard Re: Wakacje we Włoszech 06.08.26, 10:12
                                  trypel napisał:

> A sprawdzałeś choć raz opcje przesiadkowa z wroclawia? Masz poranny do monachiu
                                  > m (wrócił po przerwie), frankfurtu i warszawy a stamtąd swiat stoi otworem

Ale przesiadka pociąga ryzyko, że gdy pierwszy rejs ma opóźnienie, to nie zdąży się przesiąść. Oczywiście dla kogoś zamożnego to nie problem, bo pójdzie sobie do hotelu i nie będzie mu żal, że przepadnie jeden dzień z tego co opłacił gdzieś za kwaterę w miejscu docelowym. A jeśli to był olinklusif to jeszcze bardziej szkoda komuś kto bardzo zamożny nie jest.
                                  • trypel Re: Wakacje we Włoszech 06.08.26, 11:01
                                    Ale wiesz ze zgodnie z przepisami UE to linia placi i za hotel i za Twoje majtki jak nie dolecą na czas i nawet za kolacje i sniadanie. Jal lecisz na jednym bilecie to w najgorszym wypadku masz niezle zakupy na koszt linii
        • humorysta Re: Wakacje we Włoszech 06.08.26, 07:54
          Dlatego nad Bałtyk to sie jedzie tylko wtedy -jak masz pewną prognozę pogody. Woda w tym roku zimniejsza. Wiec mazury-cud natury-woda w niektórych jeziorach 22-24 st C. Do Włoch nigdy-woda w Morzu Śródziemnym- 28-31 st C w tym roku. No i makrele sie gotują same i natychmiast. Nie musisz smażyć- są już usmażone.
          • dziewczynaengina Re: Wakacje we Włoszech 06.08.26, 08:06
            humorysta napisał:

> Dlatego nad Bałtyk to sie jedzie tylko wtedy -jak masz pewną prognozę pogody.

Nie ma czegoś takiego, jak pewna prognoza pogody nad polskim morzem.

> Do Włoch nigdy-woda w Morzu Śródziemnym- 28-31 st C w tym roku. No i
            > makrele sie gotują same i natychmiast. Nie musisz smażyć- są już usmażone.

Jak ugotowane, to nie usmażone. Albo-albo :P
            • tbernard Re: Wakacje we Włoszech 06.08.26, 10:17
              dziewczynaengina napisała:

> Jak ugotowane, to nie usmażone. Albo-albo :P

Ja czasami blanszuję. Wprawdzie nie makrele ale brokuły a potem mieszam z jajkami i na patelnię i smażę placek omletowo brokułowy.
              • dziewczynaengina Re: Wakacje we Włoszech 06.08.26, 10:56
                Wszystko źle. Brokuły blanszowanie robimy z serem feta, czarnymi oliwkami, czosnkiem i słonecznikiem. Jeśli już koniecznie chcesz coś gotować i smażyć, niech będą kotlety jajeczne. Bardzo pyszne, tylko ile z tym roboty :/
                • trypel Re: Wakacje we Włoszech 06.08.26, 10:59
                  Zielone kalafiory to zuo!!!!
                  Nie ma na swiecie nic straszniejszego.
                  • dziewczynaengina Re: Wakacje we Włoszech 06.08.26, 11:06
                    trypel napisał:

> Zielone kalafiory to zuo!!!!
                    Mow szybko "to zło" i ci wyjdzie, czym naprawdę(!) są brokuły :P

> Nie ma na swiecie nic straszniejszego.

Jest. Te glony japońskie do zawijania sushi. Ramen. I w ogóle większość dań kuchni japońskiej.

• trypel Re: Wakacje we Włoszech 06.08.26, 11:16
                      Grzeszysz. Ramen pho i podobne to podstawa zycia na tej planecie
                      • dziewczynaengina Re: Wakacje we Włoszech 06.08.26, 15:53
                        trypel napisał:

>Ramen pho i podobne to podstawa zycia na tej planecie

Ja słyszałam, że je...ie 🙄
                        • dziewczynaengina Re: Wakacje we Włoszech 06.08.26, 15:55
                          Qrwa wszędzie ta cenzura, opizdzieć idzie, albo i ohoojeć nawet :/
                        • trypel Re: Wakacje we Włoszech 06.08.26, 16:05

> trypel napisał:
                          >
                          > >Ramen pho i podobne to podstawa zycia na tej planecie
                          >
                          > Ja słyszałam, że je...ie 🙄

Pierwsze trzeba miec sile i ochotę. Czyli ramen i pho
                          • dziewczynaengina Re: Wakacje we Włoszech 06.08.26, 16:12
                            To ja już wolę wyginąć :P

• engine8t Re: Wakacje we Włoszech 06.08.26, 19:06

> humorysta napisał:
              >
              > > Dlatego nad Bałtyk to sie jedzie tylko wtedy -jak masz pewną prognozę pog
              > ody.
              >
              > Nie ma czegoś takiego, jak pewna prognoza pogody nad polskim morzem.
              >
              > > Do Włoch nigdy-woda w Morzu Śródziemnym- 28-31 st C w tym roku. No i
              > > makrele sie gotują same i natychmiast. Nie musisz smażyć- są już usmażon
              > e.
              >
              > Jak ugotowane, to nie usmażone. Albo-albo :P

To skoro mozna dwa razy ugotowc to nie mozna najpierw ugotowac a potem usmazyc?
              • dziewczynaengina Re: Wakacje we Włoszech 06.08.26, 19:18
                engine8t napisał:

> To skoro mozna dwa razy ugotowc to nie mozna najpierw ugotowac a potem usmazyc
                > ?

Wszystko można, tylko po co. Widzę, że cię w jueseju oduczyli dobrze gotować :P
                Pamiętaj, każda jedna obróbka termiczna zabija witaminę!
                • dodekanezowiec Re: Wakacje we Włoszech 06.08.26, 20:11
                  W enginowym San Diego oraz w portugalskim Faro woda tylko 20 stopni.
                  Zimny prąd kalifornijski oraz zimny prąd kanaryjski.
                  • engine8t Re: Wakacje we Włoszech 06.08.26, 21:30
                    dodekanezowiec napisał:

> W enginowym San Diego oraz w portugalskim Faro woda tylko 20 stopni.
                    > Zimny prąd kalifornijski oraz zimny prąd kanaryjski.

Nikeoniecznie. Nie jest +30 ale 23 czy 24C nie jest niczym super niespotykanym
                • engine8t Re: Wakacje we Włoszech 06.08.26, 21:25

> engine8t napisał:
                  >
                  > > To skoro mozna dwa razy ugotowc to nie mozna najpierw ugotowac a potem u
                  > smazyc
                  > > ?
                  >
                  > Wszystko można, tylko po co. Widzę, że cię w jueseju oduczyli dobrze gotować :P
                  >
                  > Pamiętaj, każda jedna obróbka termiczna zabija witaminę!

Nie jadlas Twice cooked pork? Albo ziemniakow ugotowanych a potem usmazonych? Moja Mama ciagle robila rosol z kury i potem to ugotowaane mieso przysmazala...
                  • dziewczynaengina Re: Wakacje we Włoszech 07.08.26, 20:03
                    engine8t napisał:

> Albo ziemniakow ugotowanych a potem usmazonych?
                    > Moja Mama ciagle robila rosol z kury i potem to ugotowaane mieso przysmazala..

Popieram recykling kulinarny- nic się nie marnuje, nie ma nudy na talerzu. Ale ja bym te ziemniaki wolała w sałatce bawarskiej np., niż odsmażane. Zdrowsze, smaczniejsze.
                    No, tośmy se pogadali o żarciu, jak dwie stare grube baby ;* Ale już wystarczy, bo to nudne ;P
                    • engine8t Re: Wakacje we Włoszech 07.08.26, 20:26

> engine8t napisał:
                      >
                      > > Albo ziemniakow ugotowanych a potem usmazonych?
                      > > Moja Mama ciagle robila rosol z kury i potem to ugotowaane mieso przysma
                      > zala..
                      >
                      > Popieram recykling kulinarny- nic się nie marnuje, nie ma nudy na talerzu. Ale
                      > ja bym te ziemniaki wolała w sałatce bawarskiej np., niż odsmażane. Zdrowsze, s
                      > maczniejsze.
                      > No, tośmy se pogadali o żarciu, jak dwie stare grube baby ;* Ale już wystarczy,
                      > bo to nudne ;P

Wolec to sobie mozna jak sie cos samemu robi ale jak ci podsuwaj pod nos to znasz powiedzenie: "Beggars can't be choosers"
                      • engine8t Re: Wakacje we Włoszech 07.08.26, 20:29
                        Ale niestety w obecnych czasach to raczej widac wersje zmodyfikowana:

"Beggars should be no choosers, but yet they will."
                      • dziewczynaengina Re: Wakacje we Włoszech 07.08.26, 20:41
                        engine8t napisał:

> Wolec to sobie mozna jak sie cos samemu robi ale jak ci podsuwaj pod nos to znasz powiedzenie: "Beggars can't be choosers"

I dlatego ja sobie wszystko sama robię. No dobra, nie wszystko 😇😇😇

• engine8t Re: Wakacje we Włoszech 07.08.26, 21:09

> engine8t napisał:
                          >
                          > > Wolec to sobie mozna jak sie cos samemu robi ale jak ci podsuwaj pod nos
                          > to znasz powiedzenie: "Beggars can't be choosers"
                          >
                          > I dlatego ja sobie wszystko sama robię. No dobra, nie wszystko 😇😇😇
                          >

Ja podobnie - pizze zawsze kupuje w pizzerni :)
        • duze_a_male_d_duze_m Re: Wakacje we Włoszech 06.08.26, 16:35
          Aktualnie Bałtyk od otwartego ociera się o 22st., sinic brak, wyjątkowo jest.
          • carnivore69x Re: Wakacje we Włoszech 07.08.26, 08:29
            duze_a_male_d_duze_m napisał:

> Aktualnie Bałtyk od otwartego ociera się o 22st., sinic brak, wyjątkowo jest.
            >

A sprzed 2 tygodni (Zatoka):

• wislok1 Re: Wakacje we Włoszech 05.08.26, 18:30
      Nie, to zalezy od okolicy
    • humorysta Re: Wakacje we Włoszech 06.08.26, 15:05
      Teraz najlepiej- jak juz to na Majorkę-tam nowa darmowa atrakcja w wodzie-obgryzanie tyłka przez nieznane rybki. I wracasz z wczasów z kolorowym tyłkiem .Prawda- że nietypowa atrakcja?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka