Dodaj do ulubionych

Kradzieze samochodów w W-wie

IP: 62.29.138.* 08.05.02, 15:34
Czy ktos może mi podać miejsca w W-wie w których najczęściej giną samochody?
Obserwuj wątek
    • vwdoka Re: Kradzieze samochodów w W-wie 08.05.02, 15:36
      Jedno: Warszawa ;-P

• Gość: Marek Re: Kradzieze samochodów w W-wie IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 08.05.02, 15:48
      Zostaw na noc na Brodnie kolo bazarku...
    • Gość: martynka Re: Kradzieze samochodów w W-wie IP: *.lukowa7.waw.pl 08.05.02, 16:18
      Mi ukradli spod domku na Służewie - ogólem z parkingu przed moim domem zginęło
      już kilka aut w ciągu roku.
      Na parkingu koło ul. Jaszowieckiej ( Stegny/Sadyba) lubia okradać samochody.
      • Gość: Adam Re: Kradzieze samochodów w W-wie IP: 62.29.138.* 08.05.02, 16:28
        Gość portalu: martynka napisał(a):

> Mi ukradli spod domku na Służewie - ogólem z parkingu przed moim domem zginęło
        > już kilka aut w ciągu roku.
        > Na parkingu koło ul. Jaszowieckiej ( Stegny/Sadyba) lubia okradać samochody.

A jaki samochód Ci ukradli jeśli można zapytać? Czy był dobrze zabezpieczony?

• Gość: martynka Re: Kradzieze samochodów w W-wie IP: *.lukowa7.waw.pl 08.05.02, 19:34
          Mi ukradli Renault Megane Classic - miał alarm fabryczny i antynapad. Koledze
          ukradli clio 1.4 16V - alarm fabryczny +immobilaser. Wiem także że sąsiadom
          ukradziono punto, peugota combi (607), forda mondeo.
          p.s. szczerze - nie wydaje mi się żeby moje autko dobrze zabezpieczone
          natomiast było w miarę dobrze ubezpieczone :)))
          • Gość: koles1 Re: Kradzieze samochodów w W-wie IP: *.telkab.pl 08.05.02, 21:19
            607 kombi ? ciekawe ...
            • Gość: martynka Re: Kradzieze samochodów w W-wie IP: *.lukowa7.waw.pl 09.05.02, 12:19
              coś mi się pomerdało....
    • Gość: polokokt Re: Kradzieze samochodów w W-wie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.02, 18:32
      W wawie raczej nie mozna konkretnie powiedziec gdzie gina samochody. Wszystko
      zalezy jaki masz samochod, gdzie postawisz, ktoredy jezdzisz.
      Jesli masz nowe BMW serii 7 to na pewno zginie, obojetnie gdzie postawisz. Jak
      masz malucha, jeden z ostatnich egzemplarzy to tez raczej predzej czy puzniej
      zginie. Ogolnie nie ma recepty. A jak Ci nie ukradna to postaw w nocy blisko
      jakiegos nocnego lokalu to po kilku takich nockach na dachu lub masce
      znajdziesz wgniecenie po butelce lub cegle. Ogolnie w warszawie chyba po kilku
      latach nie da sie miec dobrze utrzymanego samochodu, zawsze znajdzie sie jakies
      zarysowanie, wgniecenie.
      Ja tam poprostu samochod ubezpieczylem, zalozylem kilka blogad, sprzet audio
      mam poza standardowymi glosnikami wyjmowany. Poprostu stawiam tam gdzie
      aktualnie potrzebuje i sie nie martwie.
    • Gość: poszkodo Re: Kradzieze samochodów w W-wie IP: *.proxy.aol.com 08.05.02, 19:55
      WSZEDZIE !!!
    • Gość: Ali Re: Kradzieze samochodów w W-wie IP: *.popnet.pl 10.05.02, 08:48
      A, czy mieliście wszystkie zabezpieczenia:

alarm, blokadę kierownicy, skrzyni biegó itd.
      • Gość: darekk Re: Kradzieze samochodów w W-wie IP: 217.153.117.* 10.05.02, 10:51
        mieszkam w w-wie od urodzenia, a jezdze po niej autem od lat przeszlo siedmiu.
        i jak dotad nic. nikt mi sie do samochodu nie wlamal, nikt nie ukradl. co
        wiecej w rodzinie czy wsrod znajomych rowniez nic nie zniklo. a nie,
        chwileczke, kuzynka stracila punto, ale to bylo w trakcie jej pobytu w
        krakowie. cale to wieszanie psow na stolicy, ze niby chamstwo i zlodziejstwo
        chyba wyplywa z jakis kompleksow innych miast.
        • derbeste Re: Kradzieze samochodów w W-wie 10.05.02, 11:12
          Gość portalu: darekk napisał(a):

> mieszkam w w-wie od urodzenia, a jezdze po niej autem od lat przeszlo siedmiu.
          > i jak dotad nic. nikt mi sie do samochodu nie wlamal, nikt nie ukradl. co
          > wiecej w rodzinie czy wsrod znajomych rowniez nic nie zniklo. a nie,
          > chwileczke, kuzynka stracila punto, ale to bylo w trakcie jej pobytu w
          > krakowie. cale to wieszanie psow na stolicy, ze niby chamstwo i zlodziejstwo
          > chyba wyplywa z jakis kompleksow innych miast.

A ja mieszkam w Warszawie kilka lat i już miałem 4 włamy do samochodu (FIAT) i
          nie mam żadnych kompleksów innych miast!
          Po prostu złodziejstwo jest tu większe!
          • vwdoka Re: Kradzieze samochodów w W-wie 10.05.02, 11:33
            derbeste napisał(a):

> Gość portalu: darekk napisał(a):
            >
            > > mieszkam w w-wie od urodzenia, a jezdze po niej autem od lat przeszlo sied
            > miu.
            > > i jak dotad nic. nikt mi sie do samochodu nie wlamal, nikt nie ukradl. co
            > > wiecej w rodzinie czy wsrod znajomych rowniez nic nie zniklo. a nie,
            > > chwileczke, kuzynka stracila punto, ale to bylo w trakcie jej pobytu w
            > > krakowie. cale to wieszanie psow na stolicy, ze niby chamstwo i zlodziejst
            > wo
            > > chyba wyplywa z jakis kompleksow innych miast.
            >
            > A ja mieszkam w Warszawie kilka lat i już miałem 4 włamy do samochodu (FIAT) i
            > nie mam żadnych kompleksów innych miast!
            > Po prostu złodziejstwo jest tu większe!

Złodziejstwa i chamstwa jest więcej w liczbach bezwzględnych a to dlatego, iż
            jest tu
            A. najwięcej ludzi czyli teź i samochodów ale także złodzieji i chamów,
            B. Poziom życia w stolicy jest wyższy niż w przeważającej części Polski czyli
            (generalnie) samochody są lepsze i lepiej wyposażone co z koleji przyciąga
            złodzieji także z okolic,
            C. Do Warszawy przyjeżdża/dojeżdża więcej ludzi niż do jakiegokolwiek miasta w
            Polsce, co powoduje znaczne zagęszczenie ruchu - także TIRy

Jestem prawie pewien, iż liczbach względnych poziom chamstwa i złodziejstwa jest
            zbliżony do innych dużych miast Polski

Pozdrawiam,
            vwdoka
            • derbeste Re: Kradzieze samochodów w W-wie 10.05.02, 13:01
              vwdoka napisał(a):

>
              > Złodziejstwa i chamstwa jest więcej w liczbach bezwzględnych a to dlatego, iż
              > jest tu
              > A. najwięcej ludzi czyli teź i samochodów ale także złodzieji i chamów,
              > B. Poziom życia w stolicy jest wyższy niż w przeważającej części Polski czyli
              > (generalnie) samochody są lepsze i lepiej wyposażone co z koleji przyciąga
              > złodzieji także z okolic,
              > C. Do Warszawy przyjeżdża/dojeżdża więcej ludzi niż do jakiegokolwiek miasta w
              > Polsce, co powoduje znaczne zagęszczenie ruchu - także TIRy
              >
              > Jestem prawie pewien, iż liczbach względnych poziom chamstwa i złodziejstwa jes
              > t
              > zbliżony do innych dużych miast Polski
              >
              > Pozdrawiam,
              > vwdoka

Masz całkowitą rację! I co z tego wynika? Absolutnie nic! Nie pociesza mnie fakt,
              o którym piszesz. Włamano się do mojego samochodu cztery razy - to fakt. Było to
              w Warszawie - to też fakt. Wniosek dla mnie - złodziejstwo jest tu większe - fakt!
              A, że mieszka tu więcej ludzi, także bogatszych...No cóż to zadanie dla
              socjologów.

• Gość: abc Re: Kradzieze samochodów w W-wie IP: 212.76.37.* 10.05.02, 14:46
                derbeste napisał(a):

> vwdoka napisał(a):
                >
                >
                >
                > >
                > > Złodziejstwa i chamstwa jest więcej w liczbach bezwzględnych a to dlatego,
                > iż
                > > jest tu
                > > A. najwięcej ludzi czyli teź i samochodów ale także złodzieji i chamów,
                > > B. Poziom życia w stolicy jest wyższy niż w przeważającej części Polski cz
                > yli
                > > (generalnie) samochody są lepsze i lepiej wyposażone co z koleji przyciąga
                >
                > > złodzieji także z okolic,
                > > C. Do Warszawy przyjeżdża/dojeżdża więcej ludzi niż do jakiegokolwiek mias
                > ta w
                > > Polsce, co powoduje znaczne zagęszczenie ruchu - także TIRy
                > >
                > > Jestem prawie pewien, iż liczbach względnych poziom chamstwa i złodziejstw
                > a jes
                > > t
                > > zbliżony do innych dużych miast Polski
                > >
                > > Pozdrawiam,
                > > vwdoka
                >
                > Masz całkowitą rację! I co z tego wynika? Absolutnie nic! Nie pociesza mnie fak
                > t,
                > o którym piszesz. Włamano się do mojego samochodu cztery razy - to fakt. Było t
                > o
                > w Warszawie - to też fakt. Wniosek dla mnie - złodziejstwo jest tu większe - fa
                > kt!
                > A, że mieszka tu więcej ludzi, także bogatszych...No cóż to zadanie dla
                > socjologów.
                >

Chyba raczej dla policjantów.
        • Gość: dareg Re: Kradzieze samochodów w W-wie IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 11.05.02, 16:32
          też mieszkam w warszawie, pierwszy samochód kupiłem 2,5 roku temu. od tego
          czasu jestem już szczęśliwym posiadaczem 3 pojazdu. więc nie p... że nawet nie
          slyszales
    • Gość: abc Re: Kradzieze samochodów w W-wie IP: 212.76.37.* 10.05.02, 14:36
      Cała Warszawa.
    • Gość: Icefall Re: Kradzieze samochodów w W-wie IP: *.acn.waw.pl 11.05.02, 16:54
      Mój znajomy mieszka na stałe w Wiedniu, ale ma też dom w Warszawie. W ubiegłym roku, po raz pierwszy od lat
      przyjechał do Wa-wy samochodem (zwykle latał). Nowiutki Chrysler 300M. Na czas pobytu w stolYcy wstawił
      wóz do garażu przed domem i poruszał się komunikacją miejską. Po dwóch tygodniach, kiedy zbierał się już do
      powrotu do Wiednia wszedł do garażu... Pustego garażu ;-( Złodzieje w niewiadomy sposób otworzyli bramę
      (kłódki były nienaruszone!!!) i wywieźli furę - prawdopodobnie na lawecie. Oczywiscie nikt niczego nie widział ani
      nie słyszał. Dom znajduje się na dolnym Mokotowie, bardzo blisko komendy na Malczewskiego.
      • puls Mojej nowej Octavi nie chcieli tylko ktos sie wyzy 13.05.02, 23:08
        wyzygal i kopnal dzwi .
        A ladna jest zielonametalic Combi. Ale moze to wstyd Skoda zasuwac?
      • Gość: Adam Re: Kradzieze samochodów w W-wie IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 13.05.02, 23:37
        Gość portalu: Icefall napisał(a):
        Dom znajduje się na dolnym Mokotowie, bardzo blisko komendy na Mal
        > czewskiego.

Okolice Malczewskiego to górny Mokotów!!!!!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka