Gość: adam IP: 62.29.138.* 08.05.02, 15:34 Czy ktos może mi podać miejsca w W-wie w których najczęściej giną samochody? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Marek Re: Kradzieze samochodów w W-wie IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 08.05.02, 15:48 Zostaw na noc na Brodnie kolo bazarku... Link Zgłoś
Gość: martynka Re: Kradzieze samochodów w W-wie IP: *.lukowa7.waw.pl 08.05.02, 16:18 Mi ukradli spod domku na Służewie - ogólem z parkingu przed moim domem zginęło już kilka aut w ciągu roku. Na parkingu koło ul. Jaszowieckiej ( Stegny/Sadyba) lubia okradać samochody. Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Kradzieze samochodów w W-wie IP: 62.29.138.* 08.05.02, 16:28 Gość portalu: martynka napisał(a): > Mi ukradli spod domku na Służewie - ogólem z parkingu przed moim domem zginęło > już kilka aut w ciągu roku. > Na parkingu koło ul. Jaszowieckiej ( Stegny/Sadyba) lubia okradać samochody. A jaki samochód Ci ukradli jeśli można zapytać? Czy był dobrze zabezpieczony? Link Zgłoś
Gość: martynka Re: Kradzieze samochodów w W-wie IP: *.lukowa7.waw.pl 08.05.02, 19:34 Mi ukradli Renault Megane Classic - miał alarm fabryczny i antynapad. Koledze ukradli clio 1.4 16V - alarm fabryczny +immobilaser. Wiem także że sąsiadom ukradziono punto, peugota combi (607), forda mondeo. p.s. szczerze - nie wydaje mi się żeby moje autko dobrze zabezpieczone natomiast było w miarę dobrze ubezpieczone :))) Link Zgłoś
Gość: koles1 Re: Kradzieze samochodów w W-wie IP: *.telkab.pl 08.05.02, 21:19 607 kombi ? ciekawe ... Link Zgłoś
Gość: martynka Re: Kradzieze samochodów w W-wie IP: *.lukowa7.waw.pl 09.05.02, 12:19 coś mi się pomerdało.... Link Zgłoś
Gość: polokokt Re: Kradzieze samochodów w W-wie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.02, 18:32 W wawie raczej nie mozna konkretnie powiedziec gdzie gina samochody. Wszystko zalezy jaki masz samochod, gdzie postawisz, ktoredy jezdzisz. Jesli masz nowe BMW serii 7 to na pewno zginie, obojetnie gdzie postawisz. Jak masz malucha, jeden z ostatnich egzemplarzy to tez raczej predzej czy puzniej zginie. Ogolnie nie ma recepty. A jak Ci nie ukradna to postaw w nocy blisko jakiegos nocnego lokalu to po kilku takich nockach na dachu lub masce znajdziesz wgniecenie po butelce lub cegle. Ogolnie w warszawie chyba po kilku latach nie da sie miec dobrze utrzymanego samochodu, zawsze znajdzie sie jakies zarysowanie, wgniecenie. Ja tam poprostu samochod ubezpieczylem, zalozylem kilka blogad, sprzet audio mam poza standardowymi glosnikami wyjmowany. Poprostu stawiam tam gdzie aktualnie potrzebuje i sie nie martwie. Link Zgłoś
Gość: poszkodo Re: Kradzieze samochodów w W-wie IP: *.proxy.aol.com 08.05.02, 19:55 WSZEDZIE !!! Link Zgłoś
Gość: Ali Re: Kradzieze samochodów w W-wie IP: *.popnet.pl 10.05.02, 08:48 A, czy mieliście wszystkie zabezpieczenia: alarm, blokadę kierownicy, skrzyni biegó itd. Link Zgłoś
Gość: darekk Re: Kradzieze samochodów w W-wie IP: 217.153.117.* 10.05.02, 10:51 mieszkam w w-wie od urodzenia, a jezdze po niej autem od lat przeszlo siedmiu. i jak dotad nic. nikt mi sie do samochodu nie wlamal, nikt nie ukradl. co wiecej w rodzinie czy wsrod znajomych rowniez nic nie zniklo. a nie, chwileczke, kuzynka stracila punto, ale to bylo w trakcie jej pobytu w krakowie. cale to wieszanie psow na stolicy, ze niby chamstwo i zlodziejstwo chyba wyplywa z jakis kompleksow innych miast. Link Zgłoś
derbeste Re: Kradzieze samochodów w W-wie 10.05.02, 11:12 Gość portalu: darekk napisał(a): > mieszkam w w-wie od urodzenia, a jezdze po niej autem od lat przeszlo siedmiu. > i jak dotad nic. nikt mi sie do samochodu nie wlamal, nikt nie ukradl. co > wiecej w rodzinie czy wsrod znajomych rowniez nic nie zniklo. a nie, > chwileczke, kuzynka stracila punto, ale to bylo w trakcie jej pobytu w > krakowie. cale to wieszanie psow na stolicy, ze niby chamstwo i zlodziejstwo > chyba wyplywa z jakis kompleksow innych miast. A ja mieszkam w Warszawie kilka lat i już miałem 4 włamy do samochodu (FIAT) i nie mam żadnych kompleksów innych miast! Po prostu złodziejstwo jest tu większe! Link Zgłoś
vwdoka Re: Kradzieze samochodów w W-wie 10.05.02, 11:33 derbeste napisał(a): > Gość portalu: darekk napisał(a): > > > mieszkam w w-wie od urodzenia, a jezdze po niej autem od lat przeszlo sied > miu. > > i jak dotad nic. nikt mi sie do samochodu nie wlamal, nikt nie ukradl. co > > wiecej w rodzinie czy wsrod znajomych rowniez nic nie zniklo. a nie, > > chwileczke, kuzynka stracila punto, ale to bylo w trakcie jej pobytu w > > krakowie. cale to wieszanie psow na stolicy, ze niby chamstwo i zlodziejst > wo > > chyba wyplywa z jakis kompleksow innych miast. > > A ja mieszkam w Warszawie kilka lat i już miałem 4 włamy do samochodu (FIAT) i > nie mam żadnych kompleksów innych miast! > Po prostu złodziejstwo jest tu większe! Złodziejstwa i chamstwa jest więcej w liczbach bezwzględnych a to dlatego, iż jest tu A. najwięcej ludzi czyli teź i samochodów ale także złodzieji i chamów, B. Poziom życia w stolicy jest wyższy niż w przeważającej części Polski czyli (generalnie) samochody są lepsze i lepiej wyposażone co z koleji przyciąga złodzieji także z okolic, C. Do Warszawy przyjeżdża/dojeżdża więcej ludzi niż do jakiegokolwiek miasta w Polsce, co powoduje znaczne zagęszczenie ruchu - także TIRy Jestem prawie pewien, iż liczbach względnych poziom chamstwa i złodziejstwa jest zbliżony do innych dużych miast Polski Pozdrawiam, vwdoka Link Zgłoś
derbeste Re: Kradzieze samochodów w W-wie 10.05.02, 13:01 vwdoka napisał(a): > > Złodziejstwa i chamstwa jest więcej w liczbach bezwzględnych a to dlatego, iż > jest tu > A. najwięcej ludzi czyli teź i samochodów ale także złodzieji i chamów, > B. Poziom życia w stolicy jest wyższy niż w przeważającej części Polski czyli > (generalnie) samochody są lepsze i lepiej wyposażone co z koleji przyciąga > złodzieji także z okolic, > C. Do Warszawy przyjeżdża/dojeżdża więcej ludzi niż do jakiegokolwiek miasta w > Polsce, co powoduje znaczne zagęszczenie ruchu - także TIRy > > Jestem prawie pewien, iż liczbach względnych poziom chamstwa i złodziejstwa jes > t > zbliżony do innych dużych miast Polski > > Pozdrawiam, > vwdoka Masz całkowitą rację! I co z tego wynika? Absolutnie nic! Nie pociesza mnie fakt, o którym piszesz. Włamano się do mojego samochodu cztery razy - to fakt. Było to w Warszawie - to też fakt. Wniosek dla mnie - złodziejstwo jest tu większe - fakt! A, że mieszka tu więcej ludzi, także bogatszych...No cóż to zadanie dla socjologów. Link Zgłoś
Gość: abc Re: Kradzieze samochodów w W-wie IP: 212.76.37.* 10.05.02, 14:46 derbeste napisał(a): > vwdoka napisał(a): > > > > > > > Złodziejstwa i chamstwa jest więcej w liczbach bezwzględnych a to dlatego, > iż > > jest tu > > A. najwięcej ludzi czyli teź i samochodów ale także złodzieji i chamów, > > B. Poziom życia w stolicy jest wyższy niż w przeważającej części Polski cz > yli > > (generalnie) samochody są lepsze i lepiej wyposażone co z koleji przyciąga > > > złodzieji także z okolic, > > C. Do Warszawy przyjeżdża/dojeżdża więcej ludzi niż do jakiegokolwiek mias > ta w > > Polsce, co powoduje znaczne zagęszczenie ruchu - także TIRy > > > > Jestem prawie pewien, iż liczbach względnych poziom chamstwa i złodziejstw > a jes > > t > > zbliżony do innych dużych miast Polski > > > > Pozdrawiam, > > vwdoka > > Masz całkowitą rację! I co z tego wynika? Absolutnie nic! Nie pociesza mnie fak > t, > o którym piszesz. Włamano się do mojego samochodu cztery razy - to fakt. Było t > o > w Warszawie - to też fakt. Wniosek dla mnie - złodziejstwo jest tu większe - fa > kt! > A, że mieszka tu więcej ludzi, także bogatszych...No cóż to zadanie dla > socjologów. > Chyba raczej dla policjantów. Link Zgłoś
Gość: dareg Re: Kradzieze samochodów w W-wie IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 11.05.02, 16:32 też mieszkam w warszawie, pierwszy samochód kupiłem 2,5 roku temu. od tego czasu jestem już szczęśliwym posiadaczem 3 pojazdu. więc nie p... że nawet nie slyszales Link Zgłoś
Gość: Icefall Re: Kradzieze samochodów w W-wie IP: *.acn.waw.pl 11.05.02, 16:54 Mój znajomy mieszka na stałe w Wiedniu, ale ma też dom w Warszawie. W ubiegłym roku, po raz pierwszy od lat przyjechał do Wa-wy samochodem (zwykle latał). Nowiutki Chrysler 300M. Na czas pobytu w stolYcy wstawił wóz do garażu przed domem i poruszał się komunikacją miejską. Po dwóch tygodniach, kiedy zbierał się już do powrotu do Wiednia wszedł do garażu... Pustego garażu ;-( Złodzieje w niewiadomy sposób otworzyli bramę (kłódki były nienaruszone!!!) i wywieźli furę - prawdopodobnie na lawecie. Oczywiscie nikt niczego nie widział ani nie słyszał. Dom znajduje się na dolnym Mokotowie, bardzo blisko komendy na Malczewskiego. Link Zgłoś
puls Mojej nowej Octavi nie chcieli tylko ktos sie wyzy 13.05.02, 23:08 wyzygal i kopnal dzwi . A ladna jest zielonametalic Combi. Ale moze to wstyd Skoda zasuwac? Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Kradzieze samochodów w W-wie IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 13.05.02, 23:37 Gość portalu: Icefall napisał(a): Dom znajduje się na dolnym Mokotowie, bardzo blisko komendy na Mal > czewskiego. Okolice Malczewskiego to górny Mokotów!!!!! Link Zgłoś