Dodaj do ulubionych

Trzy samochody w AutoWeek

IP: *.atlanta-06-07rs.ga.dial-access.att.net 15.05.02, 04:20
www.autoweek.com/cat_content.mv?
port_code=autoweek&cat_code=carboard&loc_code=index&content_code=06510048

(trzeba sobie posklejac)
- Ford THUNDERBIRD
- Mercedes-Benz C32 AMG (bardzo fajna maszyna)
- Honda PILOT (Acura MDX dla ubozszych)
Obserwuj wątek
    • Gość: Marcel Re: Trzy samochody w AutoWeek IP: *.reshall.umich.edu 15.05.02, 05:27
      Ten ford wyglada bardzo fajne. Ale... za +10% mozna miec corvete.
      Merc to merc. Moze za kolejne 30 lat zaczna mi sie podobac ;-)
      A ta Honda to zenada.
      • Gość: Marek Re: Trzy samochody w AutoWeek IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 15.05.02, 13:07
        Bardzo slusznie napisales - za 10% wiecej mozna miec Corvette. Jednak wyraznie
        sa ludzie, ktorzy preferuja tego dziwolaga.

A Honda Pilot - jak ktos nie ma na Acure MDX (ktora jest najladniejszym SUV na
        rynku moim zdaniem) to kupuje Honde Pilot. Podobne rozwiazanie ma Toyot'a z
        Lexus'em RX300 i Toyota Highlander. Tyle ze w przypadku Toyoty moim zdaniem
        Highlander jest ladniejszy (moze dlatego ze mniej opatrzony?)
        • Gość: Marcel Re: Trzy samochody w AutoWeek IP: *.subnet-52.med.umich.edu 15.05.02, 16:16
          Ten Ford ma taki "angielski wyglad". Moze sie podobac.

W SUV'ach Hondy (CRV i wlasnie Pilot) najbardziej niepasuje mi to wrazenie
          prowadzenia truck'a. Nie jestem tez fanem ich "dezajnu". Juz od modelu CRV
          siedzi sie wysoko, a auto jedzie tak jakby bylo ze dwa razy wieksze i ciezsze.
          To samo wrazenie maja zreszta i autorzy z AutoWeek. Highlander jest naprawde
          ladnym SUV'em. Tez uwazam, ze ma znacznie ladniejsza linie od RX300. Tyle ze w
          Lexie nawet nie siedzialem - nie chcialem sie denerwowac wizyta u dilera ;-)
          • Gość: Marek Re: Trzy samochody w AutoWeek IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 15.05.02, 16:41
            O mnie Thunderbird wzbudza mieszane uczucia - z jednej strony mi sie ZUPELNIE
            nie podoba - wyglada jak pol cygara, z drugiej jest go bardzo malo na ulicach i
            jego pojawienie sie powoduje obracanie glow. A fajnie jezdzic samochodem za
            ktorym ludzie sie ogladaja. Po trzecie to kabriolet, a mi sie nadal marzy
            kabrio.

Moj najblizszy kolega ma RX300 wiec mialem okazje dokladnie ten samochod
            wyprobowac. Niestety wiele rzeczy mi sie nie podoba:
            - przyspieszenie - silnik V6 3.0L 210 KM w tym samochodzie nie zdaje rezultatu -
            jest to silnik dosc wysokoobrotowy i zaczyna ciagnac powyzej 4000 RPM. SUV
            powinno miec duzy moment na malych obrotach. Poza tym dynamika tego pojazdu
            jest dosc kiepska, ma sie wrazenie ze ten silniczek wyskoczy spod maski a
            przyspieszenie nadal jest cienkie.
            - idiotyczne regulacje radia/klimy.
            - wyjatkowo niewygodna laweczka tylnia. Nie zasluguje na miano kanapy.
            - srednio wygodne fotele na przodzie (lubie "sportowe" fotele o dobrym
            trzymaniu bocznym)
            - uczucie jazdy na szczudlach - to mnie zniechca do kazdego SUV
            - ceny przegladow...

Zeby nie bylo ze tylko negatywnie pisze - podoba mi sie:
            - jakosc wykonczenia - wszystko pasuje, piekna skora, zadnych skrzypien, bardzo
            cichy samochod
            - sprzet HiFi, choc basy bulgocza i wpadaja w rezonans. Ale zmieniacz w schowku
            to fajny pomysl
            - bagaznik do ktorego mozna wlozyc duza polke na ksiazki bez problemu (musialem
            wlasnie z pomocy kolegi skorzystac jak kupilem takowa)
            - sliczny kolor (zlotawy) + zlotawe szyby
            - utrata wartosci - zdumiewajaco mala jak na samochod za $32 tys. USD
            • Gość: Marek Re: Trzy samochody w AutoWeek IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 15.05.02, 16:44
              Aha - jeszcze jedna rzecz misie podoba - zuzycie paliwa - RX300 mniej pali w
              miescie niz moj GTP. Ale to wina mojej zony - ma bardzo ciezka noge.
            • Gość: Marcel Re: Trzy samochody w AutoWeek IP: *.subnet-52.med.umich.edu 15.05.02, 17:42
              Mnie sie podoba sylwetka tego Forda. Szczerze mowiac podoba mi sie bardziej niz
              sylwetka corvete, ktora troszke przypomina mi tandetna resorowke z odpustu. Nie
              jestem expertem, ale to chyba pierwsze auto o takim design od Forda?
              RX300 pewnie cierpi na ta sama przypadlasc / posiada ta sama zalete, co i reszta
              produktow japonskich - silnik musi sie krecic aby mial jakas sensowna moc. RX300
              nie sluzy do jazdy w terenie wiec mu to nie przeszkadza. Kto zabralby takie
              pieknozlote auto w bloto i krzaki?
              Gdybym teraz w US mial kupowac SUV'a do jazdy w terenie, to albo kupilbym Land
              Rovera, albo jednak ktoregos z amerykanow lub Toyote 4Runner, Sequoia lub
              L.Cruisera. Wszystko zalezaloby ile mialbym na to kasy. BMW X, Lex RX, Merc ML
              itp to jednak nie to...

Tak apropos spalania. Bylem ostatnio w Toronto i mialem okazje sprawdzic ilesz to
              moje cudo pali w trasie. No i pali 8.2L/100km na odcinku ok. 1000km spokojnej
              jazdy z okazyjnymi szalenstwami (nie wszyscy kanadyjczycy to praworzadni
              nudziarze jadacy przepisowe 100km/h ;-).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka