Dodaj do ulubionych

Kto sie wstydzi byc Polakiem?

IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 16.05.02, 19:11
Chcialem publicznie poinformowac forumowiczow ze na zderzaku obu samochodow mam
naklejke "Poland" z piekna flaga i orlem w koronie. Z uwagi na ta naklejke
jezdze grzecznie i uprzejmie.
Obserwuj wątek
    • Gość: is300 Re: Kto sie wstydzi byc Polakiem? IP: *.dyn.optonline.net 16.05.02, 19:25
      Nie mam zadnych nalepek na swoich autach, i sie nie wstydze byc Polakiem.
      W recz przeciwnie.
      Myslalem o zmianie numberow na jakasc tresc po Polsku.
      Moze Polska, lub miasto z jakiego jestem z Polski.
      PZRW
      • Gość: Michal Re: Kto sie wstydzi byc Polakiem? IP: *.telia.com 16.05.02, 19:40
        W roku 82 jak bylem pierwszy raz na wakacjach w Bavari to mialem na Fordzie z
        tylu olbrzymi napis Solidarnosc.Bylem wszedzie przyjmowany z duza
        zyczliwoscia.Na kempingach itd.Pzdr.Michal
        • Gość: Adam W. Re: Kto sie wstydzi byc Polakiem? IP: *.acn.pl / 10.128.137.* 16.05.02, 22:04
          Wszystko to godne pochwały.

"Aby być wartościowym obywatelem Świata najpierw trzeba być mądrym patriotą
          swego własnego narodu".
          • Gość: Marcel Re: Kto sie wstydzi byc Polakiem? IP: *.subnet-52.med.umich.edu 16.05.02, 22:39
            Gość portalu: Adam W. napisał(a):

> Wszystko to godne pochwały.
            >
            > "Aby być wartościowym obywatelem Świata najpierw trzeba być mądrym patriotą
            > swego własnego narodu".

A ja poprostu chce byc marcelem wartosciowym dla najblizszych. Swiat i narod mam
            w dosc glebokim powazaniu. Szczegolnie slowo narod mnie kopie.
            Na zderzaku nie woze ani orla ani flagi, a i szczegolnej dumy z bycia Polakiem
            nie czuje.
            • Gość: Marek Re: Kto sie wstydzi byc Polakiem? IP: *.atlanta-03-04rs.ga.dial-access.att.net 17.05.02, 02:06
              A ja jestem dumny z bycia Polakiem. Moze nie jestesmy najbogatszym krajem na
              swiecie, ale:
              - mamy wspaniala historie (np. zatrzymanie tej dziczy islamskiej pod Wiedniem)
              - mamy wiele slynnych postaci (poczawszy od Kopernika a skonczywszy na
              Brzezinskim)
              - jestesmy zwykle lepiej wyksztalceni od tutejszych
              i wiele innych.
              • Gość: Adam W. Re: Kto sie wstydzi byc Polakiem? IP: *.acn.pl / 10.128.137.* 19.05.02, 17:17
                Gość portalu: Marek napisał(a):

> A ja jestem dumny z bycia Polakiem. Moze nie jestesmy najbogatszym krajem na
                > swiecie, ale:
                > - mamy wspaniala historie (np. zatrzymanie tej dziczy islamskiej pod Wiedniem)
                > - mamy wiele slynnych postaci (poczawszy od Kopernika a skonczywszy na
                > Brzezinskim)
                > - jestesmy zwykle lepiej wyksztalceni od tutejszych
                > i wiele innych.

Co do "wybitności" Brzezińskiego to moglibyśmy się spierać ale nie o to chodzi.
                Co do "dziczy islamskiej pod Wiedniem" to też nie wiem , komu to większe korzyści
                przyniosło.
                Ale przyjedź do Polski i posłuchaj mediów , polityków , "specjalistów" , którzy
                Ci na każdym kroku będą dowodzić jaki to Polacy nieczytaty , niepisaty naród. Że
                w szkole niczego się nie nauczą , nie tak jak na Zachodzie , gdzie nawet
                zamiatacze mają po dwa fakultety (nawiasem mówiąc- "wyższe wykształcenie " w
                Polsce to minimum doktorat w Ameryce , "studium pomaturalne " u nas to "wyższe "
                tam itp.).
                Oczywiście nie ma narodu bez wad - bezmyślne naśladownictwo , powierzchowność
                poglądów i przekonań ( także religijnych) , nadpobudliwość i agresywność to -
                według mnie spore przywary ( sam się łapię często na tym) a ostatni doszła prosto
                z importu potworna znieczulica i brak wrażliwości na sprawy innych , że o
                złodziejstwie jako nowej cnocie nie wspomnę.
                Pozdrawiam.
          • Gość: Marcel Re: Kto sie wstydzi byc Polakiem? IP: *.subnet-52.med.umich.edu 16.05.02, 22:41
            Zapomialem dodac, ze oczywiscie nie wstydze sie tego, ze jestem Polakiem. Bo i
            niby czego mialbym sie wstydzic?
            Co innego gdybym byl Niemcem....
            • Gość: poldeck Re: Kto sie wstydzi byc Polakiem? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 16.05.02, 23:05
              Mieszkam w Polsce ale miałem przyjemność być w Stanach ostatnio przez parę
              tygodni. W okolicy święta 3 maja widziałem bardzo dużo samochodów z polskimi
              flagami. Najwięcej oczywiście w Chicago. To miłe, bardzo sympatyczne uczucie.
              • Gość: DAREK R. Re: Kto sie wstydzi byc Polakiem? IP: *.eyrkonaeac01.dialup.ca.telus.com 17.05.02, 03:45
                1-Nalepka "PL" na tylnej szybie.
                2-Nalepka "CK z korona"- herb mojego miasta na tyle.
                3-Obramowka Bialo-Czerwona dookola tablicy rejestracyjnej.
                4-Tablica rejestracyjna z moim nazwiskiem "R...."
                Polak. Wstyd.I DON'T THINK SO...
                Pzdr. SZEROKIEJ DROGI!!!
                • Gość: nube Re: Kto sie wstydzi byc Polakiem? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 17.05.02, 09:36
                  Pozdrawiam ziomka! Mam ten sam herb na samochodzie!
                  nube
                  • Gość: DAREK R Re: Kto sie wstydzi byc Polakiem? IP: *.eyrkonaeac01.dialup.ca.telus.com 17.05.02, 13:58
                    Gość portalu: nube napisał(a):

> Pozdrawiam ziomka! Mam ten sam herb na samochodzie!
                    > nube

Czesc Ziomal! pamietam,ze zajelo mi prawie 6 miesiecy zeby siostra przyslala
                    mi "CK"."Podobno" nigdzie nie mogla kupic-jest on wielkosci 1/3 kartki
                    zeszytu,ale chcialbym troche wiekszy,gdzies moze 3/4 kartki.Myslisz,ze mozna
                    kupic Go gdzies nad Silnica?Pzdr. Darek R.
                    • Gość: nube Re: Kto sie wstydzi byc Polakiem? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 17.05.02, 16:05
                      Ja mam herb z dopiskiem I love this city - Lubię to miasto. A jakiej jest
                      wielkości? Trudno powiedzieć. Ale chyba mniejsze niż 3/4 kartki. Jeśli chcesz,
                      chętnie ci wyślę.
                      paolamaria@wp.pl
    • maryszka Nalepka 17.05.02, 09:43
      A ja mam dwie nalepki z PL i z orlem oraz znaczek "Polski walczacej" na
      zderzaku.
      Ale szukam ponad to nalepki z bialo-czerwona obwodka z orlem w koronie i w
      locie do przodu. Tzn. od tylu widac wtedy jego odbyt. Czy ktos wie, gdzie mozna
      taka nalepke kupic?
      • Gość: leon Re: Nalepka IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.02, 10:02
        a ja mam rejestracje na S , zwykłą PL, i okrągłą z napisem Kaszebe. nalepiłbym
        i inne, ale kupić z różnych stron Polski to nie takie proste.
        • Gość: ziemek Re: Nalepka IP: 2.4.STABLE* / 10.1.114.* 17.05.02, 14:18
          a ja kupiłem fumflowi z Bielska nalepkę " nie jestem hanysem ' , bo po
          anschlussie Bielska Białej do województwa śląskiego , na tablicach rej. mają SB.
          I wogóle są załamani , że się ich myli z hanysówkiem .
    • Gość: vd Re: Kto sie wstydzi byc Polakiem? IP: *.krakow.topware.pl 17.05.02, 14:22
      Gość portalu: Marek napisał(a):

> Chcialem publicznie poinformowac forumowiczow ze na zderzaku obu samochodow mam
      >
      > naklejke "Poland" z piekna flaga i orlem w koronie. Z uwagi na ta naklejke
      > jezdze grzecznie i uprzejmie.

to moze rowniez oznaczac ze masz na kacie jednego Polaka (bezposrednie
      trafienie) :)
    • Gość: Remo Re: Kto sie wstydzi byc Polakiem? IP: *.zetokat.com.pl / 192.168.0.* 17.05.02, 14:49
      Co tak skromnie?! A flaga przytwierdzona do samochodu i łopocząca na wietrze to
      gips?
      • maryszka Re: Kto sie wstydzi byc Polakiem? 17.05.02, 17:15
        Gość portalu: Remo napisał(a):

> Co tak skromnie?! A flaga przytwierdzona do samochodu i łopocząca na wietrze to
        >
        > gips?

Ach taam... Pozlacane popiersie gipsowe Walesy na przodzie maski. A co...!

• Gość: Wiseguy Re: Kto sie wstydzi byc Polakiem? IP: *.tpnet.pl / *.nsm.pl 17.05.02, 23:47
          Ja mam na samochodzie PL i naklejke klubowa (jestem zrzeszony w
          Automobilklubie) i jestem dumny z bycia Polakiem i ze jestem z Gdańska.
          • Gość: jacek 2 Re: Kto sie wstydzi byc Polakiem? IP: *.abo.wanadoo.fr 18.05.02, 17:47
            Powodow do wstydu moze za duzych nie ma, ale do dumy tez nie!!!
    • Gość: Andre Re: Kto sie wstydzi byc Polakiem? IP: *.pcplus.com.pl 19.05.02, 15:54
      Też jestem dumny.
      Czasami..
      PZDR
    • Gość: Tadeusz Ja sie wstydze jak cos takiego czytam !!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 19.05.02, 16:56
      Cytat z watku "Nowy BMW-Killer"

Gość portalu: is300 napisał(a):

> Wiem ze wiesiniakiem jestes nie musisz sie przyznawac.
      > Tak jak teraz pierdolnoles haslo, to po tym mozna to wywnioskowac.
      > Srasz aby srac.
      > Nie masz nawet zielonego pojecia o tych autach 330 i IS300, nic nie pierdol
      na
      > ten temat bo wkurzasz, jedyne co moze to tylko siedziales w tych autach na
      > wystawie.
      > Bardzo to wkurwia jak rolnik wypowiada sie na temat Mercedesa.
      > Jedyne co kurwa chyba wiesz to ze 330 ma 7koni wiecej niz IS300, i z tego
      > wnioskujesz.

Tadeusz

• Gość: KR$ A, to Polska właśnie... IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 20.05.02, 02:03
        Ale wyjeżdżając na wakacje za granicę samochodem na niemieckich blachach
        specjalnie kupiłem 'peelkę' i przykleiłem z tyłu. Coby nikt mnie za szwaba nie
        brał bo jakoś tak nieprzyjemnie bym się czuł...
        • Gość: pilot13 Re: A, to Polska właśnie... IP: *.wil.pk.edu.pl 20.05.02, 09:56
          zupełnie z innej beczki,
          Jak widzę naszego Leppera i całą bande polityków z LPR to zaczynam się poważnie
          zastanawiać, czy bycie Polakiem to brzmi dumnie. Obiecywanie gruszek na
          wierzbie, a co gorsze wiara społeczeństwa w te gruszki przerażają mnie.
          Ale i tak wożę dużą naklejkę PL, i w gruncie rzeczy to cieszę się że mieszkam w
          Krakowie i że moi rodzice to Polacy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka