IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 00:31
ktos jezdzi takim autkiem? nie ukrywam, ze bardzo mi sie podoba - planuje zakup. ceny bardzo okazyjne jak na volvo. Jak z awaryjnoscia/kradzieza/utrata wartosci. podzielcie sie wrazeniami - w moim miescie niestety nie ma jeszcze salonu. pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: wrrr Re: volvo s60 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 00:42
      Za jakas sensowna wersje trzeba zaplacic 200.000zl. To okazyjna cena jak za
      klase srednia?
    • Gość: praktyk Re: volvo s60 IP: *.nyc.rr.com 31.12.04, 01:31
      Kupilem takie Volvo (s60R) 8 miesiecy temu, i wszyscy moi znajomi chcieliby
      takie auto miec. Sporo jezdze, wiec w te pare miesiecy auto przejechalo okolo
      23tys km. Jak na razie, zadnych napraw gwarancyjnych, obsluga (co 10,000km)
      bezplatna, nic sie nie psuje , i wszystko dziala. Prowadzi sie niezle, moze nie
      jak M3 czy M5, ale nie narzekam. Przyspieszenie fenomenalne (ponizej 6s do 100 -
      dowch duzych facetow w srodku, mierzone 3-krotnie), dobrze trzyma sie na
      zakretach, swietne hamulce (Brembo). Jedyny feler jaki widze w tym wozku, to
      dosc malo miejsca w srodku, jak na tak drogi samochod. No i w zadnym wypadku
      nie wolno brac tego wozu na 18" obreczach, bo zdazylem wymienic 3 opony po
      okolo 1000zl za sztuke. Na 17" (probowalem) chodzi ciszej, a tez niezle sie
      trzyma drogi. Napisze wiecej pozniej...
    • Gość: Lupus Re: volvo s60 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.04, 02:18
      Mam salonową s60,01. Silnik 2,4 170ps. zbiera się nieźle, żadnych problemów, nic nie było wymieniane poza materiałami ekspolatacyjnymi. Kosztował mnie 170 tys. teraz stoi za 95-99. Czyli traci jak kazde inne auto tej klasy. Jak narazie nikt mi się za nie nie zabierał, zresztą na części ich raczej nie kradna bo dużo ich po naszych drogach nie jeździ. Jednym Słowem. POLECAM
      • Gość: k Re: volvo s60 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 14:26
        nie wiem, ktory model wybrac - 170 czy 200 KM. na nowke mnie nie stac ale mozna dostac fajny egzemplarz z 2001-2002 r. za 15-18 tys. euro. dla mnie to dosc okazyjna cena. pozdr.
    • Gość: Siwy Re: volvo s60 IP: *.telia.com 31.12.04, 14:41
      .. daj sobie spokój z Volvo 60 ,kup wzamian AUDI A4 - bedziesz bardziej
      zadowolony,gwarantuje.
      • Gość: k Re: volvo s60 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 16:32
        wierze, ze audi jest lepszym samochodem. niestety kupno audi/bmw/mercedesa to pare powaznych minusow. Te samochody strasznie kradna - do tego sa drugie w utrzymaniu - ubezpieczeniu (chce wykupic pelne ac).
        Gdybysmy zyli w normalnym kraju to bez zastanowienia kupilbym bmw 330. u nas trzeba niestety kombinowac. pozdr.
    • Gość: praktyk Re: volvo s60 IP: *.nyc.rr.com 31.12.04, 19:28
      Szukaj S60 w wersji albo t5, albo 2.3 turbo - te dwie maja dobre opinie o
      silnikachi sa bardzo dynamiczne. O ile to bedzie zbyt drogie, to w zasadzie
      kazdy model jest niezly. Co do Audi A4 - to piekny samochod na dwie osoby.
      Jezdzilem s60 2.4 auto, i poza mniejsza dynamika, nie bylo wielkiej roznicy w
      stosunku do s60r. Radio podobne, ale gorsze, skora moze byc, cichy w srodku.
      Nie jest to rakieta, ale o ile nie szukasz wozu do wyscigow, tylko do jezdzenia
      to te modele bez doladowania pala duzo mniej (okolo 2l/100), no i mniej
      elementow do psucia.
      • wowo5 Re: volvo s60 01.01.05, 23:37
        Jezdzilem wersja z 5t. Fajne auto. Dosc szybkie, szczegolnie na prostej.
        Wnetrze tez bardzo przyjemne (jasna skora w egzemplarzu ktorym jezdzilem).
        Powinno byc bardziej niezawodne od wspomnianego przez kogos A4. Ilosc miejsca w
        srodku calkiem w porzadku (wiecej niz w A4, ktore jest dosc ciasne z tylu).
        Slaboscia S60 jest przedni naped, ktorego granice ujawniaja sie przy probie
        pokonywania zakretow z wieksza predkoscia. Jezeli ktos lubi dynamiczna jazde to
        tylko naped na tyl lub na 4.
    • 01boryna Re: volvo s60 02.01.05, 10:28
      Zanim zdecydowalem sie na S60 jezdzilem chyba wszystkimi autami tej
      klasy/ceny/wielkosci.Szczegolnie zaiteresowany bylem A4. Zblizone w cenie, ale
      co z tego kiedy zauwazalnie mniejsze w srodku a nowy model "zaopatrzono" w te
      straszna i niepasujaca atrape.
      Z S60 jestem bardzo zadowolony, warto wziac lepsza wersje wyposazenia.
      Chcesz jezdzic szybciej wez T5, do normalnej jazdy wystarczy 170PS w zupelnosci
      (235km/h na trasie).
      Pytalem na niemieckim forum Volvo innych uzytkownikow S60, nie mieli specjalnych
      problemow, usterki mieszcza sie w granicach statystycznych, porownywalnych do
      innych marek
      • Gość: k a diesle? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 11:23
        kto jezdzil ropniakami? znajomy mnie zacheca ale jestem dosc sceptycznie nastawiony. pozdr.
    • darmal1 Re: volvo s60 02.01.05, 11:31
      T5 z chipem ok 310KM,jedyny problem to po 3 latach użytkowania wymiana
      łączników stabilizatora wachacza w tylnym zawieszeniu,oraz przeczyszczenie
      przepustnicy.Reszta OK.Uwaga-kupować samochód z utwardzonym zawieszeniem[jeżeli
      nowy]Jeżeli będziesz zamawiał audio bierz to najlepsze -słono kosztuje ale warto
      [ja żałuję że nie wziąłem]Co do opcji alufelg-kupuj stalowe a dokup alu innej
      firmy[orginalne mają złe odstawienie i często ocierają-wada].Nie kradną Volvo-
      zamki rewelacyjne+folie na szybach[p/włamaniowe]prawie nie do
      sforsowania.Zużycie paliwa-miasto-10-10,5l/100km,trasa 9l/100km,pow 200km/godz-
      żre jak smok[jeżdżę spokojnie]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka