Gość: Grażyna IP: *.icpnet.pl 12.01.05, 00:13 Tankowałam paliwo i nalewacz przy tankowaniu ciągle puszczał na moment pistolet, potem znowu naciskał, puszczał, naciskał.Czy to jakieś oszustwo czy nowa metoda nalewania benzyny? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: TO JA Re: Dlaczego nalewacz tak pompował pistoletem? IP: *.honeywell.com 12.01.05, 00:24 Jak to zrobil kilka razy pod koniec nalewania to znaczy ze chcial Ci nalac do absolutnego pelna. Jak to robil caly czas to cos kombinowal ale nie wiem co. Moze pistolet byl zepsuty. Link Zgłoś
Gość: Grażyna Re: Dlaczego nalewacz tak pompował pistoletem? IP: *.icpnet.pl 12.01.05, 00:59 W czasie całego tankowania tak robił. NA koniec tankowania to normalne. A tutaj jak zaczał nalewać tak ciągle pompował. Link Zgłoś
etom Re: Dlaczego nalewacz tak pompował pistoletem? 12.01.05, 02:01 Czase przy tankowaniu - tankuje na roznych stacjach - dosyc czesto zdarza sie ,ze automat "wybija" co chwile.Nie wiem jak to dziala i dlaczego tak jest. Link Zgłoś
etom Re: Dlaczego nalewacz tak pompował pistoletem? 12.01.05, 02:03 Pisze o przypadkach ,kiedy sam sobie nalewam benzyne. Link Zgłoś
zencol Re: Dlaczego nalewacz tak pompował pistoletem? 12.01.05, 19:13 Chooleeercia! pewnie trafiłaś w punkt "G" wlewu !!! Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Dlaczego nalewacz tak pompował pistoletem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 07:03 Jeżeli wlewal diesla, to zrozumiale, to paliwo się pieni. Na drugi raz wlej sobie sama. Link Zgłoś
Gość: Ian_Curtis Re: e tam IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 12.01.05, 07:25 wystarczy że masz złe odpowietrzanie zbiornika i pistolet bedzie co chwila wybijał... Link Zgłoś
janusz_kluczyk Re: Dlaczego nalewacz tak pompował pistoletem? 12.01.05, 10:01 "nalewacz" hehe,juz wiem jak mam na nich wolac ;] Link Zgłoś
Gość: radek Re: Dlaczego nalewacz tak pompował pistoletem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.05, 14:11 Mam tak często. Tankuję 95 bezołowiową. Raz gdy mi tak ciągle odbijało, to facet z obsługi stacji twierdził, że podobno wszystkie Punto mają ten problem, bo mają coś nie tak z wlewem paliwa. Na niektórych stacjach sensory sa źle ustawione i odbija co jakiś czas. A znowu kiedyś tankując na renomowanej stacji wcale nie odbiło i przestałem tankować dopiero gdy się przelało. Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Dlaczego nalewacz tak pompował pistoletem? IP: *.fornfyndet.se 12.01.05, 14:17 Grazyna, Dlatego,zes trzymala pistolet wlozony do otworu ,ale lekko uniesiony do gory.Strumien w padajacej benzyny ocieral sie o scianke wlewu i dawal znak ze tak jakby jest pod wierzchem i silnik pompy natychmiast zostal wylaczany na sekunde i to sie powtarzalo,pod koniec nie czulas bylas zmeczona tym trzymaniem i reka popuszczala ten pistolet i wysetpowala pozycja wlasciwa i tankowalas jak sie nalezy.Zaden problem tylko trzeba o tym wiedziec. Pzdr.Michal Link Zgłoś
staruch5 Re: Dlaczego nalewacz tak pompował pistoletem? 12.01.05, 14:25 Grazyna, trzeba umiec trzymac pistolet! Michal Cie nauczy (na 120 stopni?) Link Zgłoś
Gość: ano nalewacz pistoletowo-benzynowy IP: *.crowley.pl 12.01.05, 14:15 też tak mam ża pistolet odbija chociaż jeszcze nie jest pełni - ale to chyba wina wlewu bo mam tak na kazdej stacji Link Zgłoś
Gość: Michal Re: nalewacz pistoletowo-benzynowy IP: *.fornfyndet.se 12.01.05, 14:56 Postaraj sie nim podjezdzac do gory i opuszczac i wtedy znajdziesz wlasciwa pozycje.Jezeli nie pomoze tzn ze za gleboko wsadzilas i trzeba troche wyjac i rowniez unosic i opuszczac tak abys znalazka dogodna pozycje dla Twojego pistoletu.Pzdr.Michal Link Zgłoś
Gość: Spiderman Re: Dlaczego nalewacz tak pompował pistoletem? IP: 62.148.92.* 12.01.05, 16:04 Nie nalezy robic zadnych dolewek! Pistolety odmierzaja dobrze paliwo ale gdy wlewa sie conajmniej 2 litry. W zwiazku z czym na dolewkach pod koniec tankowania wiecej wybije nam licznik kasy niz wleje sie tam paliwa hehe.. Nalezy tego unikac. Problem opisany przez Ciebie prawdopodobnie jednak wynikal ze slabego odplywu paliwa do zbiornika z wlewu. Paliwo sie gromadzilo i pistolet automatycznie blokowal nalewanie. Slaby nalewacz. Nie umie wsadzac... pistoletu do dziury :D Link Zgłoś
Gość: zgryzliwy BREDNIE ^2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.05, 20:03 Gość portalu: Spiderman napisał(a): > Nie nalezy robic zadnych dolewek! Pistolety odmierzaja dobrze paliwo ale gdy > wlewa sie conajmniej 2 litry. W zwiazku z czym na dolewkach pod koniec > tankowania wiecej wybije nam licznik kasy niz wleje sie tam paliwa hehe.. Uwazasz ,ze konstruktorzy mieli jakis interes ,by tak to dzialalo ,czy ze nie potrafia skonstruowac precyzyjnie dzialajacego urzadzenia - bylo nie bylo nie jest to technologia kosmiczna. Link Zgłoś
Gość: Spiderman Jedyne brednie to brednie "zgryzliwego"... IP: 62.148.92.* 13.01.05, 09:34 > Uwazasz ,ze konstruktorzy mieli jakis interes ,by tak to dzialalo ,czy ze nie > potrafia skonstruowac precyzyjnie dzialajacego urzadzenia - bylo nie bylo nie > jest to technologia kosmiczna. Zadnego interesu nie mieli. Dystrybutor jak kazda maszyna dziala poprawnie w pewnych warunkach. Silnik musi byc rozgrzany zeby poprawnie dzialal, a dystrybutor musi wylac ponad 2 litry paliwa zeby mozna bylo to zmierzyc precyzyjnie. Poczytaj chociazby informacje na dystrybutorze to wtedy porozmawiamy. Pozatym, litr niezawsze znaczy litr, dlatego mamy caly urzad miar i jakosci ktory certyfikuje urzadzenia mierzace dopuszczane do handlu, chociaz wydanie litra plynu niejest technologia kosmiczna.. a jednak sprawia pewne trudnosci w przypadku dystrybutorow. Link Zgłoś
Gość: RF Re: Jedyne brednie to brednie "zgryzliwego"... IP: 57.66.193.* 13.01.05, 12:45 No, właśnie ciekawe, że na 25 litrów potrafi naliczyć o 1 litr więcej i to na wielu stacjach. Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Jedyne brednie to brednie "zgryzliwego"... IP: *.c153.petrotel.pl 13.01.05, 19:33 Robił to tak, żeby szybciej nabić skille. Link Zgłoś
Gość: rex Re: Dlaczego nalewacz tak pompował pistoletem? IP: *.irom.uw.edu.pl 13.01.05, 19:38 Pewnie "pienił" benzynę aby mniej nalać :PPP Link Zgłoś