Dodaj do ulubionych

Statoil, a wodka

IP: *.grey.com.pl 31.08.01, 14:22
Taki smieszny temat chcialem poruszyc. Nie iwem, czy tak na wszystkich stacjach Staoil, ale na Ursynowie w
W-wie jest tak smiesznie.

Jest tam jedna kasa przeznaczona TYLKO dla klientow kupujacych alkohol i nie mozna placic tam za benzyne. A
na stacji jest zazwyczaj tlok i do kas sa kolejki. Ja rozumiem, ze tam wiele osob kupuje alkohol. Sam tez czasem
kupuje. Ale wyznaczanie na stacji benzynowej kasy tylko do alkoholu uwazam za chore. Szczegolnie, ze jak
bylem tam ostatnio, to kasa do alkoholu byla pusta, a zeby zaplacic za benzyne trzba bylo czekac 15 minut w
kolejce. Czy to jest normalny uklad? Wyglada, ze benzyne sprzedaja tam tylko przy okazji, a ludzie kupujacy ta
benzyne, sa jakimis gorszymi klientami. A moze tak lepiej wyznaczyc kase tylko do benzyny?
Obserwuj wątek
    • Gość: ma Re: Statoil a wodka IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 31.08.01, 14:30
      Gość portalu: Tweed napisał(a):

> Taki smieszny temat chcialem poruszyc. Nie iwem, czy tak na wszystkich stacjach
      > Staoil, ale na Ursynowie w
      > W-wie jest tak smiesznie.
      >
      > Jest tam jedna kasa przeznaczona TYLKO dla klientow kupujacych alkohol i nie mo
      > zna placic tam za benzyne. A
      > na stacji jest zazwyczaj tlok i do kas sa kolejki. Ja rozumiem, ze tam wiele os
      > ob kupuje alkohol. Sam tez czasem
      > kupuje. Ale wyznaczanie na stacji benzynowej kasy tylko do alkoholu uwazam za c
      > hore. Szczegolnie, ze jak
      > bylem tam ostatnio, to kasa do alkoholu byla pusta, a zeby zaplacic za benzyne
      > trzba bylo czekac 15 minut w
      > kolejce. Czy to jest normalny uklad? Wyglada, ze benzyne sprzedaja tam tylko pr
      > zy okazji, a ludzie kupujacy ta
      > benzyne, sa jakimis gorszymi klientami. A moze tak lepiej wyznaczyc kase tylko
      > do benzyny?

Nie jestem pewien, czy to nie wynika z jakichs spraw podatkowo - ksiegowych, ze
      musza alkohol rozliczac inaczej, ale moge sie mylic...
      • Gość: Darius Re: Statoil a wodka IP: 212.160.211.* 31.08.01, 15:21
        Łba se urwać za to nie dam, ale czy przypadkiem nie ma jakiś paragrafów na to,
        że procenty w odróżnieniu od oktanów muszą miec wydzielone stoisko, wide kasy
        alkoholowe w supermarketach.
        • Gość: Tweed Re: Statoil a wodka IP: *.grey.com.pl 31.08.01, 16:21
          Gość portalu: Darius napisał(a):

> Łba se urwać za to nie dam, ale czy przypadkiem nie ma jakiś paragrafów na to,
          > że procenty w odróżnieniu od oktanów muszą miec wydzielone stoisko, wide kasy
          > alkoholowe w supermarketach.

Ale na Shellu nie ma osobnych kas do wodki.
          • Gość: Heniek Re: Statoil a wodka IP: *.pol-assistance.spzoo.pl 31.08.01, 16:58
            Gość portalu: Tweed napisał(a):

> Gość portalu: Darius napisał(a):
            >
            > > Łba se urwać za to nie dam, ale czy przypadkiem nie ma jakiś paragrafów na
            > to,
            > > że procenty w odróżnieniu od oktanów muszą miec wydzielone stoisko, wide k
            > asy
            > > alkoholowe w supermarketach.
            >
            > Ale na Shellu nie ma osobnych kas do wodki.

Według mnie wynika to z tego, że wódą handluje inna firma niż benzyną i dlatego
            są dwie oddzielne kasy. Idiotyczne rozwiązanie - też kiedyś na tej stacji nad tym
            się zastanawiałem bo wkurzyło mnie stanie w kolejce podczas gdy alko-kasa była
            pusta. Trzeba sprawdzić na kwitku za benzynę - pewnie jest Statoil Polska czy coś
            takiego a gorzałą może handlować ( też sprawdź na kwitku ) np. PPHU Jasiek
            Himilsbach i drużyna s.c. :)))
            Pozdrowienia
            Heniek
    • Gość: ffmarkus Re: Statoil, a wodka IP: *.icpnet.pl 31.08.01, 16:34
      Paranoja. Ewenement chyba na skalę światową. Stacja zmienia swój wizerunek. Czyżby browce i ich rodzinka
      cieszyły się większym powodzeniem od Pb i ON ? Proponuję zmianę nazwy stcji na Statwóda (albo z angielskiego
      Statvooda).PZDR
    • Gość: Drapka Re: Statoil, a wodka IP: 10.0.4.* / *.atj.pl 31.08.01, 19:24
      Dokładnie ten sam temat drążyłem jakieś dw miesiące temu. Dowiedziałem się, że
      Statoil ma zamiar zmienić system pracy przy kasach, oraz że oddzielna kasa dla
      wódy wynika z przepisów wydawanych przez gminy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka