Dodaj do ulubionych

HELP! KTÓRE AUTO ?????????? NIEZDECYDOWANA KOBIETA

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 10:52
mam nastepujace pytanie .potrzebuje opinie i porady (nie koniecznie
uzytkownikow tych aut)
samochod dla kobiety po miescie (terenowka) przymierzam sie do :
Jeep Cherokee 2.4 / 2.8 CRD
Toyota Rav4 1.8
samochody sa roczne!
dodam ze mam male dziecko !!
liczy sie komfort i bezpieczenstwo!!!
podaje link ktory znalazlam porównanie tych dwóch samochodów ale zawsze
lepiej od kogos cos uslyszec niz z "gazet" itp.
(przeprzaszam ze taki dlugi ale taki wypadl)
z góry dziekuje i czekam niecierpliwie na odpowiedzi !

www.autocentrum.pl/?FF=291&makeid1=12&makeid2=31&modelid1=300&modelid2=650&yearfrom1=2004&yearto1=
2005&poj1=2500&silnik1=all&x=51 &y=5
Obserwuj wątek
    • Gość: magda1 Re: HELP! KTÓRE AUTO .. jeszcze cos ... apropo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 11:01
      jeszcze dodam ze inne auta nie wchodza w gre! tylko nad tymi dwoma chcialabym
      se skoncentrowac i wybrac jeden z nich !
      • greenblack Re: HELP! KTÓRE AUTO .. jeszcze cos ... apropo 02.02.05, 11:07
        Weź Jeepa z dyzlem.
        • Gość: WPR RAV IP: *.acn.waw.pl 02.02.05, 12:17
          *** Zielonoczarny
          Chory jestes□
          Wciskasz dziewczynie disla□
          Za jakie grzechy□

*** Magda
          Do miasta - mniejsza i poreczniejsza RAVka - przyjemnie sie prowadzi chociaz
          moze nie rozpieszcza miejscem w srodku
    • black.iron Re: HELP! KTÓRE AUTO ?????????? NIEZDECYDOWANA KO 02.02.05, 11:12
      ja bym wzial Toyote. dobra, niezawodna bulwarowka
      • Gość: magda1 Re: HELP! KTÓRE AUTO ?????????? NIEZDECYDOWANA KO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 11:16
        podobno serwisy toyoty czesto kantują swoich klientów???
        a co sadzisz o wnetrzu rav4 ??
        wiem ze japonskie sa "dobre" (przynajmniej taka wieksza opinia)
        • black.iron Re: HELP! KTÓRE AUTO ?????????? NIEZDECYDOWANA KO 02.02.05, 11:28
          co de serwisu Toyoty, to moge polecic w Wawie Toyota-Bielany, gdzie przez pare
          lat serwisowalem swoj poprzedni samochod i bylem barrrdzo zadowolony. serwis,
          ktory bym stanowczo odradzal, to Chodzen w Piasecznie. co do reszty serwisow to
          sie nie bede wypowiadal bo po prostu nie sprawdzilem, ale pewna wskazowka moga
          byc testy serwisow/salonow poszczegolnych marek organizowane sporadycznie przez
          rozne pisma moto, w ktorych wlasnie serwisy Toyoty zajmuja pierwsze miejsca.

wnetrze Rav4 jest solidnie wykonane, poskladane jak nalezy, nic nie trzeszczy,
          nie stuka, ale jego stylistyka nie powala, choc nie mozna sie do niczego
          konkretnego przyczepic. kwestia gustu. jedyne co mi sie zdecydowanie spodobalo
          to fajnie wkomponowane, biale zegary. plastiki twardawe, surowe. tapicerka jest
          ok.
    • asta-lavista Re: HELP! KTÓRE AUTO ?????????? NIEZDECYDOWANA KO 02.02.05, 11:13
      A czy jeżdziłaś wcześniej dużym samochodem i lubisze duże samochody, jeżeli nie
      to nie kupuj terenówki. Ja jeżdżę Jeepem Grand Cherokee 4.7 benzyna automat i
      jestem zadowolona aczkolwiek na dołach trochę buja co może stwarzać uczucie
      braku kontroli nad samochodem kierowcom, którzy wcześniej jeżdzili samochodami
      z twardym zawieszeniem. Co do bezpieczeństwa oczywiście masa samochodu jest
      duża i jakoś chroni, ale żadna elektronika, poduszki itp nie pomoże, jeżeli
      umiejętności zawodzą. Przejedź się jednym i drugi samochodem, zeby zobaczyć jak
      się w nim czujesz. Pozdrawiam.
      • Gość: magda1 Re: HELP! KTÓRE AUTO ?????????? NIEZDECYDOWANA KO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 11:21
        bylam w salonie(ale nie jezdzilam.przymierzam sie) grand cherokee to dla mnie
        za duzy(albo mi sie wydaj,jestem niezbyt wysoka kobietą!! tak lubie terenowki
        bardzo mi sie podobaja!lubie wysoko siedziec! maz ma auto w ktorym tez sie
        wysoko siedzi (wludza troche "bardziej bezpiecznego" ale troche prawdy w tym
        jest)!!!
        a jak tobie asta-lavista sie jezdzi jeepkiem! nie za duzy silnik ! moc ????????
        pozdrawiam
        • asta-lavista Re: HELP! KTÓRE AUTO ?????????? NIEZDECYDOWANA KO 02.02.05, 11:37
          Małe kobietki fajnie wyglądają w dużych samochodach :) Mój "żre" 15L/100km, ale
          co tam jak już nie będę wyrabiać na benzynę to wstawię instalację gazową, moc
          jest extra zwłaszcza jak włączam się do ruchu, naciskam gaz i odjeżdżam.
          Pozdrawiam.
          • Gość: magda1 Re: HELP! KTÓRE AUTO ?????????? NIEZDECYDOWANA KO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 12:23
            mysle ze jednak bardziej mnie ciagnie do CRD chyba ze "klekot " silnika bedzie
            nie dowytrzymania to benz w wersji SPORT lub RENEGADE !!!
            dziekuje
      • glupi_antos Re: HELP! KTÓRE AUTO ?????????? NIEZDECYDOWANA KO 02.02.05, 12:15
        > Przejedź się jednym i drugi samochodem, zeby zobaczyć jak się w nim czujesz.

Taka przejażdzka niewiele da. Do czołgu takiego jak Jeep trzeba się
        przyzwyczajać przez jakiś czas. Natomiast późniejsza przesiadka do normalnego
        pojazdu wywołuje uśmiech niedowierzania, że można było tym jeździć.
        • asta-lavista Re: HELP! KTÓRE AUTO ?????????? NIEZDECYDOWANA KO 02.02.05, 12:36
          Ja się przesiadłam do Jeepa z vana, więc "szok" nie był aż tak duży :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka