Gość: Adam IP: *.crowley.pl 04.02.05, 15:19 Witam, proszę o pomoc w kwestii zakupu akumulatora. Jakiej firmy warto kupić. Nie chcę najdroższego ale dobrego w rozsądnej cenie. Dziękuję. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: at Re: Akumulator - jaki polecacie? IP: *.net-serwis.pl 04.02.05, 15:26 Polecam akumulator firmy Varta, odradzam Bosch. Link Zgłoś
Gość: radek Re: Akumulator - jaki polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 15:27 Kup najzwyklejszą Centrę Plus (bezobsługowa). 3 lata wytrzyma bez zaglądania. Ja wolę kupić taki tani, nie mam czasu ani warunków (brak garażu) na zaglądanie i doładowywanie. Po 3 latach zmienię akumulator albo samochód. Oryginał też wytrzymał 3 lata. Link Zgłoś
Gość: at Re: Akumulator - jaki polecacie? IP: *.net-serwis.pl 04.02.05, 15:35 3 lata to troche za krotko jeśli chodzi o żywotność akumulatora. Ja w renówce mam oryginał (nie wiem jakiej firmy), 6 lat bez doładowywania, stoi pod chmurką i (odpukać) nigdy mnie nie zawiódł. Link Zgłoś
Gość: mccoy Re: Akumulator - jaki polecacie? IP: *.lodz.gazeta.pl 04.02.05, 15:39 DELCO - najlepiej zupełnie bezobsługowy. Mój wytzymał 11 (tak, tak) lat. Raz go musiałem doładowywać, gdy 3 dni jeździłem z palącą się lampką w bagażniku. Nie zawodził po 2 miesiącach stania pod chmurką. W sumie to przeżył samochód :)) Link Zgłoś
Gość: radek Re: Akumulator - jaki polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 15:42 Mój oryginalny akumulator miał za małą pojemność. Nawet w instrukcji obsługi samochodu podano, że jeśli zamontuję dodatkowe zabezpieczenia elektroniczne oraz alarm to należy zmienić akumulator. Ja zmieniłem dopiero gdy padł ;-) Obecną Centrę+ mam 2 lata. Jest większej pojemności od oryginału i jest sprawna (zobaczymy jak długo będzie). Mam nadzieję, że prędzej zmienię samochód. Link Zgłoś
Gość: pawlos Re: Akumulator - jaki polecacie? IP: 195.47.201.* 04.02.05, 15:50 Kupuj centrę, należy wspierać rodzimy przemysł.Nawet wtedy, kiedy jest w obcych rękach. Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Akumulator - jaki polecacie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.05, 16:36 Myślicie, że lepiej poczekać aż całkiem zdechnie czy wymienić już teraz? Link Zgłoś
Gość: radek Re: Akumulator - jaki polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 16:49 Zależy co masz na myśli mówiąc całkiem. Mnie zastała taka niespodzianka, że pewnego mroźnego poranka musiałem odpalać "na kablach". Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Akumulator - jaki polecacie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.05, 16:52 Jeszcze kręci ale czasem powoli i z trudem :) Link Zgłoś