Gość: Czajniak IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 10.02.05, 00:22 czy ma ktoś informacje o dobrym zakładzie tuningowym w okolicach katowic? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: on Re: Mam zamiar zwiększyc moc w lanosie ...1.6 16v IP: *.zn.zamek.net.pl 10.02.05, 18:48 z zakładem tuningowym to ciężka sprawa, ale zawsze możesz utopić go w rawie. Link Zgłoś
Gość: aniol_mr Re: Mam zamiar zwiększyc moc w lanosie ...1.6 16v IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 19:53 Sam sie utop nastepny madry koles na forum witaj, ludziku widze ze przejmujesz paleczke po swoich madrych kolegach jak masz zamiar pisac takie bzdury to zamilcz na wieki zaoszczedzis tylko miejsca na tym forum!!! Link Zgłoś
Gość: Użytkownik Nie rób tego!!! IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 11.02.05, 08:40 Mam własnie takiego Lanosa, duzo jezdze i sie na niego wk..... . Nie jest to samochód do intensywnej eksploatacji a co jeszcze mowic o tuningu mechanicznym???? Jeju. Az sie boje, tym gównem trzeba jezdzic powoli, jakie tam jest zawieszenie i jakie hamulce!!!. Głupota jakas! Zwiekszyc moc, a z czego??? Te silniki to gó..! Link Zgłoś
Gość: Ebed Re: Nie rób tego!!! IP: 193.246.57.* 11.02.05, 14:01 Kup sobie jakiś porządny samochód a nie pierdzidełko Link Zgłoś
Gość: Uzytkownik Re: Nie rób tego!!! IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 11.02.05, 15:09 To jest poządne autko ale dla rodzinki, na dzialke i dla dziadków do kosciola> Ha,ha. Ale nie do intensywnego uzytkowania. A juz Tuning, zwiekszanie mocy. jaja sobie robisz??????!!!!! Głupota. Idiotyzm!!! kup VR6 albo Gsi objada ci tego tuningowanego Lanosika, malo tego tyle samo palą, sa trwale bo do sportowej jazdy stworzone przez konkretnych specjalistów a nie przez "Adamów Słodowych". I trzymaja sie drogi oraz hamuja. Lanos to porażka!!!!!!!! Link Zgłoś
Gość: bodzio Re: Nie rób tego!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 11:22 to moze kolego wezmiesz ta swoja vr6 a ja swojego lanosa i zobaczymy czy jestes taki dobry co ??? Link Zgłoś
Gość: WIECZOOR Re: Nie rób tego!!! IP: *.rybnet.pl 10.09.05, 21:15 Takich koreanów się nie tuninguje najlepiej tylko wolny wydech i stożkowy filter i nic więcej w lanosa nie łąduj nie ma sensu Link Zgłoś
Gość: flood Re: Nie rób tego!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 18:14 wiesz co gosciu? bzdury piszesz. mam lanosa 1,5 16V i zrobilem nim w 1,5 roku ponad 75tys km i nic, kompletnie NIC sie nie dzieje pomimo ze przerobiony na gaz. leje tylko paliwko, pilnuje wymiany oleju, swiec itp i wszystko ok. nie pisz bzdur... Link Zgłoś
Gość: serwis Re: Nie rób tego!!! IP: *.toya.net.pl 19.06.05, 14:19 Bo to auto ma miękkie zawieszenie. A co do silników to od początku do końca takie same jak Opel, niektóre z nich są nawet niemal identyczne do silników Astry 2 a jeden Astry 3. Wystarczy pogadać z ludźmi z serwisów Opla i Daewoo a nie wypisywać .... Link Zgłoś
Gość: Dviper Re: Nie rób tego!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 00:20 A mój kumpel w swoim lanosie wstawił silnik od nubiry 2.0 l. rwie asfalt:) Link Zgłoś
Gość: Dviper Re: Nie rób tego!!! IP: 195.205.148.* 25.06.05, 00:20 A mój kumpel w swoim lanosie wstawił silnik od nubiry 2.0 l. rwie asfalt:) Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Mam zamiar zwiększyc moc w lanosie ...1.6 16v IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 03:53 faktycznie lanos to dziwne autko po duzym dlubnieciu i tak pewnie bys nie objechal nojej seryjnej cifki 2.0..... Link Zgłoś
Gość: Ebed Re: Mam zamiar zwiększyc moc w lanosie ...1.6 16v IP: 193.246.57.* 14.02.05, 15:18 Jeszcze jedno. Proponuje wyjmij szybe z przodu i z tyłu autko bedzie stawialo mniejszy opór i już masz 2,3 KM więcej. W lato jak wyszczerzysz morde to i pare komarów na zeby złapiesz i tak masz jeden obiad do przodu. Link Zgłoś
Gość: WPR Re: Mam zamiar zwiększyc moc w lanosie ...1.6 16v IP: *.acn.waw.pl 15.02.05, 10:57 > czy ma ktoś informacje o dobrym zakładzie tuningowym w okolicach katowic? Sprobuj u Goduli w krakowie Kolo dobry w temacie jest Na kase nie naciagnie a bezpiecznie rozwiazania zaproponuje Jednak ziomki chyba racje maja - lanosik sam w sobie malo bezpieczny jest a ty osiagi chcesz poprawiac :| Najpierw moze zawiecha i hebla a dopiero potem motorek Link Zgłoś
mario-b24 Re: Mam zamiar zwiększyc moc w lanosie ...1.6 16v 12.03.05, 14:12 Gość portalu: Czajniak napisał(a): > czy ma ktoś informacje o dobrym zakładzie tuningowym w okolicach katowic? a masz filterk sportowiy i wydech to juz daje -co do landa ja mam 1.6 16V 3d i z takich jak tu sie smieją pajaców juz nie jednego wyruchalem hahaah własnie lanosem Link Zgłoś
Gość: Jaxik Re: Mam zamiar zwiększyc moc w lanosie ...1.6 16v IP: 62.233.171.* 18.05.05, 13:41 Jak Ty Lanosem przegonisz golfa vr6 to ja chyba zacznę biegać nago wokól palacu kultury! Lanos po 2 latach użytkowania zaczyna rdzewieć, żeby bylo śmiesznie -w środku za tylnymi fotelami i pod deską rozdzielczą:) Kup sobie lepiej jakiś samochód a nie inwestuj w Lanosa! Link Zgłoś
Gość: Lanos Fura Fajowa Re: Mam zamiar zwiększyc moc w lanosie ...1.6 16v IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 16:38 Myślę, że w tym fantastycznym samochodzie sportowym najlepszą metodą zwiększenia mocy, jest stosowana przez właścicieli innego kultowego pojazdu sportowego znanego pod nazwą Skoda Fabia, metoda zwana "na Freda F.". Polega na wycięciu otworów w podłodze w okolicach nóg kierowcy a przy potrzebie zdwojenia mocy także w podłodze pasażera. Kiedy potrzebujesz większej mocy w tym i przecież i tak niezwykle mocnym i szybkim samochodzie, wtedy odpychasz się nogami sam lub bierzesz na pasażera kogoś do pomocy w przebieraniu nogami. Po takim tuningu spokojnie możesz już zmierzyć się z herosami tuningu mknącymi w swoich 20-to letnich BMW 316 i 318i o niewyobrażalnych osiągach dzięki stosowanemu wspaniałemu wydechowi Ulter. Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Mam zamiar zwiększyc moc w lanosie ...1.6 16v IP: *.wirba.net / 195.116.157.* 22.05.05, 19:43 Ile trzeba nagrzebac i jakie przeróbki trzeba bylo by zastosowac (czyli ile kasiory trzeba włozyc) w gowno co sie nazywa lanos, zeby moc stanąc z seryjnym nie nagrzebanym VR6. Juz nie mowie o hamulcach i zawieszeniu. Lanos to gowno! Pie..sz to ty "badziaku". Dodam ze jestem uzytkownikiem lanosa 1.6 16V. 140km/h to jazda na krawędzi. hehe. Link Zgłoś
Gość: Apoco Re: Mam zamiar zwiększyc moc w lanosie ...1.6 16v IP: *.crowley.pl 23.05.05, 13:20 A po co ty jeszcze chcesz zwiększac moc??? Po polskich drogach i tak tego nie wykorzystasz chyba ze chcesz alfiarom szpanować w swoim błękitnym dresie. Link Zgłoś
Gość: apoteoz 1.6 16v IP: *.toya.net.pl 19.06.05, 14:14 Zacznij od dobrych amortyzatorów i nowych sprężyn na tył. Potem nowe tarcze na przód, lub oszczędnościowo klocki Ferrodo - ale na krótko. Lpesz nowe hamulce - z tyłu zamiast bębnów też tarcze - mogą być mniejsze. Co do silnika, nalepiej załóż turbo - jdna firma to robi w 3 specyfikacjach: 130 km. 170 km i 220 km. Widziałem testy 170 - zmierzono mu ok. 7 sek. do 100, Odjeżdżał mądralom z GTI. Nawet swego czsu Motor robił taki test. Wersja 220, schodzi grubo poniżej 7 sek. ale tu potrzebne b. dobre zawieszenie i hamulce. A do tego od wersji 170 wzwyż koniecznie nowy wydech - najlepiej z elementami Supersprinta, oraz natrysk oleju na denko tłoków (jeśli chcesz, by auto jeździło dłużej niż miesiąc) i oczywiście intercooler - ale to ju z jest w komplecie z turbo. Link Zgłoś
Gość: audi80 Re: 1.6 16v IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 13:58 I nie przejmuj się że kotlesie w dresach śmiją się z Laniego. To fajne autko (nie tak fajne jak Audi 80 1,8) i prędzej kupiłbym Laniego niż kadeta, golfa II albo fabie (czeskishit) Link Zgłoś
Gość: karo Re: 1.6 16v IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 11:14 zwiększyć moc w lanosie???HAHAHAHA do ilu?? 100 koni ??hahaha. Bez obrazy ale jest to równie śmieszne jak "tuning" maluchów...hahaha Link Zgłoś
Gość: mały Re: 1.6 16v IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 14:43 Gość portalu: karo napisał(a): > zwiększyć moc w lanosie???HAHAHAHA do ilu?? 100 koni ??hahaha. > Bez obrazy ale jest to równie śmieszne jak "tuning" maluchów...hahaha Tak się składa że Lanos 1,6 16V ma seryjnie 100 KM Link Zgłoś
Gość: cetna Re: 1.6 16v IP: *.jasna / *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 19:18 Nieno widze ze wiekrzosc cwoków sie niezna kompletnie i tylko potrafia pyszczyc! pewnie sami nawet auta nie maja. a co do tego lanosa to naprawde to sprzedaj go i kup cos innego. za te pieniadze kupisz niezla honde i wtedy mozesz zwiekrzac moc! Link Zgłoś