Dodaj do ulubionych

jakie radio z mp3?

01.03.05, 10:59
mozecie cos polecic? nie chce radia za 2 tys z bajerami typu dziura na
zmieniarke, chce porzadne radio za rozsadna cene np kolo 1 tys. sony?
pioneer? a moze jvc?
bede rowniez wdzieczna za namiary na kpl 4 glosnikow plus ich cene
wielkie dzieki!
Obserwuj wątek
    • porucznik-borewicz Re: jakie radio z mp3? 01.03.05, 11:08
      ja mam sony na mp3
      kosztowal rok temu 1000zl
      ma pilot
      jest naprawde niezly
      1 plytka i kilka godzin muzyt
      w trase idealny sprzet
      radio tez gra super

kup ktorys z tych moze bo tego co ja mam to juz zmienili wyglad

www.elcoexim.pl/shop/product_info.php?cPath=31_37&products_id=610
      www.elcoexim.pl/shop/product_info.php?cPath=31_37&products_id=73
      • schovinista Re: jakie radio z mp3? 01.03.05, 18:49
        miałem sony mp30, potem mp40 są bardzo wporządku,
        co do trasy to mnie w nocy wyświetlacz razi, ale mozna zawsze otworzyć panel i
        jest OK. Ważne że nie grzeje się i czyta porysowane płyty. System obsługi
        folderów bardzo prosty, dobra instrukcja.

Polecam, myślę że teraz bedzie do kupienia w necie za ok 800-900 pln.

Sasza.
    • wlk.brytania Re: jakie radio z mp3? 01.03.05, 13:15
      Jesli chcesz jakosc brzmienia,a nie bajery to zapomni o JVC.

To jest bardzo dobra firma,o doskonalej opini i do tego niezawodna.
      To wszystko prawda.Pol roku temu kupilem najwyzszy model tej marki "702"
      bodajze.Bardzo sie ucieszylem jak go ukradli...Byl sliczny i nic wiecej.

W tej chwili mam najwyzszego Clariona i porownania na tych samych glosnikach
      nie ma.
      Po drugie licz sie z tym,ze nie potrzebujesz dobrego radia jesli masz tanie
      glosniki...
      Po trzecie mp3 sila rzeczy prezentuje bardzo przecietna jakosc.Przy dobrym
      odtwarzaczu i porzadnych glosnikach nie sposob tego nie zauwazyc.
      • saqqara Re: jakie radio z mp3? 01.03.05, 13:39
        dziekuje za info
        chce kupic i dobre radio i dobre glosniki-oczywiscie placac za to rozsadne
        pieniadze. nie chce miec rowniez sprzetu drozszego od samego smaochodu. poza
        tym nie bede sluchac tylko mp3, mam tez sporo muzyki filmowej a tutaj juz
        trzeba czegos lepszego.

jakie glosniki polecacie?
        • oda_nobunaga Re: jakie radio z mp3? 01.03.05, 13:50
          Infinity są znakomite, cena za parę ok 500- 800 zł, jakość dzwięku genialna. z
          nieco tańszych JBL są godne polecenia. Głośniki są ważniejsze niz radio, maja
          wiekszy wpływ na jakość dzwięku.jeśli chodzi o radio w media markt doskonały
          Clarion z mp3 kosztuje 749 zł bez dwóch zdań najlepsza oferta na rynku.
          Kupując sprzet do auta pamiętaj ze silniejsze głośniki mogą wymagac dodatkowego
          wzmacniacza, sprawdz również jakie masz wytłumienie drzwi - przy słabym
          najlepszy głośnik nie zagra tak jak powinien
        • wlk.brytania Re: jakie radio z mp3? 01.03.05, 13:55
          Chcialbym Ci polecic Infinity ale zdaje sobie sprawe ,ze masz okreslony budzet.
          Infinity oferuje soczyste brzmienie w calym zakresie(mam je z tylu).
          Jestem z nich bardzo zadowolony,ale kosztowaly okolo 700 zl.
          Na internecie mozesz znalesc je duzo taniej.Trojdrozne glosniki
          eliptyczne,modelu nie pamietam.
          Z przodu mam JBL w drzwiach i gwizdki wysokotonowe na tej samej firmy na
          wysokosci glowy.
          Gwizki kupilem dlatego,ze nie jestem do konca zadowolony z JBL.Mam ja bardzo
          bogate brzmienie w zakresie tonow srednich.Natomiast wykazuja duze niedobory
          (jak dla mnie w zakresie wysokich),niskie zadowalajace.
          Nie polecam wiec JBL,bo drugi raz bym ich nie kupil.

W ogole jesli chcesz postawic na jakosc,to polecam zakup najtanszego Alpine i
          dobrych glosnikow.Tak ja bym zrobil na Twoim miejscu.
          Inne firmy oprocz Clariona i Alpine nie zaprezentuja Ci brzmienia adekwatnego
          do wydanej kwoty.
          Takie jest moje subiektywne odczucie.
          • saqqara Re: jakie radio z mp3? 01.03.05, 14:59
            700 zl za 2 glosniki??? o kurcze, pada mi moja idea wrzucenia lepszej kasy w
            radio a kupienia 4 niedrogich glosnikow.
            a JBL w jakiej cenie sa? i na co powinnam zwrocic uwage przy wyborze?
            aha, jak z montazem? mozna to np gdzies w media markt od reki zrobic? jestem z
            wawki
            sory za tyle pytan, ale jako baba nie majaca chlopa pod reka musze sobie sama
            radzic:)
            • wojtekg1981 Re: jakie radio z mp3? 01.03.05, 15:08
              jbl www.allegro.pl/show_item.php?item=43006724 dobra cena
              www.allegro.pl/show_item.php?item=43229407 a tu masz super glosniczki i
              montaz gratis akurat warszawa
              • wlk.brytania Re: jakie radio z mp3? 01.03.05, 15:34
                Nie namawiam Cie do wydania na glosniki 700 zl. To Twoje pieniadze i sama
                najlepiej wiesz na co Cie stac.
                Namawiam Cie za to abys kupila najtanszy model Alpine czy Clariona,a potem
                dokupila jak najlepsze glosniki.
                Sadze,ze radio za 700zl z dobrymi glosnikami(i kablami) zagra lepiej niz takie
                za 4000zl ze slabymi...

Pytaj o co masz ochote,jesli bede w stanie to odpowiem.
                • oda_nobunaga Re: jakie radio z mp3? 01.03.05, 16:18
                  Napisz o jaki samochód chodzi, jaka jest średnica miejsca na głośnik w drzwiach,
                  ile kasy możesz wydać na wszystko, także jakiego rodzaju muzyki słuchasz. Wtedy
                  będzie mozna cos sensownego doradzić.
                  Pomysł dobre radio + przecietne głosniki to najczęsciej popełniany błąd, poza
                  tym głosnik będzie Tobie słuzył długo, a biorąc pod uwagę skale złodziejstwa,
                  radio niekoniecznie:)
                  • saqqara Re: jakie radio z mp3? 02.03.05, 09:46
                    mam p 206. ile tam mam miejsca na glosnik? wydaje mi sie ze calkiem sporo bo
                    ten glosnik, ktory widze nie zajmuje calej przestrzeni, a maly nie jest.

myslalam o radiu w okolicach 1 tys i do tego jakies nienajgorsze glosniki. mam
                    teraz 2 dosc slabe. sadzilam, ze 4 glosniki drogie nie beda, ale widzac Wasze
                    opinie zaczynam powoli zmieniac zdanie, moze warto kupic tylko 2 ale za to
                    lepsze? glownie jezdze sama, ale wiem ze majac glosniki z tylu sluchanie muzyki
                    byloby przyjemniejsze.

slucham? prawie wszystkiego: od klasycznej i filmowej do bardzo mocnego rocka.

a wlasnie-jak z tym zlodziejstwem? panel zabieram, ale radio zostaje-jak
                    wyglada zabezpieczenie?
                    • oda_nobunaga Re: jakie radio z mp3? 02.03.05, 11:00
                      Czyli jezdzimy takimi samymi samochodami:)
                      Seryjne głosniki zamontowane fabrycznie to totalna żenada, warte sa max 20 - 30
                      zł, nalezy je wywalic. Wnęka w drzwiach ma 165 mm, to jest najczesciej stosowany
                      rozmiar, bez problemu kupisz nowe. Niestety w 206 bez dodatkowego tłumienia
                      drzwi nie ma co myslec o dobrym dzwieku, bas wrecz nie bedzie istnieć -
                      najlepszy glosnik bedzioe pasował jak, no, kareta do wołu. Wytłumienie kosztuje
                      do 250 zł, zrobia je np. w warsztacie przy media markt. Głosniki do przodu
                      powinny miec moc ok 200/70 watt oczywiscie dwudrozne, lepsze sa te ktore
                      posiadaja tzw. zwrotnice choc to nie jest najwazniejsze. Mozesz tu wybierac
                      miedzy JBL, Helix - cena ok 350 - 450 zł
                      Radio polecam Clarion w MM za 750zł stosunek cena - jakosc zaskakujaco dobry
                      radia o lepszych parametrach zaczynaja sie od ok 1500 zł. Wyglada niepozornie
                      ale brzmi swietnie. Do tej pory mamy wydatek ok 1400. Głosniki z tyłu sprzydadza
                      sie oczywiscie .Mozesz zrezygnowac z duzych i drogich głosników o rozmiarze 6*9
                      z tylu - maja one bowiem te wade ze w 206 obciazaja nadmiernie tylną półke przez
                      co ta bedzie na kazdej dziurze trzeszczeć i klekotać. Wystarczy jak dasz tam
                      głosnik 13 cm wart ok 200zł. razem 1600 zł plus montaz z czesciami ( kable) ok
                      150 -200 zł
                      Tak wiec do 1800zł mozesz kupic sprzet bardzo dobry , jesli to cena zbyt duza
                      najpierw zrezygnuj z tylnych głosników, te najwyzej dokupisz za jakis czas jesli
                      uznasz ze potrzeba
                      Pozdrawiam
                      • saqqara Re: jakie radio z mp3? 02.03.05, 11:40
                        wielkie dzieki!!!! za porady tak szczegolowe i kosztorys dokladny!
                        kwota do przetrawienia, ale nie ukrywam, ze nastawialam sie na pieknie
                        wygladajace radyjko i tanie glosniczki (ot-kobieta;))))
                        jeszcze raz dziekuje-chetnie postawie piwko w ramach rewanzu!

pozdrowienia od granatowego lwa:D
                        • wlk.brytania Re: jakie radio z mp3? 02.03.05, 12:07
                          Propozycja kolegi jest ze wszechmiar rozsadna,bez dwoch zdan...
                          Jedyne co chcialbym Ci ze swej strony polecic to odsluch w samochodzie
                          glosnikow JBL.Moga utrafic w Twoj gust,ale moga rowniez Cie rozczarowac.
                          Tak bylo ze mna i obecnie troche sie z nimi "mecze".
                          Co do najtanszego odtwarzacza slyszalem ,ze lepszy od CLARIONA oferuje ALPINE.
                          Empirycznie tego nie sprawdzilem.Inna sprawa czy spodoba Ci sie
                          lekko "choinkowa" linia wzornicza Alpine-a.
                          I jeszcze jedno,jak beda montowac Ci radio badz przy tym.Patrz im na
                          rece,popros o zalozenie ochraniaczy na miejsca karoserji do ktorych beda sie
                          przy montazu "przytulac".Ja zapomniwszy o tym zyskalem ze dwie,trzy rysy na
                          dopiero co odebranym samochodzie.
                          • saqqara Re: jakie radio z mp3? 02.03.05, 13:52
                            dzieki za rade. i tak mam juz oczy na szypulkach jak mi grzebia w samochodzie
                            ale ostroznosci nigdy za wiele!
                            ps. dziwi mnie jedno-albo ja zle patrze albo w sklepach same sony, jvc,
                            pioneery a np alpine nie widziala. a moze sie myle?
                            to samo jesli chodzi o glosniki.... czyzby w sklepach byl towar jedynie dla
                            tych co patrza na wyglad a to co w srodku to juz niewazne???
                            • wlk.brytania Re: jakie radio z mp3? 02.03.05, 14:14
                              Firmy typu Clarion lub Alpine to malenstwa w porownaniu do takiego Sony czy
                              Pionieer'a. Ich dostepnosc jest rowniez ograniczona na rynku polskim ze wzgledu
                              na cene. Jednak w "Media Markt" lub przez internet (nie mowie tu oczywiscie o
                              allegro...) bez problemu zakupisz sprzet jaki chcesz.
                            • saqqara przesylam podziekowania!!! 22.07.05, 19:11
                              wszystkim Panom, ktorzy byli tak mili, ze pomogli mi wybrac sprzet do mojego
                              samochodu. Dzieki Wam mam radio i glosniki, ktore daja niesamowity efekt!
                              zaczynam zalowac, ze mam tak blisko do pracy, bo to za malo czasu by sie tymi
                              dzwiekami nacieszyc! Jeszcze raz bardzo dziekuje!
                              serdecznie pozdrawiam
                              • wlk.brytania Re: przesylam podziekowania!!! 22.07.05, 21:02
                                A moze przynajmniej opisz co konkretnie zamontowalas ? Ot,ciekawosc.
                                • saqqara Re: przesylam podziekowania!!! 22.07.05, 22:52
                                  nastawilam sie na Clariona, ale ostatecznie kupilam sobie radio Alpine, nie
                                  ukrywam, ze troche zaszalalam z modelem, ale dostajac znizke bol przy wydawaniu
                                  pieniedzy byl mniejszy;) pelno bajerow, jeszcze ich nie rozgryzlam, natomiast
                                  wiem, ze ruchomy panel to dodatek mocno mnie denerwujacy!
                                  glosniki JBL, z przodu ze zwrotnicami 165 mm, z tylu 130.

panowiem montujacy mi ten zestaw mlaskali z uznaniem stwierdzajac, ze milo jest
                                  widzec taki sprzecik, wiec chyba nie jest zle:)
                                  jeszcze raz bardzo dziekuje!
                                  • kszyrztow Re: przesylam podziekowania!!! 22.07.05, 22:59
                                    saqqara napisała:

> nastawilam sie na Clariona, ale ostatecznie kupilam sobie radio Alpine, nie
                                    > ukrywam, ze troche zaszalalam z modelem, ale dostajac znizke bol przy
                                    wydawaniu
                                    >
                                    > pieniedzy byl mniejszy;) pelno bajerow, jeszcze ich nie rozgryzlam, natomiast
                                    > wiem, ze ruchomy panel to dodatek mocno mnie denerwujacy!
                                    > glosniki JBL, z przodu ze zwrotnicami 165 mm, z tylu 130.
                                    >
                                    > panowiem montujacy mi ten zestaw mlaskali z uznaniem stwierdzajac, ze milo
                                    jest
                                    >
                                    > widzec taki sprzecik, wiec chyba nie jest zle:)
                                    > jeszcze raz bardzo dziekuje!

Zaraz zaraz, na początku coś wspominałeś/aś (w sieci płec to jedna wielka
                                    niewiadoma) o 1.000 zł... Czy aby kryterium nieaktulane?? Bo z tego co słyszę,
                                    to..... Potwierdź jesli możesz, bo jesli sie zmieściłeś/aś w tysiaku, to
                                    namiary prosze!
                                    • saqqara Re: przesylam podziekowania!!! 22.07.05, 23:20
                                      1 tysiac jednak jest nieaktualny, stad tez i czas kupowania nieco sie wydluzyl.
                                      samo radio kosztowalo znacznie wiecej, ze znizka zaplacilam za niego 1300 zl,
                                      glosniki przod 500 i tyl 200 plus montaz prawie gratis, bo tylko 150 zl. jak
                                      widac, wczesniejsze zalozenia poszly w sina dal, ale nie zaluje...

swoja droga zauwazylam interesuajaca prawidlowosc, roznica w cenie tego samego
                                      modelu clariona tylko o innym kolorze wyswietlacza moze wynosic 300 zl (sic!)
                                      dlatego padlo ostatecznie na alpine.
                                      • alrisa Re: przesylam podziekowania!!! 05.08.05, 13:59
                                        Tak czytam tę dyskusję o radiach i szczerze mówiąc to mnie trafia bo chętnie
                                        bym sobie kupiła coś porządniejszego tylko boje się, że mi to znowu ukradną...
                                        Dlatego tym razem planuję sporo tańszego... A Ty się nie boisz ?
      • greenblack Re: jakie radio z mp3? 01.03.05, 20:05
        O jakiej jakości tu bredzisz? Jak ktoś kupuje radio za 1000, 2000 zł, to na
        pewno nie jeździ samochodem za 400 000, a tylko takie wozy zapewniają
        przyzwoite wyciszenie kabiny. Już widzę, jak meloman w Oktawianie dyzel
        rozpoznaje, czy to dźwięk z mp3 320 kbps czy z płyty, z Clariona czy z JVC.
        Śmiechu warte.

• oda_nobunaga Re: jakie radio z mp3? 01.03.05, 20:16
          Miedzy dzwiekiem z clariona za 1 tys i sony też za tysiac jest zasadnicza
          różnica ciołku. tak samo zupełnie inaczej wytłumione sa drzwi w np nowym seacie
          Ibiza ( wytłumienie blachą)a zupełnie inaczej w p 206 ( ogromne pusta
          przestrzeń)choć to auta w podobnej cenie. jeśli byłoby tak że tylko w autach za
          kilkaset tysiecy złotych mozna liczyć na dobry dzwiek, i tylko bit rate 320 był
          wystarczający , 99% ludzi pakowałoby bez namysłu pierwsze gó.. jakie im wpadnie
          w ręce a tak nie jest.
          Wracaj do piepszenia złotych mysli o Skodach i dieslach bo tylko z tym nie masz
          problemów.
          • greenblack Re: jakie radio z mp3? 01.03.05, 20:20

99% ludzi pakowałoby bez namysłu pierwsze gó.. jakie im wpadnie
            > w ręce a tak nie jest.

A właśnie, że tak jest, hehe. Nie tylko jeśli chodzi o radia.

Powiedz mi, miszczu, do jakiego wozidła chcesz zamontować to ekstra radyjko i
            w jakim wozidle jesteś w stanie podczas jazdy rozpoznać, czy muzyka leci z cd
            czy z mp3.
            • oda_nobunaga Re: jakie radio z mp3? 01.03.05, 20:29
              Im mniej masz pieniedzy tym rozsądniej je wydajesz, taka jest zasada którą
              wyznaje wiekszość osób
              wiekszosc też dostrzega subtelną róznice miedzy winem Tur a butelka przecietnego
              wina wł choć róznica w cenie zamyka sie tam w 50 zł. Różnice w smaku pomiedzy
              tym wartym tysiac a tym wartym 5 tys zauważy juz tylko tuzin osób jak sie dobrze
              wysilą - ja nie i ty jak sądze również nie. Podobnie jest przy radiach -
              niedostatki w selektywności mogę przeboleć ale pierdzenie i przegrzewanie się
              już nie.
              • greenblack Re: jakie radio z mp3? 01.03.05, 20:31
                Smakosz (oszczędny) za 3 grosze się w jakimś tanim wyrobie samochodopodobnym.
                Śmiechu warte.
        • literka_m Re: jakie radio z mp3? 23.07.05, 08:55
          > O jakiej jakości tu bredzisz? Jak ktoś kupuje radio za 1000, 2000 zł, to na
          > pewno nie jeździ samochodem za 400 000, a tylko takie wozy zapewniają
          > przyzwoite wyciszenie kabiny. Już widzę, jak meloman w Oktawianie dyzel
          > rozpoznaje, czy to dźwięk z mp3 320 kbps czy z płyty, z Clariona czy z JVC.
          > Śmiechu warte.

Nie meloman, bo jest jasne, ze przy wielkosci kabiny (nawet tej najwiekszej)
          wlasciwie NIGDY nie uzyskasz przestrzeni i prawidlowej sceny STEREO. Do tego
          potrzeba wielu metrow kwadratowych i to jest jasne.
          Z tego samego powodu latwiej i osiagajac duzo lepsze efekty mozna naglosnic
          Oktawie w Dieslu niz Mercedesa A Klasse.
          A roznice miedzy Clarionem a JVC to tylko glychy nie uslyszy.

Konczac dodam, ze jestem mile zaskoczony poradami. Zasada, ze na glosniki
          powinno sie wydac przynajmniej tyle ile na radio jest sluszna.
          • wlk.brytania Re: jakie radio z mp3? 24.07.05, 00:24
            Nie czarujmy sie podobnie wybierze 1% kupujacych.Pozostali wola miec
            wyswietlacz z lecacym samolotem na ten przyklad...
          • szymizalogowany Re: jakie radio z mp3? 24.07.05, 10:43
            Na czerwonym swietle klekot 1.9 TDI to taka perkusja "na 2". Nadaje rytm hehe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka