agnieszkair 21.03.05, 13:08 Czy można w jakiś sposób zniwelować rysy na szybie powstałe podczas odśnieżania? Link Zgłoś Obserwuj wątek
iberia29 Re: rysy na szybie 21.03.05, 13:19 a czymże koleżanka odśnieżała? Bo pierwsze słyszę żeby rysy siępojawiały, któe należy niwelować? Link Zgłoś
emes-nju Re: rysy na szybie 21.03.05, 14:22 iberia29 napisała: > a czymże koleżanka odśnieżała? Bo pierwsze słyszę żeby rysy siępojawiały, > któe należy niwelować? W niektorych wyrobach z Dalekiego Wschodu szyby sa miekkie jak g... prezesa. Mialem Hyundaia wiec wiem :-) Link Zgłoś
iberia29 Re: rysy na szybie 21.03.05, 22:00 dobrze ze napisales "w niektorych" , na szczescie w "pasciarskiej" nubirze nie, mimo ze jest niewielki odprysk, ale nic sie z tym dalej nie dzieje od ladnych kilku lat....;-) Link Zgłoś
emes-nju Re: rysy na szybie 22.03.05, 10:28 Mimo miekkich szyb, nie udalo mi sie ich porysowac tak, zeby konieczna byla wymiana szyby. Tak na prawde najgorsze sa podrobki z Chin. Link Zgłoś
robertek Re: rysy na szybie 21.03.05, 13:19 > Czy można w jakiś sposób zniwelować rysy na szybie powstałe podczas > odśnieżania? Najskuteczniejsza metoda to wymienić szyby na nowe ;) Link Zgłoś
callafior Re: rysy na szybie 21.03.05, 14:17 Rysy na szybach od odśnieżania? To ciekawe - odśnieżałaś szpachlą czy oglądałaś szybę pod mikroskopem? --------- Co masz zrobić dziś, zrób pojutrze, będziesz mieć dwa dni wolnego... Link Zgłoś
ahym Re: rysy na szybie 21.03.05, 21:57 hej Aga. nie martw sie wypowiedziami poniżej. Panom wszystko jedno jak wyglądają ich szyby. czy sa zarysowane czy nie, czy sa brudne czy nie. ja tez mam ten sam problem, tylko moja przednia jest zarysowana raczej ze starości, pewnie od nieodpowiedniego mysi, włączania wycieraczek bez spryskiwania. niestety na to nie ma chyba rady. trzeba albo sie przyzwyczaic, albo wymienic szybe. niestety jazda z zarysowana szyba to zadna przyjemnosc. szczegolnie w nocy, kiedy swiatla aut jadacych z przeciwka dziwnie sie rozpraszaja na tych zarysowaniach. Link Zgłoś
iberia29 Re: rysy na szybie 21.03.05, 22:03 laskawie "nie wciskaj nam dziecka do brzucha " nikt tu o brudnych szybach nie pisal, chyba to normalne ze w miare uplywu czasu na szybie pojawiaja sie rysy... Link Zgłoś
patsu Re: rysy na szybie 22.03.05, 09:56 Jest to wyjątkowo nie normalne. Jak dba sie o szybe- uzywa odmrarzaczy a nie skrobaczek, czesto używa spryskiwaczy, czyści raz na jakiśczas piórka wycieraczek, to nie powinny sie pojawiać rzadne rysy. Link Zgłoś
iberia29 Re: rysy na szybie 22.03.05, 09:58 rozumiem ze szyba twojego auta jest po kilku latach uzytkowania tak samo nieskazitelna jak po wyjezdzie z fabryki? Link Zgłoś
patsu A w Charkowie... 24.03.05, 09:39 ...pobrało sie dwóch facetów.Kazdy krzyczał "nie wierze", "nie wierze". I co? Bliźniaczki im sie urodziły :P Link Zgłoś
nina37 Re: rysy na szybie 24.03.05, 11:58 Rozumiem, ze samochodem poruszasz sie w prozni-nie dotyka cie zaden piach,przypadkowe kamienie i gradobicie? Powiedz, gdzie sa tak sterylne warunki, chetnie przetestuje te niezwykle mozliwosci. Link Zgłoś
agnieszkair Re: rysy na szybie 22.03.05, 09:09 wiadomo, że do wszystkiego można się przyzwyczaić, nawet do tych rys. Jednak wyjaśniam,że nie skrobałam ich żadną szpachelką itp. Rysy te powstatały podczas normalnego "traktowania" szyby podczas zimy. Rysy te bardzo przeszkadzają podczas jazdy nocą, tak jak wsponiała ahym (bardzo Ci dziękuję za wsparcie). Link Zgłoś
siwy-55 Re: rysy na szybie 24.03.05, 12:15 Do agnieszkair@gazeta.pl www.jaan.com.pl/pl/main.html Link Zgłoś
nina37 Re: rysy na szybie 24.03.05, 11:56 W serwisach zajmujacych sie wymiana szyb oferuja czesto usluge "polerowania". Przy czym uczciwy majster powie Ci, czy w Twoim przypadku warto to robic-ja mialam taki problem po kradziezy wycieraczek-lyse ramiona przejechaly po szybie. I jedynym rozsadnym rozwiazaniem byla wymiana szyby.Majster tlumaczyl,co dzieje sie z szyba podczas takiej "obrobki", i ze czesto po niej bywa gorzej. Pozdrawiam. Link Zgłoś
siwy-55 Re: rysy na szybie 24.03.05, 12:08 Nie wiem ile w Azji i na innych kontynentach poza europa ,w europie sa tylko dwa koncerny trudniace sie produkcja szyb samochodowych-kwalifikacja szkla taka sama w wszystkich markach i modelach aut produkcji europejskiej i tureckiej . Link Zgłoś
agnieszkair Re: rysy na szybie 24.03.05, 12:43 tak to prawda, specjalista od szyb powiedział, że lepiej jest jak szyba ma dziurkę czy pęknięcie i się je klei niż polerować szybę. Po polerowaniu czesto bywa, że wówczas wycieraczki źle zbierają wodę. Dziękuję za rady. Link Zgłoś