spiwor 23.06.02, 17:52 Przymierzam się do kupna 2 letniej, ktoś wie czy warto? A może lepiej Seata Inca 3 letniego. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Joghurt Re: Skoda Felicja pickup IP: *.oborniki-slaskie.sdi.tpnet.pl 23.06.02, 22:54 Polecam jak uda się kupić po przyzwoitej cenie, auto robi kilometry bez specjalnego serwisowania. Znam sztukę która, praktycznie do 100.000 (dziś ma chyba drugie tyle i spisuje się na medal) miała wymieniane tylko oleje,filtry,klocki hamulcowe, w zasadzie zwykłe materiały eksploatacyjne. Silnik 1,3 nie jest demonem dynamiki i oszczędnosci; wymienia się ponad przeciętnie żarówki w światłach tylnych (nieszczelne klosze); znacznie ją obciążając nie ma co szarżować powyżej 100/110 km; wykończenia wnętrza i jakość przeciętne, ale kupując dwu letnią Skodę można spodziewać się dość przyzwoitego stanu i jeszcze długo nią pojeździć. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: spiwor Re: Skoda Felicja pickup IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.06.02, 16:30 Dzięki!Pzdr. Link Zgłoś
Gość: Joghurt Re: Skoda Felicja pickup IP: 195.205.212.* 25.06.02, 09:41 Parę razy w roku robię trasę Wrocław-Warszawa i mam do wyboru skodę pickup lub volkswagena caddy i wybieram prawie zawsze skodę... Może to brzmi dziwnie, ale czuję się w niej jakoś pewniej, po prostu wsiadam i jadę, a do caddiego muszę się dopasowywać. Jednakże wszystko zależy od stanu technicznego, przebiegu, ogólnego "szanowania" auta. Niewątpliwie caddy jest ekonomiczniejszym autem, ale ja nie muszę patrzeć na koszt paliwa więc nie jest to decydujące, skodą załadowaną powiedzmy tylko po poziom okien jedzie się naprawdę przyzwoicie i tylko raz na śliskiej nawierzchni i koleinach w okolicy Słupi miałem stresową sytuację, ale skodzina spisała się na medal... Reasumując polecam choć jak zamierzasz wozić ciężary i objętościowo w okolicy palety to zastanowiłbym się nad mocniejszą wersją silnikową, niestety zużycie paliwa ma według mnie za duże. Link Zgłoś
Gość: spiwor Re: Skoda Felicja pickup IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.02, 10:52 Witam. Ma jakieś typowe usterki? Czemu najbardziej się przyjrzeć przed kupnem? Myślę o kupnie z silnikiem 1,9d.Pzdr. Link Zgłoś
Gość: Mikolaj Re: Skoda Felicja pickup IP: *.pol-assistance.spzoo.pl 26.06.02, 10:59 Gość portalu: spiwor napisał(a): > Witam. Ma jakieś typowe usterki? Czemu najbardziej się przyjrzeć przed kupnem? > Myślę o kupnie z silnikiem 1,9d.Pzdr. Również witam, Na Skodach to się szczególnie nie znam, ale generalnie rada przy tego typu autach jest: dokładnie sprawdzić tylnie zawieszenie. U nas nagminnie przeciąża się dostawczaki tak jakby to były Jelcze. W takich samochodach oprócz tylnego zawieszenia szybciej pada sprzęgło a cała karoseria jest bardziej narażona na zwichrowanie - wszak to konstrukcja samonośna a nie ramowa. Wybór silnika jak najbardziej słuszny. Pozdrawiam Mikołaj Link Zgłoś
Gość: Joghurt Re: Skoda Felicja pickup IP: 195.205.212.* 26.06.02, 12:00 Gość portalu: Mikolaj napisał(a): > Na Skodach to się szczególnie nie znam, ale generalnie rada przy tego typu auta > ch > jest: dokładnie sprawdzić tylnie zawieszenie. U nas nagminnie przeciąża się > dostawczaki tak jakby to były Jelcze. dokładnie tak jest... W takich samochodach oprócz tylnego zawieszenia szybciej pada sprzęgło fakt - było wymieniane, ale na pewno zależy to od stylu jazdy kierowcy, a zwykle o wozy służbowe się niestety nie dba a cała karoseria jest bardziej narażona na zwichrowanie - wszak to konstrukcja samonośna a nie ramowa. znam przypadek w firmie współpracującej, gdzie przy małej stłuczce doszło do zwichrowania maski i nie można było jej tak łatwo dopasować... > Wybór silnika jak najbardziej słuszny. popieram i życzę jak najmniej problemów z przyszłym nabytkiem Link Zgłoś
Gość: spiwor Re: Skoda Felicja pickup IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.02, 13:02 Dzięki za rady i życzenia. Pozdrowienia. Link Zgłoś