Dodaj do ulubionych

Co kupić za góra 25 koła

IP: *.artcom.pl 11.03.01, 16:02
Przymierzam się do kupna samochodu za góra 25 koła,co wybrać:Mazda MX3,323 F(w
nowej budzie),saxo vts,corsa gsi,civic,punto sporting (ew.turbo),bravo,tigra
itp.itd.Generalnie chodzi mi o to aby autko było w miare
nowe,ładne,szybkie,bez "bujnej"przeszłości,koszty utrzymania na jakimś
rozsądnym poziomie,może być delikatnie stuningowane.Pytanie,co warto wybrać:6-7
letnią np.MX3 czy 3-letnie Bravo lub saxo vts?Czy taka Mazda jeszcze pojezdzi i
jak długo?,co się będzie w niej sypać itp.?
pozdrawiam
dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: GREJ Re: Co kupić za góra 25 koła IP: 212.106.5.10, 212.106.0.* 13.03.01, 14:06
      Miałem ostatnio podobny problem i wybrałem Forda Mondeo 95r. Początkowo
      nastawiałem się na jakiegoś japończyka, ale potem mi przeszło. Mondeo jest
      niezły: duzy, wygodny i w dodatku silnik też ma całkiem niezły.
      Pomyśl takze o Mazdzie 626
      • Gość: Sławek Re: Co kupić za góra 25 koła IP: *.artcom.pl 13.03.01, 16:12
        Gość portalu: GREJ napisał(a):
        Dzieki stary za odpowiedz-wole coś mniejszego aby się nieco wyszaleć
        (22lata:,gdyż w domu stoi minivan do tego sie nie nadający.
        pozdro
        &#62 Miałem ostatnio podobny problem i wybrałem Forda Mondeo 95r. Początkowo
        &#62 nastawiałem się na jakiegoś japończyka, ale potem mi przeszło. Mondeo jest
        &#62 niezły: duzy, wygodny i w dodatku silnik też ma całkiem niezły.
        &#62 Pomyśl takze o Mazdzie 626

• Gość: jurek Re: Co kupić za góra 25 koła IP: *.lomza.sdi.tpnet.pl 22.03.01, 14:56
      Pamiątaj, że najważniejsza jest głowa. Sportowe auta mają to do siebie że po
      wypadku niewiele z nich zostaje. Większość są to samochody powypadkowe.
      Jeździj szybko ale z głową. Pozdrawiam JUREK
      • Gość: Sławek Re: Co kupić za góra 25 koła IP: *.artcom.pl 22.03.01, 15:22
        Gość portalu: jurek napisał(a):

&#62 Pamiątaj, że najważniejsza jest głowa. Sportowe auta mają to do siebie że po
        &#62 wypadku niewiele z nich zostaje. Większość są to samochody powypadkowe.
        &#62 Jeździj szybko ale z głową. Pozdrawiam JUREK

&#62&#62&#62Tak też czynie
        dzięki
        pozdro
        • Gość: Andrzej Re: Co kupić za góra 25 koła IP: 10.1.12.67, 193.41.231.* 23.03.01, 15:49
          Nowe Suzuki Swift (około 26 tyś)3 lata gwarancji, nowe i jeszcze pachnące
          lakierem. Mało pali średnio około 5,5 w mieście 6 -6,5. Wady: mniejszy do forda
          mondeo, litrowy silnik więc nie bardzo można szaleć, ale coś za coś (spalanie)
          i mazdy ale wolałbym to niz citroena. Poza tym spój na raporty awaryjności.
          Mam już drugie żadnych awarii. Pierwsze skasowałem na trasie i wyszedłem bez
          szwanku (udeżenie w barierke oddzielającą pasy.
          • Gość: Sławek Re: Co kupić za góra 25 koła IP: *.artcom.pl 23.03.01, 22:27
            Gość portalu: Andrzej napisał(a):

Generalnie to ja nie mam nic na przeciwko Swifta ale jak dla mnie to troszkę
            trąci myszką,a z tym dzwonem to miałeś fuksa gdyż Swift jest pod tym względem
            chyba najgorszy (z racji wieku konstrukcji).
            dzięki
            pozdro

&#62 Nowe Suzuki Swift (około 26 tyś)3 lata gwarancji, nowe i jeszcze pachnące
            &#62 lakierem. Mało pali średnio około 5,5 w mieście 6 -6,5. Wady: mniejszy do forda
            &#62
            &#62 mondeo, litrowy silnik więc nie bardzo można szaleć, ale coś za coś (spalanie)
            &#62
            &#62 i mazdy ale wolałbym to niz citroena. Poza tym spój na raporty awaryjności.
            &#62 Mam już drugie żadnych awarii. Pierwsze skasowałem na trasie i wyszedłem bez
            &#62 szwanku (udeżenie w barierke oddzielającą pasy.

• Gość: Andrzej Re: Co kupić za góra 25 koła IP: 10.1.12.67, 193.41.231.* 26.03.01, 16:01
              Gość portalu: Sławek napisał(a):

Szceście miałem na pewno. Jechałem sam około 60-80 (nie pamiętam) zderzenei
              idealnie czołowe. Samochód do kasacji (poszły poprzecznice) ale ja jestem cały.
              Samochód może nie jest najnowszy konstrukcyjnie ale spełnia (podobno)
              amerykańskei normy bezpieczeństwa. Obecnie mam wersję a 2 AB oraz ABS. Ogólnie
              dobre auto, ale co kupić konkretnie to już jest indywidualna ocena do czego ma
              być samochód oraz czego się od niego oczekuje. U mnie było tak: amłe spalanie,
              mały silnik (małe opłaty OC - np. dzisiaj na 3 rok ubezpieczena zapłaciłem pełny
              pakiet AC OC NW 800 PLN Allianz), jazda głównie 1 lub 2 osoby z przewagą miasta
              no i ja preferuje nowe samochody - powód gwarancja a w tym przypadku jest
              trzyletnia. A do samochodów Daaewo (też z 3 letnia gwarancją) jakoś się nie
              mogłem przeknać. Jeśli chcesz coś więcej się dowiedzieć to napisz na priv.
              zandrzej@kredytbank.pl
              &#62 Gość portalu: Andrzej napisał(a):
              &#62
              &#62 Generalnie to ja nie mam nic na przeciwko Swifta ale jak dla mnie to troszkę
              &#62 trąci myszką,a z tym dzwonem to miałeś fuksa gdyż Swift jest pod tym względem
              &#62 chyba najgorszy (z racji wieku konstrukcji).
              &#62 dzięki
              &#62 pozdro
              &#62
              &#62
              &#62 &#62 Nowe Suzuki Swift (około 26 tyś)3 lata gwarancji, nowe i jeszcze pachnące
              &#62 &#62 lakierem. Mało pali średnio około 5,5 w mieście 6 -6,5. Wady: mniejszy do
              &#62 forda
              &#62 &#62
              &#62 &#62 mondeo, litrowy silnik więc nie bardzo można szaleć, ale coś za coś (spala
              &#62 nie)
              &#62 &#62
              &#62 &#62 i mazdy ale wolałbym to niz citroena. Poza tym spój na raporty awaryjności
              &#62 .
              &#62 &#62 Mam już drugie żadnych awarii. Pierwsze skasowałem na trasie i wyszedłem b
              &#62 ez
              &#62 &#62 szwanku (udeżenie w barierke oddzielającą pasy.
              &#62

• Gość: dealer Re: Co kupić za góra 25 koła IP: 207.236.90.* 27.03.01, 22:49
      Za 25 tys. to mozna kupic sobie rozmaite samochody w klasie kompakt z niezlym
      wyposarzeniem: klimatyzacja, CD odtwarzacz, lamane siedzenie tylne, zamki
      elektryczne, automatyczne ustawianie predkosci, automatyczna skrzynia biegow
      itp. Nie warto zastanawiac sie nad uzywanym samochodem i nie ma tez potrzeby
      kupowania samochodu na dlugie lata.
      • Gość: Autofan Re: Co kupić za góra 25 koła IP: *.gazeta.pl 28.03.01, 13:14
        Gość portalu: dealer napisał(a):

&#62 Za 25 tys. to mozna kupic sobie rozmaite samochody w klasie kompakt z niezlym
        &#62 wyposarzeniem: klimatyzacja, CD odtwarzacz, lamane siedzenie tylne, zamki
        &#62 elektryczne, automatyczne ustawianie predkosci, automatyczna skrzynia biegow
        &#62 itp. Nie warto zastanawiac sie nad uzywanym samochodem i nie ma tez potrzeby
        &#62 kupowania samochodu na dlugie lata.

Co polecasz w takim razie???
      • Gość: Sławek Re: Co kupić za góra 25 koła IP: *.artcom.pl 28.03.01, 16:56
        Gość portalu: dealer napisał(a):

&#62 Za 25 tys. to mozna kupic sobie rozmaite samochody w klasie kompakt z niezlym
        &#62 wyposarzeniem: klimatyzacja, CD odtwarzacz, lamane siedzenie tylne, zamki
        &#62 elektryczne, automatyczne ustawianie predkosci, automatyczna skrzynia biegow
        &#62 itp. Nie warto zastanawiac sie nad uzywanym samochodem i nie ma tez potrzeby
        &#62 kupowania samochodu na dlugie lata.

Co polecasz?

• Gość: andrzej Re: Co kupić za góra 25 koła IP: *.pcplus.com.pl 28.03.01, 19:47
          Oddam w dobre ręce Fiat UNO Fire 1,0 1996r. 60tys km.czarny , dopłacę do czegoś
          młodszego i lepszego
          andrzej @ k234.pcplus.com.pl
          alisowski@mostostal-chelm.com.pl
    • Gość: 123 Re: Co kupić za góra 25 koła IP: *.acn.waw.pl 01.04.01, 23:57
      Calibra 16v
    • Gość: Aniela Re: Co kupić za góra 25 koła IP: 193.227.223.* 04.04.01, 13:59
      a myslales o Toyocie Corolli? moze nie jest to super szybkie, sportowe autko,
      ale napewno bardzo solidne(wymieniasz tylko olej i klocki), a silnik 1.4 jest
      tu wystarczajacy, a poza tym sam fotel - tylko sobie usiadz w fotelu!!! to Cie
      powinno przekonac!!! no i ta japonska precyzja i niezawodnosc, a za ta sume
      mozesz jz miec jakas 3-4letnia Toyote.
      Pozdrowionka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka