Gość: bełkot IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.02, 23:31 Uważam,że Volvo to najbardziej przereklamowana marka świata dla snobów ,którzy gardzą misiami w BMW i dziadkami w Mercedesach. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: verte Re: volvo IP: *.intech.pl 22.07.02, 23:37 Gość portalu: bełkot napisał(a): > Uważam,że Volvo to najbardziej przereklamowana marka świata dla snobów ,którzy > gardzą misiami w BMW i dziadkami w Mercedesach. Zgodze się ale tylko jeśli chodzi o modele S40/V40. Link Zgłoś
klaus1 Re: volvo 23.07.02, 07:47 Gość portalu: bełkot napisał(a): >którzy gardzą misiami w BMW i dziadkami w Mercedesach. taaak niewatpliwie, prowadząc VOLVO mozna wpaść w volvouwielbienie upsss samouwielbienie :) Link Zgłoś
Gość: zxy Re: volvo IP: 213.134.142.* 23.07.02, 08:54 A wrecz przeciwnie to auta Niemieckie sa znacznie przereklamowane przez Niemieckie pisma wychodzace w Polsce, a nie roznia sie niczym od Francuzow i Japoncow. A co do Volvo to najlepsza marka samochodu ktora niestety skonczyla sie na modelu 940,960. Link Zgłoś
Gość: bolo Re: volvo IP: *.pik / 213.186.69.* 23.07.02, 09:39 Gość portalu: zxy napisał(a): > A wrecz przeciwnie to auta Niemieckie sa znacznie przereklamowane przez > Niemieckie pisma wychodzace w Polsce, a nie roznia sie niczym od Francuzow i > Japoncow tu jest mowa o klasie wyższej! a tam samochodom francuskim jeszcze dużo brakuje do tego, aby się przynajmniej zbliżyć do poziomu, który prezentują niemieckie produkty! natomiast japońska klasa wyższa to tylko "rozdmuchane" kompakty, które jednak w przeciwieństwie do francuskich są przynajmniej porządnie wykonane i mało awaryjne! co do volvo, to się zgadzam że to przereklamowana marka dla snobów którym "śmierdzą" niemieckie limuzyny A co do Volvo to najlepsza marka samochodu ktora niestety skonczyla > sie na modelu 940,960. Link Zgłoś
Gość: Casey Re: volvo IP: *.symboliczna.net / 192.168.1.* 23.07.02, 11:08 > Uważam,że Volvo to najbardziej przereklamowana marka świata dla snobów ,którzy > gardzą misiami w BMW i dziadkami w Mercedesach. Nie sadze zeby normalni wlascieciele V kimkolwiek gardzili! Od jakiegos czasu Volvami jezdza tez misie, szczegolnym powodzeniem cieszy sie 850/S70 w sportowych wersjach. Nie wiem o co Ci chodzi z przereklamowaniem, ale jezeli o to, ze sa coraz gorsze to normalne(Volvo nie jest wyjatkiem, Merc i BMW maja to samo), producenci maja inne priorytety niz 20lat temu. Tam gdzie sprzedaje sie najwiecej nowych aut nikt nie mysli o jezdzeniu nim przez 10lat, tylko cale zycie splaca raty(smiesznie niskie) a co 2-4 lata zmienia samochod, wiec po co robic trwale auta? Casey Link Zgłoś
Gość: Michal Re: volvo IP: *.telia.com 23.07.02, 11:15 Zgadzam sie z Toba Casey w 100%.Po prostu zmienily sie czasy.Producenci dostosowuja sie do nowej epoki. Pzdr.Michal Link Zgłoś
Gość: bolo Re: volvo IP: *.pik / 213.186.69.* 23.07.02, 12:19 Gość portalu: Casey napisał(a): > > Uważam,że Volvo to najbardziej przereklamowana marka świata dla snobów ,kt > órzy > > gardzą misiami w BMW i dziadkami w Mercedesach. > > Nie sadze zeby normalni wlascieciele V kimkolwiek gardzili! > Od jakiegos czasu Volvami jezdza tez misie, > szczegolnym powodzeniem cieszy sie 850/S70 w sportowych wersjach. > Nie wiem o co Ci chodzi z przereklamowaniem, ale jezeli o to, > ze sa coraz gorsze to normalne(Volvo nie jest wyjatkiem, Merc i BMW maja to > samo) co mają to samo? nie rozumiem... , producenci maja inne priorytety niz 20lat temu. Tam gdzie sprzedaje sie > najwiecej nowych aut nikt nie mysli o jezdzeniu nim przez 10lat, tylko cale > zycie splaca raty(smiesznie niskie) a co 2-4 lata zmienia samochod, wiec po co > robic trwale auta? > > Casey Link Zgłoś
Gość: Michal Re: volvo IP: *.telia.com 23.07.02, 12:31 Maja ten sam cel,produkowac taniej,gorszej jakosci co zatym podnosi zyski fabryki.Klient ma ten sam wybor wszedzie chala.Dlatego jeszcze japonia co wykonuje trwale i niezawodne tez za male pieniadze.Ich auta funkcjonuja co niemozna powiedziec o niezawodnosci europejczykow. Bedac w niemczech to sie dowiedzialem ze na notowaniach ADAC-u jesli idzie o awaryjnosc i pomoc drogowa to najnizsze cyfry osiagnela Toyota pierwsze trzy place potem reszta japsow mercedes na 17 miejscu pozniej BMW na 21 i reszta europy.Takze widac ze Jaoponczycy umieja polaczyc tanio z jakoscia.Europa to troszke tak zaczyna jak duze amerykanskie koncerny robic wszystkich w jaja. Pzdr.Michal Link Zgłoś
Gość: bolo Re: volvo IP: *.pik / 213.186.69.* 23.07.02, 12:41 Gość portalu: Michal napisał(a): > Maja ten sam cel,produkowac taniej,gorszej jakosci co zatym podnosi zyski > fabryki.Klient ma ten sam wybor wszedzie chala.Dlatego jeszcze japonia co > wykonuje trwale i niezawodne tez za male pieniadze.Ich auta funkcjonuja co > niemozna powiedziec o niezawodnosci europejczykow. > Bedac w niemczech to sie dowiedzialem ze na notowaniach ADAC-u jesli idzie o > awaryjnosc i pomoc drogowa to najnizsze cyfry osiagnela Toyota pierwsze trzy > place potem reszta japsow mercedes na 17 miejscu pozniej BMW na 21 i reszta > europy.Takze widac ze Jaoponczycy umieja polaczyc tanio z jakoscia.Europa to > troszke tak zaczyna jak duze amerykanskie koncerny robic wszystkich w jaja. > Pzdr.Michal nie zupełnie tak jest, mercedes to dalej mercedes, wg TUV jest na pierwszych miejscach, czego nie można powiedzieć o volvo, poza tym jak już się coś zepsuje w mercu czy bmw to jest to elektronika, której w takim "nadmiarze" japy jeszcze nie stosują pzdr Link Zgłoś
Gość: Casey Re: volvo IP: *.symboliczna.net / 192.168.1.* 23.07.02, 17:06 > nie zupełnie tak jest, mercedes to dalej mercedes, tak, tak szczegolnie A-klasa;)))))))) > wg TUV jest na pierwszych > miejscach, czego nie można powiedzieć o volvo, TUV jest niemiecki, czy mi sie zdaje? ;)))))))))) Przez jakis czas wydawalo mi sie, ze EuroNCAP nie jest stronniczy, ale szybko mi przeszlo... PZDR Casey Link Zgłoś
Gość: bolo Re: volvo IP: *.pik / 213.186.69.* 24.07.02, 08:37 Gość portalu: Casey napisał(a): > > > nie zupełnie tak jest, mercedes to dalej mercedes, > > tak, tak szczegolnie A-klasa;)))))))) oczywiście, to bardzo dobre i mało awaryjne auto (DEKRA) > > > wg TUV jest na pierwszych > > miejscach, czego nie można powiedzieć o volvo, > > TUV jest niemiecki, czy mi sie zdaje? > ;)))))))))) tak, i co z tego? > > Przez jakis czas wydawalo mi sie, ze EuroNCAP nie jest stronniczy, > ale szybko mi przeszlo... > > PZDR > Casey Link Zgłoś
Gość: johndoe Re: volvo IP: *.tlsa.pl 24.07.02, 13:56 Gość portalu: bolo napisał(a): > Gość portalu: Casey napisał(a): > > > > > > nie zupełnie tak jest, mercedes to dalej mercedes, > > > > tak, tak szczegolnie A-klasa;)))))))) > > oczywiście, to bardzo dobre i mało awaryjne auto (DEKRA) tylko czasami na zakretach sie wywraca, ale za to malo awaryjne, cos za cos > > > > > wg TUV jest na pierwszych > > > miejscach, czego nie można powiedzieć o volvo, > > > > TUV jest niemiecki, czy mi sie zdaje? > > ;)))))))))) > > tak, i co z tego? > > > > > Przez jakis czas wydawalo mi sie, ze EuroNCAP nie jest stronniczy, > > ale szybko mi przeszlo... > > > > PZDR > > Casey Link Zgłoś
Gość: bolo Re: volvo IP: *.pik / 213.186.69.* 25.07.02, 08:49 Gość portalu: johndoe napisał(a): > Gość portalu: bolo napisał(a): > > > Gość portalu: Casey napisał(a): > > > > > > > > > nie zupełnie tak jest, mercedes to dalej mercedes, > > > > > > tak, tak szczegolnie A-klasa;)))))))) > > > > oczywiście, to bardzo dobre i mało awaryjne auto (DEKRA) > > tylko czasami na zakretach sie wywraca, > ale za to malo awaryjne, cos za cos > przepraszam, ale o jakim ty samochodzie mówisz?? bo ja o A klasie... > > > > > > > wg TUV jest na pierwszych > > > > miejscach, czego nie można powiedzieć o volvo, > > > > > > TUV jest niemiecki, czy mi sie zdaje? > > > ;)))))))))) > > > > tak, i co z tego? > > > > > > > > Przez jakis czas wydawalo mi sie, ze EuroNCAP nie jest stronniczy, > > > ale szybko mi przeszlo... > > > > > > PZDR > > > Casey Link Zgłoś
Gość: johndoe Re: volvo IP: *.tlsa.pl 25.07.02, 09:01 Gość portalu: bolo napisał(a): > > > oczywiście, to bardzo dobre i mało awaryjne auto (DEKRA) > > > > tylko czasami na zakretach sie wywraca, > > ale za to malo awaryjne, cos za cos > > > przepraszam, ale o jakim ty samochodzie mówisz?? bo ja o A klasie... > to slabo znasz jego historie pzdr Link Zgłoś
Gość: bolo Re: volvo IP: *.pik / 213.186.69.* 25.07.02, 09:31 Gość portalu: johndoe napisał(a): > Gość portalu: bolo napisał(a): > > > > > oczywiście, to bardzo dobre i mało awaryjne auto (DEKRA) > > > > > > tylko czasami na zakretach sie wywraca, > > > ale za to malo awaryjne, cos za cos > > > > > przepraszam, ale o jakim ty samochodzie mówisz?? bo ja o A klasie... > > > to slabo znasz jego historie nie, bardzo dobrze znam jego historie, ale na szczęście to już tylko historia... Link Zgłoś
Gość: Casey Re: volvo IP: *.ltk.com.pl 25.07.02, 13:40 tak, tak bo on teraz sie nie przewraca tylko wpada w poslizgi calkiem niekontrolowane, a materialy wykonczeniowe to lepsze sa w WartGolfie ;))))))))))))))) Casey PS nie nabijam sie tylko takie czasy, kazdy tnie koszty... Link Zgłoś
Gość: Michal Re: A coś na poparcie tej tezy ? (n/t) IP: *.telia.com 23.07.02, 15:59 Bolo nieporownoj ADAC-u z TUV. To sa zupelnie inne pomiary.Pierwszy robi wiarygodniejsze to jak leci z zautostrady, a na TUV auto jest zawsze przygotowane.Pamietaj ze w Niemczech ludzie zanim oddadza auto na TUV najpierw zrobiony jest solidny przeglad.Tak samo jkest w Szwecji z tym ze ludzie nie robia tych solidnych przegladow i Merco jest na pocycji mniejwiecej 15 co potwierdza ADAC. ADAC ratuje ludzi w biedzie na autobahnie,czyli ma doczynienia z wlasciwymi awariami. Pzdr.Michal P.S na poparcie tej tezy pytasz? Zamierzone awarie,w celu utrzymania servisu fabrycznego Krotka trwalosc i zywotnosc,tak aby sprzedaz nowych, napedzala koniunktore fabryce. Link Zgłoś
Gość: bolo Re: A coś na poparcie tej tezy ? (n/t) IP: *.pik / 213.186.69.* 24.07.02, 08:44 Gość portalu: Michal napisał(a): > Bolo nieporownoj ADAC-u z TUV. To sa zupelnie inne pomiary.Pierwszy robi > wiarygodniejsze to jak leci z zautostrady, nieprawda, do Zółte Anioły wyjżdżają nawet wtedy jak ktoś przebije oponę... a na TUV auto jest zawsze > przygotowane.Pamietaj ze w Niemczech ludzie zanim oddadza auto na TUV najpierw > zrobiony jest solidny przeglad. hehe przecież TUV to jest właśnie przegląd... Tak samo jkest w Szwecji z tym ze ludzie nie > robia tych solidnych przegladow i Merco jest na pocycji mniejwiecej 15 co > potwierdza ADAC. > ADAC ratuje ludzi w biedzie na autobahnie,czyli ma doczynienia z wlasciwymi > awariami. > Pzdr.Michal > P.S na poparcie tej tezy pytasz? > Zamierzone awarie,w celu utrzymania servisu fabrycznego > Krotka trwalosc i zywotnosc,tak aby sprzedaz nowych, napedzala koniunktore > fabryce. Link Zgłoś
Gość: johndoe Re: volvo IP: *.tlsa.pl 24.07.02, 13:54 Gość portalu: bełkot napisał(a): > Uważam,że Volvo to najbardziej przereklamowana marka świata dla snobów ,którzy > gardzą misiami w BMW i dziadkami w Mercedesach. taaaaa, ktos tu napisal, ze s60 w opinii fachowcow ma 2 wady 1. nie nazywa sie mb 2. nie nazywa sie bmw czytajac takie belkoty trudno sie nie zgodzic Link Zgłoś
Gość: Michal Re: volvo IP: *.telia.com 24.07.02, 15:30 Niektorym Druidtematy imponuja.Pzdr.Michal Link Zgłoś
Gość: Volvomiś Jeżdżę Volvo i chwalę sobie i nikim nie gardzę!!! IP: 217.153.60.* 25.07.02, 17:55 Link Zgłoś