sikoramaku 01.07.05, 14:26 czołem...pomóżcie...chciałbym poznać wasze zdanie na temat : kupić superb czy avensis...podobne silniki (diesel), podobne wyposażenie...jakie jest wasze zdanie?...dzięki za pomoc...pozdrawiam wszystkich... Link Zgłoś Obserwuj wątek
aarnold Re: superb vs avensis 01.07.05, 14:52 jak dla mnie odpowiedz moze byc tylko jedna - toyota stwierdzam tak na podstawie selekcji negatywnej. mam skode - po wypadku oddalem ja do serwisu, w ktorym to panowie zniszczyli calkowicie silnik. zniszczenie nie bylo spowodowane wypadkiem a dzialaniami panow w serwisie - potwierdzil to rzeczoznawca. ale serwis uznal ze to ich nie interesuje - w koncu jak odbieralem auto od nich to bylo sprawne. skoda auto polska odpowiedziala mi, ze oni sa tylko posrednikiem miedzy producentem a dealerem wiec nic nie moga zrobic. a to jest spor miedzy mna a autoryzowanym serwisem. serwis przez dwa miesiace wyjasnial sprawe (a wyjasnial chyba myslac o niej w toalecie, bo od nikt nich nawet samochodu nie zobaczyl po awarii). dopiero gdy napisalem do gazet i podalem ich do sadu to skoda polska uznala ze moze jednak sie zgodza na wstawienie nowego silnika. oczywiscie wczesniej nawet nie chcieli ze mna rozmawiac - przeciez oni nie sa strona w sprawie ;) poza tym chamska i bezczelna obsluga w skoda polska i serwisach. ale najwazniejsze - ASO zepsulo moj samochod i powiedzieli ze moge ich do sadu podac! Jestem pewny ze wczesniej czy pozniej musisz pojechac do ASO, a wtedy twoj samochod moze stac sie kupa zlomu. To piekne ASO to Auto-Wimar w Warszawie. Ale z drugiej strony nie wiem jak jest w Toyocie ... pozdr Link Zgłoś
tomeeeek Re: superb vs avensis 01.07.05, 15:58 aarnold napisał: > Ale z drugiej strony nie wiem jak jest w Toyocie ... > pozdr Gorzej, jest gorzej, a na pewno równie źle Link Zgłoś
typson Re: superb vs avensis 01.07.05, 16:09 a co konkretnie nadlubali w tym silniku, ze go zepsuli i po co w ogole go ruszali? Link Zgłoś
fru.fru Re: superb vs avensis 01.07.05, 16:12 qrde..nie myslalem, ze to kiedys napisze...ja bym wzial avensis, a konkretnie, avensis 2,2 z mocniejszym dieslem, kombi, w kolorze ciemny granat, i srebrnymi relingami ;-> Link Zgłoś
jurek-sterczyfiut Re: superb vs avensis 01.07.05, 16:20 Avensis składany w UK ,a silnik w Jelczu . Ba ale to japoniec Panie . Link Zgłoś
fru.fru Re: superb vs avensis 01.07.05, 16:23 dokladnie, pozatym niezle zonkujaca. Ale pytanie bylo co? sjupejba czy ałensis i tyle Link Zgłoś
aarnold Re: superb vs avensis 04.07.05, 17:49 typson napisał: > a co konkretnie nadlubali w tym silniku, ze go zepsuli i po co w ogole go ruszali? Samochod byl po dachowaniu, w takim przpadku przed uruchomieniem nalezy wyczyscic komore spalania(tak twierdza rzeczoznawcy). Oczywiscie tego nie zrobili, a jak uruchomili silnik to zapalil sie olej w komorze spalania. Wtedy skrzywil sie korbowod, a po 3 000 km, korbowod wykrzywil sie zupelnie i przebil blok silnika. Tlumaczyli sie potem ze ubezpieczyciel im nie powiedzial ze to tez trzeba zrobic. pelen profesjonalizm - "pan z PZU nam nie powiedzial to mysmy nie wiedzieli". Od tego czasu interesuje sie poziomem zadowolenia klientow i obiektywnie widze ze serwis skody ma najwiecej negatwnych opinii. moze to jest spowodowane iloscia samochodow, ale w koncu ludzie nikogo gownem nie obrzucaja bez powodu. Link Zgłoś
callafior Re: superb vs avensis 02.07.05, 14:46 Do skody będą tańsze części i serwis. Mnie osobiście bardziej podoba się superb, ale to oczywiście subiektywizm. --------- Co masz zrobić dziś, zrób pojutrze, będziesz mieć dwa dni wolnego... Link Zgłoś
gls1 Re: superb vs avensis 02.07.05, 16:45 Tansze czesci????? Czesci sa w porownywalnej cenie a VW ma juz w tej chwili drozsze od Japoncow. A tak wogole to Skoda jest wygodna nowoczesna luksusowa oszczedna niezawodna prestizowa oryginalna warta swojej ceny ( Superb TDI V6 160 tys zł ), no i poza tym lepsza od wszystkich "innych zlomow na kolkach", i nawet lepsza od tego czego jest kopią ( Passata, z reszta najlepszej fury na swiecie)!!!!!! ps- Marze o Fabii 1.2 HTP bo jest nowoczesny oszczedy i co najwazniejsze DYNAMICZNY niczym wspaniale i niezrownane TDI!!!! Skoda rulez!!!!! Link Zgłoś
fuiio Re: superb vs avensis 02.07.05, 17:24 ...rzeczywiście śliczna rzecz te htp i niedroga,piękna to rzecz jest i unikatowa...tez bym chciał... Link Zgłoś
fru.fru Re: superb vs avensis 04.07.05, 18:08 sikoramaku napisał: a wogole to kup sobie accorda, albo mazde 6.. NO:) Link Zgłoś