zdziwiona 08.08.02, 09:10 Bo kupilismy samochod na kredyt i on sie tego wstydzi. Wszystkim mowi, ze kupil go za gotowke, a ja powiedzialam kolezance, ze na kredyt. Teraz podobno wszyscy sie z niego smieja. Co robic? Jak to odkrecic? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Adam W. Re: Maz mnie nie chce znac IP: *.acn.pl / 10.128.137.* 08.08.02, 09:28 Powiedz mu , że ci co się z niego śmieją to kretyni , którzy nie zasługują na Wasz szacunek i znajomość , powiedz mu też , że szczerość i godność w ostatecznym rozrachunku przynosi większy szcunek i poważanie niż prymitywne kłamstwo nastawione na doraźne zaistnienie w środowisku. Powiedz też Mężowi , aby przestał być nadętym , zakompleksionym dupkiem i kabotynem bo inaczej Ty też przestaniesz go znać. Swoją drogą współczuję , jeśli nie robisz sobie jaj. Twój wybranek powinien popracować nad zabagnionym systemem wartości i rozszerzeniem horyzontów oraz zastanowić się nad swoją osobowością. Link Zgłoś
kletz Re: Maz mnie nie chce znac 08.08.02, 10:01 Teraz to juz przegielas! Nie pokazuj mi sie w domu. Link Zgłoś
Gość: grogreg Re: Maz mnie nie chce znac IP: 212.160.165.* 08.08.02, 10:36 Powiedz wszystkim, ze mowilas o kredycie, bo wstydzilas sie powiedziec, ze tak naprawde to pieniadze na samochod dala wam twoja matka. Rozwod gwarantowany! A teraz powaga. Nie bardzo tego rozumiem. Na polowe samochodu wziolem dwuletni kredyt i nie bardzo wiem czego mam sie wstydzic. Link Zgłoś
Gość: Remo Re: Maz mnie nie chce znac IP: *.zetokat.com.pl / 192.168.0.* 08.08.02, 11:07 A ja tam się zadłużyłem w Teść Bank SA :) Link Zgłoś
Gość: szczera Re: Maz mnie nie chce znac IP: *.acn.waw.pl 08.08.02, 11:08 Ha, ha! Mój mąż też się wstydzi, jak nie ma pieniędzy! Gdy powiedziałam sąsiadom, że nie wyjeżdżamy na wakacje, bo nas nie stać, to mało apopleksji nie dostał. Uspokoił się dopiero, jak stanowczo oznajmiłam mu, że nie mam zamiaru niczego udawać. Twój mąż sam sobie "nagrabił". Powinien wcześniej uzgodnić z Tobą wersję dla znajomych, skoro mu tak zależało. Niektórzy faceci mają dziwne kompleksy... Link Zgłoś
Gość: Nb Re: Maz mnie nie chce znac IP: *.acn.waw.pl 08.08.02, 11:24 Kobiety też bywają nieobliczalne... Link Zgłoś
Gość: ziemek Re: Maz mnie nie chce znac IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.08.02, 11:54 ale akcja , hehe ... masz nieźle popieprzonego męża :)) jak mój stary brał kredyt na 1/3 domu , to było jakieś 400 tyś PLN to wszyscy się w rodzinie cieszyli że dostał :)) i się jeszcze chwalił ,że jest taki dobry i wiarygodny że mu wogóle dali kredyt . Tak trzeba na to patrzyć , nie każdemu dają kredyt . pzdr , i bez urazy za "popieprzonego" Link Zgłoś
jarmush Re: Maz mnie nie chce znac 08.08.02, 12:13 A mnie zona nie chce znac bo wzialem kredyt na dom. Link Zgłoś
Gość: Sven Re: Maz mnie nie chce znac IP: 217.153.10.* 08.08.02, 12:49 Znajomi na pewno do wymiany. Link Zgłoś
Gość: azemski Re: Maz mnie nie chce znac IP: *.electrolux-na.com 08.08.02, 15:48 Trzeba byc frajerem zeby w 2002 roku majac dostep do kredytow kupowac za gotowke. No chyba ze chodzi tu o pokazanie: "widzita jaki jezdem dziany, poszlem do dealera wyciagnalem kase i kazalem zapakowac z dostawa do domu". A jezeli maz nie chce Cie znac to poznaj innego meza. Link Zgłoś
dreaded88 Zmień męża na nowszy i lepszy model 08.08.02, 17:29 Ja w ubiegłym roku postąpiłem tak z żoną. Link Zgłoś
Gość: PG Re: Maz mnie nie chce znac IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.02, 17:42 Nie ma sie czego wstydzic: w normalnych krajach malo kto placi gotowka. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: is300 Re: Maz mnie nie chce znac IP: *.dyn.optonline.net 08.08.02, 19:05 Ale zadyma; Nie wiem czemu ludzie sie tak wstydza kredytu, chyba ze masz kredyt na 20% :)))). Jezeli masz mozliwosci dostania kredytu na 2% lub 3% to dlaczego nie. Nawet majac troche kasy by sie oplacalo taki kredyt, bo mozna sobie kase ulokowac w cosc, i wtedy kredyt ci sie splaca a nawet zarabiasz jeszcze na tym. Po drugie gowno to ludzi obchodzi czy ty masz cos na kredyt, czy za gotowke. PZRW. Link Zgłoś
Gość: azemski Re: Maz mnie nie chce znac IP: *.electrolux-na.com 08.08.02, 19:20 Druuuuuuuuuuuuuiiid. Czy to ty?. Jezeli tak to ci sie udalo. Ale informacyjnie: w Stanach fakt kupowania samochodu za gotowke swiadczy o kompletnie sp....ej historii kredytowej. Jest tak zla ze nikt nie chce ryzykowac pozyczenia ci pieniedzy. Link Zgłoś
Gość: mać Re: Maz mnie nie chce znac IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.02, 21:03 niestety a może raczej stety większość nowych aut z salonu jest kupowana za kredyt tylko niestety ludzie się tego wstydzą mówić. dziwne jakieś, a przecież zupełnie normalne! CAŁY ZACHÓD I AMERyKA jadą na kredycie!!!! poz,mać Link Zgłoś
Gość: kokos Re: Maz mnie nie chce znac IP: *.siemens.de / 129.103.169.* 09.08.02, 16:48 Oczywiscie, obciach. Ja tam tylko za gotowke a w dawnych czasach to nawet zielonymi sie placilo bo sztywniejsze byly. Kobito, wracaj do garow i nic nie odkrecaj bo tylko rosolu narobisz. A wieczorkiem porozmawiaj z chlopczykiem w lozeczku i mu przejdzie jak go oczy poniosa ;-) Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: Maz mnie nie chce znac IP: *.abo.wanadoo.fr 09.08.02, 17:00 Nie caly zachod ! Ameryka tak, ale tam jest troche inny system i ryzyko kredytodawcy jest wpisane w koszt kredytu. Na zachodzie kredyt na samochod istnieje, owszem, ludzie korzystaja ale komplementarnie. Po prostu jesli kupie samochod za 20 tys euro i wyjade z salonu to mam w plecy na dzien dobry wartosc VAT! Za te sama sume co kupilem , nie sprzedam. Od momentu kupna nastepuje deprecjacja. Co innego z domem.Tu warto brac kredyt nawet i na 100% wartosci. Dom, mieszkanie nabiera wartosci przy dobrym wlascicielu. Ot cala filozofia. Ilu z tych co kupilo samochod po 3 latach podliczylo jego prawdziwa cene w kredycie? R Link Zgłoś
Gość: Pio zmienić męża :) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.08.02, 18:06 jak w temacie pzdr. Pio Link Zgłoś
ziolek73 Re: Maz mnie nie chce znac 09.08.02, 18:44 A co tu odkrecac?? Widzisz jakas swoja wine?? Zaprowadz meza do lekarza, moze wyleczy sie z kompleksow. Swoja droga to co za roznic czy za gotowke czy na kredyt?? Cytat "Nie ma takich kredytow ktorych nie trzeba splacac" Link Zgłoś