Dodaj do ulubionych

SILNIKI FSI

22.08.05, 22:09
Mam pytanie czy mozna tankowac paliwo 95 oktanowe do silnika fsi bez strachu o awarie (pomijam spadek mocy).
Pozdrowionko.
Obserwuj wątek
    • Gość: po prostu ja Re: SILNIKI FSI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 22:38
      nie powinno sie nic dziać, jedynie spadek mocy (juz wspomniany) i wieksze
      spalanie !- wiec oszczednosc to szyte na przebite
      • Gość: dobra rada Re: SILNIKI FSI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 22:03
        nie kupujcie motorow z bezposrednim wtryskiem. to silniki nie na polskie
        paliwo. beziecie mieli pozniej klopoty. mam mitsubishi gdi(benzyna bezposredni
        wtrysk) i na zachodzie bardzo sie sprawdzaja natomiast u nas lejemy syf do
        bakow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111
        • Gość: jaculek Re: SILNIKI FSI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 15:39
          Proszę nie zapominać, że technologicznie GDI odstaje niestety od nowszych
          konstrukcji typu FSI. Tutaj układ zasilania jest tak skonstruowany, że można
          teoretycznie lać benzynę nawet 91 oktanów. Po prostu komputerek zmienia
          parametry wtrysku. Oczywiście drastycznie spada moc, wzrasta zużycie paliwa ale
          nic innego nie może się wydarzyć. Natomiast rzeczywiście nie polecam tych
          silników na polskie realia. Na zachodzie nawet najtańsza benzyna jes lepsza niż
          najlepsza u nas. Każdy kto miał okazję jechać na niemieckiej benzynie wie o
          czym mówię.
          • Gość: dobra rada Re: SILNIKI FSI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 00:21
            wlasnie to napisalem. nie chodzi o to ze polska benzyna nie trzyma oktanow bo z
            tym poradzi sobie kazdy silnik ale o jakosc polskiej benzyny-rozpusczalnika(oby
            rozpusczalnika rekordzista mial 95% wody w litrze benzyny-to nie pomylka)
            podczas spalania tego syfu powstajacy nagar w ukladzie spalania to jest nic w
            porownaniu z innymi srodkami chemicznymiktore powstaja przez spalanie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka