Dodaj do ulubionych

OPEL OMEGA - POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

29.08.05, 18:03
Jestem zainteresowany kupnem Opla Omegi diesla. Czy możecie wyrazić swoje
opinie na temat tego samochodu. Silnik to 2.5 tds, jeśli się nie mylę, to
jest to silnik od BMW. Proszę o plusy i minusy.
Obserwuj wątek
    • swoboda_t Re: OPEL OMEGA - POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.08.05, 18:39
      Kiepski wybór-silnik jest dość awaryjny, pękające głowice to jedno, co
      pamiętam. Poszukaj w sieci klubu Opla i BMW to Ci pewnie napiszą wszystko od A
      do Z. Jak Omega B, to tylko benzynka, ewentualnie z instalacją LPG.
    • waskes29 Re: OPEL OMEGA - POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.08.05, 19:04
      bartmax napisał:

> Jestem zainteresowany kupnem Opla Omegi diesla. Czy możecie wyrazić swoje
      > opinie na temat tego samochodu. Silnik to 2.5 tds, jeśli się nie mylę, to
      > jest to silnik od BMW. Proszę o plusy i minusy.
      Jesli juz musisz miec omege to poszukaj lepiej w wersji benz. i przerob na
      zapalniczke 2.5 td to pewne klopoty
      • bartmax Re: OPEL OMEGA - POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.08.05, 20:36
        Dzięki za rady, może ktoś jeszcze ma swoje zdanie?
        • vsn Re: OPEL OMEGA - POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.08.05, 21:24
          tez z checia poslucham, bo przymierzam sie do zakupu Vauxhalla Omegi (B)
          • typson Re: OPEL OMEGA - POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.09.05, 02:07
            mam rady jak powyzej. Ten silnik to raczej porazka, w montowanym w bmw tez
            pekalay glowice ponizej 200kkm. I gwoli uscislenia - nie jest to taka slynna
            rakieta jak TDI czy temu podobne klekoty. Tego typu diesli nie kupuje sie uzywanych.
            • kumana1 Re: OPEL OMEGA - POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.09.05, 08:52
              mam doswiadczenie z bmw 525tds i byłem zadowolonym posiadaczem przez prawie
              rok. nic naprawde nic sie nie działo złego, autko paliło 8 litrow. wiec tylko
              lałem paliwo wymieniałem olej i nic wiecej. chodził wysmienicie. duzo jezdze
              wiec przez ten czas zrobilem około 100,tys a autko miało juz 220 czyli miał 320
              a miał moc i wszystko ok. ale.. z tego co slyszałem omega ma niby ten sam
              silnik ale jest w omegach awaryjny
              • typson Re: OPEL OMEGA - POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.09.05, 11:40
                byly dwa - 525td i 525tds - to zasadnicza roznica ;)
                • waskes29 Re: OPEL OMEGA - POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.09.05, 12:03
                  typson napisał:

> byly dwa - 525td i 525tds - to zasadnicza roznica ;)
                  Z tego co ja pamietam byly 2,4td i 2,5 tds w omegach byly te same silniki 2,5
                  tds co w 5-kach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka