Dodaj do ulubionych

dla warszawiaków i nie tylko...

02.09.05, 10:50
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23704&w=28507820
Obserwuj wątek
    • emes-nju Re: dla warszawiaków i nie tylko... 02.09.05, 14:31
      Piekne bajki...

Najpierw nie ma pieniedzy. Potem, jak juz infrastruktura jest dojechana do tego stopnia, ze sie np. mosty sie zawalaja, kasa sie znajduje. Potem jedni urzednicy walcza z innymi (rownie niezbednymi - jak pchly na moim kocie!) o uzgodnienia, papierki itd. Polowa kasy wyparowuje. Potem pojawia sie jakis sobiepan, ktory ziemi ojcow nie sprzeda i basta! Potem trzeba wszystko przeprojektowywac, uzgadniac... A potem jest jak zawsze :-/
    • szymizalogowany Re: dla warszawiaków i nie tylko... 02.09.05, 17:52
      A ja tam oceniam pozytywnie działania Kaczora.

Tyle ulic ile zostało wyremontowanych za jego kadencji to poprzednie
      złodziejaszki nie zrobiły przez 20 lat.

Z tych z których korzystam na co dzień to naprawdę widzę postęp. Trasa
      Łazienkowska, Waszyngtona, Marszałkowska, Jana Pawła, Trasa WZ, Zamieniecka,
      Wisłostrada, Nowy Świat itd.

W zasadzie teraz dłuższe odcinki każdej podróży po Warszawie pokonuję po równym
      asfalcie a tylko co jakiś czas muszę zjechać na ruine nieruszoną od czasów
      rządó złodziji Wietski/Piskorza/Kozaka itd. Nigdy więcej.

Pamiętam że przed Kaczorem nie było mowy żeby takie długie ulice mogły być
      wyremontowane - jedyne co robili to przyjeżdżał traktor ciągnący taką przyczepę
      śmierdzącą i wylewali "kupy" na dziury.

Dzięki temu nawet na moim sportowym zawieszeniu da się w miarę komfortowo.
      • pan_bryndzelek Re: do szymiego... 03.09.05, 14:41
        szymizalogowany napisał:

> Z tych z których korzystam na co dzień to naprawdę widzę postęp. Trasa
        > Łazienkowska, Waszyngtona, Marszałkowska, Jana Pawła, Trasa WZ, Zamieniecka,
        > Wisłostrada, Nowy Świat itd.

A niby z jakiej racji jeździsz sobie Nowym Światem? Przecież to ulica, gdzie
        poruszać się mogą tylko autobusy, taxi, pojazdy uprzywilejowane oraz mieszkańcy...
        • szymizalogowany Re: do szymiego... 03.09.05, 14:43
          Chodzilo mi o ten odcinek od Jerozolimskich w strone Ursynowa to sie chyba
          nazywa Al Ujazdowskie i dalej Belwederska ale dla mnie to jest Nowy Świat hehe.
          • pan_bryndzelek Re: do szymiego... 03.09.05, 14:51
            szymizalogowany napisał:

> Chodzilo mi o ten odcinek od Jerozolimskich w strone Ursynowa to sie chyba
            > nazywa Al Ujazdowskie i dalej Belwederska ale dla mnie to jest Nowy Świat hehe.

Tak też myslałem, ale wolałem się upewnić. Bo nie podejrzewam cię, żebyś
            "złotówą" był...
      • mejson.e Uwielbienie dla Kaczora 03.09.05, 19:56
        szymizalogowany napisał:

"A ja tam oceniam pozytywnie działania Kaczora.

Tyle ulic ile zostało wyremontowanych za jego kadencji to poprzednie
        złodziejaszki nie zrobiły przez 20 lat."

A jak długo jesteśmy w Unii Europejskiej?
        Bo to z niej czerpiemy 75% funduszów na drogi.

To, że akurat zaczęły się remonty jak Kaczor został prezydentem, to przypadek.
        To nie jego zasługa.

Jego "zasługą" jest natomiast skłócenie z firmami faworyzowanymi przez
        Piskorskiego - nie tylko nie odsunął ich od przetargów ale pozwala im
        paraliżować inwestycje czy to za pomocą protestów, czy powolnej pracy.

"Z tych z których korzystam na co dzień to naprawdę widzę postęp. Trasa
        Łazienkowska, Waszyngtona, Marszałkowska, Jana Pawła, Trasa WZ, Zamieniecka,
        Wisłostrada, Nowy Świat itd.

W zasadzie teraz dłuższe odcinki każdej podróży po Warszawie pokonuję po równym
        asfalcie a tylko co jakiś czas muszę zjechać na ruine nieruszoną od czasów rządó
        złodziji Wietski/Piskorza/Kozaka itd. Nigdy więcej."

A czy jeździsz codziennie do pracy, czy tylko od czasu do czasu dla przyjemności
        i jakimś cudem nie stoisz w korkach razem z innymi zmuszonymi do jazdy właśnie w
        godzinach największego natężenia ruchu?

Jak wyjeżdżam na spacerek, też mi się fajnie jeździ.
        Nie tylko nie ma tłoku ale po prostu ... nigdzie mi się nie spieszy.

"Dzięki temu nawet na moim sportowym zawieszeniu da się w miarę komfortowo."

Zapraszam na prawy pas Puławskiej od Woronicza do Placu Unii Lubelskiej.

Tylko załóż kask...

Pozdrawiam,
        Mejson
        --
        Automobil
        Forum pozytywnie zakręconych automaniaków.
        • szymizalogowany Re: Uwielbienie dla Kaczora 03.09.05, 22:45
          Nie gloryfikuje osiągnięć Kaczora. Nie mam też wystarczającej wiedzy o
          finansowaniu remontów dróg aby stwierdzić czy remonty ulic w Warszawie to
          dzieło Kaczora czy po prostu zbieg okoliczności i to fundusze UE sprawiły że te
          drogi są remontowane.

Szczerze mówiąc ja wiem co nieco o Kaczorze z pierwszej ręki, co to za człowiek
          i jak go widzą bliscy znajomi i rodzina. To jest niepoprawny socjalista
          niestety, natomiast ten człowiek jest naprawdę ideowcem i tępi korupcję, a sam
          jest czysty.

Z mojej perspektywy wygląda to tak że jeszcze nigdy nie zrobiono tak dużo
          remontów w tak krótkim czasie - to nowa jakość, a Kaczor powinien zostać min
          Sprawiedliwości. To jest stanowsikao gdzie on się naprawdę sprawdzi, jest
          socjalistą, kiepskim zarządcą ale nienawidzi korupcji.

Poza tym to kogo byś widział na stanowisku prezydenta Warszawy? Jakąś czerwoną
          mendę albo innego złodzieja jacy poprzednio się udzielali we władzach miasta
          (wieteska, lejk itd)?
          • jarek-44 Re: Uwielbienie dla Kaczora 05.09.05, 08:46
            szymizalogowany napisał:

> Z mojej perspektywy wygląda to tak że jeszcze nigdy nie zrobiono tak dużo
            > remontów w tak krótkim czasie - to nowa jakość, a Kaczor powinien zostać min
            > Sprawiedliwości. To jest stanowsikao gdzie on się naprawdę sprawdzi, jest
            > socjalistą, kiepskim zarządcą ale nienawidzi korupcji.

Ja znam perspektywę pracowników NIK'u i Ministerstwa Sprawiedliwości, którzy z
            dużą dozą tzw. "uwielbienia" oceniają swojego byłego, genialnego, nieomylnego i
            nieuznającego krytyki szefa. Ja tam nie chcę, żeby się mną "opiekował", skoro
            nie potrafi od dwóch lat podjąć prostej decyzji administracyjnej (spełnione są
            wszystkie warunki formalne) o odleśnieniu mojej działki w Aninie.
          • heniumaczuga Tu masz czystość Kaczora - pośmiewisko! 05.09.05, 14:31
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23704&w=16387229&a=28627322
      • hernandez te ulice zostaly sfrezowane a nie wyremontowane!! 04.09.05, 12:53
        za 3-4 lata znow beda dziurawe a wtedy juz sie ich ponownie wyrownac nie da ale
        to juz bedzie problem nowego prezydenta...
        to tak jak kiedys malowano trawe i budynki...
      • szczurwa Re: dla warszawiaków i nie tylko... 05.09.05, 10:16
        Dokładnie tak. Nigdy tyle się w Wawie dróg nie remontowało, co za Kaczora !
      • edek40 Re: dla warszawiaków i nie tylko... 05.09.05, 10:42
        Nie chce sie za mocno spierac, ale Kaczor generalnie kladzie asfalt na koleiny. Chlubnym wyjatkiem jest remont JP II. Za to zupelnie sobie nie przypominam jaiejkolwiek inwestycji pana goniacego przekrety. Bo nie mozna nazwac inwestycja tej niesmiesznej budowy kolo Galerii Mokotow. Tam sie buduje zupelnie jak za czasow komuny. Nie jezdze tam czesto, ale w odroznieniu od innych, prywatnych, budow tu nigdy nic mnie nie zaskakuje. Jak rozkopali ponad rok temu tak wlasciwie nic jeszcze nie zrobili. Zaczatek estakady oszalowali blisko dwa miesiace temu. Do dzis nie zalali nawet betonem. Nakladanie asfaltu na sfrezowane koleiny Alej Jerozolimskich ma trwac etapami kilka lat!!! Na most polnocny doczekaja sie zapewne moje dzieci, a z racji miejsca zamieszkania dosc mocno wypatruje tej inwestycji. Niemoc tworcza antyzlodziejaszka jest tym dziwniejsza, ze np. na Jerozolimskich stoi wielka tablica, ktora glosi, ze projet realizowany jest przy znaczym udziale UE. Kaczor wiec praktycznie kasy nie musi wykladac. Ci, ktorych nazywasz zlodziejami od podstaw wybudowali Most Siekierkowski i Swietokrzyski, przebudowali i odblokowali Rondo Zeslancow, wybudowali umiarkowanie potrzebny (choc swietnie odkorkowyjacy Tamke) tunel Przekretem zwany. Za ich kadencji rowniez wykonano remont generalny nawierzchni i podbudowy Mostu Torunskiego. Przy tym wszystkim pomimo wymachiwania paragrafami Kaczor jakos nie osadzil tych twoich zlodziej w twierdzy, jak mozna by sie spodziewac. Moze to swiadczyc o tym, ze nie sa winni. Oczywiscie moze to rowniez swiadczyc o tym, ze Kaczor jest na nich za glupi i zbyt zaslepiony...
        • emes-nju Re: dla warszawiaków i nie tylko... 05.09.05, 11:07
          Nie jestem pewny komu mozna dopiac jeszcze inwestycje w rondo "Zaba" na Targowku. Jakos wychodzi mi, ze klan Piskorskiego tez maczal w tym (pozytywnie) palce.
          • edek40 Re: dla warszawiaków i nie tylko... 05.09.05, 11:23
            Sporo tego zrobili, wiec zapomnialem. To rzeczywiscie za ich kadencji. W wydawalo sie, ze korki tam musza byc zawsze.
    • duze_a_male_d_duze_m Re: dla warszawiaków i nie tylko... 03.09.05, 20:10
      Nie narzekać. Macie w warszawce taką ilość zapuszczonych od 10-leci dróg, że nie
      da się tego poprawić w 5, czy 10 lat. Ostatnio byłem w Berlinie, tam też łata na
      łacie, a asfalcik pierwotnie dużo lepszy był położony (nie tak jak nasz
      mieciutki z ruskiej ropy), i klimat też ciut łaskawszy dla budowlanki tego typu.
      • hippolin Re: dla warszawiaków i nie tylko... 03.09.05, 22:19
        nie wiem, czy obwodnica tutaj wiele pomoże.....
    • knurzynski Re: dla warszawiaków i nie tylko... 05.09.05, 09:25
      Dzięki za dobre info-linki. pozdro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka