Dodaj do ulubionych

paliwo z obwodu kaliningrackiego

05.10.05, 19:46
no hej forumowicze co myslicie o sprowadzaniu paliwa z Rosji czy warto
spróbować bo mieszkam niedaleko granicy znaczy koło stówki jest ale może by
spróbowac a może jest tu ktos kto jeżdzi może warto by pojechać
Obserwuj wątek
    • unterseeboot Re: paliwo z obwodu kaliningrackiego 05.10.05, 22:00
      jadę z tobą !!!! słyszałem o słabszej jakości ale kit podaj dokłądne ceny .mogę
      zalatwić żuka ze zbiornikiem na pace !!!!!! ja w to wchodzę !!! mi samochód
      pali 11-15 wiec miałbym zajebiste latanie !!!!!! tanie !!!! pozdro
      • emilka74 Re: paliwo z obwodu kaliningrackiego 06.10.05, 10:35
        no ja jestem na etapie załatwiania paszportu i wypytuje o wizy ale podobno wiz
        do obwodu kaliningradzkiego nima. to musze jeszcze sprawdzić. ale w razie czego
        jestem z Pruszcza Gdańskiego to bliziutko do kaliningradu myslałem kupic auto z
        gazem tankować do zbiornika kilka razy przez granice przejechać i do domku. tam
        paliwo kosztuje około 1,80 pln znaczy Pb 95 bo 98 o 10 groszy droższe. pozatym
        moża sprzęt rtv i itp kupować i wracać podatek vat zawsze to jakieś 20 % mniej.
        jak coś więcej będe wiedział to napisze. pozdrowienia
        • jerry.s Re: paliwo z obwodu kaliningrackiego 06.10.05, 12:34
          powodzenia ... jak chcesz to zrobic?
          kilka razy przekroczyc granice ... i potem powiedzmy 200-300l przewiezc do
          Pruszcza Gd.? wez pod uwage ze w strefie przygranicznej bardzo czesto zatrzymuje
          straz graniczna i sprawdza co przewozisz ... a ma takie uprawnienia ... i jak
          znajde u Ciebie tyle paliwa to zycze powodzenia i dobrych znajomosci :)
          co innego jesli zechcesz jechac np. paskiem z dmuchanym zbiornikiem ... wchodzi
          jakies 110-120l ON ... wtedy smialo mozesz smigac, ale za kazdym razem radze
          dowozic 'towar' do domu i dopiero spuszczac w beczki :)
          • emilka74 Re: paliwo z obwodu kaliningrackiego 06.10.05, 18:02
            z tymi kontrolami to jeste sposób wystarczy mieć przy sobie paragon ze stacji
            paliw . a co do tego zbiornika to mam pytanko gdzie i jak go się da zdobyć i w
            jakim modelu zastosować. zgóry dzięki za pomoc
    • derduch Re: paliwo z obwodu kaliningrackiego 06.10.05, 18:35
      A po jaką cholere tak sobie komplikowac życie? ;-)
      Za 1000-1500 złotych kupujemy z Agencj Mienia Wojskowego Stara 660 benzynowego,
      w stanie na prawde nie złym.
      Instalujemy do niego instalacje gazową i jeździmy taniutko. Auto te posiada 2-3
      zależnie od wersji zbiorniki po 110 litrów każdy.
      • emilka74 Re: paliwo z obwodu kaliningrackiego 07.10.05, 09:56
        no własnie z tymi zbirnikami może ktos wie czy do samochodu dostawczego można
        zamontować dodatkowy zbiornik . czy są na to jakies przepisy.???
    • marcinc3 brak ekonomi 06.10.05, 19:47
      kochaniutka wszystko pieknie tylko te kilka razy przez granice to chcesz
      przeskoiczyc w miesiacu oczywiscie bo ludzie stoja po 2-5 dni na wyjazd a ci co
      nie stoja to placa od 30-100 $ normakna stawka to 50 60 $ tak wiec twe
      zamierzenie bierze w leb
      • emilka74 Re: brak ekonomi 07.10.05, 10:00
        niewiem skąd masz takie informacje pewno już dawno nie byłeś na przejściach
        granicznych. odprawa trwa 30 minut czasem dłużej a co do łapówek sory ale
        jeszcze sie z tym nie spotkałem a przekraczałem granice w swoim życiu juz z
        ładnych pare razy wszystko zależy od tego czy masz coś na sumieniu czy nie a ja
        chce to robić w sposób zgodny z wszelkimi przepisami
        • loyezoo Re: brak ekonomi 07.10.05, 15:52
          Mieszkam zdecydowanie bliżej granicy i kolega dobrze powiedział przy marnym
          dniu postoisz 24 h to po 1.Po 2 celnicy cię nie puszczą 3 razy w ciągu dnia
          taka ciekawostka:)No i po 3 nawet jak cię puszczą to ci tak przetrzepią auto że
          spędzisz dzień na składanie do kupy(o ile się da:))Pzdr.
        • literka_m Re: brak ekonomi 07.10.05, 16:42
          w sierpniu mialem wolny weekend, chcialem pojechac do kaliningradu.
          dowiedzialem sie o czas oczekiwania na granicy i.....przeszlo mi. Zalezy od
          dnia, od 20 do 30 godzin.
        • marcinc3 Re: brak ekonomi 07.10.05, 18:56
          moje dane sa faktyczne skarbie do granicy mam ok 50 km a jeden z interesow mam
          700 metrow od granicy wiec wiem co mowie 24 godziny to rewelacja jak
          przyjrdziesz moze i przekraczalas granice ale z unia to sa inne zycze ci
          powodzenia
        • marcinc3 jaka granice przekraczalas 07.10.05, 18:58
          chyba pruszcza gdanskiego i stalas w korku tak na marginesie to ja granice
          przekroczylem pewnie wiecej razy niz ty dni zyjesz
    • misiak.bk Re: paliwo z obwodu kaliningrackiego 07.10.05, 10:11
      Nie wiem czy warto. Ostatnio kupowałem ON na granicy (Kuźnica) po 2,40. Benzyna
      98 (!) po 3,40. W zasadzie możesz kupic dowoli. Obecnie mam dwa staruszki w
      dieslu VW 1,9 i MB 190d. Śmiem twierdzić, że nie ma różnicy w stosunku do
      produktu orlenu:). Raz testowo zalałem swojego benzyniaka i łyknął bez problemu
      (c200k). Jeździć po paliwo sie nie kalkuluje: opłaty za wizy, miejscowa "mafia"
      i stracony czas. Litr ON w kołchozie to około 1,70. W sumie wyjdzie na to samo
      jak się podliczy koszty.
      pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka