Dodaj do ulubionych

Kobieta nie wie czy kupic 9 letnia Cytrynke AX

IP: 10.10.130.* 20.09.02, 10:51
Autko ladnie wyglada, ma sporo wyposazenia - i pan z komisu mi go poleca jako
swietne auto dla kobiety. Brakuje mi tylko meskiej rady....?
Obserwuj wątek
    • Gość: Michal Re: Kobieta nie wie czy kupic 9 letnia Cytrynke A IP: *.telia.com 20.09.02, 11:39
      Tak ma racje ,tylko jak jest nowe.
      Tego auta nie kupuj pod zadnym pozorem Kobieto.Moze inni byli posiadacze mocno
      uzywanych cytryn popra moje zdanie,aler tylko dobrze uzywanych,nie tych co
      mieli je od nowowsci.Pzdr.Michal
    • Gość: kicaj Re: Kobieta nie wie czy kupic 9 letnia Cytrynke A IP: *.opm.pl 20.09.02, 12:10
      Mam (jeszcze) Citroena Saxo z 1997 roku.
      Do lutego br wszystko bylo ok. Od tamtego momentu dolozylem juz 3000 i mam
      dosc - sprzedaje jak najszybciej. Tymbardziej stanowczo odradzam 9 letni model.

POzdrawiam
      • Gość: mar Re: pytanie o saxo IP: *.citicorp.com 20.09.02, 12:18
        Co się schrzaniło, że naprawa kosztowała tak drogo?
        • Gość: kicaj Re: pytanie o saxo IP: *.opm.pl 20.09.02, 12:26
          Wymienilem dosc sporo:
          - tarcze, bebny, cylinderki, zatarte linki recznego, lozyska (z tylu), tlumik,
          akumulator (tu sie ne dziwie), pompe hamulcowa (1100 zl), uszczelki pod
          glowica, przeguby, zwrotnice itd, itd.

Nie zmienia to jednak mojej pozytywnej opini o samochodziku. Spisywakl sie
          znakomicie ale czas pomyslec o nowym - nie bedzie to jednak C3.

POzdrawiam
          • Gość: ryjek Re: pytanie o saxo IP: *.datastar.pl 20.09.02, 12:48
            Co wy opowiadacie? Ja mam AXa z 1990 r. i jeszcze sie nic poważnego nie
            zepsuło - najpoważniejsza sprawa to ułamane cięgno od drążka zmiany biegów
            (moja wina) - koszt naprawy 54 zł. wymieniane oczywiście amortyzatory, rozrząd,
            paski, opony i akumulator + płyny i filtry itp. - normalna eksploatacja. Bardzo
            wygodne auto, tylko trochę "blaszane" :). Jeżeli to jest rocznik 93-94 i
            przebieg poniżej 100 000 to bym brał - cena ok. 10 tys + - 1 tys. Zawieszenie
            mimo że zwykły mcpherson, jest dużo bardziej komfortowe niż w produktach
            niemieckich (stare polo, corsa) czy fiatach. Bardzo lubię ten samochód.
    • Gość: edek Re: Kobieta nie wie czy kupic 9 letnia Cytrynke A IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.02, 12:56
      Franolskie samochody są ładne i bardzo wygodne, ale niestety, jakościowo to
      totalna klęska...

Stanowczo odradzam. (miałem 7 letniego peugeota i wiem, co piszę...)
    • Gość: pola Re: Kobieta nie wie czy kupic 9 letnia Cytrynke A IP: *.k.mcnet.pl 20.09.02, 13:08
      Gość portalu: Monika napisał(a):

> Autko ladnie wyglada, ma sporo wyposazenia - i pan z komisu mi go poleca jako
      > swietne auto dla kobiety. Brakuje mi tylko meskiej rady....?

Nie rozumiem dlaczego faceci zawsze polecaja male auta kobietom. Kobiety
      powinny jezdzic duzymi autami (rodzina, zakupy itp a poza tym bezpieczeniej
      czuje sie w duzym aucie)a AX niestety jest malutki. Dodatkowo Citroeny sa
      bardzo awaryjne (mamy w firmie z 50 szt Saxo, ktore ciagle sie psuja) a serwis
      pozostawia wiele do zyczenia (probuja dwa razy kasowac za wymiane tej samej
      czesci). Moze lepiej kredyt i duze auto z 3 letnia gwarancja.

Pozdrawiam
      Pola
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka