Dodaj do ulubionych

MERCEDES to jest TO...

13.10.05, 09:15
Posiadam MERCEDESA , co myślicie o tym samochodzie? Wady zalety itp .
Obserwuj wątek
    • gls1 Re: MERCEDES to jest TO... 13.10.05, 09:46
      Idealny na TAXI!!
      • plawski Re: MERCEDES to jest TO... 13.10.05, 09:51
        Knurzyński czy Unterseebot??? ;)))
        • des4 Re: MERCEDES to jest TO... 13.10.05, 09:58
          Wolę Forda Transita...
        • unterseeboot niestety to nie ja ;) 13.10.05, 16:53
          widzę że już masz obsesję.
          ale tak serio , to na tym forum każdy moze napisac że jeździ czymś czego niema--
          logika.
          Zauważyłem to i teraz wiem że trza podchodzić z dużym dystansem do niektórych
          wątków.
          ps.niezmieniłem nicka. pzdr.
      • miloszpm Re: MERCEDES to jest TO... 13.10.05, 15:37
        Zauważyłem, że jest to główne skojarzenie osób jeżdżących samochodami japońskimi...

Swoją drogą, żona od pewnego czasu namawia mnie "klotku, następny samochód to
        musi być mercedes" co w zestawieni z faktem, ze ejst sporo młodsza ode mnie
        przeczy opinii, że to samochód tylko dla osób starszych.

Z mojego doswiadczenia wynika, ze są to samochody bardzo wygodne, zaprojektowane
        bardziej z myślą o komforcie niż przyjemności z prowadzenia etc.

Problem w tym, że są /w stosunku do zarobków i innych samochodów/ stosunkowo
        drogie. Niektórzy jednak traktują to jako zaletę, czyniąc je dobrem Veblena.
        • bert.d.s Re: MERCEDES to jest TO... 13.10.05, 17:37
          > drogie. Niektórzy jednak traktują to jako zaletę, czyniąc je dobrem Veblena

Chcesz powiedziec, ze jest to auto zastrzezone dla "leisure class", czyli wg
          Veblena, dla wojskowych, ksiezy, sportowcow i moze jeszcze czasem rzadu?
      • habudzik Re: MERCEDES to jest TO... 14.10.05, 17:03
        gls1 napisał:

> Idealny na TAXI!!

A pewnie że idealny na taxi bo żadna inna toYota czy Łonda nie wytrzymałaby
        eXploatacji w tak ciężkich warunkach. Po 2-3 latach trzaskania drzwiami same by
        odpadły któregoś pięknego dnia a siedzenie w miejscu pasażera wgniecione jak
        krater Etny. Aaa no i olej silnikowy 100/100 L/km
        • turecki4 Re: MERCEDES to jest TO... 15.10.05, 12:08
          Nie wiem jak u Ciebie na wsi, ale w stolycy jeździ sporo japońców na taxi.
          • waskes29 Re: MERCEDES to jest TO... 15.10.05, 12:14
            turecki4 napisał:

> Nie wiem jak u Ciebie na wsi, ale w stolycy jeździ sporo japońców na taxi.

To pojedz sobie do dowolnego niemieckiego miasta to zobaczysz jakie
            samochody jezdza na taxi glownie mercedes zadziej audi.
            Wiekszosc prywatnych taksowkarzy tez ma mercedesy ,pod najlepszymi hotelami
            stoja glownie mercedesy .
            Bedac obywatelem dowolnego kraju zachodniej europy jak sie wysiadzie w
            warszawie na dworcu i rozejrzy w kolo to ma sie wrazenie ze jest sie na
            wiejskim bazarze w kolo same namioty baraki i to nosi dumna nazwe hale targowe.
            Korporacje kupuja cale floty samochodow wiec tutaj znaczenie ma cena a nie
            marka .
            • turecki4 Re: MERCEDES to jest TO... 15.10.05, 13:26
              A po co mi niemieckie miasto? Pisałem, że japońskie samochody też mogą (i są)
              byc taksówkami. A co do wyglądu Warszawy to się niestety zgadzam. Ale inne
              miasta wyglądają jeszcze gorzej.
              • waskes29 Re: MERCEDES to jest TO... 15.10.05, 13:32
                turecki4 napisał:

> A po co mi niemieckie miasto? Pisałem, że japońskie samochody też mogą (i są)
                > byc taksówkami. A co do wyglądu Warszawy to się niestety zgadzam. Ale inne
                > miasta wyglądają jeszcze gorzej.

Ogolnie prywatne taksowki to zdecydowana przewaga mercedesy 124 i powoli
                E210,troche audi100/a6 ,troche bmw i opli reszta to sporadycznie- pisze na
                przykladzie takich miast gdzie czesto bywam Poznan Szczecin Wroclaw.
                Japonskie to naprawde trudno spotkac choc zgadzam sie ze sie nadaja rowniez
                choc starzy taksowkarze ktorzy jeszcze wozili na MB 123 sa bardzo wierni marce.
    • iberia29 Re: MERCEDES to jest TO... 13.10.05, 18:36
      co sie nas pytasz, skoro ty nim jezdzisz to chyba najlepiej wiesz jakie to auto
      ma wady i zalety...Mercedes..no coz nie na kazdym robi wrazenie.....na mnie
      akurat nie i smiesza mnie polaczki ekscytujace sie ta marka...
      • haraldv Re: Jaki? 13.10.05, 19:01
        Klasa,silnik itp.Niektóre model mają nawet fajne[SLKa,W126 Cupee,CL,Eklasy,zaś
        nie które to przegięcie np.C czy A klasa]
        • pindoll Re: Jaki? 13.10.05, 20:03
          haraldv napisał:

> Klasa,silnik itp.Niektóre model mają nawet fajne[SLKa,W126
          Cupee,CL,Eklasy,zaś
          > nie które to przegięcie np.C czy A klasa]

szczególnie B klasa jest śliczna. Bleeee
      • habudzik Re: MERCEDES to jest TO... 13.10.05, 21:11
        iberia29 napisała:

Mercedes..no coz nie na kazdym robi wrazenie.....na mnie
        > akurat nie i smiesza mnie polaczki ekscytujace sie ta marka...

Skoro można się ekscytować samochodami które wyposazono jedynie w silnik a o
        zawieszeniu i hamulcach zapomniano to mysle że i można samochodami które maja
        to wzystko
        • iberia29 Re: MERCEDES to jest TO... 13.10.05, 21:49
          chciales byc zlosliwy...sorry ale ci nie wyszlo.Widze, ze niektorych bardzo
          dziwi i przy okazji nie wiedziec czemu boli jak ktos jezdzi gorszym autem i
          ma "czelnosc" krytykowac inne "lepsze".Moze ty sie podniecasz mercem , mnie
          natomiast kreci AR, ostatnio zwlaszcza Gtv.
          • habudzik Re: MERCEDES to jest TO... 13.10.05, 22:10
            iberia29 napisała:

> chciales byc zlosliwy...sorry ale ci nie wyszlo.Widze, ze niektorych bardzo
            > dziwi i przy okazji nie wiedziec czemu boli jak ktos jezdzi gorszym autem i
            > ma "czelnosc" krytykowac inne "lepsze".Moze ty sie podniecasz mercem , mnie
            > natomiast kreci AR, ostatnio zwlaszcza Gtv.

Nie masz racji , mnie również 'kreci'( jak to napisałeś ) AR ale nie rozumiem
            jak można nie rozumieć że kogoś 'kręci' co innego. Ja rozumiem że
            Ciebie 'kręci' AR , wiec zrozum że kogos może 'kręcić' MB i także może 'kręcić'
            AR ale nie 'kręci' samochód który ma tylko silnik który 'kręci' się do 9000 O/m
            a jego wytwórca 'kręci' że to niby bolid.
            • iberia29 Re: MERCEDES to jest TO... 13.10.05, 22:33
              nie, mnie po prostu rozwala polakow uwielbienie dla MB, BMW, Audi i VW.
              • habudzik Re: MERCEDES to jest TO... 13.10.05, 22:50
                iberia29 napisała:

> nie, mnie po prostu rozwala polakow uwielbienie dla MB, BMW, Audi i VW.

To wiem ale czy nie rozwala Cie uwielbienie dla np Hondy??? Było nie było MB ,
                BMW , Audi to sporo lepsze auta pod każdym względem od Hondy.
                • bert.d.s Re: MERCEDES to jest TO... 14.10.05, 17:29
                  habudzik napisał:

> Było nie było MB ,
                  > BMW , Audi to sporo lepsze auta pod każdym względem od Hondy.

Dobre. <LOL> Takie cos nadaje sie w miejsce mojej obecnej sygnaturki. Moze nawet
                  jest bardziej niedorzeczne.
                  • habudzik Re: MERCEDES to jest TO... 14.10.05, 18:41
                    bert.d.s napisała:

> habudzik napisał:
                    >
                    > > Było nie było MB ,
                    > > BMW , Audi to sporo lepsze auta pod każdym względem od Hondy.
                    >
                    > Dobre. <LOL> Takie cos nadaje sie w miejsce mojej obecnej sygnaturki. M
                    > oze nawet
                    > jest bardziej niedorzeczne.

Aaaa , rozumiem . Czyli wg Ciebie Łonda to auto o lepszych właściwościach
                    jezdnych , lepszym komforcie oraz w sumie lepiej przyspiesza i lepiej hamuje ,
                    no i najważniejsze że daje prestiz właścicielowi o niebo wyższy od wielkiej
                    trójcy . Dobre. Ponad 0.5 milionowe przebiegi w Łondach to standard i częściej
                    się spotyka rówieśniczki W123 na chodzie niz cienko-cienko. Jeszcze lepsze .
                    • bert.d.s Re: MERCEDES to jest TO... 14.10.05, 19:52
                      habudzik napisał:

> Aaaa , rozumiem . Czyli wg Ciebie Łonda to auto o lepszych właściwościach
                      > jezdnych , lepszym komforcie oraz w sumie lepiej przyspiesza i lepiej hamuje ,
                      > no i najważniejsze że daje prestiz właścicielowi o niebo wyższy od wielkiej
                      > trójcy . Dobre. Ponad 0.5 milionowe przebiegi w Łondach to standard i częściej
                      > się spotyka rówieśniczki W123 na chodzie niz cienko-cienko. Jeszcze lepsze .

Habudzik, gdybys nie wiedzial, MB troche zmienil asortyment od czasow W124 n
                      • bert.d.s Re: MERCEDES to jest TO... za szybko poszlo 14.10.05, 19:54
                        > habudzik napisał:
                        >
                        > > Aaaa , rozumiem . Czyli wg Ciebie Łonda to auto o lepszych właściwościach
                        > > jezdnych , lepszym komforcie oraz w sumie lepiej przyspiesza i lepiej ham
                        > uje ,
                        > > no i najważniejsze że daje prestiz właścicielowi o niebo wyższy od wielki
                        > ej
                        > > trójcy . Dobre. Ponad 0.5 milionowe przebiegi w Łondach to standard i czę
                        > ściej
                        > > się spotyka rówieśniczki W123 na chodzie niz cienko-cienko. Jeszcze lepsz
                        > e .
                        >
                        Habudzik, gdybys nie wiedzial, MB troche zmienil asortyment od czasow W124 na
                        ten przyklad i juz nie produkuje tych samochodow, o ktorych piszesz. produkuje
                        za to calkiem zwyczajne auta, ktore sie psuja jak wszystkie, za to sa bardziej
                        pozadane przez zlodziei i nie wiadomo dlaczego drozsze. Co do wlasciwosci
                        jezdnych... nie zamienilbym sie z wlascicielem merca, ale jestem spokojny, ze
                        swoja Honda przejade wiecej... tylko po co mam czekac, az natluke 500000 km,
                        albo nawet 200000 km? Samochod trzeba regularnie zmieniac, tak samo zreszta jak
                        bielizne, wiesz?

WS dodatku wrzuciles do jednego worka MB, Audi i BMW... To chyba pomylka.
                        • habudzik Re: MERCEDES to jest TO... za szybko poszlo 14.10.05, 21:35
                          bert.d.s napisała:

> Habudzik, gdybys nie wiedzial, MB troche zmienil asortyment od czasow W124 na
                          > ten przyklad i juz nie produkuje tych samochodow, o ktorych piszesz.

Pisałem o W123 ale to drobiazg.

produkuje
                          > za to calkiem zwyczajne auta, ktore sie psuja jak wszystkie, za to sa bardziej
                          > pozadane przez zlodziei i nie wiadomo dlaczego drozsze.

Wszystkie samochody się psują i co do tego nie ma wątpliwości. Nikt tu nie pisze
                          że MB czy BMW się nie psują. Zresztą w końcu są to samochody ociekające sprzętem
                          zaawansowanym a więc prawdopodobieństwo usterki jest znacznie większe niż w
                          przypadku "golasHondy" - no bo co ma się w niej zepsuć??? 4-stefowa klimatyzacja
                          , wielokonturowe fotele , pre-safe , Harman-Kardon czy el. zamykające się dzrwi
                          i klapy ?

Co do wlasciwosci
                          > jezdnych... nie zamienilbym sie z wlascicielem merca, ale jestem spokojny, ze
                          > swoja Honda przejade wiecej... tylko po co mam czekac, az natluke 500000 km,
                          > albo nawet 200000 km? Samochod trzeba regularnie zmieniac, tak samo zreszta jak
                          > bielizne, wiesz?
                          >
                          > WS dodatku wrzuciles do jednego worka MB, Audi i BMW... To chyba pomylka.
                          • bert.d.s Re: MERCEDES to jest TO... za szybko poszlo 15.10.05, 09:45
                            > Pisałem o W123 ale to drobiazg.

OK, fakt.

Zresztą w końcu są to samochody ociekające sprzęte
                            > m
                            > zaawansowanym a więc prawdopodobieństwo usterki jest znacznie większe niż w
                            > przypadku "golasHondy" - no bo co ma się w niej zepsuć??? 4-stefowa klimatyzacj
                            > a
                            > , wielokonturowe fotele , pre-safe , Harman-Kardon czy el. zamykające się dzrwi
                            > i klapy ?

I sluszne jest, gdy tego wszystkiego nie ma, bo po co komu te w/w gadzety? Jesli
                            uwazasz, ze przez to samochod staje sie "lepszy"... to ja nic na to nie moge
                            poradzic. Samochod ma byc przede wszystkim niezawodny- zapalac i wiezc mnie od A
                            do B. Cala reszta jest mniej istotna.
                            • habudzik Re: MERCEDES to jest TO... za szybko poszlo 15.10.05, 11:58
                              bert.d.s napisała:

> I sluszne jest, gdy tego wszystkiego nie ma, bo po co komu te w/w gadzety?
                              Jesl
                              > i
                              > uwazasz, ze przez to samochod staje sie "lepszy"... to ja nic na to nie moge
                              > poradzic. Samochod ma byc przede wszystkim niezawodny- zapalac i wiezc mnie
                              od
                              > A
                              > do B. Cala reszta jest mniej istotna.

Tobie akurat pomoce naukowe nie są potrzebne ale wielu innym się przyda
                              klimatyzacja czy elektryka umożliwiająca w zime nie latać ze skrobaczkoa
                              naokoło zamochodu czy chuchać na zbiorniczek spryskiwacza.
                              Gadzety swoja drogą a wypozazenie podnoszące bezpieczeństwo swoją i bardzej o
                              nie mi chodziło. Samochód to nie tylko silnik i konie z litra ale również
                              hamulce i zawieszenie pozwalające podrózować z dowolnumi prędkościami bez obawy
                              że się nie uda powstrzymać auta.
                              • bert.d.s Re: MERCEDES to jest TO... za szybko poszlo 15.10.05, 12:50
                                Zgoda, ale gdy piszemy, ze marka Mercedes jest bardziej awaryjna od Hondy (i to
                                prawda, bo japonskie samochody w ogole stoja wyzej w rankingach niezawodnosci od
                                niemieckich), to nie chodzi o to, ze jedna strefa klimatyzacji nie dziala, tylko
                                ze samochod nie jedzie i musi isc do warsztatu. Dlatego argument, ze merce sie
                                psuja, bo maja wiecej gadzetow, jest do niczego.

> Tobie akurat pomoce naukowe nie są potrzebne ale wielu innym się przyda
                                > klimatyzacja czy elektryka umożliwiająca w zime nie latać ze skrobaczkoa
                                > naokoło zamochodu czy chuchać na zbiorniczek spryskiwacza.

Akurat tyle to i gola Honda ma.

Samochód to nie tylko silnik i konie z litra ale również
                                > hamulce i zawieszenie pozwalające podrózować z dowolnumi prędkościami bez
                                obawy że się nie uda powstrzymać auta.

Ten argument tez traci na znaczeniu zwazywszy, ze coraz mniej jest miejsc gdzie
                                mozna podrozowac "z dowolna predkoscia". Cenie sobie w Hondzie wlasnie
                                zawieszenie, ktore ma podane przez Ciebie cechy.
                                • habudzik Re: MERCEDES to jest TO... za szybko poszlo 15.10.05, 13:09
                                  bert.d.s napisała:

> Zgoda, ale gdy piszemy, ze marka Mercedes jest bardziej awaryjna od Hondy (i
                                  to
                                  > prawda, bo japonskie samochody w ogole stoja wyzej w rankingach niezawodnosci
                                  o
                                  > d
                                  > niemieckich), to nie chodzi o to, ze jedna strefa klimatyzacji nie dziala,
                                  tylk
                                  > o
                                  > ze samochod nie jedzie i musi isc do warsztatu. Dlatego argument, ze merce sie
                                  > psuja, bo maja wiecej gadzetow, jest do niczego.

Ale gdzie masz napisane że MB BMW czy Audi tak sie psuja że nie jadą i muszą
                                  iść do warsztatu??? Awarie wszędzie sie zdazają ale gadżetów a nie np :
                                  pęknięcia bloku silnika czy rozsypanie skrzyni biegów.

> Akurat tyle to i gola Honda ma.

To akurat była przenośnia.

>
                                  > Samochód to nie tylko silnik i konie z litra ale również
                                  > > hamulce i zawieszenie pozwalające podrózować z dowolnumi prędkościami bez
                                  > obawy że się nie uda powstrzymać auta.
                                  >
                                  > Ten argument tez traci na znaczeniu zwazywszy, ze coraz mniej jest miejsc
                                  gdzie
                                  > mozna podrozowac "z dowolna predkoscia".

Jednym słowem producet nie musi przykładać sie do wyprodukowania samochodu o
                                  doskonałym zawieszeniu bi i tak nie ma gdzie takowego wypróbować

Cenie sobie w Hondzie wlasnie
                                  > zawieszenie, ktore ma podane przez Ciebie cechy.

Zwłaszcza S2000 -najgorzej prowadzący się w swojej klasie "bolid"
                                  • bert.d.s Re: MERCEDES to jest TO... za szybko poszlo 15.10.05, 14:32
                                    > Ale gdzie masz napisane że MB BMW czy Audi tak sie psuja że nie jadą i muszą
                                    > iść do warsztatu???

Widocznie czytamy rozne rankingi. Ja opieram sie jeszcze na relacjach takich,
                                    jak mojej kolezanki. jej rodzice od zawsze kupowali wylacznie mercedesy. Gdy
                                    dziewczyna szla na studia, dali jej do jezdzenia swoja stara beczke, a sami
                                    kupili sobie nowa C-klasse. Skonczylo sie tak, ze gdy mieli jechac gdzies dalej,
                                    zamieniali sie z corka na auta, bo nowa C-klasse psula sie systematycznie, a
                                    stara beczka dawala jaka taka pewnosc, ze dojada na miejsce. Stad moje
                                    przekonanie, ze kiedys wszystko bylo lepsze, a juz na pewno mercedesy.

> To akurat była przenośnia.

Czyli wartosc jako argumentu: zero.

> Jednym słowem producet nie musi przykładać sie do wyprodukowania samochodu o
                                    > doskonałym zawieszeniu bi i tak nie ma gdzie takowego wypróbować

Moze sobie produkowac. Ale z praktycznego punktu widzenia nie jest to istotny
                                    argument swiadczacy o tym, ze auto jest "lepsze". Tp auto dla niszowcow w takim
                                    razie, bo gros kierowcow nie odrozni prowadzenia sie auta ze sztywnym mostem od
                                    superduper niezaleznego zawieszenia. Ja mialem wczesniej auta z belka skretna,
                                    teraz mam w Hondzie wielowahaczowe (choc tylko z tylu) i auto prowadzi sie
                                    dobrze, albe gdyby prowadzilo sie gorzej, to tez bym sobie dal rade. Dobrym
                                    kierowcom nie zdarzaja sie sytuacje, w ktorych musi polegac na finezji zawieszenia.

> Zwłaszcza S2000 -najgorzej prowadzący się w swojej klasie "bolid"

Nie wypowiem sie- nie jechalem. Jakos jednak w plebiscycie TopGear s2000 wygrala
                                    w swojej klasie...
                                    • habudzik Re: MERCEDES to jest TO... za szybko poszlo 15.10.05, 16:27
                                      bert.d.s napisała:

> > Ale gdzie masz napisane że MB BMW czy Audi tak sie psuja że nie jadą i mu
                                      > szą
                                      > > iść do warsztatu???
                                      >
                                      > Widocznie czytamy rozne rankingi. Ja opieram sie jeszcze na relacjach takich,
                                      > jak mojej kolezanki. jej rodzice od zawsze kupowali wylacznie mercedesy. Gdy
                                      > dziewczyna szla na studia, dali jej do jezdzenia swoja stara beczke, a sami
                                      > kupili sobie nowa C-klasse. Skonczylo sie tak, ze gdy mieli jechac gdzies
                                      dalej
                                      > ,
                                      > zamieniali sie z corka na auta, bo nowa C-klasse psula sie systematycznie, a
                                      > stara beczka dawala jaka taka pewnosc, ze dojada na miejsce. Stad moje
                                      > przekonanie, ze kiedys wszystko bylo lepsze, a juz na pewno mercedesy.

Jedna córa jednych rodziców i tak chcesz budować własna opinie o MB???

>
                                      > > To akurat była przenośnia.
                                      >
                                      > Czyli wartosc jako argumentu: zero.

Dlaczego wartość zero zaraz . W miejsce X podstaw coś rzeczywistwgi i bedziesz
                                      miał argument.

> Moze sobie produkowac. Ale z praktycznego punktu widzenia nie jest to istotny
                                      > argument swiadczacy o tym, ze auto jest "lepsze". Tp auto dla niszowcow w
                                      takim
                                      > razie, bo gros kierowcow nie odrozni prowadzenia sie auta ze sztywnym mostem
                                      od
                                      > superduper niezaleznego zawieszenia. Ja mialem wczesniej auta z belka skretna,
                                      > teraz mam w Hondzie wielowahaczowe (choc tylko z tylu) i auto prowadzi sie
                                      > dobrze, albe gdyby prowadzilo sie gorzej, to tez bym sobie dal rade. Dobrym
                                      > kierowcom nie zdarzaja sie sytuacje, w ktorych musi polegac na finezji
                                      zawiesze
                                      > nia.

Ty może jesteś wspaniałym kierowcą ale inni nie są . Ja sam miałem auta z belką
                                      i teraz też mam belke i widze różnice między zawieszeniem Opla a Mercedesa

>
                                      > > Zwłaszcza S2000 -najgorzej prowadzący się w swojej klasie "bolid"
                                      >
                                      > Nie wypowiem sie- nie jechalem. Jakos jednak w plebiscycie TopGear s2000
                                      wygral
                                      > a
                                      > w swojej klasie...

...ale w innym teście S2000 dostało w doope od AR z dieslem i to prawdopodobnie
                                      właśnie dlatego że oprócz silnika potrzeba jeszcze zawieszenia i hamulców. Wg
                                      testujących to najbardziej nerwowe auto w teście. Komuś nerwowść może
                                      odpowiadac ale nie może dlatego twierdzić że to jest dobre albo lepsze od
                                      zahowania bezpicznego i łatwego do przewidzenia.
                                      • bert.d.s Re: MERCEDES to jest TO... za szybko poszlo 15.10.05, 16:42
                                        habudzik napisał:

> Jedna córa jednych rodziców i tak chcesz budować własna opinie o MB???

Jest jeszcze pare osob, ktore potwierdzaja te opinie, nawet na tym forum.

> Ty może jesteś wspaniałym kierowcą ale inni nie są . Ja sam miałem auta z
                                        belką i teraz też mam belke i widze różnice między zawieszeniem Opla a Mercedesa

Nie jestem wspanialym kierowca, ale sobie radze. Widze sam, ze Honda prowadzi
                                        sie lepiej niz Renault, ktorym jezdzilem poprzednio, ale NIE MA DOWODU, ze to
                                        sprawa lepszego konstrukcyjnie zawieszenia. Moze po prostu mam wiecej
                                        doswiadczenia? Moze masy sa lepiej rozlozone?

> właśnie dlatego że oprócz silnika potrzeba jeszcze zawieszenia i hamulców. Wg
                                        > testujących to najbardziej nerwowe auto w teście. Komuś nerwowść może
                                        > odpowiadac ale nie może dlatego twierdzić że to jest dobre albo lepsze od
                                        > zahowania bezpicznego i łatwego do przewidzenia.

Powiedzialbym, ze "nerwowosc" zawieszenia to wlasnie to, czego oczekuje od
                                        sportowego coupe, ale niech ci bedzie.

Jednak w lacznosci z Twoim argumentem ("co jest lepsze dla kogo") moge dodac, ze
                                        zadna z bronionych przez Ciebie marek nie produkuje <a
                                        href="http://www.fl.honda.be/images/car/head/609/car_stream_004_2004_m.jpg">pojazdu
                                        takiego, jaki znalazlem u Hondy</a>
                                        • habudzik Re: MERCEDES to jest TO... za szybko poszlo 15.10.05, 16:55
                                          bert.d.s napisała:

> habudzik napisał:
                                          >
                                          >
                                          > > Jedna córa jednych rodziców i tak chcesz budować własna opinie o MB???
                                          >
                                          > Jest jeszcze pare osob, ktore potwierdzaja te opinie, nawet na tym forum.

Kto z tych potwierdzających te opinie jezdzi MB Audi czy BMW i jakimi
                                          modelaqmi??? Raczej nie widziałem na tym forum właściciela ciężko marudzącego
                                          na MB BMW. Marudzą właściwie tylko ci którzy te marki widzą na ulicach z za
                                          okien MZK.

>
                                          > > Ty może jesteś wspaniałym kierowcą ale inni nie są . Ja sam miałem auta z
                                          > belką i teraz też mam belke i widze różnice między zawieszeniem Opla a
                                          Mercedes
                                          > a
                                          >
                                          > Nie jestem wspanialym kierowca, ale sobie radze. Widze sam, ze Honda prowadzi
                                          > sie lepiej niz Renault, ktorym jezdzilem poprzednio, ale NIE MA DOWODU, ze to
                                          > sprawa lepszego konstrukcyjnie zawieszenia. Moze po prostu mam wiecej
                                          > doswiadczenia? Moze masy sa lepiej rozlozone?
                                          >
                                          >
                                          > > właśnie dlatego że oprócz silnika potrzeba jeszcze zawieszenia i hamulców
                                          > . Wg
                                          > > testujących to najbardziej nerwowe auto w teście. Komuś nerwowść może
                                          > > odpowiadac ale nie może dlatego twierdzić że to jest dobre albo lepsze od
                                          >
                                          > > zahowania bezpicznego i łatwego do przewidzenia.
                                          >
                                          > Powiedzialbym, ze "nerwowosc" zawieszenia to wlasnie to, czego oczekuje od
                                          > sportowego coupe, ale niech ci bedzie.
                                          >
                                          > Jednak w lacznosci z Twoim argumentem ("co jest lepsze dla kogo") moge dodac,
                                          z
                                          > e
                                          > zadna z bronionych przez Ciebie marek nie produkuje <a
                                          > href="http://www.fl.honda.be/images/car/head/609/car_stream_004_2004_m.jpg">
                                          > ;pojazdu
                                          > takiego, jaki znalazlem u Hondy</a>

No ładny samochodzik nie powiem , nie powiem . Takie właśnie lubie. Przypomina
                                          troche Zafirke II.
                                          • bert.d.s Re: MERCEDES to jest TO... za szybko poszlo 15.10.05, 17:11
                                            habudzik napisał:

> Kto z tych potwierdzających te opinie jezdzi MB Audi czy BMW i jakimi
                                            > modelaqmi??? Raczej nie widziałem na tym forum właściciela ciężko marudzącego
                                            > na MB BMW. Marudzą właściwie tylko ci którzy te marki widzą na ulicach z za
                                            > okien MZK.

> No ładny samochodzik nie powiem , nie powiem . Takie właśnie lubie. Przypomina
                                            > troche Zafirke II.

No, ale uzywajac Twoich argumentow, jakie zawieszenia ma ta Zafira, bo nie udalo
                                            mi sie tak na szybko znalezc? No i Zafira jest deczko mniejsza i nie ma
                                            hondowskich (najlepszych na swiecie) silnikow. :-)
                                            • habudzik Re: MERCEDES to jest TO... za szybko poszlo 15.10.05, 17:22
                                              bert.d.s napisała:

> No, ale uzywajac Twoich argumentow, jakie zawieszenia ma ta Zafira, bo nie
                                              udal
                                              > o
                                              > mi sie tak na szybko znalezc? No i Zafira jest deczko mniejsza

Nie wiem jakie ma ale sądze że takie jak Astra III no i oczywiście jest
                                              mniejsza.

i nie ma
                                              > hondowskich (najlepszych na swiecie) silnikow. :-)

No qrwa , zaczyna sie , heheh
                                              • waskes29 Re: MERCEDES to jest TO... za szybko poszlo 15.10.05, 17:29
                                                habudzik napisał:

>
                                                > Nie wiem jakie ma ale sądze że takie jak Astra III no i oczywiście jest
                                                > mniejsza.
                                                >
                                                > i nie ma
                                                > > hondowskich (najlepszych na swiecie) silnikow. :-)
                                                >
                                                > No qrwa , zaczyna sie , heheh

No nie spodziewales sie chyba innego zakonczenia - malo razy to przerabiales?,
                                                oni wszyscy sa chorzy na tym punkcie .
                                                Dokladnie kazdy posiadacz hondy prowadzi podobna dyskusje ale zawsze koncza z
                                                takim samym wnioskiem na koncu .
                                                • bert.d.s a co ja poradze 15.10.05, 17:33
                                                  Stary, no co ja moge, ze te silniki sa naprawde swietne?
                                                  • habudzik Re: a co ja poradze 15.10.05, 17:50
                                                    bert.d.s napisała:

> Stary, no co ja moge, ze te silniki sa naprawde swietne?

O , rurka zmiękła , juz nie najlepsze??? Tylko świetne???
                                                  • bert.d.s Re: a co ja poradze 15.10.05, 19:21
                                                    > O , rurka zmiękła , juz nie najlepsze??? Tylko świetne???

The art of understatement... zostawiam ci pole do dyskusji.
                                                  • unterseeboot Re: a co ja poradze 15.10.05, 23:21
                                                    to wymień silniki w standartowych i niestandartowych modelach Japońskich i
                                                    Niemieckich.
                                                    porównamy , ja osobiście jestem bardzo ciekawy i niedlatego ze mam MB ale
                                                    poprostu dla mnie kupując samochód nie aż tak wielkiej uwagi na silnik , który
                                                    jest bardziej "wyciśnięty" kieruję się komfortem jazdy.
                                                    Proponuję ,bez żadnej aluzji , byś wypisał te silniki....
                                                    pozdrawiam
                        • habudzik Re: MERCEDES to jest TO... za szybko poszlo 14.10.05, 21:41
                          bert.d.s napisała:

Co do wlasciwosci
                          > jezdnych... nie zamienilbym sie z wlascicielem merca, ale jestem spokojny, ze
                          > swoja Honda przejade wiecej... tylko po co mam czekac, az natluke 500000 km,
                          > albo nawet 200000 km? Samochod trzeba regularnie zmieniac, tak samo zreszta jak
                          > bielizne, wiesz?
                          >
                          > WS dodatku wrzuciles do jednego worka MB, Audi i BMW... To chyba pomylka.

Chciałbym zobaczyć Twoją Łąde w wieku nawet najmłodszego W123. A co do
                          właściwości jezdnych to szczególnie S2000 ma je wzorowe aż nadto tak że nawet
                          zawodowi ściganci maja problem z jej opanowaniem. A gdzie są hamulce w tym
                          samochodzie???
                          • bert.d.s Re: MERCEDES to jest TO... za szybko poszlo 15.10.05, 09:48
                            > Chciałbym zobaczyć Twoją Łąde w wieku nawet najmłodszego W123.

Nadal nie rozumiesz, ze jesli nie przeplace jak za MB, to nie potrzebuje trzymac
                            hondy czy czegokolwiek innego tak dlugo. Po prostu regularnie zmieniam auto. To
                            o wiele przyjemniejsze niz palowac sie dlugowiecznoscia pojazdu. Moje auto nie
                            musi byc dlugowieczne, bo i tak planuje wymiany co 5 lat, albo i czesciej, jesli
                            trzeba. Ale akurat honda trwalosci nie musi sie wstydzic. Niezawodnoscia zas
                            spokojnie goruje nad MB i to sie liczy.
                            • habudzik Re: MERCEDES to jest TO... za szybko poszlo 15.10.05, 11:31
                              bert.d.s napisała:

Ale akurat honda trwalosci nie musi sie wstydzic. Niezawodnoscia zas
                              > spokojnie goruje nad MB i to sie liczy.

Zwłaszcza wg Dekry
                              www.uzywane.mojeauto.pl/raport/dekra_list.php?rodzaj=&lat=3&type=best
                            • habudzik Re: MERCEDES to jest TO... za szybko poszlo 15.10.05, 11:37
                              bert.d.s napisała:

> Nadal nie rozumiesz, ze jesli nie przeplace jak za MB, to nie potrzebuje
                              trzyma
                              > c
                              > hondy czy czegokolwiek innego tak dlugo. Po prostu regularnie zmieniam auto.

A Ty nie rozumiesz nadal że to nie oznacza że Twoja Honda jest trwała tylko że
                              lubisz zmieniać samochody. Zle by było gdybyś nie lubił albo nie mógł sobie
                              pozwolić na częste zmiany.
                              • unterseeboot PRAWDA JEST TYLKO JEDNA!!!!!!! 15.10.05, 15:10
                                Że szanowni krytycy Mercedesa WOGÓLE NIE MIELI DOCZYNIENIA Z MERCEDESEM !!!!
                                tzn. że nim niejeździli min.6miesięcy albo chyba że jechali taxówką MB.

Japończyki nie umywają ją do MB - zawsze tak było i będzie , nawet jak C klasa
                                będzie miała wpadki-awarie.

Nierozumiem dlaczego fani Jap. nie mogą tego zrozumieć! boli ich chyba to że
                                jeżdżą samochodami bez prestiżu?
                                Co z tego że Mb są drogie ? Ci co chcą mieć Mercedesa to go kupują nie ze
                                względu na cenę tylko właśnie na prestiż , wykonanie , funkcjonalność i
                                nadprzeciętną trwałość - gawarancja perforacyjna na 30lat!!!!

Sam jestem posiadaczem Mercedesa i nie powiem że nic sie nie psuję bo niema
                                takich samochodów ale to co w nm się zepsuło po tylu kilometrach to inne marki
                                mogą sobie pomarzyć o takiej niezawodności.Jeśli uważacie że japończyki się nie
                                psują to zapraszam na forum prywatne o japończykach :)

a co do wyposażenia to mogę nawiązać rozmowę na ten temat gdyż przed zakupem MB
                                sprawdzałem kilka marek z róznych okresów za pewną sumę - nieistotną w tym
                                momencie.
                                i co przeważało na korzyśc Mb z początków lat 90 to m.in.
                                Podgrzewane lusterka , podgrzewany płyn spryskiwacza i końcówki (na masce) ,
                                standartowe wspomaganie , elekt.lust... i to właśnie w standarcie ,,, więc cena
                                nie spada z powietrza !!!! a nie wspomnę o wyposażeniu dodatkowym i z
                                ciekawszych oczywiściemoge wymienić - elek. ustawianie foteli , elek.dach ,
                                hydropneumatyczne zawieszenie albo tylne albo całość....
                                i to w modelu 190/C-klasy i niech mi ktoś powie że ceny są wywindowane...

Niewiem czego czepiają się fanatycy japończyków ale są beznadziejnie
                                dziecinni , sami żyją w jakis sloganach i sami wymyślają jakieś bzdury....

Były wpadki A-klasy , C-klasy ale czy to coś zmieniło ???
                                następny mój samochód też będzie z tej marki i niech mi sie nawet częściej
                                psuje niż japończyk i tak wolę jeżdzić MB niz np.Toyotą/Hondą
                                a chodzi o stylistykę i deskę rozdzielczą i jakośc materiałów a pzrede
                                wszystkim o KOMFORT JAZDY - ZAWIESZENIE .

Możecie krytykowac MB ale i tak prawdy nie zmienicie.

Mercedes to mercedes a im starszy tym lepszy bo niekazdy wymienia samochody po
                                5 latach.

Ceny mówią same za siebie....!!!!!!

• iberia29 Re: MERCEDES to jest TO...-do habudzika 14.10.05, 19:30
                  nie, nie rozwala mnie uwielbienie dla hondy, tak sie sklada, ze ostatnio byly
                  robione w Polsce jakies badania, z ktorych wynika iz autem najbardziej
                  pozadanym przez polakow jest MB
                  • ml_500 Re: MERCEDES to jest TO...-do habudzika 14.10.05, 19:51
                    czemu wszyscy mimo niezaprzeczalnych zalet casio wolą jednak tissot mimo ze jest taki drogi?
                    chociaz nie sadze ze milosnicy japonskich aut to zrozumieja
                    • mobile5 Re: MERCEDES to jest TO...-do habudzika 14.10.05, 19:54
                      ml_500 napisał:

> czemu wszyscy mimo niezaprzeczalnych zalet casio wolą jednak tissot mimo ze
                      jes
                      > t taki drogi?
                      > chociaz nie sadze ze milosnicy japonskich aut to zrozumieja
                      Tissot robi też tanie zegarki.
                      • ml_500 Re: MERCEDES to jest TO...-do habudzika 14.10.05, 21:39
                        > Tissot robi też tanie zegarki.

ale drozsze niz casio. ale rzeczywiscie dla mnie honda to casio a mercedes to breitling. ale zeby milosnicy hondy zrozumieli napisalem tissot bo o breitlingu to zaden z nich nigdy nawet nie slyszal buahaha
                        • mobile5 Re: MERCEDES to jest TO...-do habudzika 14.10.05, 21:52
                          ml_500 napisał:
                          bo o breitlingu
                          > to zaden z nich nigdy nawet nie slyszal buahaha

Lubisz barokowy design. :-)
                    • iberia29 Re: MERCEDES to jest TO...-do habudzika 14.10.05, 19:55
                      no to zes "ciezkie" pytanie zadal...hmmm..moze wielbiciele japonczykow jednak
                      udziela ci odp?
                      • ml_500 Re: MERCEDES to jest TO...-do habudzika 14.10.05, 21:41
                        tobie iberia to trzeba by bylo rysowac świecowymi bys cos zrozumiala
                        • iberia29 Re: MERCEDES to jest TO...-do habudzika 15.10.05, 09:41
                          daruj sobie swoje "ęteligetne" komentarze pod moi adresem, nie znasz mnie a
                          probujesz oceniac i niech ci sie nie wydaje , ze w taki sposob pozbedziesz sie
                          mnie z tego forum.
                    • turecki4 Trzeba być kretynem, żeby kupić Merola 15.10.05, 12:17
                      C-klasa to pomyłka! Kolo w salonie podniósł maskę... a tam kawałek
                      styropianu... ja się pytam po co? A on: "ee..ooo...", potem otworzył kufer, a
                      tam mikroskopijna lamka która nie wiem co miała oświetlać. 9,9 do setki, z
                      wszystko razem za 143 tysie. Może E - klasa jest lepsza... i kolejną stówkę
                      droższa...
                      • unterseeboot Re: Trzeba być kretynem, żeby kupić Merola 15.10.05, 14:39
                        styropian to chyba masz w głowie.
                        • jerzyk444 Re: Trzeba być kretynem, żeby kupić Merola 16.10.05, 11:22
                          Proponuję wstać z kolan, zbliżyć się do tego cudeńka z gwiazdą i zobaczyć co
                          jest w środku.
                          • unterseeboot Re: Trzeba być kretynem, żeby kupić Merola 16.10.05, 13:14
                            ok.to powiedz gdzie ten styropian jest i jaką funkcję ma spełnić.
                            ja jako z wykształcenia , wiem ze styropian słyży przede wszystkim do
                            ocieplania :)
                            a do wyciszenia silnika w moim Mietku słyży specjalna mata ale za chiny nie
                            jest to styropian a z kolei w drzwiach jest również specjalna folia , więc
                            niewiem skąd ten styropian.???
                            • mobile5 Re: Trzeba być kretynem, żeby kupić Merola 16.10.05, 13:16
                              Ocieplenie akumulatora?:-)
                              • unterseeboot Re: Trzeba być kretynem, żeby kupić Merola 16.10.05, 13:21
                                też nie :) akumulator jest w specjalnej "wnęce" oddzielającej od silnika.

• habudzik Re: MERCEDES to jest TO...-do habudzika 14.10.05, 21:25
                    iberia29 napisała:

> nie, nie rozwala mnie uwielbienie dla hondy, tak sie sklada, ze ostatnio byly
                    > robione w Polsce jakies badania, z ktorych wynika iz autem najbardziej
                    > pozadanym przez polakow jest MB

To też zrozumiałem , ale dlaczego innej narodowaści kierowcy też go poządają???
                    Zresztą to nie ma znaczenaia dlaczego. Ważne jest to że jak porównujesz produkty
                    to mówisz np " Sony to taki Mercedes wśród sprzętu telewizyjnego" albo "Parker
                    to Mercedes do psania"
                    • mobile5 Re: MERCEDES to jest TO...-do habudzika 14.10.05, 21:29
                      habudzik napisał:
                      jak porównujesz produkt
                      > y
                      > to mówisz np " Sony to taki Mercedes wśród sprzętu telewizyjnego"

Napisz to na forum audio-video.
                    • waskes29 Re: MERCEDES to jest TO...-do habudzika 14.10.05, 21:38
                      habudzik napisał:

> to mówisz np " Sony to taki Mercedes wśród sprzętu telewizyjnego" albo "Parker
                      > to Mercedes do psania"

• waskes29 Re: MERCEDES to jest TO...-do habudzika 14.10.05, 21:40
                        waskes29 napisał:

> habudzik napisał:
                        >
                        >
                        > > to mówisz np " Sony to taki Mercedes wśród sprzętu telewizyjnego" albo "P
                        > arker
                        > > to Mercedes do psania"
                        >
                        Ja bym sony nawet z fiatem nie porownal -szmelc
                        • habudzik Re: MERCEDES to jest TO...-do habudzika 14.10.05, 21:44
                          waskes29 napisał:

> Ja bym sony nawet z fiatem nie porownal -szmelc

Nie no nie gadaj , sprzęt profesjonalny maja chyba najlepszy jeśli nie najlepszy.
                          • waskes29 Re: MERCEDES to jest TO...-do habudzika 14.10.05, 21:48
                            habudzik napisał:

> waskes29 napisał:
                            >
                            >
                            > > Ja bym sony nawet z fiatem nie porownal -szmelc
                            >
                            > Nie no nie gadaj , sprzęt profesjonalny maja chyba najlepszy jeśli nie
                            najlepsz
                            > y.

No nie to mialem dokonca na mysli ,raczej myslalem o zwyklym rtv ,
                            profesjonalny byc moze nie znam sie czesto widze w tv marke sony na sprzecie
                            ale chyba czesciej JVC
                            • habudzik Re: MERCEDES to jest TO...-do habudzika 14.10.05, 22:00
                              waskes29 napisał:

> habudzik napisał:
                              >
                              > > waskes29 napisał:
                              > >
                              > >
                              > > > Ja bym sony nawet z fiatem nie porownal -szmelc
                              > >
                              > > Nie no nie gadaj , sprzęt profesjonalny maja chyba najlepszy jeśli nie
                              > najlepsz
                              > > y.
                              >
                              > No nie to mialem dokonca na mysli ,raczej myslalem o zwyklym rtv ,
                              > profesjonalny byc moze nie znam sie czesto widze w tv marke sony na sprzecie
                              > ale chyba czesciej JVC

Mówmu realnie . Mercedes też nie robi dobrych etuii na okulary czy zabawek dla
                              małolatów ale samochody nawet mu wychodzą.
            • szymi_zalogowany Facet Iberii ma AR GTV i dlatego ona się jara 16.10.05, 15:27
              Iberia znalazła sobie wreszcie faceta który pomyka bezwypadkową AR GTV z pełnym
              wyposażeniem i najmocniejszym silnikiem (wyprodukowaną w ostatnim roku
              produkcji) i dlatego jara się teraz AR GTV. Tylko tyle i aż tyle. Może niektórym
              wyjaśni to dlaczego obecnie Escort mit xenonlicht nie jest już najlepszym
              samochodem na świecie...
      • liberia29 Re: MERCEDES to jest TO... 13.10.05, 22:55
        iberia29 napisała:
        Mercedes..no coz nie na kazdym robi wrazenie.....na mnie
        > akurat nie i smiesza mnie polaczki ekscytujace sie ta marka...

No tak,lepiej ekscytowac sie 10 letnim Escortem.Nie tylko polaczki ekscytuja
        sie ta marko,spadaj lepiej na forum gotowanie buahahaha!
    • ml_500 Re: MERCEDES to jest TO... 13.10.05, 21:18
      jak mowi moj kumpel: "Mercedesem nie tylko lepiej sie jezdzi ale z Mercedesa
      przede wszystkim lepiej sie wysiada":)

• unterseeboot BEZ GWIAZDY NIE MA JASDY ;))))))) 13.10.05, 22:22
      a mnie "kręci" LANCIA DELTA INTEGRALE !
      Przymierzam się do sprowadzenia jej z niemiec.

• niknejm Re: MERCEDES to jest TO... 14.10.05, 12:22
      golconda napisał:

> Posiadam MERCEDESA , co myślicie o tym samochodzie? Wady zalety itp .

A ja mam SAMOCHÓD i co wy na to? ;-))
      Przepraszam, strasznie mnie to rozbawiło :-))

Może jakieś szczegóły? Model, rocznik...

Pzdr
      Niknejm
    • pawebdgo BMW > Mercedes 16.10.05, 02:09
      tyle
      • waskes29 Re: BMW > Mercedes 16.10.05, 10:20
        pawebdgo napisał:

> tyle
        To sa na tyle rowne samochody ze trudno wybrac nie kierujac sie sympatia czy
        wygladem , dla mnie w tej chwili stylistyka BMW jest nie do przyjecia niepodoba
        mi sie aktualnie zaden model bmw oprocz 6-tki ,za to wlasnie samochody
        mercedasa zdecydowanie bardziej zwlaszcza C.E ,SL ,CL- a nowa S juz nie.
    • xystos Re: MERCEDES to jest TO... 16.10.05, 09:08
      .. i wiesz co masz !!!
    • habudzik Re: MERCEDES to jest TO... 16.10.05, 09:24
      Przed kilkoma minutami sałychać było z Shanghaiu dzwięk SLK AMG jadącego jako
      SC. Piekny dzwięk , czy coś brzmi lepiej w tej klasie???
      • mobile5 Re: MERCEDES to jest TO... 16.10.05, 11:10
        habudzik napisał:

> Przed kilkoma minutami sałychać było z Shanghaiu dzwięk SLK AMG jadącego jako
        > SC. Piekny dzwięk , czy coś brzmi lepiej w tej klasie???

To dzięki Dopplerowi w przekazie.
        • habudzik Re: MERCEDES to jest TO... 16.10.05, 11:59
          mobile5 napisał:

> habudzik napisał:
          >
          > > Przed kilkoma minutami sałychać było z Shanghaiu dzwięk SLK AMG jadącego
          > jako
          > > SC. Piekny dzwięk , czy coś brzmi lepiej w tej klasie???
          >
          > To dzięki Dopplerowi w przekazie.

Prosiłem żebyś nie odpowiadał na moje posty , prosiłem???
          A efekt Dopplera w przekazie telewizyjnym a raczej radiowym nie występuje. Coś
          Ci się popie....ło.
          • mobile5 Re: MERCEDES to jest TO... 16.10.05, 12:08
            habudzik napisał:
            > Prosiłem żebyś nie odpowiadał na moje posty , prosiłem???
            > A efekt Dopplera w przekazie telewizyjnym a raczej radiowym nie występuje. Coś
            > Ci się popie....ło.

Pewnie tak, to chyba od tej ciągłej jazdy 120km/h.
            • iberia29 Re: MERCEDES to jest TO... 16.10.05, 15:42
              to cos wolno kolezko pomykasz skoro tylko 120km/h.
              • mobile5 Re: MERCEDES to jest TO... 17.10.05, 15:12
                iberia29 napisała:

> to cos wolno kolezko pomykasz skoro tylko 120km/h.

Sprawdzam, bo podobno to jest prędkość ekonomiczna.
          • mitoraj Re: MERCEDES to jest TO... 16.10.05, 13:09
            habudzik napisał:

> mobile5 napisał:
            >
            > > habudzik napisał:
            > >
            > > > Przed kilkoma minutami sałychać było z Shanghaiu dzwięk SLK AMG jad
            > ącego
            > > jako
            > > > SC. Piekny dzwięk , czy coś brzmi lepiej w tej klasie???
            > >
            > > To dzięki Dopplerowi w przekazie.
            >
            > Prosiłem żebyś nie odpowiadał na moje posty , prosiłem???
            > A efekt Dopplera w przekazie telewizyjnym a raczej radiowym nie występuje. Coś
            > Ci się popie....ło.

Efekt Dopplera występuje w każdym przekazie elektromagnetycznym, przy ruchomych
            obiektach. Nie wypowiadam się autorytatywnie na tematy, o których nie mam
            pojęcia.
            • habudzik Re: MERCEDES to jest TO... 16.10.05, 13:20
              mitoraj napisał:

> Efekt Dopplera występuje w każdym przekazie elektromagnetycznym, przy ruchomych
              >
              > obiektach. Nie wypowiadam się autorytatywnie na tematy, o których nie mam
              > pojęcia.

Po pierwsze nie było tam żadnego ruchu a porugie przekaz el. to tylko zapis
              impulsów niosący jakąś informacje którą dowolnie mozna kształtować.
              • mitoraj Re: MERCEDES to jest TO... 16.10.05, 13:27
                Nie rozumiesz, lub co bardziej prawdopodobne, nie chcesz zrozumieć. Przykro mi.
                • habudzik Re: MERCEDES to jest TO... 16.10.05, 13:28
                  mitoraj napisał:

> Nie rozumiesz, lub co bardziej prawdopodobne, nie chcesz zrozumieć. Przykro mi.

Czego?
    • dr.rocco Re: MERCEDES to jest TO... 16.10.05, 15:33
      Nie podoba mi sie , sypia sie jak wszystkie marki , i drogie , po co placic
      za watpliwy szpan , no ale snobom sie wydaje , ze maja cudo na kolach :)
      • unterseeboot Re: MERCEDES to jest TO... 16.10.05, 21:30
        a jakim cudem ty pomykasz po bulwarach?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka