joanna197 16.10.05, 22:14 Chcę mieć czarny samochód. Mąż już protestuje, że nie będzie go co chwilę mył.Do tej pory mieliśmy samochody srebrne. Czy faktycznie jest tak źle z czarnymi? Link Zgłoś Obserwuj wątek
ml_500 Re: macie czarne samochody? 16.10.05, 22:17 mialem czarny i nie mylem go nawet i po pol roku. czy byl brudny? tak! czy bylo widac? tak! ale nie ma auta klasy wyzszej ktore nie wygladaloby ladnie w czarnym. srebrny to kolor parweniuszy Link Zgłoś
devote Re: macie czarne samochody? 16.10.05, 22:19 mialem i nigdy wiecej !!! ciemne zielone czy granatowe wcale nie sa lepsze Link Zgłoś
thorgal10 Re: macie czarne samochody? 16.10.05, 22:28 Czarny kolor dodaje charakter autu. Np w Anglii jeździ bardzo dużo czarnych aut - zaczynając od Opel (Vauxhall) Corsa, a kończąc na Bentley Continental GT. W "rodzinie" mam czarne Subaru Forester i wygląda świetnie. Pozdrawiam, Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: macie czarne samochody? 16.10.05, 23:35 thorgal10 napisał: > Czarny kolor dodaje charakter autu. nooo ,czarnego charakteru :-) Link Zgłoś
unterseeboot Re: macie czarne samochody? 16.10.05, 22:21 ja mam czarnego i fakt widać. ale wiesz co , ostatnio przyglądałem się właśnie samochodom na ulicy (wawa) i sporo !!!! jest srebrnych .... to jeszcze zalezy jakiej marki chcesz mieć ten czarny samochód. Link Zgłoś
substance Re: macie czarne samochody? 16.10.05, 22:30 kur...podwodniak wszedzie cie pełno.....jasny gwint ...jak zaczne odkrecac felgi to pewnie bedziesz przyczajony kolo piasty:D Link Zgłoś
unterseeboot Re: macie czarne samochody? 16.10.05, 22:40 czep sie tramwaja CO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Link Zgłoś
unterseeboot Re: macie czarne samochody? 16.10.05, 22:40 moze mam nicka zmienić dla Ciebie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! chory jesteś czy co! Link Zgłoś
mike68 Re: hehe , mam A4 Avant w kolorze czarna perła 16.10.05, 22:45 ze srebrnymi relingani i powiem tyle że nawet kilka kropel deszczu potrafi niezle namieszać ale ten kolor jest super :) Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: macie czarne samochody? 16.10.05, 23:33 ml_500 napisał: > srebrny to kolor parweniuszy powiedzial co wiedzial ! " parweniusz osobnik, który robiąc karierę dostał się do wyższego środowiska i NAŚLADUJE jego obyczaje w sposób przesadny i natrętny; nuworysz, dorobkiewicz, nowobogacki " nasladowanie czarnego srebrnym ???? Link Zgłoś
ml_500 Re: macie czarne samochody? 18.10.05, 18:48 no a czego ty nie rozumiesz? nasladuje bo zrobil kariere dostal sie do wyzszego srodowiska a gust pozostal mu wsiowy. po kolorze go poznacie Link Zgłoś
waskes29 Re: macie czarne samochody? 16.10.05, 22:35 Bardzo widac ewentualne rysy na lakierze . Link Zgłoś
wowo5 Re: macie czarne samochody? 16.10.05, 23:26 Ja mam czarnego i to prawda, ze brud widac i rysy tez ale jak sie go umyje i jak nie ma za duzo rys to wyglada super. Nietety mocno sie nagrzewa latem. Link Zgłoś
red_qublik Re: macie czarne samochody? 16.10.05, 23:27 mam w firmie czarnego F150, ostatnio zostawilem my ladny niebieski kolor z hydrantu na progu i drzwiach, a troche czarnego zostalo na hydrancie. a czy widac brud? ja myje auto jak mam brudne szyby, wiec kolor nie ma dla mnie najmniejszego znaczenia, ale chyba im ciemniejsze tym bardziej widac. Link Zgłoś
devote Re: macie czarne samochody? 17.10.05, 00:35 red_qublik napisał: > mam w firmie czarnego F150 >ja myje auto jak mam brudne szyby firmowe auto nie ma komu umyc i malo kto o nie dba o wlasne tez tak dbasz? Link Zgłoś
red_qublik Re: macie czarne samochody? 17.10.05, 03:09 devote napisał: > firmowe auto nie ma komu umyc i malo kto o nie dba > o wlasne tez tak dbasz? pisalem o wlasnym, szyby sie brudza co jakies 3-4 tgodnie (latem) i co 3 dni (zima gdy sa roztopy) i z taka czestotliwoscia tez "kapie" swoje autko. to lato bylo w chicago wyjatkowo suche (rekordowo niskie opady od 25 lat), wiec mylem auto chyba 2-3 razy przez ostatnie 6 miesiecy. pzdr. Link Zgłoś
devote Re: macie czarne samochody? 18.10.05, 00:36 red_qublik napisał: > pisalem o wlasnym, szyby sie brudza co jakies 3-4 tgodnie (latem) i co 3 dni > (zima gdy sa roztopy) i z taka czestotliwoscia tez "kapie" swoje autko. > to lato bylo w chicago wyjatkowo suche (rekordowo niskie opady od 25 lat), wiec > > mylem auto chyba 2-3 razy przez ostatnie 6 miesiecy. ja swoje myje czesciej w lato.musze myc co tydzien bo strasznie jest brudne od robali.po tygodniu jazdy przednia szyba jest strasznie brudna.nawet myjnia niechce tego zmyc. Link Zgłoś
bytkowiak Re: macie czarne samochody? 16.10.05, 23:53 czarny nie jest zbyt praktycznym kolorem. Poza brudem i kurzem bardzo widać zarysowania i to był dla mnie największy ból. A będąc później u lakiernika dowiedziałem się, że właśnie srebrny tp bardzo praktyczny kolor. Ani brudu, ani rys. Link Zgłoś
pudlisko Re: macie czarne samochody? 17.10.05, 00:48 Ja mam czarny, brudzi się strasznie, zostawiasz umyty na noc pod gołym niebem w pogodną noc, a on rano jest cały w pyle i to strasznie widać! (mieszkam w Krakowie) Jest jeszcze jedna wada, na czarnym strasznie widać wszystkie wgniecenia karoserii! Srebrny jest na pewno bardzo praktyczny, mi się nie podoba! Link Zgłoś
mike68 Re: nie wiem , dlaczega małżonek nie chce 17.10.05, 07:18 czarny to taki 'gangsterski' kolor Link Zgłoś
marcinc3 mam 17.10.05, 09:03 to fakt brudzie sie strasznie na bialym tak nie widac syfu np kurzu pylu Link Zgłoś
cc_2004 Re: ale to nie ważne 17.10.05, 09:15 najnowszy trend w kolorach samochodów jest taki, że kupuje się coraz więcej czarnych. Zauważyła to Skoda wprowadzając w zeszłym roku czarne, "gangsterskie" Fabie. Mam czarny, poprzednie 2 tez były czarne i może następny też będzie czarny i zwisa mi i powiewa, że się brudzi. Od tego jest woda/myjnia żeby myć, lenie! Link Zgłoś
rraaddeekk czarny-piękny ale niepraktyczny 17.10.05, 09:39 Od kilku lat mam czarny (jestem pierwszym właścicielem). Ciągle uważam, że jest to najpiękniejszy kolor... jednak bardzo niepraktyczny. Woskowanie jest konieczne, bo po zwykłym myciu widać zacieki wysychającej wody. Każda drobna rysa jest bardzo widoczna. Jakieś małe odbicia od kamyków na masce strasznie rzucają się w oczy. Co do czystości to wystarczy, że przez cały słoneczny dzień jest zaparkowany pod firmą i widać na nim kurz. Następny kupię w jakimś praktyczniejszym kolorze (może jakiś metaliczny beż, szampański). Mój jest piękny, ale tylko do kilku godzin po woskowaniu. Link Zgłoś
greenblack Re: macie czarne samochody? 17.10.05, 10:17 Czarny przygnębia, czarne kombi to już w ogóle. Link Zgłoś
emes-nju Re: macie czarne samochody? 17.10.05, 10:27 joanna197 napisała: > Chcę mieć czarny samochód. Mąż już protestuje, że nie będzie go co chwilę > mył. Nie co chwile :-) W sloneczny suchy dzien wystarczy, po wyjechaniu z myjni, stanac znow w kolejce do tej samej. Osadzajacy sie w czasie stania w kolejce (i bardzo widoczny) kurz, zmyja przy kolejnym myciu, a potem znow do kolejki... Do tego na czarnym widac kazda ryse, a naprawy blacharskie widac jak na dloni. Jednyna zaleta czarnego samochodu jest to, ze mniej widac po nim jak zaczyna rdzewiec :-P Link Zgłoś
unterseeboot Re: macie czarne samochody? 17.10.05, 11:59 no to rzeczywiście dałeś czadu z tą rdzą..... Link Zgłoś
smart16v Re: macie czarne samochody? 17.10.05, 11:09 ja mam czarny samochód. Fakt brudzi się dosyć szybko, ale jak się go umyje i nawoskuje, to wygląda odlotowo. Link Zgłoś
franek-b Re: macie czarne samochody? 17.10.05, 13:04 Juz mam kolejne czarne auto i raczej tak juz zostanie (ewentualna alternatywa to bardzo ciemny grafit). Dla mnie kupowanie auta w danym kolorze bo cos tam bardziej widac czy tez mniej to jak kierowanie sie przy wyborze krawata tym, ze mozna go prac w pralce automatycznej a nie wygladem i jakoscia materialu. Link Zgłoś
waga71 Re: macie czarne samochody? 17.10.05, 13:17 A jaki samochód chcecie kupić? Mam dwa czarne i nie zamieniłbym koloru. pozdr Link Zgłoś
cc_2004 Re: nieeeeee! 17.10.05, 22:37 prędzej taki: www.autorent.ee/imgmain/car_pics/c3_kau.gif albo błekitny metalik, lub srebrny. Przy takim kulistym kształcie wszystkie zdecydowane kolory będą "na nim źle leżały" (wiesz, o czym mówię - kobietą w końcu chyba jesteś ;-) Link Zgłoś
marekatlanta71 Re: macie czarne samochody? 18.10.05, 00:29 Ja mam jeden i zdecydowanie widac ze lakier sie szybciej niszczy.. Link Zgłoś
souls_hunter Re: macie czarne samochody? 18.10.05, 09:57 Mam czarna mazde. Wyglada extra, na drugi dzien po umyciu juz jest brudna wiec sie tym nie przejmuje. W Polsce wszystkie auta sa brudne zwlaszcza zima. Cholernie sie nagrzewa w lecie w srodku wiec od razu doradzam brac z klima. A poza tym hmmmmmmm ten wyglad w czarnym aucie grrrrrrrrrrrrrrrrrrr ;))) Nastepne tez bedzie czarne oczywiscie. Link Zgłoś
hills Re: macie czarne samochody? 18.10.05, 10:16 wiesz... ja mam czarne, zona srebrne i recze ci - na obu widac brud zwykle po 3 dniach od umycia - fakt, czarny sie brudzi moze nawet szybciej, ale bez przesady. Problemem czarnego lakieru jest to ze widac wszystkie rysy i zadrapania. Na srebrnym praktycznie 0 klopotow z tego tytulu. Mam nadzieje ze pomoglem :) Link Zgłoś
daria.1 Re: macie czarne samochody? 18.10.05, 11:13 może nie w temacie ale my mieliśmy ciemny granat i ciemną zielen ,fakt samochody jak umyte i z woskiem to super ale to tylko do pierwszej zimy, po niej koszmar nawet wosk nie pomagał aż szkoda było myć takie rysy widać było .odpryski.Najlepsze było jak pojechaliśmy do lasu i otarły nas gałęzie po myciu szok jak poswieciło słonce to wszystkie te małe zarysowania było widać ,to samo dotyczy rys koło klamek obejrzyj sobie jak to wygląda na ciemnych Link Zgłoś
hondziarz Re: macie czarne samochody? 18.10.05, 11:18 oczywiście, że czarne trzeba częściej myć,bo na nich każdy paproch widać. Jeżeli nie chcesz jeździć ciągle po myjniach kup sobie srebny. Na lakierze w takim kolorze najmniej widać brud. Link Zgłoś
elvispresley Re: macie czarne samochody? 18.10.05, 12:57 Joanna, po pierwsze gratuluje wyboru samochodu. Piekne, oryginalne, praktyczne autko. Szczegolnie tiptronickiem. Ale to kwestia gustu. I siana oczywiscie. Jesli chodzi o kolor, to madrze ktos zauwazyl - choc nie tyle chodzi akurat o C3 ile o male autka. Nie wygladaja w czerni ladnie. W przeciwienstwie do kompaktowych kobietek;) Srebrny z kolei dla tak ladnego autka to tez troche monotonny kolor. Rzeczywiscie tez zloty jest fajny. Jest jeszcze taki burgundowy metalik ladny. A z dwojki 'zlego' - srebrny i czarny - wybralbym srebrny - ladniejszy i bezpieczniejszy wg. badan coponiektorych maniakow;) Pozdrawiam! Link Zgłoś
sila Re: macie czarne samochody? 18.10.05, 20:03 Nie wiem czy male czarne nie wygladaja ładnie, ale ja od kilkunastu miesiecy pomykam po miescie starym Clio I 5dr w kolorze czarny met. - ma wiele zarysowan na lakierze. Ale jeszcze nigdy mi sie nie zdarzylo, a jezdze tez innymi autami, zeby tak jak w przypadku tego Clio, srednio raz na 2 miesiace ktos nie pytal czy nie chce tego autka sprzedac. Mi tez sie podoba, a kupilem to auto ... przez telefon, nawet nie wiedzialem jak wyglada, na ale to juz zupelnie inna historia. pzdr Link Zgłoś
joanna197 Re: macie czarne samochody? 18.10.05, 21:53 Kochani jesteście, Wszystko jest jasne, czarny jest niepraktyczny ale taki piękny!!! A czarny Citroen C3 po prostu mnie zauroczył. Może jednak jak będę w salonie, zamknę oczy i przemknę obok niego chyłkiem trzy razy plując przez ramię. Chyba, żeby nie :) Pozdrawiam, dzięki Link Zgłoś
marlowe1 Re: macie czarne samochody? 19.10.05, 08:06 elvispresley napisał: Jest jeszcze taki burgundowy metalik ladny. rouge lucifer sie ten kolor nayzwa :))) mnie tez sie najbardziej spodobal... moim zdaniem c3 nie wyglada dobrze w bardzo ciemnym kolorze nawiasem mowiac:c3-dobre auto, ja sobie je chwale, szczegolnie ze zdecydowanie najczesciej jezdze po miescie pzdr Link Zgłoś
plawski Re: macie czarne samochody? 19.10.05, 09:46 marlowe1 napisał: > elvispresley napisał: > > Jest jeszcze taki burgundowy metalik ladny. > > rouge lucifer sie ten kolor nayzwa :))) mnie tez sie najbardziej spodobal... >Prawda, moja żona ma taki ;))) Ale black c3 też ładny... > > pzdr > Link Zgłoś
xystos Re: macie czarne samochody? 19.10.05, 09:11 joanna197 napisała: > Chcę mieć czarny samochód. Mąż już protestuje, że nie będzie go co chwilę > mył.Do tej pory mieliśmy samochody srebrne. Czy faktycznie jest tak źle z > czarnymi? .. idz na kompromis - kup grafit metalik , bedzie jak czarny lecz shitu nie bedzie na nim tak bardzo widac , pozatem mozesz kupic autko na CZARNO ,- zadowolona ?. Link Zgłoś