Gość: Krzysiek IP: 159.107.89.* 26.09.01, 11:06 Witam, Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z oponami Firestone? A może ktoś coś o nich słyszał. Proszę o opinię. Z góry dziękuję i pozdrawiam, Krzysiek Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: radek Re: opony IP: *.waw.cdp.pl 26.09.01, 11:33 Są to opony japońskie. Mają dobrą markę ale ostatnio zaliczyły poważną wpadkę. Okazało się, że opony tej firmy stosowane w terenowych odmianach Forda w USA pękały. Z tego powodu zginęło ok. 40 osób. Ford podziękował im za współpracę. Myślę jednak, że jeśli chodzi o opony do aut osobowych to jest to pewny produkt. Pozdr Link Zgłoś
Gość: Kicur Re: opony IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.01, 12:22 Z ta wpadka to prawda, ale jak Ford przestawił się na Continentale, to też okazało się, że są problemy. Być może to problem z Fordem Explorerem, a nie oponami. Ja jakoś nie mam do nich zaufania, ale siostra jeździ Punto II na zimowych Firestonach i sobie chwali. Link Zgłoś
Gość: R@fal Re: opony IP: *.toya.net.pl 26.09.01, 13:31 Jezdziłem przez kilka lat na oponach firestone F-570 (letnie). Według mnie są przeciętne; dobre trzymanie na suchym asfalcie, nieco gorzej na mokrym tzn. póki były nowe nie bylo problemu, ale gdy nieco się zużyły zaczęły się poślizgi. Co poza tym... są dość trwałe, ale do najcichszych nie należą. Link Zgłoś