mesher76 11.12.05, 22:16 Czy można pospawać pękniętą głowice do beemki i czy jest to dobre rozwiązanie?Czy to jakiś czas wytrzyma? Jak tak to może ktoś przybliży mi koszt takiej operacji albo podzieli sie swoimi doświadczeniami. Dzięki. Link Zgłoś Obserwuj wątek
sakii Re: SPAWANIE GŁOWICY 12.12.05, 11:18 głowica to jest dosyć precyzyjna część i raczej odradzam ci jej spawanie, bo będą z tego cyrki. Jakie masz to bmw? Na twoim miejscu poszukałbym używanej głowice gdzieś na szrotach z rozbitka. Na allegro też powinny być. Szukaj od razu uzbrojonej. Link Zgłoś
mesher76 Re: SPAWANIE GŁOWICY 12.12.05, 18:08 Mam starą beemke 90r. z silnikiem 2,5L 12V i to jest problem. Łatwiej dostać głowice 24V niż 12V a kupowanie głowicy używanej za 2tyś. mija sie z celem. Myślałem o pospawaniu żeby jeszcze polatała jakiś roczek a potem zmiana silnika na 24V, bo poki co musi zarobić na siebie. Pozdrawiam Link Zgłoś
sakii Re: SPAWANIE GŁOWICY 12.12.05, 18:54 to jest dosyć popularny samochód, więc nie powinno być kłopotów z dostaniem takiej głowicy. Poszukaj trochę i wysil się. najlepiej kup giełdę samochodą. Link Zgłoś
waskes29 Re: SPAWANIE GŁOWICY 12.12.05, 20:19 mesher76 napisał: > Mam starą beemke 90r. z silnikiem 2,5L 12V i to jest problem. Łatwiej dostać > głowice 24V niż 12V a kupowanie głowicy używanej za 2tyś. mija sie z celem. > Myślałem o pospawaniu żeby jeszcze polatała jakiś roczek a potem zmiana silnika > > na 24V, bo poki co musi zarobić na siebie. Pozdrawiam A ja na wosne jak sprzatalem garaz dalem taka glowice pijaczkowi zeby sobie sprzedal na zlomie chociaz juz nie pamietam czy to byla 2.5 czy 3l i chyba zostaly mi z takiej walki i kilka zaworow . Mozna spawac glowice ale nie zawsze sie da -musisz ja zawiesc tam gdzie to robia i ci powiedza czy da sie naprawic czy nie ale samo sprawdzenie jak pamietam kosztowalo ok100zl. Link Zgłoś
huggoo Re: SPAWANIE GŁOWICY 12.12.05, 23:07 hej...spawania tej głowicy nie polecam - wręcz zdecydowanie odradzam - to dość wysilona głowica - ma problemy z przegrzewaniem.Nawet jak ktoś zrobi to naprawdę dobrze( co napewno nie będzie kosztowało 100 pln) to i tak nie powinna długo wytrzymać. Uzywanych jest mało i sa dośc drogie jak dasz radę kupić kompletną za 800 - 1000 to możesz śmiało mówić ,że trafiłeś okazję( o ile nie będzie pęknięta:))) ) Generalnie masz dość spory problem. Ja mimo dośc dużej ceny szukałbym używanej - nie spawałbym starej - dla mnie zabieg bez większego sensu. Link Zgłoś
marcinc3 Re: SPAWANIE GŁOWICY 12.12.05, 20:23 spawa sie zdaje egzamin ale poszukaj na szrocie jak to benzyna to glowica powinna kosztowac do 500 pln Link Zgłoś
fazi_ze_sztazi Re: SPAWANIE GŁOWICY 12.12.05, 22:19 proces nie jest skomplikowany, ale wazne jest zachowanie odpowiednich warinkow oraz wysoka fachowosc. niefachowo wykonany da o sobie szybko znac. pp.trader.pl/pp/start.asp?UserID=23410 www.szlifiernia.wlkp.com.pl/oferta.html www.moto-market.pl/skonkfrez/ www.motorcar.trader.pl/ pzdr. Link Zgłoś