wetton 08.01.06, 17:18 wszystkie nowe wszystkie z silnikami 1,6 (ew. focus 1.8). ok 65 tys. Co najlepsze? wet Link Zgłoś Obserwuj wątek
przemekthor Re: Krotka piłka : mazda 3, focus II czy corolla? 08.01.06, 17:33 Bo ja wiem, ujezdzam od roku focusa S40 1.8 i jestem zadowolony :-) Link Zgłoś
niki27 Re: Krotka piłka : mazda 3, focus II czy corolla? 08.01.06, 17:40 Ponieważ jasno określiłeś marki w poście, to nie napiszę Ci, że popełniasz gruby błąd, ograniczając się do tych trzech. Bo z tych 65 tys. możesz wycisnąć więcej w sensie komfortu auta (klasa pozostanie oczywiście ta sama). Z wymienionych przez Ciebie Focus, na ostatnim miejscu Mazda 3 - z prozaicznego powodu. Jej sieć serwisowa w Polsce nie istnieje. W Europie Zachodniej też mają bardzo mało warszatatów i salonów (ale to już moja być może niedoskonała obserwacja). Dlaczego nie Corolla? Poczekajmy na nowy model. Link Zgłoś
wetton Re: Krotka piłka : mazda 3, focus II czy corolla? 08.01.06, 23:04 dziekuje bardzo za opinie. Nie piszcie prosze dlaczego - bo sobie znajde opisy, testy w necie - zatem prosze jeszcze raz: ok 65-70 tys auto nowe i malo awaryjne - jakie najlepsze? wet Link Zgłoś
androx Re: Krotka piłka : mazda 3, focus II czy corolla? 08.01.06, 23:55 Mam focusa II i chwalę sobie. Znacznie przestronniejszy od corolli, dużo lepsza skrzynia biegów (wchodzą "same"), wzorcowe, świetne zawieszenie (i ponoć wytrzymałe). Mazda to też koncern Ford i na tych samych elementach budowana. Ale z serwisem kłopot. Odpuść sobie. Link Zgłoś
piotrt3 Re: Krotka piłka : mazda 3, focus II czy corolla? 09.01.06, 00:04 z tych trzech" MAZDA ewent. new civic ... corolla .. potem focus.. Link Zgłoś
attache1974 Popieram fokę 09.01.06, 08:14 Myślałem o Corollce i Foce II oraz Octaviance II - wybrałem Focusa II sedana - najwięcej miejsca w kabinie i bagażniku, Octavianka - w kabinie miejsca tragicznie mało no i ten garb z tyłu na środku między nogami za to na plus bagażnik - Corollka ponoć się nie psuje ale bagażniczek jak dla mnie za mały. Foka, Corollka i Octavianka II były do wzięcia za równowartość 15 000 usd (klima, radio z cd, lakier metalic, 4 poduchy, lakier metalic) a Mazda za jakieś 20 000 usd. Ostatecznie została na placu boju Corollka i Focus II - wybrałem Focusa II - teraz jak bym dołożył do tych 20 000 USD miał bym Corollkę Verso z automatyczną mechaniczną skrzynią biegów (elektryczne sprzęgło czy jakoś tak - skrzynia działa sama albo można biegi przerzucać samemu - na zasadzie bieg wyżej lub niżej) no i teraz trochę żałuję. Link Zgłoś
waga71 Foczka, Corolleczka i Okavianeczka może? 09.01.06, 20:40 a w bagażniczku co będziesz woził? Link Zgłoś
fru.fru Re: Krotka piłka : mazda 3, focus II czy corolla? 09.01.06, 11:27 wetton napisała: > ok 65-70 tys auto nowe i malo awaryjne - jakie najlepsze? > wet niezle, wiesz, niektore marki maja opinie bezawayjnych, podobno nawet kluczy do nich nie daja(do wymiany np. kola) jedną z tychmarek jest toyota, w pewnym mmomencie okazalo sie, ze pewne silniki, dokladniej 1.4 i 1.6 vvti, sa spie..olone w sposob bolesny dla wlasciciela, i potrafia po 50kkm zastrajkowac po wypaleniu calego oleju. Hint: wymiana short blocka, pol biedy jesli masz gwrancje. Do niedawna mozna bylo poczytac jeszcze forum toyoty, niestety, bo licznych wyciekach o zonkach w toyocie, forum wymaga zalogowania sie.. Link Zgłoś
hotrod404 Re: Krotka piłka : mazda 3, focus II czy corolla? 09.01.06, 11:35 polecam zdecydowanie focusa, szczególnie zawieszenie jest "do jazdy" + najlepiej silnik 2.0 [oczywiście benzynowy]; corolla ma kiepskie zawieszenie i jest w ogóle "średnia"; mazdy nie znam! Link Zgłoś
tomus2221 Re: Krotka piłka : mazda 3, focus II czy corolla? 09.01.06, 11:40 Szczerze bym wybral Mazde,bardzo chwalony i udany samochod,ale nie w tym Ciemnogrodzie jak Polska.Tylko faktycznie moze byc problem z serwisem,ale trzeba sie dowiedziec. Link Zgłoś
srul Re: Krotka piłka : mazda 3, focus II czy corolla? 09.01.06, 11:51 Jak sobie poczytałem opinie użytkowników na money.pl to zmieniłem opinie na temat "bezawaryjności" corolli. Pada często kolumna kierownicy i coś z tulejami w zawieszeniu, też często powtarzalna usterka. Pomijam design corrolli bo to istna katastrofa stylistyczna, pękate, niezgrabne, zwłaszcza sedan. W środku ciasnawo, tandetne wykończenie, ogólne wrażenie ubóstwa. zawieszenie niezłe Link Zgłoś
frequentflyer Re: Krotka piłka : mazda 3, focus II czy corolla? 09.01.06, 12:36 jednak ergonomią corolla bije resztę - wszystkie wyłączniki blisko, klawisze duże, czytelne, dla mnie wzorowe. a ford nie wiedzieć po co trzyma się wyłącznika świateł na desce w miejscy zasłoniętym przez kierownicę. wszystkim się udaje przenieść to na wyłącznik zespolony, tylko im nie. i ogrzewanie szyby przedniej i tylnej włączasz gdzieś tuż nad tunelem. ale focus II 1.6TDCi 90 KM fajnie idzie. tylko termometru zewnętrznego brak :-( Link Zgłoś
pejtere Re: Krotka piłka : mazda 3, focus II czy corolla? 09.01.06, 19:41 ostatnio sam szukalem autka, tyle ze uzywanego i mechanik odradzal mi fordy...szukalem focusa i znalazlem jednego 4-latka zezartego przez rdze!!! generalnie moj mechanik powiedzial, ze z dala od wszelkich fordow( i chyba wie, co mowi, bo mamy focusa w rodzinie i klima padla po 3 latach nie mowiac o kilku innych pie..ch) moja rada jest taka - kup focusa jesli nie zamierzasz zrobic wiecej niz 130tkm tym autem(mojego starego ma 110 i niedlugo chyba sie z nim pozegnamy) polecam seaty....sam smigam toledo(kupilem uzywane) i jest lepsze od focusa zdecydowanie....moze leon(napewno najladniejszy a poza tym to wlasciwie golf tyle ze ciut ladniejszy) pozdro Link Zgłoś
caress Re: Krotka piłka : mazda 3, focus II czy corolla? 13.01.06, 22:34 termometru brak ale argument LOLOLOLOL ;-) po prostu powaliło mnie hehehe Link Zgłoś
jszafranski Re: Krotka piłka : mazda 3, focus II czy corolla? 10.01.06, 21:35 mam prawie 2 m wzrostu i nie zauwazylem zeby w Corollce bylo ciasno Link Zgłoś
dr.wal2 Re: Krotka piłka : mazda 3, focus II czy corolla? 09.01.06, 20:34 wetton napisała: wszystkie nowe wszystkie z silnikami 1,6 (ew. focus 1.8). ok 65 tys. Z tych trzech Mazda3 ma najlepsza blache i najlepszy/najgrubszy (25mú) galw, jest rowniez najmniej problematycznym z wszystkich kompaktow - servicess w Polsce jeszcze zbyt rzadki,jezeli to Ci nie zraza - kupuj Mazda3 . Link Zgłoś
dlugopisem Re: Krotka piłka : mazda 3, focus II czy corolla? 09.01.06, 21:12 Mazda, ale trochę mało .. kasy, za taką bież Forda albo Civica Link Zgłoś
dr.rocco Re: Krotka piłka : mazda 3, focus II czy corolla? 09.01.06, 21:41 Mazdzina jest najlepsza z tych wymienionych. Link Zgłoś
tomus2221 Re: Krotka piłka : mazda 3, focus II czy corolla? 09.01.06, 22:21 Mazda prezentuje sie najlepiej,Toyota jest przestarzala i nudna strasznie.Trojka ma swietne zawieszenie,oryginalny wyglad jest dobrze wyposazona,solidne auto i tyle.Nawet wersja dedan,jest mila dla oka.Zreszta strasznie ciekawe wnetrze:)- www.autointell.com/asian_companies/mazda/mazda-3-2004/04Mazda3_cockpit-300-199.jpg Link Zgłoś
szymizalogowany Re: Krotka piłka : mazda 3, focus II czy corolla? 10.01.06, 21:57 Jezdzilem przez miesiac nowym focusem 1.6 w zasadzie to chyba 1.65, tak bylo na ulotce. Odpusc sobie ten silnik. Samochod wogle nie jedzie. Jedyny wyrazny plus jaki zauwazylem to naprawde swietnie wchodzace biegi, znacznie lepiej niz w VW czy nawet BMW 3. Reszta to taka przecietna. Za 65 tys to ja bym chyba wzial jakiegos Hyundia Lantre 2.0 albo nawet jakas Kiłe. Przynajmniej wyglada to jak samochod i ma rozmiar samochodu. Link Zgłoś
androx Re: Krotka piłka : mazda 3, focus II czy corolla? 10.01.06, 22:16 szymizalogowany napisał: > Przynajmniej wyglada to jak samochod i ma rozmiar samochodu. Szymi ma pewnie wzrostu ponad 2 metry i wagi ze 180 kg skoro nowy Focus jest dla niego za mały. Znany jest z zamiłowania do duuuużych aut i najlepiej jak są to auta stare. Sam chyba jeździ Tranzitem albo innym dostawczym :) Link Zgłoś
mjf1 Re: Krotka piłka : mazda 3, focus II czy corolla? 11.01.06, 08:31 a ja z innej beczki: gdzie trafiłeś mazdę 3 z silnikiem 1.6 za 65 tyś ? Link Zgłoś
maly.burek Re: Krotka piłka : mazda 3, focus II czy corolla? 11.01.06, 08:44 i jak juz sie kupi te mazde to gdzie sie jezdzi na przeglady zeby nie stracic gwarancji? do niemiec czy na ukraine? a moze promem do szwecji? Link Zgłoś
wetton Re: Krotka piłka : mazda 3, focus II czy corolla? 14.01.06, 00:07 z upustu 2005 w Mazda Księzyno :) wet Link Zgłoś