fanta 06.11.02, 10:20 - jakie jest prawidłowe zużycie opon w (mm) na 10kkm - jakie opony wielosezonowe są najtrwalsze przy normalnej eksploatacji z gry dziękuję fanta Link Zgłoś Obserwuj wątek
remo29 Re: mam dwa pytania 06.11.02, 10:23 fanta napisał: > z gry dziękuję Pisze się "dziękuję za grę" ;) Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: mam dwa pytania IP: *.waw.cdp.pl / 143.26.81.* 06.11.02, 13:50 fanta napisał: > - jakie jest prawidłowe zużycie opon w (mm) na 10kkm Nie ma reguły. Jest to w dużej mierze zależne od typu opon, samochodu i stylu jazdy. Niemniej 'średnio' komplet wielosezonowych opon powinien wytrzymać co najmniej 40 tysięcy przebiegu, a może nawet dużo więcej. > - jakie opony wielosezonowe są najtrwalsze przy normalnej eksploatacji Kumho. W ogóle się nie ścierają (no, prawie ;-)). Mają tylko jedną wadę - beznadziejną przyczepność. Coś za coś... Dziękuję za grę ;-)) Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: Listopad Re: mam dwa pytania IP: *.localdomain / 192.168.21.* 06.11.02, 14:03 Nie wiem czy teraz robią inne khumo, ale moje wytrzymały 60tys.km (przy przednim napędzie), natomiast tył jak nowy po tym przebiegu. W związku z czym mam teraz te z tyłu na przodzie, natomiast na tył założyłem wielosezonówki GOODYEAR Vector5, po to by na zimę i lato zmieniać tylko przód (tzw. wersja oszczędnościowa). Z mojego rozeznania są to najlepsze wielosezonówki, ale i najdroższe. Swietnie odprowadzają wodę, przez co na mokrym są natychmiast słyszalne ( głośne? - trudno mi porównać ). Mam nadzieję,że i w zimie spiszą się dobrze, ale o tym możemy pogadać za rok. Link Zgłoś