izyda12 26.01.06, 08:31 pewnie dobry samochod tylko benzyna o tej pojemnosci i reczna skrzynia bylaby 3 razy lepsze Link Zgłoś Obserwuj wątek
neuken Re: Mercedes CLK 320 CDI 26.01.06, 09:01 > pewnie dobry samochod tylko benzyna o tej pojemnosci i reczna skrzynia bylaby > 3 razy lepsze Albo DSG . Jeździłem troszeczkę i sobie chwalę . Zero szarpnięć i biegi zmienia bardzo szybko . Najlepiej działa w trybie S . Ta skrzynia lepiej pracuje niż stara 5-biegowa w Mercedesie ,a nawet nowa 6-biegowa w BMW . Szkoda ,że tego cięcia kosztów w produkcji aut nie widać w Polsce . CLK 350 w USA kosztuje 145000 zł ,a u nas 227000 zł . U nas ten samochód to ogromny lukus ,a tam jeździ takim po bułki murzyn ,właściciel dobrze prosperującej restauracji . Tutaj piszecie ,że skrzynia jest be ,a wszędzie na początku pisali ,że jest rewelacyjna . Jednak marKITing w motogazetach działa . Dziękuję wam za bezstronna ocenę tego wynalazku . Dziś w GT będzie test na torze i zobaczymy co oni napiszą o tej skrzynce . Silnik dla mnie jest rewelacyjny i naprawdę pracuje bardzo ładnie . Link Zgłoś
niepokorny666 Re: Mercedes CLK 320 CDI 07.04.06, 09:57 "Bo choć 224 konie mechaniczne, jakie produkuje silnik Mercedesa, to sporo, z takiej pojemności da się wykrzesać więcej." Autor tego artukułu nie wie oczym pisze, wie, ze gdzies dzwoni ale nie wie w którym kosciele. Jak chce sportowe auto to kupuje AMG a nie diesla, porównanie do BMW nie jest na miejscu, to zupełnie inne samochody,(nie chodzi o cene, ani prestiż) kupuja je inni klienci. Skad oni biora takich ludzi do pisania artykułow? Link Zgłoś
habudzik Re: Mercedes CLK 320 CDI 07.04.06, 11:30 niepokorny666 napisał: > Autor tego artukułu nie wie oczym pisze . > Jak chce sportowe auto to kupuje AMG a nie diesla, Dostał facet do testu autobus przegubowy i zamiast pisać o tym ilu pasazrów zabiera i że jest niskopodłogowy to kreci nosem ze nie mozna wyłaczyć ESP i nie da sie przegubowcem robić boków. "Wszędzie dominuje kształt koła - na nawiewach, białych zegarach i niemal wszystkich przyciskach. To zabieg mający podkreślić sportowy charakter auta" Gdzie on w tym widzi sportowy charakter? Sportowy charakter to widac na 9 zd. od gory Link Zgłoś
wolska.gruca Re: Mercedes CLK 320 CDI 29.01.06, 20:16 izyda12 napisała: > pewnie dobry samochod tylko benzyna o tej pojemnosci i reczna skrzynia bylaby > 3 razy lepsze bardzo ciekawe ile to cudo pali? Link Zgłoś
wowo5 Re: Mercedes CLK 320 CDI 30.01.06, 02:38 Skrzynia 7G Tronic nie ma niestety najlepszej opinii. Link Zgłoś
habudzik Re: Mercedes CLK 320 CDI 30.01.06, 09:28 wowo5 napisał: > Skrzynia 7G Tronic nie ma niestety najlepszej opinii. Pod względem... ? Link Zgłoś
habudzik Re: Mercedes CLK 320 CDI 16.02.06, 12:36 wallenrode napisał: > zacina się ???? > Nie , pewnie ŁOŁOwi chodzi o to że sama zmienia biegi kiedy chce . Link Zgłoś
ariell11 Re: Mercedes CLK 320 CDI 15.02.06, 16:52 „ pewnie dobry samochod tylko benzyna o tej pojemnosci i reczna skrzynia bylaby > 3 razy lepsze bardzo ciekawe ile to cudo pali? „ Nie pewnie tylko na pewno dobry a co do benzyny bym się spierał teraz jest taka technologia ze diesel ma lepsze osiągi ( przyspieszenie niż benzyna) a co do recznej skrzyni – frajda z robienia baczków. Ale amerykanie robia auta o podobnych pojemnościach i tylko montują automaty u nich nie istnieje „ręczna skrzynia” – rozumieją prze sto ze kogoś nie stać gdyż za automat trzeba dopłacać. A co do spalania można zrozumieć : Jak pytasz się ile pali tzn. ze nie stać Cię na jego zatankowanie a jak nie stać Cię na zatankowanie to kup sobie Fiata 126p. Ten Mesio jest wypas jeździłem 124/ 124 CUPE a teraz zastanawiam się nad kupnem CLK model 208 CABRIO Moim zdaniem Mercedes CLK 320cdi jest super autem Link Zgłoś
izyda12 Re: Mercedes CLK 320 CDI 15.02.06, 17:12 nie chce tutaj przerzucac sie danymi z folderow producentow ale to raczej rzadkosc zeby benzyna byla wolniejsza od dizelka - np. od 0-140km/h(oczywiscie w tym samym przedziale cenowym); zreszta co do prawa unijnego to sa pomysly takiego wysrubowania norm czystosci w ciagu 10 lat ze dizle by musialy zniknac Link Zgłoś
neuken Re: Mercedes CLK 320 CDI 15.02.06, 18:17 W nowym numerze GT jest test C320 CDI z automatem .Pomiary przyspieszeń wyszły im trochę lepsze od tych w folderze :0-100 6.6 s 0-200 ok. 26 s. Na torze wypadł minimalnie lepiej od Skody Fabii RS ,co mnie zasmuciło i zdziwiło . Link Zgłoś
izyda12 Re: Mercedes CLK 320 CDI 15.02.06, 18:46 "nie mow tak" - tu jest wielu wielbicieli skodek :)))))))) Link Zgłoś
ariell11 Re: Mercedes CLK 320 CDI 16.02.06, 02:00 izyda12 napisała: > nie chce tutaj przerzucac sie danymi z folderow producentow ale to raczej > rzadkosc zeby benzyna byla wolniejsza od dizelka - np. od 0-140km/h (oczywiscie > w tym samym przedziale cenowym); > zreszta co do prawa unijnego to sa pomysly takiego wysrubowania norm czystosci > w ciagu 10 lat ze dizle by musialy zniknac kobieto a ty wogóle masz prawko i jezdziłas takim autem kartkowe suche dane. diesel jest podatniejszy na tuning silnika poprzez elektromikę i mechanike a co za tym idzi dodanie 50 kon\i nie potrzebuje wiekszej ilości oleju napedowego a nawet spalanie spada o 0,5 l. a słyszałaś o momecie obrotowym w dieslach benzyne musisz krecis do 5 -6 tys obrotów zeby wyciagnac z auta wczystkie koniki a w dieslu wszystkie koniki działaja przy obrotach max 3,5 i co ty na to najpierw poczytaj ksiazki i artykuły na temat budowy silników ale nie te przed 15 lat tylko te nowe no i jak coś kumasz z ciptuningu. mam kumpli co jezdza dieslami i maja zajawka osiagi no i spalanie pa pozdro Link Zgłoś
izyda12 Re: Mercedes CLK 320 CDI 16.02.06, 07:09 kompromitujacy poziom odpowiedzi - idz na forum o plastelinowych ludzikach Link Zgłoś
ariell11 Re: Mercedes CLK 320 CDI 16.02.06, 14:46 izyda12 napisała: > kompromitujacy poziom odpowiedzi - idz na forum o plastelinowych ludzikach Kochana a ty fora pomyliłaś zamiast Wysokie obroty to twoje wypowiedzi nadają się na forum Wysokie obcasy Link Zgłoś
ariell11 Re: Mercedes CLK 320 CDI 16.02.06, 14:50 waga71 napisał: > naćpałeś się? A co ci do tego !!! Moje wypowiedzi po „naćpaniu” i tak są 100 % sensowniejsze niż twoje jak jesteś „Czysta” Link Zgłoś
mlodydaniel po wuja pie..sz potuczencu o... 27.08.06, 23:47 technologiach silnika, ksiazkach, chiptuningu i momencie obrotowym jak sam nie masz o tym pojecia idioto w dupe ..y, odlacz turbine nawet w 535d i zobaczysz ku.. swoje technologie jak je o kant dupy mozna potluc gdy cie lyknie benka 1.6 bez suszarki ani rusz ot i cala tajemnica zajebistej technologii w ropie Link Zgłoś
mobile5 Re: Mercedes CLK 320 CDI 28.08.06, 00:39 ariell11 napisał: diesel jest podatniejszy na tuning silnika poprzez elektromikę i mechanike a co > za tym idzi dodanie 50 kon\i nie potrzebuje wiekszej ilości oleju napedowego a > nawet spalanie spada o 0,5 l. Że też fabryka tego nie robi. Może nie wiedzą? Link Zgłoś
art1407 Mercedes CLK 320 CDI 27.08.06, 23:33 moim zdaniem mercedsy clk to maximum wolności i dobrego smaku. mam clk z 2004 roku w 270 cdi wersja designo i jest to prawie ideał, moc , wygląd , prowadzenie. ale wiem że jest coś leszego .......................clk 320 cdi. dla mnie fenomen. Link Zgłoś
mlodydaniel jesli 270cdi w dieslu to ideal mocy to... 27.08.06, 23:43 czym jest clk 350, clk 500, clk55 w benzynie? Link Zgłoś
tobiansen Mercedes CLK 320 CDI 25.03.07, 20:38 Mercedes clk 320 cdi to mój ulubiony samochód.Silnik diasel powoduje jego ekonomiczną jazdę.Poza tym samochód jest bardzo piękny (nic dodać nic ująć).Chcę dodać,że widząc ten samochód oczy same się uśmiechają.Polecam kazdemu to auto. Link Zgłoś
tobiansen Mercedes CLK 320 CDI 25.03.07, 20:49 Chcę jeszcze dodać,ze poprzednicy którzy piszą,ze ten samochód jest mało agresywny są w błędzie. Samochód ma idealne kształty,a zarys agresywnosci w tym samochodzie dodaje mu klasy. Link Zgłoś