issey5 26.01.06, 18:59 Witam Co wybrać Clio 1,2 czy Yarisa 1,3. Oczywiście mam na mysli nowe auta. Pzdr Link Zgłoś Obserwuj wątek
histe Re: Clio czy Yaris 26.01.06, 19:10 przej sie do salonu posiedz, pojezdzij jednym i drugim...i niech to bedzie argument decydujący a nie opinie tego forum...raczej mało jest tu osób ( zeby nie powiedzieć wcale ich nie ma) które maja oba te auta, jezdziły nimi a na dodatek wiedzą do czego Ty bedziesz je użytkował Link Zgłoś
unterseeboot podzielam w 100% poprzednią opinnię 26.01.06, 19:15 ile można z tym "jaki wybrac" a telewizor i parlkę ktoś ci pomagał wybierać? Link Zgłoś
paxton1 Re: podzielam w 100% poprzednią opinnię 26.01.06, 19:17 co się tak irytujesz? po co czytasz posty które cię wkurzją? chłopak ma zagwozdkę i pyta o radę, takie to dziwne? Link Zgłoś
unterseeboot Re: podzielam w 100% poprzednią opinnię 26.01.06, 19:21 wiesz co paxton bo jak by tak dziennie po 5 watków pzrybywało o takich pytaniach to inne <normalne i ciekawe> znikały by tak szybko jak je by pisali... moze powinien być odzielny link dla tych co maja takie problemy a nie tu i zaśmiecają nam. Link Zgłoś
darek9999 Re: podzielam w 100% poprzednią opinnię 28.01.06, 07:19 przestań.gość chce zaistnieć,dlatego poraz tysięczny ktoś pisze co wybrać ;to ? czy to?nikt kto ma trochę rozumu nie kupuje auta po opiniach z tego forum.nikt kto ma troche znajomości motoryzacji nie ma tak rozrzuconych preferencji (japończyk czy francuz).wreście, auto kupuje się oczami i nikt nie może liczyć, że na tym forum dostanie odpowiedź,który ładniejszy.dobre:za rok gość mówi do kolegi .wiesz kupilem toyotę,bo mi na forum doradzili Link Zgłoś
unterseeboot Re: podzielam w 100% poprzednią opinnię 26.01.06, 19:18 zrestzą co tu porównywać toyota bije renówę i tyle chłopie z lasu wyszedłęś - pzrepraszam ale to jest tak oczywiste jak białe i czarne to i to kolor ale inne barwy..... "chyba że to kpina" :D Link Zgłoś
grzesznik1666 Re: podzielam w 100% poprzednią opinnię 28.01.06, 00:59 unterseeboot napisał: > zrestzą co tu porównywać toyota bije renówę i tyle > > chłopie z lasu wyszedłęś - pzrepraszam ale to jest tak oczywiste jak białe i > czarne to i to kolor ale inne barwy..... > > "chyba że to kpina" :D rzeczywiscie dziwny z Ciebie czlowiek unterseeboot, po co czytasz cos co Cie wkurza? Wracajac do tematu - ja wybralbym CLIO Link Zgłoś
piotrt3 Re: Clio czy Yaris 26.01.06, 19:18 histe ma dużo racji. nic nie zastąpi jazd próbnych.. ja stawiam na jarisa Link Zgłoś
waskes29 Re: Clio czy Yaris 26.01.06, 19:24 Tylko Yarisa, podobno to jedyny samochod na ktorym sie zarabia. Nie wiem jak clio ale raz sie przejechalem Yarisem -ogolne wrazenia to gwazdka wiecej niz tramwajem . Jak jests facetem to popytaj kolegow czy ktorys takimi samochodami jezdzi a jesli tak to moze warto zminic kolegow. Typowe samochody dla kobiet ,dla mnie odpadaja chocby z tego powodu. Link Zgłoś
pindoll Re: Clio czy Yaris 26.01.06, 19:30 dokładnie, bierz yarisa - świetna lokata kapitału podobno. Stopa zwrotu inwestycji po trzech latach 52%!! (nowego hehe) Link Zgłoś
black.iron Re: Clio czy Yaris 28.01.06, 03:13 waskes29 napisał: > Tylko Yarisa, podobno to jedyny samochod na ktorym sie zarabia. > Nie wiem jak clio ale raz sie przejechalem Yarisem -ogolne wrazenia to gwazdka > > wiecej niz tramwajem . to racja, ale jesli chodzi o poprzedni model yarisa, a watpie, zebys juz smigal nowa. > Jak jests facetem to popytaj kolegow czy ktorys takimi samochodami jezdzi a > jesli tak to moze warto zminic kolegow. > Typowe samochody dla kobiet ,dla mnie odpadaja chocby z tego powodu. wybacz waskes, ale to durny schemat: auta male, miejskie, malolitrazowe dla kobiet; wieksze i szybsze dla mezczyzn. kazdemu wedle potrzeb:) jakbysmy rozmawiali o poprzednich modelach tych aut, to bym wybral yarisa, mimo ze clio mialo bardziej cywilizowana charakterystyke zawieszenia. teraz nie jestem pewien. silnik i solidnosc przemawiaja za yarisem, pod innymi wzgledami to chyba wyrownany poziom. Link Zgłoś
waskes29 Re: Clio czy Yaris 28.01.06, 10:24 black.iron napisał: > wybacz waskes, ale to durny schemat: auta male, miejskie, malolitrazowe dla > kobiet; wieksze i szybsze dla mezczyzn. kazdemu wedle potrzeb:) Ja wiem ze to durny schemat i sam na tym forum staram sie zwalczac szufladkowanie ale co do Yarisa to obok Twingo, forda Ka , micry i picanto ,dla mnie to typowe samochody dla kobiet zreszta nawet producenci tego nie ukrywaja .Nie ma takiej mozliwosci zebym ktoryms z nich jezdzil no chyba ze zaczne chodzic w sukienkach. Sa male samochody w ktorych facet jakos bedzoe wygladal i tu najlepiej wypada nowy Pnto choc stare tez moze byc ,VW Polo,fiesta ,206 {warunkowo},clio ,ibiza,Jazz,Getz,nawet Corsa i Fabia . Takie sa moje wrazenia i nic na to nie poradze. Link Zgłoś
darek9999 Re: Clio czy Yaris 28.01.06, 07:24 waskes,a już cię lubiłem.ja ma to "cudo".na swoje usprawiedliwienie mam to,że kupiłem go dość okazyjnie(mozna powiedzieć,że wręcz przypadkowo)i ,że uważam że to okrzyczana marka bez charakteru i jakości(tu się etom wkurzy,ale czy w życiu można nie mieć wrogów?).ale w tym roku wracam do vw(ma chrapkę na piątkę i to na paliwo do samochodów,a nie do traktora czy tira) Link Zgłoś
bolo737 Re: Clio czy Yaris 26.01.06, 20:15 wybór rzeczywiście niełatwy. proponowałbym coś pośredniego a jednocześnie unifikującego w sobie cechy obydwu - przynajmniej brzmieniowo. może Clitoris ? Link Zgłoś
jac444 Re: Clio czy Yaris 27.01.06, 07:27 Witam! Stawiam na Yarisa,juz nigdy nie kupie renault'a. Link Zgłoś
mobile5 Re: Clio czy Yaris 28.01.06, 11:23 bolo737 napisał: > wybór rzeczywiście niełatwy. > proponowałbym coś pośredniego a jednocześnie unifikującego w sobie cechy > obydwu - przynajmniej brzmieniowo. > może Clitoris ? Clitoris Erectus. Samochód spełnienie. Link Zgłoś
m.malew3 Re: Clio czy Yaris 28.01.06, 13:18 > może Clitoris ? Tak Clitorisem może być niezła jazda. Szczególnie wersją glans clitoris. Link Zgłoś
matejator Re: Clio czy Yaris 28.01.06, 12:42 nowy Yaris nie ma silnika 1,3,chyba że biezresz poprzedni model(pewnie roczniik 2005) Link Zgłoś
9020wr Re: Clio czy Yaris 28.01.06, 14:18 Yaris II dostępny jest w wersji 1,3. W najnowszym numerze "Auto motor i sport" zapoznać można się z testem rzeczonego yarisa, fiata grande punto 1,4 i mitsubishi colta 1,4. Nie bardzo wiadomo dlaczego wygrało punto, bo z odczuć testującego wynika, że uwzględniając najważniejsze czynniki, istotne dla użytkownika samochodu, najciekawszą propozycją jest właśnie yaris. Link Zgłoś
black.iron Re: Clio czy Yaris 28.01.06, 14:56 fakt, yaris 1.3 jest, ale z kolei nie ma chyba colta 1.4:) Link Zgłoś
aynat Re: Clio czy Yaris 28.01.06, 23:04 Do jazdy po miescie Yaris, na trasę na pewno Clio Link Zgłoś