IP: *.gdynia.ppp.tdci.pl 20.11.02, 19:04
Rozważam zakup nowego Clio z silnikiem 1,2. Słyszałem jednak pare
nieprzychylnych opinii o tym modelu. Proszę uzytkowników o ocenę tego modelu.
Czy warto dołożyć przeszło 2000 na silnik 1,2 16v? Samochód podoba mi się,
nie chciałbym jednak kupić bubla.
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciej Re: clio 1,2 IP: *.kis.keele.ac.uk / *.haw.keele.ac.uk 20.11.02, 19:32
      Clio to swietna sprawa, ja sam mam okazje jezdzic takim autkiem. Pojemnosc
      silnika zalezy od Twoich wymagan. 1.2 ma tylko 60 koni, co do jazdy po miescie
      w dwie osoby wystarcza w zupelnosci, poza tym spalanie rewelacyjne. Ale jak
      obciazysz samochod i wyjedziesz na trase to porazka. Niestety autko nie ma
      przyspieszenia i nic nie pomaga wciskanie pedalu w podloge. Ja bym chyba wybral
      silnik 1.2 16v - lepiej dolozyc i miec mocniejszy silnik.
      • Gość: Andrzej Re: clio 1,2 IP: *.gdynia.ppp.tdci.pl 20.11.02, 20:05
        Dzięki za odpowiedź. Może wiesz też coś na temat awaryjności i ew. kosztów
        serwisowania?
        • Gość: Wojtek Re: clio 1,2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.02, 20:25
          Mam Clio 1,2 z 98 roku kupione w 2000 roku z przebiegiem 9 tys km. Zrobiłem 50
          tys km i jak do tej pory miałem tylko kłopoty z alarmem, wymieniłem kilka razy
          olej i raz klocki.
          Dołożyłbym 2000 zł do silnika 16V.
          Pozdrowienia
    • Gość: Maciej Re: clio 1,2 IP: *.kis.keele.ac.uk / *.kopen.keele.ac.uk 21.11.02, 11:39
      Co do awaryjnosci to jak na razie nic powaznego sie nie stalo. Auto kupione w
      grudniu 1998, przebieg 44000 km - auto w 90% jezdzi po miescie. Jedyne co
      musialem wymienic to zarowka z przodu i z tylu, typowe usterki aut francuskich.
      Przy silnych mrozach mam czasami rano problem z pierwszym biegiem, trzeba
      troche sily aby go wrzucic. Ale to chyba zostalo juz rozwiazane w nowym modelu.
      Poza tym przy 40 kkm kazali wymienic klocki hamulcowe i piora wycieraczek.
      Reszta wydaje sie byc OK.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka