Dodaj do ulubionych

Lakierowanie 126p

IP: *.sinus.one.pl 04.03.06, 19:29
Witam
Kupiłem niedawno maluszka tylko kolor mi się nie podoba porobiłem zaprawki bo
gdzie niegdzie rda wychodziła i teraz chciałbym go polakierowac kompletnie nie
wiem od czego zacząć czy musze jakoś przygotowac podłoze czy moze cały
poprzedni lakier usunąć i ile mnie farba będzie kosztowac prosze o pomoc!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: JK Re: Lakierowanie 126p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 20:06
      To kompletnie nieopłacalna impreza. Sam tego nie zrobisz dobrze, a koszt samej farby przekroczy wartość malucha. Jak zrobi to lakiernik będzie jeszcze więcej.
    • Gość: Dviper Re: Lakierowanie 126p IP: *.toya.net.pl 04.03.06, 20:19
      Lakierowanie maluszka powinno się zmieścić w granicach 650-700 zł. Więc jeśli
      faktycznie stary lakier już odłazi albo jest rdza to można go pomalować. No
      chyba że nie masz co z kasą robić :P
      • Gość: fred Re: Lakierowanie 126p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 20:17
        a jeżeli chciał byś to robić sam to tak:
        1. Całego szlifujesz tak żeby był porządnie zmatowany
        2. dokładnie odtłuszczasz jakimś rozpuszczalnikiem
        3. pryskasz to podkładem akrylowym
        4. szlifujesz podkład na mokro do idealnej gładzi
        5. odtłuszczasz
        6. no i pryskasz lakierem nawierzchniowym
        Po nałżeniu podkładu nie trzeba szlifować na gładź ale jak to zrobisz to
        zaoszczędzisz na lakierze nawierzchniowym bo nie będziesz musial pryskać tak
        grubej warstwy. A pozatym jak juz pryskasz nawierzchniowym to lepiej kilka
        cieńkich warst niż jedną mega grubą.
        miłej pracy :)
        • Gość: wsk175 Re: Lakierowanie 126p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 08:25
          opłacalność zabiegu faktycznie dyskusyjna , wydasz jedynie sporo kasy a zyskasz
          niewiele. Przy zamianie koloru najlepiej auto całokicie rozbebeszyć , co
          dodatkowo zwiększa koszty.Jak już musisz , to pomaluj go wałkiem , potem zmatuj
          drobnym bardzo papierem na mokro i wypoleruj.Będzie przynajmniej tanio , bo bez
          pomocy lakiernika , sprężarki itd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka