Dodaj do ulubionych

VW - Wiesz co masz?

IP: 10.10.10.* / *.vx.pl 16.10.01, 20:53
Parafrazując - kupę gówna firmowaną przez Franciszka z Asyżu. Proponuję Aby VW
wypuścił Golfa względnie Passata w wersji Asceza Edition. Nie tylko wyposażenie
ale też stylistyka w środku i na zewnątrz ma niewątpliwe koligacje z Ascezą.
P.S. Kupując TDI możesz zakładać hodowlę bocianów. Gratis dostaniesz masaż
wibracyjny przy zimnym silniku.
Obserwuj wątek
    • Gość: ffmarkus Re: VW - Wiesz co masz? IP: *.icpnet.pl 16.10.01, 21:20
      Gość portalu: ZAKAPIOR napisał(a):

> Parafrazując - kupę gówna firmowaną przez Franciszka z Asyżu. Proponuję Aby VW
      > wypuścił Golfa względnie Passata w wersji Asceza Edition.

Całkiem dobra nazwa, nawet na rynki zachodnie, gdzie też VW nie są za bogato wyposażane( bez el szyb,
      centralki,..)

Nie tylko wyposażenie>
      > ale też stylistyka w środku i na zewnątrz ma niewątpliwe koligacje z Ascezą.

Święta racja. Same kanty. Niby to teraz modne, ale bez przesady...

> P.S. Kupując TDI możesz zakładać hodowlę bocianów. Gratis dostaniesz masaż
      > wibracyjny przy zimnym silniku.

hahahahahahahahahahahhihihihihihihii etc. chociaż mówią, że czasami dobrze jest przed użyciem wstrząsnąć !

PZDR dla Volksmaniaków.
    • Gość: Many Re: VW - Wiesz co masz? IP: 10.10.10.* / 195.117.142.* 17.10.01, 21:31
      i co?
      • Gość: jabi Re: VW - Wiesz co masz? IP: *.unregistered.formus.pl 18.10.01, 19:53
        Panowie jeśli ktos lubi wstrząśnięte a nie mieszane to kupuje tdi
        (wiem bo mam)
        ale jak patrze na tych nie wstrząśnietych zostajacych w tyle i chłonacych
        toksyny z układu wydechowego mojego auta do ich oddechowego to im współczuje bo
        nie wiedza co gadaja.
        a takim sie wybacza i zakłada lepszego chipa aby robic ich benzynowe bor
        maszynki jak się chce patrząc na ich bezsilne geby.
        (to do diselka)
        a reszta jest milczeniem bo jak tu dyskutować...................
        • Gość: Krzysiek Re: VW - Wiesz co masz? IP: *.toya.net.pl 21.10.01, 01:00
          Gość portalu: jabi napisał(a):

> Panowie jeśli ktos lubi wstrząśnięte a nie mieszane to kupuje tdi
          > (wiem bo mam)
          > ale jak patrze na tych nie wstrząśnietych zostajacych w tyle i chłonacych
          > toksyny z układu wydechowego mojego auta do ich oddechowego to im współczuje bo
          >
          > nie wiedza co gadaja.

> a takim sie wybacza i zakłada lepszego chipa aby robic ich benzynowe bor
          > maszynki jak się chce patrząc na ich bezsilne geby.
          > (to do diselka)
          > a reszta jest milczeniem bo jak tu dyskutować...................

Chlopie czym ty takim jezdzisz co by moglo zostawic mnie w tyle. Moze staniesz na
          kawalku udeptanej ziemi i sie sprawdzimy. A moze juz zaczeto robic sportowe wozy
          na rope.
          • Gość: KR$ Spoko IP: *.ipt.aol.com 30.10.01, 00:26
            Przeciez ten koles wysciguje sie z Lanosami i innymi cienko cienko...
        • Gość: cc Re: VW - Wiesz co masz? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.01, 13:01
          Gość portalu: jabi napisał(a):

> Panowie jeśli ktos lubi wstrząśnięte a nie mieszane to kupuje tdi
          > (wiem bo mam)
          > ale jak patrze na tych nie wstrząśnietych zostajacych w tyle i chłonacych
          > toksyny z układu wydechowego mojego auta do ich oddechowego to im współczuje bo
          >
          Święta racja!
          Ropniaki, poza hałasem, produkują mnóstwo toksyn z układu wydechowego. Ja też
          współczuję jeżdżącym za tymi wszystkimi śmierdzielami.
          Nie mówię o najnowszej generacji, ale widziałem też Audi A6, z której rur leciał
          smog jak z komina starej kamienicy.
    • Gość: hanka Re: VW - Wiesz co masz? IP: *.unregistered.formus.pl 18.10.01, 19:57
      Zakapior ja wiem ze jestes rozczarowany bo nie miałeś kasy aby dowalić
      ekstrasów z listy do autka
      Golas taki jak ty powinien pomyśleć o fiaciku 126p .....dla ciebie jak ulał
      pasującym, pełnym niestandartowych rozwiązań
      • caerme Re: VW - Wiesz co masz? 19.10.01, 18:58
        powiem cos o VW, wiekszoswci modeli... passata golfa i polo to dotyczy...
        vw to nie to co kiedys, ktos gdzies pisal ze solidnosc ale za jaka cene.. niby
        niemiecka dokladnosc i takie tam - a kto robi czesci i gdzie sie montuje ? w
        hiszpanii...
        na tle cen wyposazenia i takich tam vw wypadaja blado i bardzo blado. poza tym
        marka jako taka sama sobie skopala podzial co i dla kogo - nie moja wina.
        a diesel czy turbo diesel, jest clio w domu ma juz pare tysiaczkow pojemnosc
        rypowa 1.9 i nie klekota pali malo i wogole [stary system] a jak trzeba bylo
        kupic kolejne auto to vw za znaczek zyczyl sobie kilka tys [ceny skody seata vw
        i audi]
        oceny w auto swiecie i innych gazetach sa tendencyjne - polecam porownania tych
        samych [analogicznych modeli skody seata i vw] jedna cholera a vw zawsze
        gora... bo dolna czesc klamki sie bardziej podoba.. to nic ze drozszy ze nie
        bogaty itd...
        • Gość: bikont Re: VW - Wiesz co masz?do caerme IP: *.unregistered.formus.pl 19.10.01, 19:16
          z testami to przesada bo gdy auto świat i auto motor i sport robiły testy aut
          kompaktowych to nie golf wygrał ale ford focus (tak gwoli przypomnienia)
          trudno o pompowtrysku pisać stary system ale jak ktoś tak musi ok
          a ceny......sprawdz cenniki oczywiście te które obowiązują obecnie
          uwzgledniając promocje a jak juz będziesz wiedział to dopiero wtedy zabieraj
          sie za ocenę.
          wbrew pozorom nie ma wielkich róznic w cenach aut dobrze wyposazonych
          • Gość: ZAKAPIOR Re: VW - do hanki IP: 10.10.10.* / *.vx.pl 19.10.01, 23:34
            Nie muszę się chwalić ale jeżdzę zdecydowanie lepszym autem niż 126p. Podziwiam
            cię za sugestie co do stanu mojego posiadania(np. konta). Czyżby jakieś
            koligacje z Nostradamusem? Żeby zaspokoić twoją ciekawość to moja kiepska dla
            ciebie bryka ma czujniki do parkowania 8 jaśków podwójną klimę i 17 calowe
            felgi reszty domyśl się sama w końcu to pokrewieństwo zobowiązuje! Przyznasz że
            mam prawo sądzić że VW to auto dla mas(indywidualisty w passacie nie znajdziesz)
            Vw pokazując skodę superb zdecydowanie spowodowała spadek prestiżu passata.
            Żresztą o jakim prestiżu ja mówię, w niemczech Malarz wozi w kombi farbę.
            Prestiż to ma A6 czy E t model.
            Pozdrawiam fanów ascezy.
            P.s. jeśli tej pani co ma TDI wydaje się że montaż chipa robi diabła (np. z 11
            do setki robi się 10sekund)z jej bocianów to chyba nie jeżdziła szybkim
            pojazdem.Każde Tdi robi subiektywnie dobre wrażenie bo w niskich obrotach ma
            duży moment jednak przyspieszenia obiektywnie zmierzone wskazują na co innego
            (pomijam wyjątki od reguły typu 320 cdi mercedesa czy 530D BMW, które zamiatają
            lepiej niz ich odpowiedniki benzynowe)
    • Gość: Czort Re: VW - Wiesz co masz? IP: 10.10.10.* / *.vx.pl 21.10.01, 00:17
      Gość portalu: ZAKAPIOR napisał(a):

> Parafrazując - kupę gówna firmowaną przez Franciszka z Asyżu. Proponuję Aby VW
      > wypuścił Golfa względnie Passata w wersji Asceza Edition. Nie tylko wyposażenie
      >
      > ale też stylistyka w środku i na zewnątrz ma niewątpliwe koligacje z Ascezą.
      > P.S. Kupując TDI możesz zakładać hodowlę bocianów. Gratis dostaniesz masaż
      > wibracyjny przy zimnym silniku.

• Gość: frugo3 Re: VW - Wiesz co masz? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.01, 23:20
        i tak wole golfa od fokusa . w zyciu bym sie nie zamienił. Fakt że golf powinni
        reklamować GOLEC uorkiestra. taka jest polityka firmy za
    • Gość: Patałach Re: VW - Wiesz co masz? IP: 10.10.10.* 30.10.01, 22:42
      VW faktycznie do szczodrych nie należy...
      • Gość: sand Re: VW - Wiesz co masz? IP: *.acn.waw.pl 02.12.01, 04:16
        Panowie (a moze i Panie)!!!
        nie pozabijajcie sie... trzeba przyznac, ze silniki diesla sa z roku na rok
        coraz lepsze i to jest fakt, nieprawda jest, ze produkuja wilele
        wiecej "toksyn", a na to dowodem sa ograniczenia w dopuszczalnej emisji spalin.
        Gdyby zanieczyszczaly, to by nie mozna ich bylo zarejestrowac....

Tak sie sklada ,ze mam dieselka passata 130 km i jestem z niego nawet
        zadowolony szczegolnie...... na stacji benzynowej i tu, Panowie i Panie,
        musisie przyznac racje, ze w tej konkurencji ...przegrywacie!

Fakt- gdy temperatura otoczenia spada ponizej 5-7 oC silnik troche jest glosny
        i moze rzeczywiscie troche "brzuszki" wymasuje, ale nawet sie nie
        spostrzezeciem kiedy zaprzestanie masazu (trwa to moze 1 minutke).

A teraz Panstwa pociesze, kolejny fakt, diesle to nie silniki sportowe, chociaz
        w ciagu najblizszych kilku lat moze i beda. Ustepuja one silnikom sportowym
        benzynowym (ale tu znowu dodam swoje- do czasu)

SZEROKIEJ DROGI I "spokojnie" wydaje mi sie, ze rzeczowa , merytoryczna
        dyskusja bardziej interesuje, niz emocjonalne wypowiedzi, ktore powoduja wzrost
        stezenia adrenaliny, a co za tym indzie nagromadzenie agresji, ktora pozniej
        powoduje, ze po zobaczeniu znaczka TDi na samochodzie przed wami wpadaja
        niektorzy w amok i chca sie od razy scigac, zeby udowodnic sobie, ze maja
        bardziej "sportowy" samochod (silnik).
        • Gość: cc Re: diesel - Wiesz co masz? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.01, 10:51
          Gość portalu: sand napisał(a):

> Panowie (a moze i Panie)!!!
          > nie pozabijajcie sie... trzeba przyznac, ze silniki diesla sa z roku na rok
          > coraz lepsze i to jest fakt, nieprawda jest, ze produkuja wilele
          > wiecej "toksyn", a na to dowodem sa ograniczenia w dopuszczalnej emisji spalin.
          >
          > Gdyby zanieczyszczaly, to by nie mozna ich bylo zarejestrowac....

nie chodzi o nowe auta, tylko o te setki tysięci dieslowskich śmierdzieli, z
          których rur wylatuje coś czarnego i śmierdzącego (nie jestem chemikiem, więc nie
          określę składu mieszanki;-)). Jeśli sądzisz, że to nie zawiera toksyn, to ja już
          nic nie powiem...
          • Gość: zs Re: diesel - Wiesz co masz? IP: 212.160.128.* 03.12.01, 07:40
            Odnosnie tegorocznej promocji vw.W prasie zobaczylem duze ogloszenia odnosnie
            promocji Passata.Odnosilo sie wrazenie,ze jest to naprawde okazja.Po kontakcie
            z dilerem i dokladnym wypytaniu go dowiedzialem sie ,ze jest upust 7% od ceny,
            a ja realizujac ten rabat moge sobie w ramach niego wziasc Climatronic/bodajze
            ca.7600 PLN ha,ha,ha/.Przez caly rok ten oto Climatronicbyl dawany gratis.
            Wiec co to za promocja????????.Ponadto wersja wyposazenia basis to szczyt
            sknerstwa/ten wstretny ciemny ryps tapicerki/wyzsze stopnie wyposazenia
            wzbogacaja auto o nieistotne szczegoly/dodaje sie chromowane obramowania i
            grill/.Pozatym d l u g a lista platnych dodatkow.Sknerstwo do potegi.
            Jest nieporozumieniem ,aby auto tego segmentu bylo w taki sposob oferowane
            do sprzedazy.Twierdze ,ze Passat ogolnie to dobre auto,nawet moze sie podobac
            warta uwagi jest rowniez Laguna II,i Accord.Naleze do ludzi,ktorzy za posiadana
            marke daja sie "pokroic".

• Gość: zs Re: diesel - Wiesz co masz? IP: 212.160.128.* 03.12.01, 07:41
            • Gość: sz Re: diesel - Wiesz co masz? IP: 212.160.128.* 03.12.01, 07:43
              Oczywiscie pomylka.Nie dam sie "pokroic" za marke posiadanego samochodu.
              • Gość: blower Re: diesel - toksyny ? IP: *.lodz-radogoszcz.sdi.tpnet.pl 03.12.01, 09:31
                Z tego co wiem, to twierdzacy ze dymiacy diesel zawiera wiecej toksyn niz
                bezyniak myla sie.
                Diesle kopca, zwlaszcza stare, spaliny zawieraja sadze i inne takie tam, ale
                prawdziwe toksyny to ma benzyniak (po to masz katalizatory, ktore i tak rzadko
                kiedy dzialaja poprawnie).
                Zwroc uwage, ze to jest jeden z powodow, dlaczego roznego typu wozki jezdzace
                po zamknietych halach maja wlasnie diesle. Owszem kopca, ale nie sa tak trujace
                jak benzyna.

A w temacie kosztow na stacji benzynowej. O ile pamietam to (wezmy tak
                popularna marke na tym forum jak skoda) miedzy dieslem a benzyna jast jakies
                10000 tys PLN roznicy (poprawcie jesli sie myle). To znaczy, ze przecietnie
                Diesel da Wam w tym przypadku zysk nie wczesniej jak po 100000 tys km !!!,
                czyli dla przecietniego uzytkownika (do pracy, do rodziny i na wakacje) 8 lat
                jezdzenia.

blower
                • Gość: blower Re: diesel - toksyny ? IP: *.lodz-radogoszcz.sdi.tpnet.pl 03.12.01, 09:35
                  oczywiscie mialo byc 10000 PLN albo 10 tys jak ktos woli. Rano cos hojnie
                  rzucam tymi zerami :-)
                • Gość: Jarek Re: diesel - toksyny ? IP: *.unregistered.formus.pl 03.12.01, 17:42
                  Gość portalu: blower napisał(a):

> czyli dla przecietniego uzytkownika (do pracy, do rodziny i na wakacje) 8 lat
                  > jezdzenia.
                  >
                  > blower

Kurna! Blower!
                  Przeciez jest walkowane caly czas, ze diesel kalkuluje sie przy rocznym przebiegu
                  okolo 40 tys. km!!! Dla przecietnego uzytkownika jest silnik benzynowy - z jego
                  punktu widzenia zdecydowanie tanszy.

Blower, LITOSCI!!!
                • Gość: cc Re: diesel - toksyny ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.01, 22:45
                  Gość portalu: blower napisał(a):

> Z tego co wiem, to twierdzacy ze dymiacy diesel zawiera wiecej toksyn niz
                  > bezyniak myla sie.
                  > Diesle kopca, zwlaszcza stare, spaliny zawieraja sadze i inne takie tam, ale
                  > prawdziwe toksyny to ma benzyniak (po to masz katalizatory, ktore i tak rzadko
                  > kiedy dzialaja poprawnie).
                  > Zwroc uwage, ze to jest jeden z powodow, dlaczego roznego typu wozki jezdzace
                  > po zamknietych halach maja wlasnie diesle. Owszem kopca, ale nie sa tak trujace
                  >
                  > jak benzyna.

Powód, to ekonomia, a nie toksyczność! Ropa jest tańsza, silniki sprawniejsze pod
                  względem mocy na niskich obrotach, raczej trwałe itp. itd. Nikt nie bierze pod
                  uwagę trucia. A Jeśli już, to kupuje wózki LPG.

Nie chce misie tłumaczyć, ale jak znasz trochę angielski, to poczytaj o czystości
                  diesli poniżej:

1: Regardless of the technology under the hood, diesels are tediously slow and
                  lethargic. It’s just not fun to drive one. Worse, diesels aren’t very clean-
                  burning. They emit smelly, oily smoke that annoys those driving behind and forces
                  the rolling-up of windows and turning on of air conditioners.

2: Fortunately, it seems, so does the EPA, since they are about to regulate
                  diesel engines more stringently, reducing their emissions to those of gas engines.

3: Environmental benefits of diesels, such as low greenhouse gas emissions, are
                  balanced by growing concerns with emission of nitrogen oxides and diesel
                  particulates.

4: 1,3-butadiene and diesel particulate matter are probable human carcinogens

5: Changes in diesel fuel composition (such as reducing sulfur or other aromatic
                  chemical compounds) can also reduce air toxics emissions.

pzdr
                  CC
      • Gość: ZAKAPIOR Re: VW - Wiesz co masz? IP: 10.10.10.* 04.12.01, 15:54
        Smigałem nowym 1.6 (IV)i mimo że jestem pełen krytyki co do przewartościowania
        tej marki to jest parę dobrych rzeczy... ... Silnik spisuje się dobrze choć na
        dłuższych trasach dżwięk staje sie uciążliwy. Poza tym komfort resorowania jest
        naprawdę na wysokim poziomie. Nie do przyjęcia jest natomiast skromny prześwit
        który prowadzi na naszych drogach do kosztownych uszkodzeń podwozia. Miejsca
        tak sobie, wyposażenie kiepskie. Oto moje refleksje. Dalej podtrzymuje że to
        szczyt skąpstwa
        P.S. Dosyć basowe brzmienie jak na seryjny tłumik.
    • Gość: Sven O Volksach IP: *.devs.futuro.pl 03.12.01, 09:41
      Na Golfa: l.pl/motfor/Opinie/VW/golf/golf.php3

Na Passka: l.pl/motfor/Opinie/VW/passat/passat.php3

Strona glowna: www.motoforum.pl

Pozdr.
      • Gość: Gordi Re: O Volksach IP: *.zigzag.pl 03.12.01, 17:08
        Gość portalu: Sven napisał(a):

> Na Golfa: <a href="http://l.pl/motfor/Opinie/VW/golf/golf.php3">l.pl/motfor/Opi
        > nie/VW/golf/golf.php3</a>
        >
        > Na Passka: <a href="http://l.pl/motfor/Opinie/VW/passat/passat.php3">l.pl/motfo
        > r/Opinie/VW/passat/passat.php3</a>
        >
        > Strona glowna: www.motoforum.pl
        >
        > Pozdr.

No cóż...Słyszałem,że Golf IV w porównianiu do III jest bardziej awaryjny ale
        takie rzeczy......Mit jeszcze nie padł,a powinien.

• Gość: Jarek Re: VW - Wiesz co masz? IP: *.unregistered.formus.pl 03.12.01, 17:43
      Na szczescie!!! Nie mam.

;-)
    • Gość: Marcin Re: VW - Wiesz co masz? IP: *.chello.pl 03.12.01, 23:30
      Wiem, co mam! Golf'a IV za 50 tys. zl i DZIEWIEC wizyt w serwisie (nie liczac
      przegladu) w ciagu osmiu miesiecy. Cholery mozna dostac!
      • Gość: Rob Re: VW - Wiesz co masz? IP: 150.254.212.* 05.12.01, 16:54
        Skoda Octawia TDI 110 KM, 43 tys. km podniecie turbiny (1 miesiąc przed upływem
        gwarancji). Pozdrowienia.
        P.S. Pamietajcie ze nie nalezy uogolniac
        Rob
    • Gość: Maaxi Re: VW - Wiesz co masz? IP: 217.153.46.* 06.12.01, 10:41
      VW - wiem co mam. Ani to trwałe, ani niezawodne, a już
      serwis to jest do dupy i cholernie drogi. Żałuję że
      dałem się namówić na Polo, bo za te pieniądze mogłem
      mieć większe auto, choćby Citroena Xsarę, który bardzo
      mi się podoba.

Ale niestety posłuchałem znajomych, którzy chwalili że
      to niemieckie, solidne i niezawodne. Auto jest nijakie,
      stylistycznie po prostu poprawne ale nic więcej.
      Siedzenia niewygodne, deska smutna, i już 3 razy
      musiałem go odstawiać na kilka dni bo padał jakiś moduł
      odpowiadający za zapłon. Co naprawili to znowu siadał.
      Tragedia !

Ta opinia o niemieckich autach jest po prostu
      nieprawdziwa, i jak tylko spłacę to Polo to je
      sprzedaję w cholerę. Nigdy więcej VW :-(
      • Gość: BAZI Re: VW - Wiesz co masz? IP: 213.186.69.* 06.12.01, 13:08
        Gość portalu: Maaxi napisał(a):

> VW - wiem co mam. Ani to trwałe, ani niezawodne, a już
        > serwis to jest do dupy i cholernie drogi. Żałuję że
        > dałem się namówić na Polo, bo za te pieniądze mogłem
        > mieć większe auto, choćby Citroena Xsarę, który bardzo
        > mi się podoba.
        >
        > Ale niestety posłuchałem znajomych, którzy chwalili że
        > to niemieckie, solidne i niezawodne. Auto jest nijakie,
        > stylistycznie po prostu poprawne ale nic więcej.
        > Siedzenia niewygodne, deska smutna, i już 3 razy
        > musiałem go odstawiać na kilka dni bo padał jakiś moduł
        > odpowiadający za zapłon. Co naprawili to znowu siadał.
        > Tragedia !
        >
        > Ta opinia o niemieckich autach jest po prostu
        > nieprawdziwa, i jak tylko spłacę to Polo to je
        > sprzedaję w cholerę. Nigdy więcej VW :-(

TAA TO KUP SOBIE CITROENA, TO RECZĘ CI ŻE JESZCZE ZATĘSKINSZ ZA VW:-)))))

• Gość: Krzysiek Re: VW - Wiesz co masz? IP: 10.0.215.* 06.12.01, 13:34
          Ale oprocz Cytryni i WV sa jeszcze inne dobre autka. WV leci na starej opinii,
          ale to im sie powolo konczy. Oni staja w miejscu a swiat idzie do przodu. Jak
          tak dalej pojdzie to ich nawet wloszczyzna przegoni.
      • Gość: Jarek Do Maaxi IP: *.unregistered.formus.pl 06.12.01, 14:33
        Gość portalu: Maaxi napisał(a):

> Żałuję że
        > dałem się namówić na Polo, bo za te pieniądze mogłem
        > mieć większe auto, choćby Citroena Xsarę, który bardzo
        > mi się podoba.

Ponad trzy lata temu stalem przed podobnym dylematem i zwiedzilem wiekszosc
        salonow samochodowych, w tym takze dealera VW. Za zadeklarowana przeze mnie kwote
        zaproponowano mi Polo w benzynie. Na moja uwage, ze pewnie to samo w Seacie
        bedzie tansze uslyszalem oburzenie w glosie "Jak mozna to porownywac?". Mimo
        renomy tej marki zdecydowalem sie wtedy wlasnie na Xsare w dieslu i... z
        perspektywy tych trzech lat oceniam, ze byl to bardzo udany wybor. Na wlasnej
        skorze doswiadczylem slynnej "usterkowosc" tych aut, bo raz zacial sie zamek
        tylnej klapy, a raz padl przekaznik swiec zarowych - w koncu to skandal jak na
        trzy lata eksploatacji. To tak a propos wypowiedzi Bazi'ego.

> Auto jest nijakie,
        > stylistycznie po prostu poprawne ale nic więcej.
        > Siedzenia niewygodne, deska smutna,

Mialem niestety podobne odczucia.

> jak tylko spłacę to Polo to je
        > sprzedaję w cholerę. Nigdy więcej VW :-(

Wspolczuje, ze zes sie wpier... w kredyt.

Pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka