Dodaj do ulubionych

Polonez niedobry na taksówkę

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 22:42
a z polonezem caro plu rocznik 2000 to by przujeli??????
Obserwuj wątek
    • Gość: Grzesiek Re: Polonez niedobry na taksówkę IP: 212.33.69.* 12.04.06, 22:56
      Tak,OK taxi nie przyjmuje samochód starszych niż 10 lat.
      W styczniu jechałem passatem z tej korporacji, na oko 91-92 rok,w środku brud i
      smród,aż mnie korciło,żeby to zgłosić,ale pożałowalem faceta.
      Wolałbym jechać polonezem plusem czystym i zadbanym niż tym śmierdzącym
      passatem-żeby nie bylo-nie mam nic przeciw VW.
      • Gość: Z.P. Re: Polonez niedobry na taksówkę IP: *.elpos.net 12.04.06, 23:32
        W artykule czytamy:... "paliwożer" ze średnim spalaniem dziewięciu litrów na
        100 kilometrów.
      • Gość: zz Re: Polonez niedobry na taksówkę IP: 213.25.24.* 13.04.06, 09:18
        a niby do kogo to miałbyś zgłosić, ty mysłisz że jak taksówkarz ma brudny
        samochód to mu ktos premie zabierze? oni pracują u siebie a nie u kogoś
        • zymzyk niewazne 13.04.06, 10:45
          przeciez to bez znaczenia ..jesli samochod jest czysty zadbany i pachnie w srodku..

13marca 1956

Represje FBI wobec uczestnika wycieczki doPolski
    • Gość: Z.P. Re: Polonez niedobry na taksówkę IP: *.elpos.net 12.04.06, 23:35
      Po Londynie jeżdżą wyłącznie stare auta (albo stylizowane na stare), ale my w
      Białymstoku nie będziemy się do takiego poziomu zniżać.
      • Gość: romantic5 Re: Polonez niedobry na taksówkę IP: *.mei.lt 13.04.06, 07:09
        Ostatnie roczniki wygladaja o wiele lepiej niz 10-letni Passaat i inne starocie
        EU. Grunt zeby byl czysty, zadbany i inteligenty kierowca. Nawet w BRD mozna
        spotkac wiekowe taxi!
        ,,Dlaczego godłem Polski powinien być kangur? - Bo z pustymi torbami, ale
        podskakujemy....,,

• Gość: jan Polonez to jeden z wygodniejszych samochodow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 11:31
          Duzo miejsca - wsiada sie bardzo wygodnie - czlowiek nie zapada sie, anie nie
          musi sie jakos dziwnie przez drzwi przeciskac, zawieszenie jest miekkie. Bardzo
          lubie jezdzic polonezem. Dla mnie jest to wygodniejszy samochod wiekszosci
          obecnych "wypasionych" bryk.
          • psycholognistykutas Re: Polonez to jeden z wygodniejszych samochodow 13.04.06, 13:51
            Niesamowite, że ciągle spotykam fanów tego wieśniackiego pojazdu.
        • Gość: Swoboda_T Polonez wygląda lepiej niż Passat?? Czy ja wiem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 13:57
          Oba z roku 1996

www.passat.blauu.de/modellgeschichte/typb4/Th_b4_04.jpg
          www.vw-pulkovo.ru/models/passat_b6/history/b5.jpg

• grat.nowy Re: Polonez niedobry na taksówkę 13.04.06, 07:54
      no ja myślę, że Mercedes klasy E, do tego kombi, ewentualnie Audi A6
      najbardziej nadają się na taxi... zupełnie nie rozumiem dlaczego nie wszystkie
      taksówki w Białymstoku to takie auta...
      • Gość: wrr Re: Polonez niedobry na taksówkę IP: *.pl 13.04.06, 12:18
        Taaa i jeszcze wszystkie w jednym, obowiazkowym, kremowym kolorze - znam ten
        obrazek z Niemiec i szczerze jest to lepszy pomysl niz Polska pstrokacizna
        wyklejona reklamami z wielgaśnymi kogutami na dachu zeby przypadkiem nie pomylic
        z choinka.
    • Gość: włodek taxi Taksówka może być czysta ,zadbana i nowa ,ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 08:31
      zdarzają się klienci co się nie myją ,są nie ogoleni i jeszcze mają pare lat na karku .
      • Gość: zz Re: Taksówka może być czysta ,zadbana i nowa ,ale IP: 213.25.24.* 13.04.06, 09:21
        Włodek !!! i tu masz racje !!! po takim to i pół godziny auto trzeba wietrzyć
        • Gość: Grzesiek Re: Taksówka może być czysta ,zadbana i nowa ,ale IP: 212.33.69.* 13.04.06, 09:57
          Gość portalu: zz napisał(a):

> a niby do kogo to miałbyś zgłosić, ty mysłisz że jak taksówkarz ma brudny
          > samochód to mu ktos premie zabierze? oni pracują u siebie a nie u kogoś

Nie wiem-pewnie w korporacji. Gdyby skargi były częste,pewnie by faceta
          usunęli.Ale nie o to w życiu chodzi żeby ludzi podpier.....
          Facet sam powinien się domyślić,że ma brudno.Posprzątać i kupić jakiegoś wunder
          bauma czy ambi pura.

Co do śmierdzących klientów-nikt Wam nie wybierał zawodu,zawsze można zmienić.
          To jest ryzyko związane z Waszą pracą, że wsiada ktoś nieumyty.

Od czasu do czasu jeżdzę taxi - zawsze 9626 - i to był jedyny przypadek,gdy
          podróżowałem tak zapuszczonym samochodem,więc nie mówię,że to reguła.

Koniec OT, wątek jest o polonezach,a nie smierdzących pasażerach-tfu, nie przy
          śniadaniu:-)

pozdrawiam
          • Gość: ZZ Re: Taksówka może być czysta ,zadbana i nowa ,ale IP: 213.25.24.* 13.04.06, 10:26
            Nie jestem taksówkarzem, a co do wyboru ?? to zawsze można przejechać się
            rowerem, ewentualnie uderzyć z buta :)
        • kubok Re: Taksówka może być czysta ,zadbana i nowa ,ale 13.04.06, 10:36
          Proponuje postawic prysznic i kazdy bedzie obowiazany przed wejsciem do taksowki
          wykapac sie. Wtedy nie bedzie smrodu i wietrzenia samochodu...
          • Gość: zz Re: Taksówka może być czysta ,zadbana i nowa ,ale IP: 213.25.24.* 13.04.06, 10:47
            jeżeli na tym forum poruszono temat kierowców brudasów, to należało by także
            wspomnieć o takich samych pasarzerach
    • Gość: handzia Re: Polonez niedobry na taksówkę IP: *.elpos.net / *.elpos.net 13.04.06, 09:46
      A może trzeba stworzyć nową korporację - konkurencję, która miałaby same
      piękne, stare, zadbane auta typu: warszawa, polonez itp.
    • Gość: pppp Re: Polonez niedobry na taksówkę IP: *.um.wroc.pl / *.um.wroc.pl 13.04.06, 10:55
      A o "bublu" zapomniałeś
      • Gość: klientka Re: Polonez niedobry na taksówkę IP: *.elpos.net / *.elpos.net 13.04.06, 11:38
        często jeżdżę taxówkami ale mam zawsze uwagę żeby podjechało zachodnie auto.
        kierowcy polonezów sa zakompleksieni i odbija sie to na ich kulturze osobistej.
        Uważaja, że jeżdżą super autami a rzemyki trzymające tylne drzwi moge ściąc
        komuś głowę.
        • kamilar Re: Polonez niedobry na taksówkę 13.04.06, 11:42
          A Toyota, alno Nissan moga być??:)
      • Gość: xxx Re: Polonez niedobry na taksówkę IP: 213.86.33.* 13.04.06, 12:42
        przy czym reszta nie startowała na polonezch - czyli jaroszewicz i zasada.
    • Gość: Zur A Golf II 20 letni może być? IP: *.p.lodz.pl 13.04.06, 11:49
      No bo zachodni i ma bardzo ładną stylistykę
    • Gość: xxx Pismak a nie dziennikarz IP: 213.86.33.* 13.04.06, 12:40
      Co za kretyn napisał ten artykuł:
      Zasada nie ścigal sie na polonezie i Jaroszeicz tez nie, jak zaczęto uzywac
      polonezów do rajdów to oni już dawno nie startowali. Polonezem startowal
      przedewszstkim i to z wynikami Marian Bublewicz no imasa innych(notabene
      polonez z centralnie zamontowanym silnikiem od Lanchi Integrale z
      turbodoładowaniem. O ile pamietam to ok 300 KM - jak na tamte czasy niesamowite
      osiągnięcie).
      Zasada startował na fiatach 125 chyba syrence na początku a wrajdzie safari
      który wygrał na porsche. Jaroszewicz jako syn Ubeków miał dostep do samochodów
      wtedy z zachodu.
      • tiges_wiz radio erewan? 13.04.06, 15:05
        jaroszewicz jezdzil stratopolonezem
        www.stratopolonez.pl/pod.php?2
        zasada jezdzil pf125p i trzeba sprawdzic czy do jakiegos poloneza takze nie wsiadl
    • Gość: dobre auto Re: Polonez niedobry na taksówkę IP: *.mech.pw.edu.pl 13.04.06, 13:17
      To był samochód! Jak na mnie jakiś "japończyk" najechał, to miał pół przodu do
      wymiany a ja miałem tylko zarysowany hak.
      • Gość: krecisco Re: Polonez niedobry na taksówkę IP: 80.72.196.* 13.04.06, 13:34
        A ja mysle ze przydaloby sie przeprowadzac uczciwsze kontrole tych szrotow
        ktore nazywamy taksowkami.
        To sa w 99% trupy ltore powinny trafic na zlom badz sa z niego odratowane,
        pospawane pomalowane lub niemicka taxi z przebiegiem miliona km.
        Ja juz neiraz odeslalem zamowione taxi za ogolny smrod i ruine.
        Czemu wszyscy musimy ryzykowac zycie zeby ktos tanim kosztem sie oblupil.
        Cen za taxi niskich nei mamy wiec mysle ze stac ich na nowe badz prawie nowe
        auta sprawdzone i bezpieczne
        • psycholognistykutas Re: Polonez niedobry na taksówkę 13.04.06, 13:59
          A ja myślę, że nie powinno być tak, że dzieci chodzą po ulicach głodne, a tu
          się ktoś panie taryfami rozbija.
          I myślę też, że trzeba zrobić tak, żeby było dobrze...
    • cyprys05 Re: Polonez niedobry na taksówkę 13.04.06, 14:52
      polonez jest za maly na taxi. w bagazniku po zamontowaniu LPG miesci sie jedna
      mala walizka, kilka razy juz mialem przyjemnosc siedziec z bagazami na kolanach
      bo przyjechal polonez (chyba kazdy juz zmienil na lpg)
      • matt.cobosca Re: Polonez niedobry na taksówkę 13.04.06, 15:29
        Chyba autor tego artykulu nie mial o czym pisac, wiec napisal o polonezach na
        taxi, ktore obecnie w tej korporacji mozna policzyc na palcach jednej reki.
        Bodajze w 2000 czy 2001 r. kazano kierowcom polonezow zamienic auta na
        zachodnie (w wiekszosci przesiedli sie do Opli Vectra A). Taki artykul trzeba
        bylo napisac wowczas Panie red. Pietuch, a nie dzisiaj. Czy w tym dodatku
        bialostockim nie maja juz o czym pisac?
    • expertyzer Gorszy obciach to mecedes beczka. 13.04.06, 22:23
      Polonez jest w porządku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka