Gość: XxX_Dk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 22:42 a z polonezem caro plu rocznik 2000 to by przujeli?????? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Grzesiek Re: Polonez niedobry na taksówkę IP: 212.33.69.* 12.04.06, 22:56 Tak,OK taxi nie przyjmuje samochód starszych niż 10 lat. W styczniu jechałem passatem z tej korporacji, na oko 91-92 rok,w środku brud i smród,aż mnie korciło,żeby to zgłosić,ale pożałowalem faceta. Wolałbym jechać polonezem plusem czystym i zadbanym niż tym śmierdzącym passatem-żeby nie bylo-nie mam nic przeciw VW. Link Zgłoś
Gość: Z.P. Re: Polonez niedobry na taksówkę IP: *.elpos.net 12.04.06, 23:32 W artykule czytamy:... "paliwożer" ze średnim spalaniem dziewięciu litrów na 100 kilometrów. _________________ To się zgadza. Wypada tylko dodać, że chodzi o LPG. Link Zgłoś
Gość: zz Re: Polonez niedobry na taksówkę IP: 213.25.24.* 13.04.06, 09:18 a niby do kogo to miałbyś zgłosić, ty mysłisz że jak taksówkarz ma brudny samochód to mu ktos premie zabierze? oni pracują u siebie a nie u kogoś Link Zgłoś
zymzyk niewazne 13.04.06, 10:45 przeciez to bez znaczenia ..jesli samochod jest czysty zadbany i pachnie w srodku.. 13marca 1956 Represje FBI wobec uczestnika wycieczki doPolski Link Zgłoś
Gość: Z.P. Re: Polonez niedobry na taksówkę IP: *.elpos.net 12.04.06, 23:35 Po Londynie jeżdżą wyłącznie stare auta (albo stylizowane na stare), ale my w Białymstoku nie będziemy się do takiego poziomu zniżać. Link Zgłoś
Gość: romantic5 Re: Polonez niedobry na taksówkę IP: *.mei.lt 13.04.06, 07:09 Ostatnie roczniki wygladaja o wiele lepiej niz 10-letni Passaat i inne starocie EU. Grunt zeby byl czysty, zadbany i inteligenty kierowca. Nawet w BRD mozna spotkac wiekowe taxi! ,,Dlaczego godłem Polski powinien być kangur? - Bo z pustymi torbami, ale podskakujemy....,, Link Zgłoś
Gość: jan Polonez to jeden z wygodniejszych samochodow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 11:31 Duzo miejsca - wsiada sie bardzo wygodnie - czlowiek nie zapada sie, anie nie musi sie jakos dziwnie przez drzwi przeciskac, zawieszenie jest miekkie. Bardzo lubie jezdzic polonezem. Dla mnie jest to wygodniejszy samochod wiekszosci obecnych "wypasionych" bryk. Link Zgłoś
psycholognistykutas Re: Polonez to jeden z wygodniejszych samochodow 13.04.06, 13:51 Niesamowite, że ciągle spotykam fanów tego wieśniackiego pojazdu. Link Zgłoś
Gość: Swoboda_T Polonez wygląda lepiej niż Passat?? Czy ja wiem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 13:57 Oba z roku 1996 www.passat.blauu.de/modellgeschichte/typb4/Th_b4_04.jpg www.vw-pulkovo.ru/models/passat_b6/history/b5.jpg Link Zgłoś
grat.nowy Re: Polonez niedobry na taksówkę 13.04.06, 07:54 no ja myślę, że Mercedes klasy E, do tego kombi, ewentualnie Audi A6 najbardziej nadają się na taxi... zupełnie nie rozumiem dlaczego nie wszystkie taksówki w Białymstoku to takie auta... Link Zgłoś
Gość: wrr Re: Polonez niedobry na taksówkę IP: *.pl 13.04.06, 12:18 Taaa i jeszcze wszystkie w jednym, obowiazkowym, kremowym kolorze - znam ten obrazek z Niemiec i szczerze jest to lepszy pomysl niz Polska pstrokacizna wyklejona reklamami z wielgaśnymi kogutami na dachu zeby przypadkiem nie pomylic z choinka. Link Zgłoś
Gość: włodek taxi Taksówka może być czysta ,zadbana i nowa ,ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 08:31 zdarzają się klienci co się nie myją ,są nie ogoleni i jeszcze mają pare lat na karku . Link Zgłoś
Gość: zz Re: Taksówka może być czysta ,zadbana i nowa ,ale IP: 213.25.24.* 13.04.06, 09:21 Włodek !!! i tu masz racje !!! po takim to i pół godziny auto trzeba wietrzyć Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: Taksówka może być czysta ,zadbana i nowa ,ale IP: 212.33.69.* 13.04.06, 09:57 Gość portalu: zz napisał(a): > a niby do kogo to miałbyś zgłosić, ty mysłisz że jak taksówkarz ma brudny > samochód to mu ktos premie zabierze? oni pracują u siebie a nie u kogoś Nie wiem-pewnie w korporacji. Gdyby skargi były częste,pewnie by faceta usunęli.Ale nie o to w życiu chodzi żeby ludzi podpier..... Facet sam powinien się domyślić,że ma brudno.Posprzątać i kupić jakiegoś wunder bauma czy ambi pura. Co do śmierdzących klientów-nikt Wam nie wybierał zawodu,zawsze można zmienić. To jest ryzyko związane z Waszą pracą, że wsiada ktoś nieumyty. Od czasu do czasu jeżdzę taxi - zawsze 9626 - i to był jedyny przypadek,gdy podróżowałem tak zapuszczonym samochodem,więc nie mówię,że to reguła. Koniec OT, wątek jest o polonezach,a nie smierdzących pasażerach-tfu, nie przy śniadaniu:-) pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: Taksówka może być czysta ,zadbana i nowa ,ale IP: 213.25.24.* 13.04.06, 10:26 Nie jestem taksówkarzem, a co do wyboru ?? to zawsze można przejechać się rowerem, ewentualnie uderzyć z buta :) Link Zgłoś
kubok Re: Taksówka może być czysta ,zadbana i nowa ,ale 13.04.06, 10:36 Proponuje postawic prysznic i kazdy bedzie obowiazany przed wejsciem do taksowki wykapac sie. Wtedy nie bedzie smrodu i wietrzenia samochodu... Link Zgłoś
Gość: zz Re: Taksówka może być czysta ,zadbana i nowa ,ale IP: 213.25.24.* 13.04.06, 10:47 jeżeli na tym forum poruszono temat kierowców brudasów, to należało by także wspomnieć o takich samych pasarzerach Link Zgłoś
Gość: handzia Re: Polonez niedobry na taksówkę IP: *.elpos.net / *.elpos.net 13.04.06, 09:46 A może trzeba stworzyć nową korporację - konkurencję, która miałaby same piękne, stare, zadbane auta typu: warszawa, polonez itp. Link Zgłoś
Gość: pppp Re: Polonez niedobry na taksówkę IP: *.um.wroc.pl / *.um.wroc.pl 13.04.06, 10:55 A o "bublu" zapomniałeś Link Zgłoś
Gość: klientka Re: Polonez niedobry na taksówkę IP: *.elpos.net / *.elpos.net 13.04.06, 11:38 często jeżdżę taxówkami ale mam zawsze uwagę żeby podjechało zachodnie auto. kierowcy polonezów sa zakompleksieni i odbija sie to na ich kulturze osobistej. Uważaja, że jeżdżą super autami a rzemyki trzymające tylne drzwi moge ściąc komuś głowę. Link Zgłoś
kamilar Re: Polonez niedobry na taksówkę 13.04.06, 11:42 A Toyota, alno Nissan moga być??:) Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Polonez niedobry na taksówkę IP: 213.86.33.* 13.04.06, 12:42 przy czym reszta nie startowała na polonezch - czyli jaroszewicz i zasada. Link Zgłoś
Gość: Zur A Golf II 20 letni może być? IP: *.p.lodz.pl 13.04.06, 11:49 No bo zachodni i ma bardzo ładną stylistykę Link Zgłoś
Gość: xxx Pismak a nie dziennikarz IP: 213.86.33.* 13.04.06, 12:40 Co za kretyn napisał ten artykuł: Zasada nie ścigal sie na polonezie i Jaroszeicz tez nie, jak zaczęto uzywac polonezów do rajdów to oni już dawno nie startowali. Polonezem startowal przedewszstkim i to z wynikami Marian Bublewicz no imasa innych(notabene polonez z centralnie zamontowanym silnikiem od Lanchi Integrale z turbodoładowaniem. O ile pamietam to ok 300 KM - jak na tamte czasy niesamowite osiągnięcie). Zasada startował na fiatach 125 chyba syrence na początku a wrajdzie safari który wygrał na porsche. Jaroszewicz jako syn Ubeków miał dostep do samochodów wtedy z zachodu. Link Zgłoś
tiges_wiz radio erewan? 13.04.06, 15:05 jaroszewicz jezdzil stratopolonezem www.stratopolonez.pl/pod.php?2 zasada jezdzil pf125p i trzeba sprawdzic czy do jakiegos poloneza takze nie wsiadl Link Zgłoś
Gość: dobre auto Re: Polonez niedobry na taksówkę IP: *.mech.pw.edu.pl 13.04.06, 13:17 To był samochód! Jak na mnie jakiś "japończyk" najechał, to miał pół przodu do wymiany a ja miałem tylko zarysowany hak. Link Zgłoś
Gość: krecisco Re: Polonez niedobry na taksówkę IP: 80.72.196.* 13.04.06, 13:34 A ja mysle ze przydaloby sie przeprowadzac uczciwsze kontrole tych szrotow ktore nazywamy taksowkami. To sa w 99% trupy ltore powinny trafic na zlom badz sa z niego odratowane, pospawane pomalowane lub niemicka taxi z przebiegiem miliona km. Ja juz neiraz odeslalem zamowione taxi za ogolny smrod i ruine. Czemu wszyscy musimy ryzykowac zycie zeby ktos tanim kosztem sie oblupil. Cen za taxi niskich nei mamy wiec mysle ze stac ich na nowe badz prawie nowe auta sprawdzone i bezpieczne Link Zgłoś
psycholognistykutas Re: Polonez niedobry na taksówkę 13.04.06, 13:59 A ja myślę, że nie powinno być tak, że dzieci chodzą po ulicach głodne, a tu się ktoś panie taryfami rozbija. I myślę też, że trzeba zrobić tak, żeby było dobrze... Link Zgłoś
cyprys05 Re: Polonez niedobry na taksówkę 13.04.06, 14:52 polonez jest za maly na taxi. w bagazniku po zamontowaniu LPG miesci sie jedna mala walizka, kilka razy juz mialem przyjemnosc siedziec z bagazami na kolanach bo przyjechal polonez (chyba kazdy juz zmienil na lpg) Link Zgłoś
matt.cobosca Re: Polonez niedobry na taksówkę 13.04.06, 15:29 Chyba autor tego artykulu nie mial o czym pisac, wiec napisal o polonezach na taxi, ktore obecnie w tej korporacji mozna policzyc na palcach jednej reki. Bodajze w 2000 czy 2001 r. kazano kierowcom polonezow zamienic auta na zachodnie (w wiekszosci przesiedli sie do Opli Vectra A). Taki artykul trzeba bylo napisac wowczas Panie red. Pietuch, a nie dzisiaj. Czy w tym dodatku bialostockim nie maja juz o czym pisac? Link Zgłoś