Dodaj do ulubionych

Nissan Terrano - szukam informacji

IP: *.luminet.pl / 10.0.0.* 30.12.02, 20:39
Czy ktos mi moze powiedziec gdzie w necie moge znalezc informacje na temat
Nissana Terrano rocznik okolo 1988. Bylby zainteresowany takim autkiem jakie
sa wasze opinie na jego temat? Z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: albercik Re: Nissan Terrano - szukam informacji IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 30.12.02, 21:21
      Uderzaj prosto do Nissana na Muszkieterow, oni chyba nie maja nic do ukrycia
      (doslownie i w przenosni).
    • Gość: Kosiarz Re: Nissan Terrano - szukam informacji IP: 195.94.205.* 31.12.02, 11:32
      Jeżeli chodzi o info od użytkowników to zajrzyj na forum (Nissan) na
      4x4.rally.com.pl, a co dokładnie Cię interesuje?
      Pozdro,
      Kosiarz
    • Gość: Darek Re: Nissan Terrano - szukam informacji IP: 212.106.151.* 31.12.02, 12:08
      Posiadam takowego,co by interesowało Ciebie?
      • Gość: orzeszko Re: Nissan Terrano - szukam informacji IP: w3speed:* / *.1000lecie.pl 31.12.02, 16:00
        Witam!

Interesuje mnie głównie eksploatacja oraz jej koszty. A także: wersje silnikowe
        jakie występowały i które polecasz, jaka wersja nadwoziowa jest lepsza (5D czy
        3D), ile pali, jak się spisuje w terenie oraz o ile jest lepszy od innych aut w
        warunkach zimowych i czy wogóle facetowi z niezbyt zasobym portfelem (1100
        miesiecznie) ale z zapaleniem opon mózgowych pod kątem 4x4 polecasz zakup
        takiego auta.
        Możesz pisać na e-mail: tomaszorzech@poczta.onet.pl

Pozdrawiam!

Orzeszko
        • Gość: Darek Re: Nissan Terrano - szukam informacji IP: 212.106.151.* 01.01.03, 10:06
          Posiadam go długo,żadnych problemów ale!dzisiaj przy mrozie 13stopni poniżej
          zera zapalił natychmiast i po minucie zgasł,już nie zapalił[najprawdopodobniej
          paliwo].Wcześniej miałem krótkotrwały problem z instalacją ale w serwisie
          załatwiono to.Jest to diesel 2,7lTDI przebieg 128000,zużycie paliwa miasto ok
          10 l/100km trasa ok.7-8 l/100km.Warto większego mieć zawsze jest rezerwa
          pakowności a w codziennym użytkowaniu nie ma to znaczenia.Na razie pozdrawiam
          Darek.Napisz co jeszcze?
        • Gość: Darek Re: Nissan Terrano - szukam informacji IP: 212.106.151.* 01.01.03, 10:35
          Dodam jeszcze o napędzie,4x4wykorzystywalne tylko w trudnych warunkach,jazda na
          4x4 jest trochę kłopotliwa przy skrętach daje wrażenie jazdy na hamulcu.W zimie
          ma to zalety niesamowite przy przejazdach przez zaśnieżone,zlodowaciałe śliskie
          jezdnie gdzie inne autka i ich kierowcy pieklą się z niecierpliwości,poza tym
          wrażenie dużej masy auta i wysokości usadowienia dają poczucie dużej swobody i
          bezpieczeństwa[nie mylić z brakiem wyobraźni].Jest warte posiadania na dużą
          trwałość,prostotę budowy i niezawodność[szczególnie zawieszenie-może mały
          komfort ale bezproblemowe na nasze drogi].Co do silników obecnie 2,7 jest nie
          oferowany a właśnie on był najlepszym może niski komfort pracy ale duże
          przebiegi,obecnie nowe silniki dają znacznie przyjemniejsze odczucia ale także
          wyższą zawodność.Pytałeś czy warto?-używanego tak,nowego nie[różnica cenowa
          jest zaskakująca w stosunku tych modeli obecnie oferowanych do
          poprzedników,choć różnice są prawie,prawie kosmetyczne].pozdr.
          • Gość: orzeszko Re: Nissan Terrano - szukam informacji IP: *.1000lecie.pl 01.01.03, 12:52
            Jaką wersję nadwoziową posiadasz? I gdzie ew. mogę sprawdzić ceny (roczniki
            chyba zaczynają się od '86 jak mi sie wydaje).
            Oprócz tego że jestem amatorem 4x4 (tzn. marzę o 4x4 bo nigdy takowego nie
            posiadałem :( ) moim ulubionym sposobem wypoczynku jest... jazda samochodem.
            Jak mnie coś gryzie albo chce się zrelaksować robię sobie dłuższe 2-4 godzinne
            przejażdżki. Piszesz że komfort jazdy nie jest może zbyt dobry, ale ja obecnie
            jeżdżę maluszkiem, więc dla mnie każde inne auto to kolosalna zmiana :)
            PS: Masz może jakieś stronki ze zdjęciami ale właśnie Terrano I?
            • Gość: Michal Re: Nissan Terrano - szukam informacji IP: *.telia.com 01.01.03, 17:28
              Sevisujemy takowe w naszej firmie.Wlasnie z tych lat,olej
              filtry,ogumienie,hamulce ot tak jak w kazdym dobrym aucie.Napraw niebylo.Zawsze
              startuja,troche glosne,ale niezawodne.Pzdr.Michal
            • Gość: Darek Re: Nissan Terrano - szukam informacji IP: 212.106.151.* 02.01.03, 12:26
              Posiadam 4ro drzwiową[dłuższą]w sumie 7mio osobową bo jest w nim kanapa
              dodatkowa[wymontowywalna].Bagażnik pod osłoną nie jest zawrotnej wielkości ale
              po odsłonięciu zadawala mnie w zupełności[gł.rozchodziło mi się o wózek
              dziecięcy nie składany].Po wczorajszych kłopotach z rozruchem wiem że niestety
              muszę mieć zimą pełny bak z dobrym paliwem.Co do str internetowych nie ma
              takich odnoszących się wyłącznie do tego modelu.Co do jazdy i opisywanej
              niewygody nie bierz tego tak dosłownie[to urok terenowych sensu stricte],gł
              porusza się nim żona i z myślą o niej go kupowałem ale jeżeli mam do wyboru
              jazdę swoim[volvo S60T5]to wybieram Terrano,jakoś takoś czuję się"trochę
              mniejszy w większym"Pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka