Dodaj do ulubionych

Passat tuning

IP: *.acn.waw.pl 24.06.06, 11:55
Mam pytanie jakie istnieją zagrożenia związane z chip tuningiem silnika
Passata 2.0 Tdi 140 KM. Czy po takich zmianach traci się gwarancje?? Jak to
wpływa na żywotność silnika. I czy to możliwe że spada spalanie przy
spokojnej jeździe po chip tuningu??
Obserwuj wątek
    • jjoasiia Re: Passat tuning 27.06.06, 13:52
      Sprzedam bon na montarz CHIPTUNINGU do Turbo Disla jest to przestrajanie
      komputera tak żeby auto miało więcej mocy o 30 % jest to firma Tuning
      Technology Center i posiada Certyfikat więcej można się o niej dowiedzieć na
      stronie www.ttc.pl/ Sprzedam go za rozsądną cene. 900 zl cena do
      negocjacji email asilka@tlen.pl tel 504263199
    • Gość: jerzyk Re: Passat tuning IP: *.gprspla.plusgsm.pl 14.07.06, 21:51
      Przyłączam się do pytania tylko mi chodzi o silnik 105 KM; głównie interesje
      mnie to, czy w związku z chip tuningiem nie stracę gwarancji i czy mogę to
      zrobić w serwisie VW oraz to czy ktoś już zrobił taki tuning i jak zachowje sę
      autko po takim "zabiegu";dzięki za info
      • Gość: y2k Re: Passat tuning IP: *.ssmb.com 14.07.06, 23:30
        ingerowanie w sam soft w ecu nie koniecznie wiaze sie z utrata gwarancji ale
        pezed ew wizyta w aso trzeba procic do "serii" czyli spowrotem wgrac seryjna
        mape. zawirusowanie w aso raczej wiaze sie z utrata grarancji chyba ze dealer
        zgodzi sie na dodatkowa umowe ale nie jestem pewien czy jest to praktykowane...
        co do szybszego sie zuzywania jednostki napedowej. przyjmuje sie ze kazda
        modyfikacja zmierzajaca do podniesienia mocy prowadzi do szybszego zuzywania
        sie wielu elementow ale wgranie oprogramowania we wlasciwym miejscu i
        przetestowanie tego na hamowni podwoziowej nie powinno miec zbyt duzego wplywu
        na wyczuwalne szybsze zuzywanie sie ukladu napedowego. polecam renomowanie
        firmy z duzym doswiadczeniem (masters tuning, vtg, compsport)

pozdrawiam
        • Gość: y2k Re: Passat tuning IP: *.ssmb.com 14.07.06, 23:40
          dodam jeszcze ze z tego paska "na bezpiecznie" mozesz samym softem wyciagnac
          okolo 180 koni i wrazenia z jazdy beda nieporownywalne z dotychczasowymi.
          co do skody to nie pamietam czy jest na pompowtryskach czy nie ale sam "wirus"
          da wzrost do ok 135 koni wiec przyrost takze bardzo zadowalajacy.
    • ramonka27 Re: Passat tuning 07.08.06, 23:16
      Zdecydowanie nie polecam. Po pierwsze chip tunning jest ingerencją w
      oprogramowanie komputera starującego wtryskiem. Montaż modułu podnoszącego moc
      jest oczywiście powiązany z utratą gwarancji na samochód. W każdym warsztacie
      wykryją, że zamontowany był chip podnoszący moc. Wystarczy obejżeć filtr
      cząstek stałych, który po chip tunningu nie nadaje się do niczego - jest
      kompletnie wywalony. Poza tym łopatki wirnika są uszkodzone w stopniu
      dyskwalifikującym sprężarkę.
      Dodatkowo dodam, że dealer mający wymienić ci FILTR CZĄSTEK STAŁYCH ( koszt
      kilku tysięcy złotych) wnikliwie przejży twój samochód i nie da się nabić w
      butelkę, nawet gdy zamontujesz potem orginalne oprogramowanie.
      Poza tym wzrost mocy wcale nie jest aż tak wysoki jak podają producenci chipów.
      Przeważnie waha się między 5 a 20km. I między bajki można włożyć, że ze 140KM
      uzyskasz 180KM. Firmy produkujące chipy napiszą wszystko, żeby sprzedać swój
      produkt.
      • Gość: gość Re: Passat tuning IP: *.225.121.112.bait.pl 08.08.06, 09:40
        bzdury. u jakiego dealera pracujesz
        • ramonka27 Re: Passat tuning 08.08.06, 11:19
          U żadnego. Ale umiem czytać i analizować. Jestem inżynierem a nie tak jak ty
          pseudoznawcą.
          • Gość: gość Re: Passat tuning IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 12:32
            stream roller

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka