Dodaj do ulubionych

Nissan Note do serwisu

02.08.06, 20:19
"z powodu wykrytej podczas badań zderzeniowych EuroNCAP wady jednego z
mocowań ISOFIX Nissan skieruje do serwisu w całej Europie 2 489 egzemplarzy
modelu Note."

A co na to Toyota w sprawie wadliwie umiejscowionego czujnika poduszek?
Obserwuj wątek
    • miszasty Re: Nissan Note do serwisu 02.08.06, 21:21
      cc_2004 napisał:

> "z powodu wykrytej podczas badań zderzeniowych EuroNCAP wady jednego z
      > mocowań ISOFIX Nissan skieruje do serwisu w całej Europie 2 489 egzemplarzy
      > modelu Note."
      >
      > A co na to Toyota w sprawie wadliwie umiejscowionego czujnika poduszek?

Hmmm... Toyota już zdaje się wydała oficjalny komunikat, że... "NIE I KONIEC" -
      ot, super-Toyota....:/ To znaczy - ściślej - mają te czujniki zmienić w autach
      które BĘDĄ WYPRODUKOWANE dopiero. Ale W JUŻ WYPRODUKOWANYCH - oficjalnie
      powiedzieli, że "nie zmienią i koniec".
      Wracając do Nissana też to czytałem - ciekawe czy przez to nie dostał 5* czy
      coś innego zaważyło...?
      Swoją drogą ISOFIX fajna sprawa. Ale ceny zwykłych, niekiedy badziewnych wręcz
      fotelików, ale ze złączem ISOFIX - oscylują cenowo (jak na nasze zarobki) w
      granicach absurdu: płaci się tylko za to, że "jest ISOFIX" - bo to przecież
      technologicznie ani drogie ani skomplikowane. Ceny są irracjonalne.
      I nie mówcie o tym, że "chronić dziecko" - wszystko OK. Ale na rynku są również
      foteliki zapinane "normalnie pasami" z dodatkowymi patentami usztywniającymi
      mocowanie. I są lepsze (w sensie wygody jazdy dziecka i użytkowania) i tańsze
      niż ISOFIX.
      Precyzując - jestem ZA ISOFIXem! Ale nie za jawnym naciągactwem.
      Także w PL jakby mało kogo problem dotyczy w Note. Inna sprawa, że ciekawe czy
      u nas taka akcja będzie....?
      • cc_2004 Re: Nissan Note / ISOFIX 02.08.06, 21:27
        zgadzam się z tym isofixem.

jeśli chodzi o to, czy kogoś to dotyczy w polsce, to niedawno jakaś firma
        dokonała np. zakupu flotowego nissanów note do wypożyczalni samochodów. poza
        tym, trochę chyba ich sprzedali, bo promocja była we wszystkich mediach.
        • miszasty Re: Nissan Note / ISOFIX 02.08.06, 21:30
          cc_2004 napisał:

> zgadzam się z tym isofixem.
          >
          > jeśli chodzi o to, czy kogoś to dotyczy w polsce, to niedawno jakaś firma
          > dokonała np. zakupu flotowego nissanów note do wypożyczalni samochodów. poza
          > tym, trochę chyba ich sprzedali, bo promocja była we wszystkich mediach.

Zgadza się. Bo na pierwszy rzut oka auto brzydkie jak 7 nieszczęść, szczególnie
          w oficjalnych informacjach w necie W SZCZEGÓLNOŚCI na stronach Nissana.
          Ale rzeczywistości trochę inna - a jak już się faktycznie wsiądzie do tego
          wozidełka, to... człowiek dostaje lekkiego szoku: jak takie małe z zewnątrz
          jest takie ogromne wewnątrz. ;) Nie takie jajowate jak Meriva ale też nie takie
          kanciate jak Fusion... - ot, takie coś "innego".
          • cc_2004 Re: Nissan Note / ISOFIX 02.08.06, 21:33
            i promocja w tych mediach też była, bo np. w motorze zdyskredytowali toyotę
            corollę 1.4 D4D w porównaniu z notem 1.5 dci ;-)
            • miszasty Re: Nissan Note / ISOFIX 02.08.06, 21:35
              cc_2004 napisał:

> i promocja w tych mediach też była, bo np. w motorze zdyskredytowali toyotę
              > corollę 1.4 D4D w porównaniu z notem 1.5 dci ;-)
              >

A tego to nie czytałem - co napisali?
              Inna sprawa, że to całkiem RÓŻNE auta, do czego innego albo dla kogo innego
              stworzone. Inna sprawa, że na tego typu "kompakto-vano-mniejsze-duże auto" dużo
              ludzi przesiada się właśnie z kompaktów, gdyż cenowo jest podobnie lub taniej,
              a przestrzeni jakby... więcej.
              • cc_2004 Re: Nissan Note / ISOFIX 02.08.06, 21:45
                mam tę gazetę w domku letniskowym, więc nie mogę sprawdzić. skrytykowali
                skrzynię mmt w corolli, silnik uznali za mało dynamiczny i chyba mniej
                ekonomiczny od tego z renaulta, tzn. z nissana ;-)
                wygląd też skrytykowali, że nijaki i trącający myszką.
                • miszasty Re: Nissan Note / ISOFIX 02.08.06, 21:59
                  cc_2004 napisał:

> mam tę gazetę w domku letniskowym, więc nie mogę sprawdzić. skrytykowali
                  > skrzynię mmt w corolli, silnik uznali za mało dynamiczny i chyba mniej
                  > ekonomiczny od tego z renaulta, tzn. z nissana ;-)
                  > wygląd też skrytykowali, że nijaki i trącający myszką.

Nie wiem jaki silnik miała ta Corolla, ale 1.4 z Note'a (a pewnie taki
                  testowali), choć do rakiet nie należy, to mułowaty też nie jest. Za to super-
                  elastyczny.
                  Hihi... i diesle w Note są z renaulta, ale benzyniaki to japońskie konstrukcje.
          • programistajava Re: Nissan Note / ISOFIX 03.08.06, 09:08
            > Ale rzeczywistości trochę inna - a jak już się faktycznie wsiądzie do tego
            > wozidełka, to... człowiek dostaje lekkiego szoku: jak takie małe z zewnątrz
            > jest takie ogromne wewnątrz. ;)

HMM a ja osobiscie odnioslem idealnei ODWROTNE wrazenie z zewnatrz duzy masywny,
            wewnatrz hmm cus ciasno, lokcie kolo lokci, drzwi wnokajac do srodka zajmuja
            duzo miejsca. Dodatkowo silnik benynowy tez nie rewelacja jesli chodzi i spalanie.
            Bagaznik... sorrry wiecej sie spodziealem a ta przesuwana kanapa to jest ok ale
            jak NIKT nie siedzi z tylu bo sie zameczy na smierc.
            Mi nie przypasowal ale kazdy po swojemu ocenia :d
            • miszasty Re: Nissan Note / ISOFIX 03.08.06, 09:49
              programistajava napisał:

> > Ale rzeczywistości trochę inna - a jak już się faktycznie wsiądzie do teg
              > o
              > > wozidełka, to... człowiek dostaje lekkiego szoku: jak takie małe z zewnąt
              > rz
              > > jest takie ogromne wewnątrz. ;)
              >
              > HMM a ja osobiscie odnioslem idealnei ODWROTNE wrazenie z zewnatrz duzy
              masywny
              > ,
              > wewnatrz hmm cus ciasno, lokcie kolo lokci, drzwi wnokajac do srodka zajmuja
              > duzo miejsca. Dodatkowo silnik benynowy tez nie rewelacja jesli chodzi i
              spalan
              > ie.
              > Bagaznik... sorrry wiecej sie spodziealem a ta przesuwana kanapa to jest ok
              ale
              > jak NIKT nie siedzi z tylu bo sie zameczy na smierc.
              > Mi nie przypasowal ale kazdy po swojemu ocenia :d

Ty oceniasz ogólnie - a ja w kontekście wymiarów tego auta: ma przecież
              niewiele ponad 4 metry długości: podobnie jak nowe Grande Punto albo Clio - a
              miejsca w środku DUŻO więcej: pewnie dlatego, że wyżej się siedzi
    • koljax Re: Nissan Note do serwisu 03.08.06, 08:42
      W ogole Nissan Note to porazka. Reklamuja to jako samochod "rodzinny" a ma
      mikro bagaznik.
      • programistajava Re: Nissan Note do serwisu 03.08.06, 09:09
        > W ogole Nissan Note to porazka. Reklamuja to jako samochod "rodzinny" a ma
        > mikro bagaznik.
        Otoz to! Nie zdobedzie wielkiego rynku choc moge sie mylic w w-wie troche juz
        tego jezdzi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka