Dodaj do ulubionych

Problem z zamkiem w Felicii 1.3 MPi

08.08.06, 20:00
wieczorem zakluczałem normalnie skode, zakluczyłem..centralny zamknła wszystkie drzwi...wszytko oki...wstaje do pracy, odkluczam drzwi wszystkie reagują...podjeżdzam pod prace...przekluczam zamek w drzwiach kierowcy..zamek nie reaguje..prubuje kilka razy...nic...zamknłaem drzwiami od strony pasażera..zamek w drzwiach kierowcy otwiera wszystkie drzwii..ale nie reaguje na zamykanie..kluczyk daje sie przekrećić..ale nie ma reakcji..pustka..mam pytanie..czy zamek już może byc tylko wymiany, czy może problem leży w elektromagnesie..z góry dzięki..
Obserwuj wątek
    • szalbart Re: Problem z zamkiem w Felicii 1.3 MPi 13.08.06, 20:40
      to ciekawe zjawisko, w Felici mojego ojca przestały działać dwa zamki (pasażera
      i bagażnik) przy czym one po prostu nawet sie nie przekręcały. W drzwiach
      pasażera został nalany jakiś środek czyszczący i już działa, natomiast od
      bagażnika kluczyk nie wchodzi do końca i nic sie nie wymyśli. Twój problem to
      raczej elektromagnes
      • wojtaseks Re: Problem z zamkiem w Felicii 1.3 MPi 17.08.06, 17:05
        Miałem problem z zamkiem w klapie bagażnika, który zaczął się tym, że włożyłem
        kluczyk do zamka i juz tam został. Musiałem zdrmontować obudowę klapy i jakimś
        cudem zdemontować zamek. Wtedy jakimś sposobem udało mi sie go wyjąć.
        Przeczyściłem WD40 i teraz chodzi jak ta lala. W drzwiach kierowcy miałem
        problem z siłownikiem i nie obyło sie bez jego wymiany. Mogłem nim zamknąć i
        otworzyć wszystkie drzwi, ale na sygnały z pilota już nie reagował. Skusiłem się
        na oryginał, bo o zamienniku w tym przypadku sie nasłuchałem niemiłych rzeczy.
        Do tego wczoraj wieczorem padł mi rególator napięcia i jak włączyłem światła
        mijania to odrazu mi padły (i to jeszcze Blue Vision !!!) napięcie ładowania
        skoczyło do 18V. 36 zyli w ASO i po kłopocie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka