6izy6da 13.08.06, 18:02 powinien kosztować 30 000 dolaraów - jak w stanach :) wiecej nie warto za to placic; z drugiej strony konkurencyjne bmw czy zwlaszcza volvo to ze badziew - reasumujac - typowe, szosowe suv-y to badziewie Link Zgłoś Obserwuj wątek
greenblack Re: Subaru B9 Tribeca 14.08.06, 14:56 A X5 powinno kosztować 43000 $, bo tyle kosztuje w USA. Niestety bez dyzla ten wózek nie ma szans. 50000€ to też trochę nieporozumienie. Za tyle można mieć w Polsce Cadillaca SRX, jak ktoś coś amerykańskiego. Link Zgłoś
6izy6da Re: Subaru B9 Tribeca 14.08.06, 15:21 o nie, tylko nie cadilak - to juz bym wolal ta kiepska tribekę Link Zgłoś
yahoo10 Re: Subaru B9 Tribeca 14.08.06, 15:53 "Co bardziej niecierpliwi sami sprowadzili sobie amerykańskie egzemplarze, nie bacząc na to, że modele europejskie poddane są kilku istotnym modyfikacjom" Chce wlasnie sprowadzic Tribece z USA i ciagle nie wiem czy bedzie sie az tak roznic ze bede mial same problemy w PL? Co w USA auta moga miec gorszego od naszych "wspanialych" europejskich aut (np. Fiat, renault, Seat, itd.)???? Link Zgłoś
6izy6da Re: Subaru B9 Tribeca 14.08.06, 16:22 trudno nazwac to subaru samochodem amerykanskim - to raczej japonczyk z malą domieszka krwi amerykanskiej - na pewno gwarantuje lepsza jakosc wykonania i podzespoly niz takie paździerze jak seat, fiat czy reno Link Zgłoś
yahoo10 Re: Subaru B9 Tribeca 14.08.06, 16:46 skoro tak jak pisze jest to japonczyk to nie powinienem miec problemow z ewentualnymi czesciami do Tribeca bo sa z japonii, a nie z USA!? wiec nie w calach lecz chyba w cm??? Link Zgłoś
6izy6da Re: Subaru B9 Tribeca 14.08.06, 17:08 a tego to juz nie wiem - zadzwon do aso subaru - na pawne ci powiedzą i moze postrasza co do pewnych niedogodnosci Link Zgłoś
yahoo10 Re: Subaru B9 Tribeca 14.08.06, 17:32 Dlatego pytam na forum, a nie w ASO bo ewentualnie chce skonfrontowac ich straszaki z opiniami tych, ktorzy juz jezdza importowanymi autami z USA. Link Zgłoś
6izy6da Re: Subaru B9 Tribeca 14.08.06, 17:38 to ja na temat "amerykanskich" subaru nic wiecej ci nie powiem - ale dobra rada - czesci do subaru sa w niemczech nawet kilkadziesiat % tansze niz w polsce Link Zgłoś
linuxunix Subaru B9 Tribeca 20.08.06, 00:40 wygląd jak porsche cayenne poprostu podrubka made in azja Link Zgłoś
cracovian Jak juz cos to made in Fayetteville, Indiana... 20.08.06, 07:45 Amerykanie go zaprojektowali, Amerykanie go buduja jak i rowniez go w wiekszosci kupuja. Bez dizelka to w Europie daleko nie zajedzie... Co ciekawe to jakosc wysoko ponad srednia podobnie jak Legacy/Outback z tej samej fabryki. Link Zgłoś
wowo5 Re: Subaru B9 Tribeca 20.08.06, 05:36 Fajne auto. Niezle wnetrze. Niestety wyglad zewnetrzny calkowicie Tribece dyskwalifikuje. Jezeli ktos chce zobaczyc jak powinien wygladac SUV to klania sie Infiniti FX35/45 albo Mazda CX7. Link Zgłoś
misza36 Re: Subaru B9 Tribeca 20.08.06, 18:43 mnie sie to subaru nie podoba , wogole nie widze sensu w tego typu autach ani to w teren ani w co , juz wole sosbowke z 4x4 lekko podwyzszona typu audu aalroad czy konkurence z tej samej marki outback ma wiekszy komfort jest tansze i pewnie nie gorzej w tereni sie sprawuje od tego czegos Link Zgłoś
jot-23 Re: Subaru B9 Tribeca 02.09.06, 21:20 chvja ty tam wiesz, mam tribece od 3-ch miesiecy, zaden poprzedni subaru nawet nie do niego nie umywa pod wzgledem komfortu. co do wykonania, po 3000 mil nie mam zadnych zastrzezen (poprzednio mialem forestera, przez 8 lat, ani razu sie nie zepsol), wszystko chodzi tak jak powinno, cichy, i co bylo moim glownych "problemem" przed zakupem, wcale nie jest za slaby, co wiecej, sprawuje sie lepiej niz 80% full time suvs.... srednie spalanie to 19 mpg, but who cares? nowa mazda to gniot. Link Zgłoś
jot-23 Re: Subaru B9 Tribeca 03.09.06, 03:08 co tak tanio? nie jest tani wcale, ceny za podtawowy model zaczynaja sie ok pln 85k...ale to i tak troche wiecej niz "ludzie" sie spodziewali jak samochod wszedl na rynek... Link Zgłoś
misza36 Re: Subaru B9 Tribeca 03.09.06, 10:51 mi sie to subaru nie podoba wolalbym juz outbacka ktory wlasciwie ma takie wlasciwosci terenowe albo audi allroad Link Zgłoś
yahoo10 do jot-23! 04.09.06, 08:53 Jot, napisz czy prawda, ze to subaru jest jakies miekkie??? tzn. jaki sa jego wlasciwosci jezdne? trzymanie w zakretach itd (przy predkosci) Link Zgłoś
yahoo10 Re: do jot-23! 11.09.06, 18:45 Jezdzilem przed chwila Tribeca z USA (jest w komisie na Ostrobramskiej). Super sie prowadzi! Bardzo fajne auto. cena jest troche za wysoka jak na po sprowadzeniu do PL ale jezeli nowe tam sa po 30.000 USD, a uzywane po 24-26.000 USD to tu powinien byc przedzial 120-150 tys max., w Subaru Polska nowe maja byc po 200.000... wiec tylko sprowadzac z USA i liczyc jeszcze na podatek ekologiczny od 1.01.2007! Link Zgłoś
robert888 Re: do jot-23! 11.09.06, 19:28 sa tam od 31-32 dolarów za wersję z napędem na przednią oś. Jak chcesz 4WD (do którego przecież wszyscy "potencjalni nabywcy" się tu ślinią)i pare dupereli to łatwo zahaczysz o granice 38-40 dularów. I nagle się okazuje że już nie jest tak tanio. Koszty sprowadzenia (a jak wogóle to kupić gdy my TU a on TAM), opłaty eciepecie, ubezpieczenia untzowajter. Nic tylko brac wybierać. Niech ktos sprowadzi za 120, na pewno zrobi znakomity ynteres, tyle że za 120 to dopiero początek zabawy i auto ciągle za kałużą:)) Link Zgłoś
robert888 mea culpa z tą jedna osią - oczywiście miało być 11.09.06, 19:36 4WD. Cała reszta (cenowa) zachowuje aktualność. Link Zgłoś
yahoo10 Re: mea culpa z tą jedna osią - oczywiście miało 11.09.06, 22:32 Przeciez chyba wszystkie Sub Tri sa 4WD???? Czyz nie? czyzby bylo inaczej??? Jak to jest - pytam serio. Link Zgłoś
jot-23 Re: mea culpa z tą jedna osią - oczywiście miało 12.09.06, 03:23 wszystkie subaru maja system "symetrical all wheel drive" , always on...ze zmiennym transferem mocy na osie przednie lub tylnie, zaleznie od potrzeb. co do "miekkosci" to tribeca prowadzi sie swietnie, bardzo malo "roll" na zakretach.... wiele modeli subrau ciarpi na "mushy" brakes...tribeca pod tym wzgledem jest ponad przecietna... calkiem responsive! Link Zgłoś
samtro Subaru B9 Tribeca 26.04.07, 23:09 Właśnie powstało forum o autach typu CROSSOVER. Zapraszam wszystkich właścicieli i sympatyków aut tej klasy do odwiedzin oraz wymiany opinii: wszystko o CROSSOVER-ach Link Zgłoś
viper39 Re: Subaru B9 Tribeca 25.08.07, 20:13 www.subaru.com/shop/model_consideration.jsp?model=TRIBECA www.edmunds.com/new/2007/subaru/b9tribeca/100759732/dealerpricing.html?setzip=11001 www.edmunds.com/new/2007/subaru/b9tribeca/100759732/prices.html www.edmunds.com/new/2007/subaru/b9tribeca/100759732/optionsresults.html?action=2 wersja 5-osobowa mozna wyjechac za okolo 32,000 U$D (z wieloma opcjami, w tym nawigacja) wersja 7-osobowa jest o 1000 U$D drozsza nie wiem czy sie orientujecie ale GM jest wlascicielem Subaru od dosc dawna. to auto jest produkowane miedzy innymi jako www.saabusa.com/saabjsp/97x/index.jsp (troche inne wykonczenie) SAAB to tez GM o ile np forester, legacy i impreza mi sie podobaja (mojej corce kupilem forestera), o tyle tribeca nie jestem zachwycony... tribeca nie jest zaprojektowana przez subaru ale przez GM i rozprowadzana jako subaru czy saab i jakis amerykanski odpowiednik ale nie pamietam ktory GM nim jest, a nie chce zgadywac (envoy?) wiem ze to co zaoferuje jest drozsze ale czy sie wydaje 32K czy 42K nie jest to tak wielka roznica a samochod jest o wiele fajniejszy (oczywiscie to moja opinia) mowie o ACURA MDX www.acura.com/ Link Zgłoś
karakalla Re: Subaru B9 Tribeca 25.08.07, 20:44 viper39 napisał: > nie wiem czy sie orientujecie ale GM jest wlascicielem Subaru od > dosc dawna. Aha, tyle że już dwa lata temu sprzedał swoje akcje Toyocie news.bbc.co.uk/2/hi/business/4311960.stm > to auto jest produkowane miedzy innymi jako > www.saabusa.com/saabjsp/97x/index.jsp (troche inne > wykonczenie) > SAAB to tez GM Oczywiście, tyle że Saab 97x nie ma nic wspólnego z Tribecą, bo jest Chervroletem Trailblazerem www.chevrolet.com/trailblazer/ z inną plakietką, który też technicznie nie ma żadnych punktów wspólnych z Subaru. Tribeca jest autorskim opracowaniem Subaru na przedłużonej platformie Legacy/Outbacka. Link Zgłoś