Dodaj do ulubionych

Gdzie najlepiej wziąc kredyt na samochód?

11.09.06, 19:02
Chce kupic auto do 100.000,00 zł 100% w kredycie- doradźcie mi gdzie sa
najlepsze warunki.
Obserwuj wątek
    • pluszowy11 Re: Gdzie najlepiej wziąc kredyt na samochód? 11.09.06, 19:10
      Zbytnio nie rozumiem pytania,ponieważ nowy samochód bardzo traci na wartości po
      drugie jak bank udzieli kredytu to na drakońskich warunkach jaki by to nie był
      bank.
      Proponowałbym uważnie jeszcze raz przemyśleć kupno nowego auta za takie
      pieniądze,może lepiej poczekać,odłożyć i trochę pożyczyć a z kredytem dać sobie
      spokój.Po kupnie takiego auta dojdzie jego utrzymanie,ubezpieczenie itp.
      Pozdrawiam Piotr
      • glide22 Re: Gdzie najlepiej wziąc kredyt na samochód? 14.09.06, 09:01
        Kurcze, czlowiek nie pyta czy to dobry pomysl wziac taki kredyt, ale o to w
        jakim banku. Jezeli nie wiesz/nie chcesz poradzic to odpusc sobie takie
        komentarze. Skoro chce wziaz duza kreche to znaczy ze wszystko przemyslal stac
        go na to. Denerwuje mnie gdy ktos zwraca sie z prosba o rade, a w zamian
        otrzymuje garsc rad na inny temat i przy okazji zaglada mu sie do kieszeni
    • iberia30 Re: Gdzie najlepiej wziąc kredyt na samochód? 11.09.06, 22:05
      uwielbiam zadawanie max indywidualnych pytan na forum.....Dla Xksinskiego
      najlepsza oferte kredytowa ma bank D dla Ygrekowskiego bank C....zapytaj
      wrozki bo tylko ona na tak-ogolnie - postawione pytanie moze zna odp.
      Dokladnie tak samo z ubzpieczeniami, kazdy ma inne auto, gdzie indziej mieszka,
      inna poj,silnika, inne znizki....
      Badz laskaw wklikac w google kilka najblizszych bankow z Twej okolicy, zadzwon
      albo pofatyguj sie i porownaj oferty.
      • wiktoria11 Re: Gdzie najlepiej wziąc kredyt na samochód? 11.09.06, 22:10
        Jeśli kredyt to tylko na firmę . Raz dałem się nabrać i pożyczyłem 5000 na rok
        tyle mi brakowało a oddałem 7500 złodziejstwo !
    • robert888 hehe, troll lepszy ode mnie:))) 11.09.06, 22:09
    • swoboda_t Re: Gdzie najlepiej wziąc kredyt na samochód? 11.09.06, 23:29
      Ja Ci pożyczę :)
      • roxy361 Re: Gdzie najlepiej wziąc kredyt na samochód? 13.09.06, 22:01
        super, bardzo dziękuje za wyczerpujące wypowiedzi a mnie chodziło tylko i
        wyłacznie o to jaki bank daje najlepsze warunki czyli najmniejsze
        oprocentowanie i opłaty manipulacyjne ale cóz jakos to forum nie jest zbyt
        zyczliwe a za rady w stylu podzwon i porównaj to dziekuje najbardziej- sama
        wiem, że moge tak zrobic - liczyłam na pomoc osób, które to niedawno
        przerabiały i mogłyby udzielic jakis wskazówek.
        • iberia30 Re: Gdzie najlepiej wziąc kredyt na samochód? 13.09.06, 22:12
          naprawde do Ciebie nie dociera, ze warunki kredytu sa kwestia bardzo
          indywidualna?Qrcze rusz sie i wrzuc w google kilka bankow-mozesz oferty
          porownac zaocznie, a nie czekaz az wszystko dostaniesz na tacy....
    • rasiauskas Re: Gdzie najlepiej wziąc kredyt na samochód? 13.09.06, 22:21
      Polecam Volkswagen Auto Bank. Mimo ze to bank VW, nie ma zadnych problemow z
      formalnosciami i oplaty i oprocentowanie realne sa chyba najmniejsze.
    • autorytet.niemoralny Re: Gdzie najlepiej wziąc kredyt na samochód? 13.09.06, 22:38
      Wybierz się do któregoś z pośredników finansowych (Xelion, OpenFinance; jest jeszcze jakiś trzeci z tych bardziej znanych i wiarygodnych, ale nazwy nie pomnę) - firmy te współpracują z wieloma bankami i ich doradca powinien udzielić Ci sensownej pomocy, opierając się na podanych przez Ciebie kryteriach wyboru.
      • sven_b Re: Gdzie najlepiej wziąc kredyt na samochód? 14.09.06, 10:35
        'jest jeszcze jakiś trzeci z tych bardziej znanych'

Expander.
    • mary_elx Re: Gdzie najlepiej wziąc kredyt na samochód? 14.09.06, 09:38
      Kupowałem już parę samochodów i zwykle na kradyt i uwazam, że zwykle najlepiej
      jest w banku powiązanym z daną marką (Opel bank, VW bank, Fiat bank itd). Na
      drugim miejscu są banki współpracujące z dilernia, przynajmniej jeżeli chodzi o
      ograniczenie formalności i szybkość załatwienia sprawy.
    • greenblack W Providencie albo SKOKu 14.09.06, 10:39
      .
      • roxy361 Re: W Providencie albo SKOKu 18.09.06, 18:38
        tak to rozumiem na pewno wezme ten kredyt w prowidencie tylko nie rozumiem po
        co klikac skoro nie ma sie nic do przekazania - no chyba z głupoty albo z nudów
        a wszystkim życzliwym dziekuję za okazana pomoc- czasem mozna spotkac tu i
        normalnych ludzi
        • programistajava Re: W Providencie albo SKOKu 19.09.06, 09:01
          w Providencie mowisz :D OK to od razu rodzine schowaj zeby ci lysi panowie jej
          nie pokancerowali bo od kwoty 100K nie wyrobisz na odsetki 250% w skali rocznej :D
          Szukaj w dilerni, zazwyczaj maja swoje banki i tam jest najtaniej (vide Fiat).
          Co do OpenFinance, Expander, tak maja umowy z X bankami i wybiora ci kredyt w
          jednym z X bankow, niekoniecznie bedzie to najlepszy wybor, z pewnoscia nei
          wybiora ci innej oferty innego banku bo nei dostana od twojego kredytu prowizji.
          • roxy361 Re: W Providencie albo SKOKu 19.09.06, 23:38
            kurcze ktos tu mnie nie zrozumiał no bo kto o zdrowych zmysłach wziąłby kredyt
            w takich instytucjach- oczywiście to był ironizm związany z rada jakiej
            udzielił mi jeden z forumowiczów a kredyt wezmę w G money bank bo maja fajna
            nowa opcje na samochody z drugiej reki.
            • creaks Re: W Providencie albo SKOKu 20.09.06, 12:07
              Ja wzialem w GE money bank i jestem zadowolony (o ile można być zadowolonym z tego ze ma sie kredyt) ;)

Powiedzmy ze warunki i obsluga byly naprawde ok.
              Mozesz rowniez wziasc kredyt przez Pwoszechny Dom Kredytowy (ma oferte GE).

Pozdrawiam
              • programistajava Re: W Providencie albo SKOKu 20.09.06, 14:50
                Z ciekawosci jakie warunki? Prowizja oprocentowanie?
                • roxy361 Re: W Providencie albo SKOKu 20.09.06, 19:51
                  jak bede miała umowę w reku to wszystko Ci napisze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka