yoniska 14.10.06, 21:56 w zasadzie, to wybór jest dla mnie oczywisty, ale prosze o argumenty dla mojej mamy. Które auto lepsze?? Link Zgłoś Obserwuj wątek
nocebo Re: kia picanto vs. yaris 15.10.06, 18:06 Różnica między tymi autami jest zasadnicza: Picanto to auto klasy A (auta najmniejsze), a Yaris to auto klasy B (auta małe). Link Zgłoś
przemekthor Re: kia picanto vs. yaris 15.10.06, 18:16 oczywisty, to znaczy co? :-) yaris ma katastrofalne wnetrze, nie mam pojecia, jak mozna chciec ogladac cos tak brzydkiego i tandetnego zarazem; jakosciowo, wzgledem poprzednika, spadek na leb; z zewnatrz dosc urodziwy, jak na tojke; podstawowy silnik yarisa, jednolitrowy trzycylindrowiec, to kiepski zart (halasliwy i slaby) picanto ma jak powyzszy, ale chociaz mnij kosztuje :-) Ja bym na Twoim miejscu rozpatrzyl oferte suzuki, nowy swift jest pod kazdym wzgledem lepszy o tureckiej toyoty Link Zgłoś
hippolin Re: kia picanto vs. yaris 15.10.06, 18:23 jeśli mówimy o nowym no to Yaris Yaris ma niesamowicie długo trzyma swoją cenę, jeszcze rok temu było tak że 8letni Yaris kosztował więcej niż 50%nowego! Czyli całkiem rozsądnie, pojeżdzić 8lat i kupić nowy :-) Co do picanto to traci tyle samo, ale nie w 8 tylko w 3-4lata Link Zgłoś
nocebo Re: kia picanto vs. yaris 15.10.06, 18:27 > Yaris ma niesamowicie długo trzyma swoją cenę, jeszcze rok temu było tak > że 8letni Yaris kosztował więcej niż 50%nowego! Jak w 2005 roku mogły istnieć Yarisy z 1997 roku, skoro w Europie były sprzedawane dopiero od 1999 roku?! Link Zgłoś
hippolin Re: kia picanto vs. yaris 15.10.06, 18:56 > Jak w 2005 roku mogły istnieć Yarisy z 1997 roku, skoro w Europie były > sprzedawane dopiero od 1999 roku?! nikt nie mówił, że istnieją, tylko teoretycznie istnieją, spadek cen często opiera się tylko na czystej teorii bo 7latek na początku 2006r kosztował ~55% ceny nowego Link Zgłoś
stefcioburczymucha Re: kia picanto vs. yaris 15.10.06, 23:01 hippolin napisał: > > Jak w 2005 roku mogły istnieć Yarisy z 1997 roku, skoro w Europie były > > sprzedawane dopiero od 1999 roku?! > > nikt nie mówił, że istnieją, tylko teoretycznie istnieją, spadek cen często opi > era się tylko na czystej teorii > bo 7latek na początku 2006r kosztował ~55% ceny nowego A to dobre. Później można taki samochód teoretycznie sprzedać. Link Zgłoś
iberia30 Re: kia picanto vs. yaris 15.10.06, 18:20 yarisem jezdzilam i.....nie polecam, nigdy bym tego nie kupila. Co do picanto to niestety nie jezdzilam ale wcale bym sie nie zdziwila gdyby okazalo sie lepsze od przereklamowanej toyoty. Link Zgłoś
skuti Re: kia picanto vs. yaris 15.10.06, 18:43 kia jak najbardziej ok ale... no własnie jezeli cos padnie to poczekasz troszke na czesci tesciowa jezdzi rio i stopiło sie trzymanie wiatraka chłodnicy 5tyg czekała na czesci Link Zgłoś
nocebo Re: kia picanto vs. yaris 15.10.06, 19:16 > yarisem jezdzilam i.....nie polecam, nigdy bym tego nie kupila. Yarisem jeździłem i.....polecam, dlatego go kupiłem. Link Zgłoś
iberia30 off topic do nocebo 15.10.06, 19:48 nocebo napisał: > > yarisem jezdzilam i.....nie polecam, nigdy bym tego nie kupila. > > Yarisem jeździłem i.....polecam, dlatego go kupiłem. przepraszam, ze pytam:jakim autem jezdziles przed yariska? Link Zgłoś
nocebo Re: off topic do nocebo 15.10.06, 22:59 > przepraszam, ze pytam:jakim autem jezdziles przed yariska? Nie jeździłem żadnym. Kupiłem pierwsze auto którym się przejechałem. :) Link Zgłoś
iberia30 Re: off topic do nocebo 16.10.06, 14:11 nocebo napisał: > Nie jeździłem żadnym. Kupiłem pierwsze auto którym się przejechałem. > :) w takim razie rozumiem Twoja decyzje:-), najwazniejsze, ze jestes zadowolony:-). Link Zgłoś
miszasty A jakie auta oglądane były?? 15.10.06, 19:33 ...bo mam nieodparte wrażenie, że tylko te dwa wymienione;) Ja tam do Toyoty nic nie mam - tyle że wnętrze (w przeciwieństwie do zewnątrz - choć nie popadam w zachwyt) mi się bardzo nie podoba: strasznie "tandetnie- plastikowe". I zimne. W każdym razie z tych dwóch, jakbym musiał, to bym wziął... Swifta:)) Auto lepsze od Picanto, a dużo tańsze od Toyoty. Choć nie wiadomo o jakiej kwocie i wersji i w ogóle mówimy... Link Zgłoś
yoniska Re: A jakie auta oglądane były?? 15.10.06, 22:53 Oglądane były przerózne autka.. większe , mniejsze, małe.. chodzi o to , zeby samochod był najbardziej ekonomiczny, poniewaz w ciagu miesiaca mam przejezdza około 2tys km ,a jednoczesnie mały. Nie musi byc szybki, ani piękny. Link Zgłoś
stefcioburczymucha Re: A jakie auta oglądane były?? 15.10.06, 23:00 Ooo ale jeśli 2tys km to chyba na trasie też? Więc chyba powinien być bezpieczny? Polecam coś większego jednak. Link Zgłoś
yoniska Re: A jakie auta oglądane były?? 16.10.06, 10:40 mama nie jezdzi na trasie, srednio robi od 1.6tys km, do dwóch, ale wszystko po "miescie" Link Zgłoś
nocebo Re: A jakie auta oglądane były?? 15.10.06, 23:03 > chodzi o to , zeby > samochod był najbardziej ekonomiczny, > a jednoczesnie mały. Nie musi byc szybki, ani piękny. W takim razie polecam któregoś z "Trojaczków": najlepiej C1 albo 107 (bo są tańsze od Aygo). Nie znajdziesz bardziej ekonomicznego auta benzynowego. Link Zgłoś
jimmyjazz Zobacz testy zderzeniowe Picanto - odechce się 16.10.06, 08:53 juz lepiej "maluch" - przynajmniej tańsze. Link Zgłoś
kondoreus Re: kia picanto vs. yaris 21.10.06, 13:13 . od 2 lat jeżdżę Picanto z silnikiem 1.1 i pełnym wyposażeniem dodtkowym oferowanym z tym modelem. Mam przejechane prawie 45.000km bez żadnej awarii itp. Jeśli chodzi o części zapasowe to wcale nie czeka sięaż 5 tygodni jak to ktoś tu zasugerował - rok temu ch... ukradli mi oba lusterka i na nowe czekałem nie dłużej niż 7 dni. Jeśli zaś miałbym porównywac ten samochód z Yarisem to zdecydowanie po tych 2 latach ponownie wybrałbym Kia - auto bardzo solidne, o wiele lepiej i ładniej wykończone wnętrze, umiarkowane ceny (zakup, serwis, części), ekonomiczne w eksploatacji (1.1 pali w miescie około 5l/100km), a do tego marka bardzo dynamicznie wkraczająca na polski rynek więc i ilość serwisów sukcesywnie siępowiększa. . Link Zgłoś
dr.rocco Re: kia picanto vs. yaris 21.10.06, 13:50 Z takich pojazdow to tylko suzuki sfift. Link Zgłoś