Dodaj do ulubionych

Nawigacja GPS do auta

30.10.06, 19:47
Uwaga drodzy forumowicze, ostrzegam was, nie ulegajcie reklamie i nie
popełniajcie takiego błedu jaki ja zrobilem. Ostatnio kupilem produkt o
nazwie AutoPilot firmy Cartall. Jak zachwalał producent mial byc rewelacyjny
a w rzeczywistosci okazał się jednym wielkim "G". Takiego chłamu jeszcze nie
widzialem , jest zupelnie nieprzydatny w podróży, przekszkadzający i
wprowadzający w bład. Po 3 dniach użytkowania ta pseudonawigacja wylądowała z
hukiem w bagażniku. AutoPilot to pieniądze wyrzucone w błoto.
Obserwuj wątek
    • wiktoria11 Re: Nawigacja GPS do auta 30.10.06, 21:13
      Pare dni temu miałem okazję testować GPS Garmini czy jak tam sie to pisze ale
      do rzeczy wpisuję miejscowośc Karpacz i kicha! Sprzedawca mówi że muszę podać
      województwo żeby wiedział gdzie szukać i dalej kicha no oczywiście Warszawę to
      znalazł tylko po co komu taki wynalazek jak wiochy nie potrafi znaleźć i cena
      prawie 3 tysie Acer znalazł każdą wiochę z mapą Automapa i cena tysiak z
      groszami
      • zenon77 Re: Nawigacja GPS do auta 30.10.06, 21:33
        Witam.
        Niestety, Polska jest traktowana przez firmy produkujące nawigacje samochodowe
        mocno po macoszemu. Nie istnieją praktycznie na naszym rynku giganci (TomTom,
        Blaupunkt). Jedyne produkty, które nadają się do użytku w Polsce to AutoMapa i
        Navigo2 (obie rodzimej produkcji). Wciąż daleko im do poziomu wspomnianej
        dwójki na Zachodzie (mizerna baza POI, dość niedokładne dane GIS), ale do
        Karpacza, a nawet Psiej Wólki na pewno doprowadzą.
        • parise Re: Nawigacja GPS do auta 30.10.06, 21:48
          Zgadza się, Automapa jeszcze jakoś trzyma poziom ( miałem okazje z nią kiedyś
          w służbowym aucie) ale to co reprezentuje (własciwie nic nie reprezentuje) sobą
          AutoPilot Cartalla to juz opisać się nie da. Brak głównych dróg, obwodnic
          dużych miast, punkty, wsie są nie w tym miejscu gdzie trzeba, program każe
          jeździć po chodnikach, alejkach parkowych, albo jakiś wertepach gdzie można pół
          karoserii zgubić a wg autopilota ma to być droga główna. ( Chyba że autorzy się
          pomylili i miało być "gó..na");)) A żeby połapać się w menu to trzeba chyba
          skonczyć jakieś specjalne kursy. Brak jakiejkolwiek intuicyjności i logiki . I
          co z tego że ikonki są kolorowe jak w programie dla przedszkolaka skoro używać
          ich się po prostu nie da. Generalnie badziewie jakich mało.
    • siemka1970 Re: Nawigacja GPS do auta 30.10.06, 22:02
      ...w takim razie ....co polecacie do 1500 zł
      • wiktoria11 Re: Nawigacja GPS do auta 30.10.06, 22:08
        Acer i AutoMapa szwagier to ostatnio kupił i jest zadowolony mo pokrycie prawie
        całej polski gada to po naszemu i był ostatnio w wspomnianym Karpaczu i było ok
        problem że traci zasięg w budynkach i tunelach ale w domu raczej z tego nie
        korzystasz
      • parise Re: Nawigacja GPS do auta 30.10.06, 22:12
        Automape lub Navigo2, automapa jest na rynku juz od paru ładnych lat, wyrobiła
        sobie markę, co prawda zdarzają się w niej jakieś drobne błedy w danych
        kartograficznych ( np w numeracji porządkowej budynków, numerek nie po tej
        stronie ulicy co trzeba) ale generalnie jest ok, co do softu też nie ma
        zastrzeżeń. Navigo to odłam dawnego solidnego PPWK czyli też nie powinno być
        problemów, nie miałem w ręku Navigo na PDA więc nie moge się wypowiadać, ale np
        Navigo w wersji na PC które czasem używam prezentuje się bardzo przyzwoicie.
        Na pewno trzymajcie się z dala od produktów firmy Cartall ( gdzie dane
        dostarczyła podobno emapa )
      • zenon77 Re: Nawigacja GPS do auta 30.10.06, 22:29
        Witam.
        Navido2 lub AutoMapa. Tak jak napisałem wyżej nie bardzo widzę inną
        alternatywę. Poszukaj gdzieś magazynu Logo z września, była tam dwumiesięczna
        wersja Navigo2 za kilka złotych plus w promocji można po zainstalowaniu tej
        wrrsji trialowej (pełna wersja) mozna kupić normalną wersję bodajże za 99 pln.
        Jeżeli masz PDA to są grosze...
      • parise Re: Nawigacja GPS do auta 30.10.06, 23:18
        Mozna chyba jeszcze sciagnąć wersje testową navigo na pda z oficjalnej strony
        navigo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka