Dodaj do ulubionych

Jak uchronić się przed videoradarem

31.10.06, 20:09
Mam antyradar na suszarki i fotoradary działa rewelacyjnie. Od 2 lat zero
mandatów do dnia dzisiejszego. Jadę sobie 146km/h po za terenem zabudowanym,
muzyczka gra pogoda piękna spoglądam w lusterko a tu na dup.. ford mondeo na
sygnale. Oczywiście zaczymali i wlepili 400PLN + 10p. Może macie jakieś
sposoby na ten wynalazek jakim jest ten videoradar. Za rady w postaci
wolniejszej jazdy i nauki wszystkich nr. wozów policyjnych nieoznaczonych z
góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • primo555 Re: Jak uchronić się przed videoradarem 01.11.06, 11:13
      Kupic CB radio
    • tasma_klejaca Re: Jak uchronić się przed videoradarem 01.11.06, 11:29
      Prosta sprawa, wystarczy regularnie spogladac w lusterko wsteczne. Zreszta auto z videoradarem idzie latwo rozpoznac, przynajmniej po kamerze przyklejonej pod szyba i 2. smutnych panach w srodku. :)
      • primo555 Re: Jak uchronić się przed videoradarem 01.11.06, 11:59
        a to zes wymyslila hehe

jadac np 180 km/h bede caly czas spogladal w lusterko wsteczne, suuuper pomysl.

Kupilem CB RADIO
      • primo555 Re: Jak uchronić się przed videoradarem 01.11.06, 12:00
        a to zes wymyslila hehe

jadac np 180 km/h bede caly czas spogladal w lusterko wsteczne, suuuper pomysl.

Kupilem CB RADIO skonczyly sie problemy z suszarkami, z videorejestratorami,
        caly czas chlopcy podaj infoirmacje gdzie stoja, gdzie jada, wiec mozna niezle
        grzac
        • iberia30 Re: Jak uchronić się przed videoradarem 01.11.06, 12:02
          primo555 napisał:

> Kupilem CB RADIO skonczyly sie problemy z suszarkami, z videorejestratorami,
          > caly czas chlopcy podaj infoirmacje gdzie stoja, gdzie jada, wiec mozna
          niezle grzac

to grzej bylebys kogos nie zabil, bo jak sobie kuku zrobisz to mala strata
          bedzie.
          • flamengista off-top: Karen Notebook 01.11.06, 19:05
            Ciebie też olali?
            ;)
            • iberia30 Re: off-top: Karen Notebook 01.11.06, 19:37
              flamengista napisał:

> Ciebie też olali?
              > ;)
              oooo skoro piszesz tez, tzn , ze nie jestem osamotniona:-), poczytaj co
              napisalam na komputerach :-)))
        • kodem_pl akurat ma racje 01.11.06, 12:05
          CB tutaj nie zawsze pomoze. Jest doskonale na suszarki mobilne i fotoradary, ale
          niekoniecznie na wideoradary. Ja nauczylem sie obserwowac sytuacje za mna i
          zapamietywac ja w miare. Czy ktos siedzi mi na dupie, kopiuje moje manewry za
          wszelka cene, jakie auto jedzie za mna itp. To sa ulamki sekund na spojrzenie w
          lusterko, a jak wiadomo spore zyski:-D Generalnie podejrzane sa zawsze auta
          klasy sredniej lub aspirujace do niej (Mondeo, Octavia, Vectra, Passat) z dwoma
          panami z wasami (chociaz Ci wideoradarowcy to chyba jakas elita, bo czesto nie
          maja wasow..., maskuja sie skur***le).
          • mis.z.wiertarka Re: akurat ma racje 01.11.06, 12:08
            fabia :-)
            widzialem np fabie z jakims wynalazkiem w atrapie chlodnicy.
            • kodem_pl to nie mogl byc wideoradar 01.11.06, 17:43
              fabia? niee...
            • kszyrztow Re: akurat ma racje 02.11.06, 15:00
              mis.z.wiertarka napisała:

> fabia :-)
              > widzialem np fabie z jakims wynalazkiem w atrapie chlodnicy.

no to ja bym poległ, bo raz że fabii bym się nie spodziewał, no i dwa, że
              napewno nie dałbym się jej wyprzedzić - z założenia ;)
              P.S. Granatową oktawię tez mają.
        • pack3t Re: Jak uchronić się przed videoradarem 01.11.06, 17:35
          czyżby "dawca" na czterech kołach?
        • olpp Re: Jak uchronić się przed videoradarem 01.11.06, 18:11
          Grzej sobie, grzej. A nie zapomnij wrócić do szkoły, bo widać że w pośpiechu
          nie zdążyłeś odrobić paru lekcji.
        • pizza987 Re: Jak uchronić się przed videoradarem 01.11.06, 19:57
          primo555 napisał:

> a to zes wymyslila hehe
          >
          > jadac np 180 km/h bede caly czas spogladal w lusterko wsteczne, suuuper pomysl.
          >
          > Kupilem CB RADIO skonczyly sie problemy z suszarkami, z videorejestratorami,
          > caly czas chlopcy podaj infoirmacje gdzie stoja, gdzie jada, wiec mozna niezle
          >
          > grzac

Poza kupnem CB należało jeszcze zakupić nieco oleju. Do głowy. Przydaje się czasami.
          • primo555 Re: Jak uchronić się przed videoradarem 02.11.06, 13:37
            Wiesz gdzie mozna , to mozna, w miescie raczej spokojnie jezdze.

Aty zawsze jezdzisz zgodnie z przepisami ? np. zawsze 50 km/h w miescie ?

• morderator Re: Jak uchronić się przed videoradarem 01.11.06, 12:11
      jedynym sposobem jest unikanie tajniaków, jeśli cie wezma na cel a ty ich nie
      zawazysz to masz lzejsza kieszen i zaden antyradar ci nie pomoze
      • mis.z.wiertarka Re: Jak uchronić się przed videoradarem 01.11.06, 13:16
        zawsze tez mozna skoczyc -przed tym gdy przyjdzie ochota na lamanie przepisow-
        do sklepu z olejem i sobie nalac. do glowy. taniej wyjdzie. najtaniej.
    • robert888 zaciągnij sie do drogówki 01.11.06, 13:23
    • ano.nim Jaka jazda takie problemy 01.11.06, 17:36
      O ile miałbyś spokojniejszy żywot gdybyś nie zasuwał +60 poza zabudowanym?
      Mógłbyś skupić się na drodze.
      A tak - jak w reklamie Kamela - jeździsz szybciej niż myślisz.

I jeszcze sie tym chwalisz.

"Zwolnij. Szkoda życia"

pozdr.
      a.
    • tiges_wiz tez mial CB? 01.11.06, 18:07
      www.honda-crx.info/forum/files/img7271bu6_133.jpg
      • uyu Re: tez mial CB? 01.11.06, 19:15
        Najlepszy sposob to zwolnic. Dokad tobie sie tak spieszy? Do sw. Piotra czy do
        wiezienia?
      • prawdziwy.tebe nie, chcial ominac bolszewickiego psa (nt) 01.11.06, 19:22

• tiges_wiz Re: nie, chcial ominac bolszewickiego psa (nt) 01.11.06, 20:11
          wiesz, bo akurat omijal ciebie?
        • ikar05 Re: nie, chcial ominac bolszewickiego psa (nt) 01.11.06, 20:17
          Dziękuję za rady
          1. CB - jeszcze tego nie miałem i może wypróbuję.
          2. Zwolnić...him..jestem ciekaw tego co tak radzi ile przejeżdża w miesiącu
          kilometrów...jadąc 50-90km/h przepraszam ale z doświadczenia widzę, że stwarzam
          większe zagrożenie znużeniem i monotonią za kierownicą niż jadąc przy
          odpowiednich powiadam odpowiednich warunkach na drodze i atmosferycznych z
          prędkością 120-150km/h. Nie jestem dawcą nerek przejechałem już w życiu ładnych
          parę setek tyś. kilometrów w różnych warunkach atmosferycznych.
          Jak widać na to ustrojstwo jak na razie nie ma dobrego pomysłu.
          • derduch Re: nie, chcial ominac bolszewickiego psa (nt) 01.11.06, 20:39
            Moja podpowiedź: Trzeba robic jak pilot myśliwca, głownie dbac o swoja d.. ;-)
            Wyczucie, fart i doswiadczenie plus oczy dookoła głowy gwarancją sukcesu.
            Moje średnienie prędkości po trasie większość zawalidróg zabiłyby od samego
            czytania, mimo to mam 35 lat i ZYJE, mało tego, nie spowodowałem jeszcze
            wypadku, cud normalnie! A gdybym jeździł zgodnie z przepisami to każdego dnia po
            kilka razy moge samochód rozpie..ć w drzazgi, pewnie o takiego "rozsądnego".
          • ano.nim "z doświadczenia widzę" 01.11.06, 22:40
            ikar05 napisał:

"jadąc 50-90km/h przepraszam ale z doświadczenia widzę, że stwarzam większe zagrożenie znużeniem i monotonią za kierownicą niż jadąc przy odpowiednich powiadam odpowiednich warunkach na drodze i atmosferycznych z prędkością 120-150km/h. Nie jestem dawcą nerek przejechałem już w życiu ładnych parę setek tyś. kilometrów w różnych warunkach atmosferycznych."

Jak przejedziesz kilka milionów km, to przeczytaj sobie to, co teraz piszesz.
            Sam uznasz wtedy, jaki to szczeniacki bełkot.
            Zachowaj sobie te dzisiejsze posty.

Tylko czy doczekasz?
            Czy wcześniej w któreś Wszystkich Świętych nie zapalą Tobie znicza?

Pomyśl o tym szczególnie dziś, gdy znicze wypadają z bagażników rozbijanych samochodów.

pozdr.
            a.
            --
            Człowiekowi wystarczy przepis i namalowana linia.
            Bydlęciu trzeba postawić płot.
            (znalezione na forum)
      • ledacy Re: tez mial CB? 02.11.06, 13:03
        tiges_wiz napisał:

> www.honda-crx.info/forum/files/img7271bu6_133.jpg

Hej skąd wiesz że miał CB nigdzie nie przewraca się antenka.
        • tiges_wiz Re: tez mial CB? 02.11.06, 13:16
          nie wiem czy mial .. wiec sie pytam.
          ale styl jazdy adekwatny .. myslisz ze antenka pozwolilaby ominac tenb slup? czy
          moze stalby sie niewidzialny?
      • polski_murzyn A ile jest takich wypadków w Niemczech ? n/t 02.11.06, 13:32
    • wicio2004 Muszę cię zmartwić 01.11.06, 21:00
      Na videoradary najnowszego typu NIE MA SPOSOBU (poza zniszczeniem bądź zamazaniem tablicy rejestracyjnej). Pracuję obecnie nad sposobem identyikacji prędkości pojazdu TYLKO I WYŁĄCZNIE na podstawie kilku zdjęć z kamery/aparatu fotograficznego. Nie ma zmiłuj.
      • billy.the.kid Re: Muszę cię zmartwić 01.11.06, 22:04
        przygłupów wypada tępić. dobra byłaby chyba jakas kolcztka.rozp...i sie
        drzewie i po kłopocie.
      • kodem_pl Re: Muszę cię zmartwić 01.11.06, 22:06
        Mowisz o fotoradarach.
        • wicio2004 Re: Muszę cię zmartwić 01.11.06, 22:34
          masz rację
    • walek_z_lasu Re: Jak uchronić się przed videoradarem 02.11.06, 08:42
      Mam nadzieję, że cię zamkną zanim kogoś zabijesz.
      • czarmir1 Jak uchronić się przed śmiercią!!! 02.11.06, 10:32
        "Jak uchronić się przed śmiercią".
        Taki temat jest znacznie ciekawszy, a między innymi tak, że za każdym zakrętem
        powinien być foto-radar, suszarki i niezliczona ilość samochodów z video-
        radarami. Bo przecież o czym toczy się tu dyskusja? O tym komu się jeszcze
        dzisiaj udało, o tym, że przejechałem z miasta A do miasta B w 2,5 godziny a
        kolega w 3,5 godziny? O tym jak oszukać radar i jeszcze raz oszukać sam siebie,
        że jestem cwaniak i mistrz kierownicy. Drogie Panie i Panowie za kierownicą nie
        sztuka jest wciskać pedał gazu do oporu, a umieć z niego naprawdę korzystać
        wtedy kiedy trzeba (np. szybkie wyprzedzanie), a przede wszystkim nauczyć się
        hamować. Samochody mamy coraz lepsze, napchane elektroniką, która ma nam
        ułatwić prowadzenie bezpiecznej jazdy, ale ta elektronika nie będzie za nas
        myśleć. Przestańmy być "mistrzami kierownicy"-(od pedału gazy), a zacznijmy być
        użytkownikami dróg-(od hamulca). Inna sprawa, że przez "Mistrza" ciągle giną na
        drogach ludzie, którzy nie są mistrzami.
        Spokojnej jazdy przez wiele lat!!!
        • billy.the.kid Re: Jak uchronić się przed śmiercią!!! 02.11.06, 10:40
          na przygłuypów nie ma lekarstwa.oni toto nazywają"dynamiczną jazdą".
          jedyna droga do pozbycia się tego gówna jest kostusia. ale sami się o to
          skutecznie staraja. szkoda ze przy tym do piachu idą normalni.
    • januszz4 Jak uchronić się przed debilami 02.11.06, 13:15
      Dziury na polskich drogach, drzewa przy drogach i cała nasza infrastruktura
      drogowa skutecznie eliminują debili bez wyobraźni, którzy za nic mają własne i
      czyjeś życie. Niedługo już miejsc zabraknie na stawianie krzyży przy drogach.
      To taki nasz polski folklor, mamy prawdziwe drogi krzyżowe jak nigdzie w
      Europie.
      • januszz4 Re: Jak uchronić się przed debilami 02.11.06, 13:20
        I jeszcze jedno, proponuję zmianę w przepisach. Nalezy zobowiązac kazdego
        kierowcę, żeby w bagazniku woził obowiązkowo nie tylko trójkąt odblaskowy,
        gaśnicę i apteczkę, ale także krzyż (najlepiej metalowy), który będzie można
        odrazu wkopać w miejscu........
    • polski_murzyn Ci co piszą"zwolnij" jeżdżą popierdułkami 1100 cm3 02.11.06, 13:34
      • primo555 Re: Ci co piszą"zwolnij" jeżdżą popierdułkami 110 02.11.06, 13:39
        co racja to racja
        • tiges_wiz Re: Ci co piszą"zwolnij" jeżdżą popierdułkami 110 02.11.06, 13:40
          bu .... bede musial silnik zmienic :/
      • des4 Re: Ci co piszą"zwolnij" jeżdżą popierdułkami 110 02.11.06, 13:46
        No oczywiście, 1100 ccm to malo przy twoich 7 litrach w Ursusie, hehe...
        • primo555 Re: Ci co piszą"zwolnij" jeżdżą popierdułkami 110 02.11.06, 14:08
          Nie no 7 nie mam , ale 2.0
          • tiges_wiz Re: Ci co piszą"zwolnij" jeżdżą popierdułkami 110 02.11.06, 14:15
            to mi zaimponiles
            • primo555 Re: Ci co piszą"zwolnij" jeżdżą popierdułkami 110 02.11.06, 15:47
              Ale ja ci wcale nie chce imponowac, mi to wystarcza, ale wiesz sa rozne silniki
              2.0, w moim przypadku 2.0 Turbo FSI, czyli 200KM, nie potrzeba wiecej i tak
              tego nie wykorzystuje. Pozdrawiam
              • tiges_wiz Re: Ci co piszą"zwolnij" jeżdżą popierdułkami 110 02.11.06, 22:06
                kiepsciutko ... 20 lat temu robili lepsze 2.0
                • primo555 Re: Ci co piszą"zwolnij" jeżdżą popierdułkami 110 02.11.06, 22:52
                  Mi to w zupelnosci wystarcza, a samochod nowy to i pod maska tylke koni ile ma
                  byc.

Szerokosci przyczepnosci zycze
    • levy W której grze jest policja z wideoradarem? 02.11.06, 13:56
      Co to za gra? Policja z wideoradarem zatrzymuje i daje mandaty - musi być
      niezła i bardzo realistyczna. Pochwal się, też bym sobie pograł.
      • kodem_pl To mialo byc smieszne, czy nie wierzysz ze policja 02.11.06, 16:53
        ma wideoradary?

Bo ciezko sie polapac...
    • dokto Jeździć szybciej niż... 02.11.06, 15:46
      fale, które Cię namierzają:)
    • 1realista Re: Jak uchronić się przed videoradarem 02.11.06, 19:54
      Zwolnić.
      Z utęsknieniem czekam na czasy kiedy za jazdę po zabudowanym 100 i więcej dadzą mandat w wysokości pięciocyfrowej. Wtedy nie będzie bohaterów do gonitw. No i przy okazji kilkukrotna powyzka ubezpieczeń.

Jesli chodzi o bezwypadkową jazdę kilku produkujacych się tu mądrali... Zapomnieli że szybka jada kilka lat temu była łatwiejsza niż obecnie bo i nawierzchnie były lepsze i natężenie ruchu zdecydowanie mniejsze więc ryzyko było duzo mniejsze. A obecnie nie mają wypadkow jedynie dzieki temu że inni mają na tyle dużo oleju w glowie aby skorygować błąd takiego szybkobezpiecznego.
      • primo555 Re: Jak uchronić się przed videoradarem 02.11.06, 22:54
        Masz racje, byla latwiejsza, bo nie bylo wideoradarowi "ruchomego kina"
        • ikar05 Re: Jak uchronić się przed videoradarem 04.11.06, 16:53
          Debile, bezmuzgowce...wozić czarne krzyże w bagażniku ....a miał być temat „Jak
          uchronić się przed videoradarem” Ludzie komu życie nie jest miłe to po co
          szukać śmierci na jezdni ja jej tam nie szukam. A jeżeli chodzi o prędkość na
          polskich drogach to widzę że najwięcej rad mają „ niedzielni kierowcy” którzy
          wyjeżdżają swoimi mercedesami na niedzielną mszę i do pokonania mają 20km.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka