Dodaj do ulubionych

badanie techniczne - proszę o poradę

IP: *.icpnet.pl 01.04.03, 11:41
Mieszkam w Poznaniu ale moje auto jest zarejestrowane w Krakowie, badanie techniczne kończy mi się za kilka dni. Czy mogę przeprowadzić takie badanie w Poznaniu czy musi to być w województwie w którym jest zarejestrowane auto ?? Coś mi sie obiło o uszy, że jest przepis który nakazuje takie badania w miejscu rejestracji auta. Jeśli wiecie coś o tym to proszę dajcie znać. Niezbyt mi sie uśmiecha jechanie kilkaset kilometrów tylko po to aby zdobyć pieczątkę...
Obserwuj wątek
    • Gość: ttt Re: badanie techniczne - proszę o poradę IP: 81.15.182.* 01.04.03, 11:46
      o ile się nie mylę to ten przepis już nie obowiązuje gdzieś tak od roku, ale
      najprościej pójdź do serwisu który robi badania i zapytaj
      ttt
      • Gość: darekk Re: badanie techniczne - proszę o poradę IP: 217.153.15.* 01.04.03, 11:51
        swoj 31-letni samochodzik oddalem na badania w zupelnie innym powiecie od tego,
        w ktorym jest zarejestrowany. i to juz w czerwcu zeszlego roku. rejonizacja juz
        nie funckjonuje.
    • Gość: Fikoł Re: badanie techniczne - proszę o poradę IP: *.state.gov 01.04.03, 11:54
      Możesz robić badania techniczne gdzie tylko sobie życzysz. Przepis o
      rejonizacji wojewódzkiej badań diagnostycznych stracił swą moc prawną ponad rok
      temu.
      PZDR
    • Gość: Maciek Re: badanie techniczne - proszę o poradę IP: *.poczta / 10.1.22.* 01.04.03, 15:33
      Gość portalu: laik napisał(a):

> Mieszkam w Poznaniu ale moje auto jest zarejestrowane w Krakowie, badanie
      techn
      > iczne kończy mi się za kilka dni. Czy mogę przeprowadzić takie badanie w
      Poznan
      > iu czy musi to być w województwie w którym jest zarejestrowane auto ?? Coś mi
      s
      > ie obiło o uszy, że jest przepis który nakazuje takie badania w miejscu
      rejestr
      > acji auta. Jeśli wiecie coś o tym to proszę dajcie znać. Niezbyt mi sie
      uśmiech
      > a jechanie kilkaset kilometrów tylko po to aby zdobyć pieczątkę...

Jest dokładnie tak, jak pisza koledzy od 1 stycznia 2002 roku nie obowiązuje
      już ten chory przepis. Był bardzo popieprzony ja mieszkając na podkarpaciu
      musiałem przegląd robić tam gdzie jestem zameldowany czyli na podlasiu, ew.
      można było bodajże po pół roku od zameldowania starac się o zaśw. w gminie i
      można było robić to w miejscu zameldowania. Na czczęscie ten głupi przepis ktoś
      poprawił bo czym sie różni fachowiec w Szczecinie , warszawie, czy tez w
      Zakopanem,... ?
      • Gość: Rafał Re: badanie techniczne - proszę o poradę IP: *.int.warszawa.tdci.pl 01.04.03, 16:23
        Głównie wysokością łapówek za przymknięcie oka na niedostatki techniczne
        diagnozowanego samochodu..
        • meshoo Re: badanie techniczne - proszę o poradę 05.06.03, 11:19
          A gdzie w Warszawie polecacie zrobienie badan? kiedys robilem na
          Jagiellonskiej w Daewoo, ale oni juz nie funkcjonuja.

dzieki, m.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka