devote 18.11.06, 02:11 golfik i tak lepszy www.euroncap.com/images/results/small_family_cars/car_270_2006/Honda%20Civic%20datasheet.pdf Link Zgłoś Obserwuj wątek
wowo5 Re: euroncap crash tes - CIVIC 18.11.06, 03:20 devote napisał: > golfik i tak lepszy > > www.euroncap.com/images/results/small_family_cars/car_270_2006/Honda%20Civic%20datasheet.pdf A to wyniki sedana w USA: www.nhtsa.dot.gov/NCAP/Cars/3691.html Nie jest zle poza boczym uderzeniem. Golf wypadl gorzej z przodu a lepiej z boku: www.nhtsa.dot.gov/NCAP/Cars/3965.html Link Zgłoś
przemekthor Re: euroncap crash tes - CIVIC 18.11.06, 07:21 Civik dostal 3 gwiazdki na 4 za test z pieszym - za taki wynik naleza sie brawa. Reszta na przyzwoitym poziomie, nie ma sie czego czepiac. Link Zgłoś
habudzik Re: euroncap crash tes - CIVIC 18.11.06, 12:31 przemekthor napisał: > Civik dostal 3 gwiazdki na 4 za test z pieszym - za taki wynik naleza sie > brawa. Reszta na przyzwoitym poziomie, nie ma sie czego czepiac. Nie ma sieczego czepiać za wyjatkiem 4* ( koniec lat 90tych jako std ) Link Zgłoś
aklisch Re: euroncap crash tes - CIVIC 18.11.06, 08:21 A niemieckie zlomy najgorsze : VW-passat : www.nhtsa.dot.gov/ncap/cars/3702.html mercedes -E ZLOM www.nhtsa.dot.gov/ncap/cars/3539.html Link Zgłoś
swoboda_t Re: euroncap crash tes - CIVIC 18.11.06, 23:13 Coś Ci się pomnięszało - z wyjątkiem pierwszego linku reszta pokazuje wyniki badań tej samej organizacji. I wyszło, że cifek ma więcej gwiazdek przy uderzeniu przodem niż pasek i e klasa. A z tego już prosty wniosek, w myśl Twojej teorii wielkościowo-gwiazdkowej, że kompaktowa Honda Civik jest bardziej bezpieczna przy zderzeniach czołowych niż VW klasy średniej i Mercerdes klasy wyższej średniej ROTFL Link Zgłoś
habudzik Re: euroncap crash tes - CIVIC 18.11.06, 23:28 swoboda_t napisał: > Coś Ci się pomnięszało - z wyjątkiem pierwszego linku reszta pokazuje wyniki > badań tej samej organizacji. Wydaje mi się że E NCAP dało Hondzie 4* a nie 5* . Link Zgłoś
franek_jelito Re: euroncap crash tes - CIVIC 18.11.06, 23:40 przeciez wiadomo ze japonce to nic innego jak tanie puszki maja najgorsze wyniki w crash testach Link Zgłoś
habudzik Re: euroncap crash tes - CIVIC 18.11.06, 23:46 franek_jelito napisał: > przeciez wiadomo ze japonce to nic innego jak tanie puszki > maja najgorsze wyniki w crash testach Nie wiem czy "one" sa lepsze czy gorsze ( nie jest to aż tak ważne ) nie rozumiem jednak dlaczego ludzie stają aż tak w ich obronie . Link Zgłoś
tato1 Re: euroncap crash tes - CIVIC 19.11.06, 01:18 ...bo sa tanie...........i chca sie podbudowac.........taki civic przy golfie to jak furmanka......... Link Zgłoś
kodem_pl Re: euroncap crash tes - CIVIC 19.11.06, 01:21 Ja powiedzialbym raczej, ze to ten sam szajs. Link Zgłoś
tato1 Re: euroncap crash tes - CIVIC 19.11.06, 01:23 ....jezeli ktos ma merlola s.............. Link Zgłoś
kodem_pl Re: euroncap crash tes - CIVIC 19.11.06, 16:04 Nie mam merola s, ale Golf i Civic wiele sie nie roznia. Nieco inne obudowy, reszta ta podobna. Link Zgłoś
franek_jelito Re: euroncap crash tes - CIVIC 19.11.06, 02:46 tato1 napisał: > civic przy golfie to > jak furmanka......... zgadzam sie jaka jest topowa wersja syfika a jaka golfa taki Si to furmanka do R32 hehehe Link Zgłoś
wlk.brytania Re: euroncap crash tes - CIVIC 19.11.06, 21:36 A co ma R32 do Si ? Odpowiednikiem Si czy europejskiego type r jest golf gti. r32 kosztuje duzo wiecej,wiec o czym ty mowisz? Link Zgłoś
franek_jelito Re: euroncap crash tes - CIVIC 19.11.06, 22:16 wlk.brytania napisał: > A co ma R32 do Si ? > Odpowiednikiem Si czy europejskiego type r jest golf gti. > r32 kosztuje duzo wiecej,wiec o czym ty mowisz? mowie o topowej wersji civica i golfa umiesz czytac? zreszta cyvic nie moze rownac sie do golfa.zobacz ile silnikow oferuje vw,naped na 4 kola do roznych wersji silnikowych i kupa wyposazenia opcjonalnie. tylko slepy lub maniak hondy tego nie widzi Link Zgłoś
wlk.brytania Re: euroncap crash tes - CIVIC 20.11.06, 16:36 To ty sie zastanow czy umiesz czytac ? R32 to stjuningowana wersja golfa,ktora nie ma nic wspolnego z duzo tanszym GTI. Z kolei GTI golfa jest rownoleglym modelem do Type R. Type R jest seryjnym GTI Hondy,wiec nie ma zadnego logicznego uzasadnienia porownywac go do R 32. O tym czy Golf nie moze rownac sie z Civikiem moze odpowiedziec ktos kto oboma jezdzil ,a najlepiej uzytkowal je latami.Ja uzytkowalem oba dosc dlugo i trudno byloby mi jednoznacznie stwierdzic ,ktory jest lepszy.Powiedzmy,ze zalezy kto czego szuka. Wynurzenia o klasie lub jej braku japonskich samochodow wywoluja u mnie usmiech politowania,ale skoro co niektorych tego typu bzdury lechtaja to pozostawiam to bez komentarza. Link Zgłoś
devote Re: euroncap crash tes - CIVIC 21.11.06, 00:11 wlk.brytania napisał: > To ty sie zastanow czy umiesz czytac ? > R32 to stjuningowana wersja golfa R32 to seryjny wozek 6 cyl 4motion zaden tunningowany jesli myslec po twojemu to GTI jest tunningowanym golfem :) R32 to topowa wersja Golfa i topowa wersja civica moze mu skoczyc Link Zgłoś
habudzik Re: euroncap crash tes - CIVIC 21.11.06, 00:15 devote napisał: > wlk.brytania napisał: > > > To ty sie zastanow czy umiesz czytac ? > > R32 to stjuningowana wersja golfa > > > R32 to seryjny wozek 6 cyl 4motion > zaden tunningowany Dokładnie . Tuningowany to bedzie np HGP V6 Link Zgłoś
habudzik Re: euroncap crash tes - CIVIC 21.11.06, 00:16 habudzik napisał: > devote napisał: > > > wlk.brytania napisał: > > > > > To ty sie zastanow czy umiesz czytac ? > > > R32 to stjuningowana wersja golfa > > > > > > R32 to seryjny wozek 6 cyl 4motion > > zaden tunningowany > > Dokładnie . Tuningowany to bedzie np HGP V6 Tylko kto mu podskoczy ???? Nie wiem. Link Zgłoś
mobile5 Re: euroncap crash tes - CIVIC 21.11.06, 00:31 videos.streetfire.net/category/Audi/6/F0FD9D26-FC40-450E-9E5D-CEBCC89CFC0A.htm Link Zgłoś
habudzik Re: euroncap crash tes - CIVIC 21.11.06, 00:39 Dupa a nie kierowca . HGP Biturbo w ciągu 37 s. przekracza 300km/h i jest jedynym samochodem klasy , par exelance , Golfa który bez profesjonalnych "skrzydeł" jest w stanie tyle utrzymać Link Zgłoś
habudzik Re: euroncap crash tes - CIVIC 21.11.06, 01:00 Nieco jeszcze "silniejszy" RS4 www.mtm-online.de/en/index.php?nav=5&id=9 ma nieco gorsze parametry od R32 HGP BT Link Zgłoś
devote Re: euroncap crash tes - CIVIC 21.11.06, 00:56 habudzik napisał: > Tylko kto mu podskoczy ???? Nie wiem. wiele wozow mu podskoczy a nawet przeskoczy mi chodzi o porownanie z SI Link Zgłoś
habudzik Re: euroncap crash tes - CIVIC 21.11.06, 01:10 devote napisał: > habudzik napisał: > > Tylko kto mu podskoczy ???? Nie wiem. > > wiele wozow mu podskoczy a nawet przeskoczy > mi chodzi o porownanie z SI Ja tylko odpowiedziałem na zarzut że R32 jest tuningowany. Link Zgłoś
habudzik Re: euroncap crash tes - CIVIC 20.11.06, 00:51 wlk.brytania napisał: > A co ma R32 do Si ? > Odpowiednikiem Si czy europejskiego type r jest golf gti. > r32 kosztuje duzo wiecej,wiec o czym ty mowisz? Co wy z tymi cenami w koło macieju . Nie zamierzamy ich kupować więc co nas ceny interesują . Kto komu broni zrobic lepszy a zarazem droższy samochód ??? Link Zgłoś
przemekthor Re: euroncap crash tes - CIVIC 19.11.06, 14:47 franek_jelito napisał: > przeciez wiadomo ze japonce to nic innego jak tanie puszki Leksio, acura, infiniti... Faktycznie, najtansze puszki we Wszechswiecie Link Zgłoś
habudzik Re: euroncap crash tes - CIVIC 20.11.06, 00:47 przemekthor napisał: > Leksio, acura, infiniti... Faktycznie, najtansze puszki we Wszechswiecie Wiele tańsze od samochodów do klasy których aspirują nie są ale puszki juz jaknajbardziej pasuje , do tego wszystkiego brak im prestizu i klasy . Link Zgłoś
franek_jelito Re: euroncap crash tes - CIVIC 20.11.06, 00:58 habudzik napisał: > przemekthor napisał: > > > > Leksio, acura, infiniti... Faktycznie, najtansze puszki we Wszechswiecie > > Wiele tańsze od samochodów do klasy których aspirują nie są ale puszki juz > jaknajbardziej pasuje , do tego wszystkiego brak im prestizu i klasy Leksus sama nazwa jest juz prymitywna Link Zgłoś
habudzik Re: euroncap crash tes - CIVIC 20.11.06, 01:09 franek_jelito napisał: > Leksus > sama nazwa jest juz prymitywna Lexus ( jako nazwa ) jest namiastką luksusu . Lepiej by było gdyby zostali przy nazwie toYota . Infiniti też kojarzy się z bielizną . Link Zgłoś
franek_jelito Re: euroncap crash tes - CIVIC 20.11.06, 01:29 habudzik napisał: > franek_jelito napisał: > > > > Leksus > > sama nazwa jest juz prymitywna > > Lexus ( jako nazwa ) jest namiastką luksusu . Lepiej by było gdyby zostali przy > nazwie toYota . > Infiniti też kojarzy się z bielizną . i wlasnie dlatego daleko im do prestizu merca czy bmw niezawodnosc i nizsza cena to nie wszystko Link Zgłoś
swoboda_t Re: euroncap crash tes - CIVIC 19.11.06, 13:33 Nhtsa - pasek i merc cztery gwiazdki, cifek pięć. Link Zgłoś
habudzik Re: euroncap crash tes - CIVIC 19.11.06, 17:23 swoboda_t napisał: > Nhtsa - pasek i merc cztery gwiazdki, cifek pięć. > A w Europie na odwrót . Dla nas europejczyków ważniejsza jest Europa , dla Ciebie może być Ameryka choć w niej nie mieszkasz . Chyba że Beskid to taka Ameryka Link Zgłoś
wowo5 Re: euroncap crash tes - CIVIC 20.11.06, 01:33 Auta sa te same. Testy nieco inne. Moze jeszcze powiesz, ze w USA inne prawa fizyki obowiazuja. To tylko dowodzi, ze podniecanie sie gwiazdkami to glupota. Oczywiscie auto, ktore ma 1 gwiazdke nie jest godne polecenia ale pomiedzy 4 a 5 gwiazdkami roznica jest niewielka i czesto zalezy jak widac z powyzszych testow od tego jak test zostal przeprowadzony. Link Zgłoś
habudzik Re: euroncap crash tes - CIVIC 20.11.06, 01:51 wowo5 napisał: > Auta sa te same. Prawie te same . Testy nieco inne. Zupełnie inne . Moze jeszcze powiesz, ze w USA inne prawa > fizyki obowiazuja. Powiem ze czytasz forum ale głosu nie umiesz zabrać . To tylko dowodzi, ze podniecanie sie gwiazdkami to glupota. Dokładnie powiem i ja że masz całkowita racje . Każdy test , każda statystyka , kazdy ranking czy ankieta moze miec takie załozenia że bedzie im mógł sprostać dokładnie ten produkt który chcemy żeby spełniał . Jeśli sobie załozymy że chcemy by furmanka wygrała crash test to mozemy stworzyć ( dla niej takie dogodne ) warunki że żaden inny pojazd , czy to toYota czy Honda czy Mercedes albo Volvo nie bedą mogły ich spełnić . Kolega ( zapalony skodziarz ) mówi do mnie : pokaż mi jaki samochód przebije oferte Skody Fabii kombii ? A ja mu na to : pokaż mi jakikolwiek samochód klasy Fabi z nadwoziem kombi - nie ma takiego więc jasne jest że Fabia kombi wygra . Link Zgłoś
habudzik Re: euroncap crash tes - CIVIC 20.11.06, 01:57 Oczywiście jak ktoś się upiera moze dodac sobie Palio czy 206 ale czy ja wiem czy to konkurenci ? Link Zgłoś
wowo5 Re: euroncap crash tes - CIVIC 21.11.06, 02:22 Habudzik, lecz sie na glowe, jezeli wiesz ze ktos manipuluje testami to powinienes zglosic to do prokuratury. Link Zgłoś
habudzik Re: euroncap crash tes - CIVIC 21.11.06, 13:04 wowo5 napisał: > Habudzik, lecz sie na glowe, jezeli wiesz ze ktos manipuluje testami to > powinienes zglosic to do prokuratury. A kto komu zabroni ułozyc takie zasady jakie się mu rzewnie podobają ??? Wszyscy widzielismy na filmie jak Mercedes podkładał sobie deske by lepiej w teście wypasc i nikt mu tego nie zabroni i nic nie zrobi . Co zrobia klienci to juz inna para kaloszy Link Zgłoś